Hair Science Academy

De invloed van haarverlies op het zelfvertrouwen

Introductie haar en haaruitval

Sinds de oudheid is haar synoniem voor kracht.

Al in bijbelverhalen speelde haar een belangrijke rol. Samson putte zijn kracht uit zijn haren. Nog altijd speelt het al dan niet hebben van haar een grote rol.

Met een bepaalde haarstijl kan men zich onderscheiden van de rest van de samenleving, bijvoorbeeld skinheads en rappers. In een formele setting als een Engelse rechtszaal wordt gezag afgedwongen door het dragen van pruiken. Haardracht kan een statement zijn: afro, hanenkam, dreadlocks, pijpenkrullen.. Allemaal voorbeelden van kapsels waarmee vaak bewust cultuur, religie of politiek wordt uitgedragen.

Feit is dat je haardracht een belangrijk onderdeel is in de oordeelsvorming. Het is één van de eerste dingen waar mensen naar kijken. Daarbij is het een afspiegeling van je innerlijk, een uiting van je persoonlijkheid. Je haardracht moet passen in je zelfbeeld.

Het aanpakken van haaruitval, dunner wordend haar of kaalheid kan daarom een echte life changer zijn. Mensen die zich soms jarenlang ongelukkig voelen over hun uiterlijk krijgen méér levensvreugde en nieuw zelfvertrouwen na een HaarStamcelTransplantatie.

In Haar en Haaruitval geven we je informatie over

  De fysiologie van het haar
Uitleg over de verschillende soorten haren, de haardichtheid, de levensduur van een haar etc.

  Hormonen en haarconditie
De invloed van hormonen, medicijnen, roken, voeding en de mentale en psychische conditie op ons haar. Deze informatie wordt wekelijks aangevuld en ge-update. 

  Cosmetica 
Informatie over de verschillende haarproducten en behandelingen, zoals haarlak haarverf, permanenten, etc. en de invloed hiervan op het haar. Deze informatie wordt wekelijks aangevuld en ge-update. 

  Haarziekten 
Verschillende haarziekten, o.a. Alopecia Alopecia Androgenetica, Alopecia Areata. De informatie wordt wekelijks aangevuld met nieuwe items over haarziekten. 

iedereen verdient mooi haar

Dat de eerste indruk belangrijk is weten we allemaal. Die is voor een groot deel gebaseerd op intuïtie: we gaan af op ons buikgevoel bij de beoordeling van iemands uiterlijk. Haardracht is daarin heel bepalend. Het is één van de eerste dingen die mensen opvalt als ze naar je kijken. 

Uit onderzoek blijkt dat mensen met veel haar leuker worden gevonden, eerder worden geholpen en jonger worden gewaardeerd. Daarom is haar erg belangrijk voor sociale en psychologische functies. Het is dus niet vreemd dat mensen die aan een haarprobleem lijden, beschadigd raken in hun zelfvertrouwen. Dat geldt voor mannen en vrouwen.

Uit ervaring weten we dat mentale en lichamelijke klachten het gevolg kunnen zijn van haarproblemen. Haarproblemen zijn dus altijd serieus te nemen en verdienen het om professioneel behandeld te worden. 

Heb jij problemen met je haar en wil je meer weten over mogelijke oplossingen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend consult. We helpen je graag!