Hair Science Institute Maastricht

Beste Haartransplantatie Methode

Wat is de beste haartransplantatie methode die bij jou toegepast kan worden? Haartransplantatie chirurgie bestaat ruim 50 jaar. Destijds stond de enige beschikbare informatie meestal in een kleine brochure en tijdens het consult werd je door een specialist uitgebreid geïnformeerd over de ingreep. Met de komst van internet is er duidelijk veel veranderd én verbeterd. Bestaande behandeltechnieken zijn verfijnd en door ontwikkeld. De beste haartransplantatie methode is afhankelijk van verschillende factoren en is niet voor iedereen hetzelfde.

Evolutie haartransplantatie chirurgie

Als je kijkt naar de ontwikkelingen die de haartransplantatie chirurgie de afgelopen jaren en decennia heeft meegemaakt, zijn er verschillende methodes die als ‘standaard’ worden beschouwd. Deze beginnen bij de “plug” techniek die in de jaren 1960 tot en met 1980 werd gebruikt. Vervolgens wordt de strip of FUT-techniek standaard en deze wordt vervolgens opgevolgd door één van de huidige behandelmethodes de FUE-methode. Vanaf het jaar 2000 heeft de populariteit van de haartransplantatie een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Nog altijd is de FUE methode wereldwijd de meest toegepaste haartransplantatie techniek.

Er zijn fundamentele verschillen tussen de FUT en FUE techniek. Waar de specialist bij een FUT haartransplantatie een reepje huid uit het donorgebied verwijdert, worden bij een FUE ingreep de haarzakjes individueel geoogst. De FUE methode laat geen littekens achter en kent een vlot herstel. Er is echter nog een verschil dat veel mensen zich niet realiseren. Veel klinieken die de FUE techniek aanbieden, hebben meer en betere marketingmogelijkheden dan dat de FUT techniek of de plug methode daarvoor ooit heeft gehad.

Is FUE de beste haartransplantatie methode?

Als je kijkt naar de basisprincipes van de FUE methode is het een relatief eenvoudige en veilige behandeltechniek. Een ervaren haartransplantatie specialist zal met behulp van een FUE micro motor de haarzakjes afzonderen en uit het donorgebied te verwijderen. Hiervoor wordt een fijne, holle naald gebruikt. Het oogsten gebeurt met plaatselijke verdovingen en is het eerste gedeelte van de haartransplantatie. De geoogste haarzakjes worden in een steriele houder bewaard, totdat ze in de hoofdhuid geïmplanteerd worden. De chirurg maakt incisies in de kalende hoofdhuid en plaatst daarin handmatig de grafts. Ook dit gedeelte van de ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving. Een alternatieve manier om de grafts te implanteren is door het gebruik van een chirurgisch apparaat dat ook wel een implanteerder of inserter wordt genoemd. Dit zijn instrumenten waarbij de grafts op uiteenlopende manieren in de huid geïmplanteerd worden.

  • Botte implanteerder of inserter. De arts maakt eerst kleine incisies en brengt vervolgens met de inserter de haarzakjes in op de transplantatiegebieden.
  • Scherpe implanteerder of inserter. Hiermee wordt een incisie gemaakt in de huid en het transplantaat wordt direct geïmplanteerd.

Het voordeel van het werken met een implanteerder is dat de haarzakjes niet direct worden vastgepakt en de kans op beschadiging veel kleiner is.

Al met al klinkt de FUE methode vrij eenvoudig. Maar het is de kunst én ervaring van een haartransplantatie specialist om de techniek op de juiste manier toe te passen. Alleen dan wordt het gewenste resultaat bereikt en kun je achteraf met een tevreden gevoel terugkijken op het behandeltraject. De HaarStamcel Transplantatie heeft op zijn beurt weer diverse voordelen ten opzichte van de FUE techniek.

Bepalen van de beste haartransplantatie methode

Nadat je meer hebt gelezen over de bestaande behandeltechnieken, kun je een voorkeur hebben voor een bepaalde haartransplantatie methode. Niet elke kliniek biedt verschillende methodes aan en het is in principe de behandelend specialist die de beste haartransplantatie methode voor jou toelicht en adviseert. Meerdere factoren zijn van invloed op de haartransplantatie techniek die bij je past en de manier waarop deze kan worden toegepast.

  • Huid type. Je huid kan hypermobiel of juist taai zijn. Beide omstandigheden maken het moeilijk om de grafts succesvol te extraheren, wat een extra uitdaging betekent voor de behandelend specialist.
  • Haar type. Het donorhaar kan grof, zwak, dun, gekruld, golvend of in een niet-standaard richting groeien. Zwak haar kan breken tijdens het oogsten, terwijl krullend of golvend haar extra gevoelig is voor beschadigingen. Deze factoren zijn van invloed op het succes van zowel het oogsten als het implanteren van de haarzakjes. Je hebt een ervaren specialist nodig die ook onder bijzondere omstandigheden een mooi resultaat weet te realiseren.
  • Haar kleur. Uit ervaring is gebleken dat grijs haar moeilijker is te extraheren. De reden hiervan is dat het moeilijker is om onderscheid te maken tussen de huid en het haar.
  • Wanneer het haar in een niet-standaard richting groeit, is dit meestal pas zichtbaar na het scheren van het haar. Het vereist meer ervaring en expertise van de haarchirurg om deze grafts te behandelen, omdat ze gevoeliger zijn voor beschadigingen.
  • Vertrouwen in de behandelend specialist. Als je op ontspannen wijze in de behandelstoel ligt, is dat voor een arts makkelijker. Ontspannen mensen ervaren een makkelijkere en meer succesvolle haartransplantatie.

FUE of HaarStamcel haartransplantatie?

Hair Science Institute heeft de innovatieve HaarStamcel Transplantatie methode ontwikkeld. Bijzonder aan deze techniek is dat slechts een klein deel van de haarfollikel (graft) – en niet het hele haarzakje – wordt geoogst uit het donorgebied. Dat minuscule stukje weefsel bevat voldoende stamcellen om in het ontvangstgebied nieuw haar te doen groeien. Oók in het donorgebied groeit het haar volledig terug. Zo blijven er geen kale plekken of littekens achter op het achterhoofd. Deze techniek wordt uitsluitend door ervaren haartransplantatie specialisten van Hair Science Clinic toegepast. En kan ook uitkomst bieden als je na een eerdere haartransplantatie elders, teleurgesteld bent in het resultaat.

 

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek in de kliniek in Amsterdam of Maastricht wordt de behandeltechniek toegelicht en wordt gekeken of de ingreep bij jou het gewenste resultaat kan bieden. Wat voor jou de beste haartransplantatie methode is, is dat misschien niet voor iemand anders. De voorbereiding op een haarimplantatie is intensief, waarbij je kennismaakt met verschillende mogelijkheden en behandelend klinieken. Je krijgt op deze manier inzicht in de beschikbare behandelingen, de kostprijs van de ingreep en de ervaring van behandelend specialisten.

Afspraak haartransplantatie consult

Ben je op zoek naar de beste haartransplantatie methode en wil je weten of de HaarStamcel Transplantatie wat voor jou is? Maak dan snel een afspraak voor een gratis adviesgesprek bij Hair Science Clinic. Je kunt foto’s en video’s zien van de manier waarop het behandeltraject verloopt, hoe het oogsten van de haarzakjes gebeurt en welke resultaten er met de methode bereikt worden.

Beste haartransplantatie methode – FAQ

De meeste specialisten gebruiken tegenwoordig de FUE-methode. Het is minder ingrijpend dan de FUT-techniek. Deze chirurgische oplossing laat geen litteken achter en vereist geen hechtingen. Volgens veel specialisten is de HaarStamcel Transplantatie de beste haartransplantatie methode, om diverse redenen.

Bij de FUT-techniek verwijdert een arts een reepje huid van de achterzijde van het hoofd. Dit laat in de haarkrans een litteken achter. De FUE-techniek haalt de haarzakjes met een holle naald een voor een uit het donorgebied. De manier van terugplaatsen is bij beide technieken nagenoeg gelijk. Het herstel van een FUT-haartransplantatie duurt langer en kent grotere risico’s dan bij een FUE-haarimplantatie.

De resultaten van een haartransplantatie zijn blijvend. De mate van het haarverlies kan het resultaat beïnvloeden. In sommige gevallen is het na jaren wenselijk of nodig om een aanvullende ingreep te ondergaan. Dit is met name zo bij mensen die de eerste ingreep voor het 25e levensjaar laten toepassen.

Net als het normale haar, wordt ook getransplanteerd haar met het verstrijken van de tijd soms iets dunner. Dit is een logisch gevolg van het ouder worden. De techniek heeft hier helaas geen oplossing voor.

De HaarStamcel Transplantatie is een unieke behandelmethode. De haarzakjes worden gesplitst, waardoor het donorgebied beter intact blijft. De haargroei ziet er natuurlijk uit. Resultaten zijn blijvend. De techniek zorgt voor een kort herstel. Normale, lichte werkzaamheden kunnen snel hervat worden.

Welke techniek bij jou het beste resultaat biedt, adviseert een haartransplantatie specialist tijdens een consult. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de omvang van de ingreep, de mate van het haarverlies en het aantal haarzakjes dat is inbegrepen.

De FUT-haartransplantatie is de voordeligste methode. Het aantal klinieken dat deze techniek toepast is beperkt. Veel specialisten zien de voordelen van modernere technieken. De FUT-techniek zorgt voor een opvallend litteken in de haarkrans.

Nee, er is geen haartransplantatie methode met volledige narcose. De ingreep duurt daarvoor te lang en bovendien voel je met plaatselijke verdovingen nauwelijks pijn of ongemakken. Tussen het oogsten en terugplaatsen heb je tijd om wat rond te lopen.

Tijdens een consult kun je vragen hoe de ingreep gebeurt en de techniek die daarbij wordt gebruikt.

Haartransplantaties gebeuren alleen met je eigen donormateriaal. Het is helaas niet mogelijk om donorhaar van iemand anders te gebruiken.

Vrouwen hebben vaker een voorkeur voor de haarsparende techniek. Zonder het haar te scheren, voert een specialist de haartransplantatie uit. Prijzen zijn vergelijkbaar voor mannen en vrouwen. De omvang van de ingreep, het aantal haarzakjes en de gebruikte methode zijn bepalend voor de prijs van een haartransplantatie. Resultaten zijn goed bij mannen en vrouwen.