Skip to content Skip to footer
Ervaringen

Haartransplantatie voor-na foto’s

Wij begrijpen als geen ander dat het ondergaan van een haartransplantatie ingrijpend is. Goed voor jou om te weten is dat al vele duizenden mannenvrouwen en kinderen over de hele wereld jou vóórgingen bij Hair Science Clinic en ontzettend blij zijn met die keuze.

Er is een oplossing

Kies jij voor een HaarStamcel Transplantatie (HST), dan kies je voor de meest sophisticated techniek, met het allermooiste en meest natuurlijke resultaat. HST is een unieke techniek voor haartransplantatie waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De resultaten zijn ongeëvenaard.

Oordeel zelf

Omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden, hebben we een aantal eindresultaten van HST-behandelingen voor je op een rij gezet. Van iedere cliënt maken wij uitgebreide voor- en na foto’s, die we tijdens de eindcontrole samen doornemen. Op die manier kun je het resultaat van je behandeling goed beoordelen.

Behandeling haarlijn & inhammen

Inhammen en / of een terugwijkende haarlijn zijn vaak een eerste teken van kaalheid bij mannen. Op de foto’s zie je dat de oorspronkelijke haarlijn met een HST-behandeling mooi is hersteld.

Natuurlijke haarlijn

Wij besteden veel aandacht aan de oorspronkelijke haargrens. Want een veel gemaakte fout is een onnatuurlijke of te scherpe haarlijn die niet goed past bij het gezicht. Daarom bepalen we vooraf, samen met jou, de ideale haarlijn. Zo realiseren we de meest natuurlijke haargrens.

Behandeling brug & kruin

Wordt het haar op je hoofd dunner of is je kruin al kaal? Dan kan een HST-behandeling een goede en definitieve oplossing zijn. Het is de meest doeltreffende ingreep om haar te verdichten en volume te creëren. De geoogste grafts zijn superklein, daardoor is de inplant fijnmazig en zeer natuurlijk. Onze artsen zijn gespecialiseerd om de haren in de juiste vorm en haargroeirichting te implanteren, voor het geven van het meest natuurlijke resultaat aan jouw kruin. Getransplanteerde haarfollikels blijven een leven lang haar produceren. 

Behandeling bij vrouwen

Van alle mogelijkheden voor haartransplantaties bij vrouwen geeft HST het mooiste, meest natuurlijke resultaat. Omdat bij vrouwen het haar vaak over de hele haaroppervlakte uitdunt, is het belangrijk dat de grafts goed over het hoofd verdeeld worden. Hoeveel grafts nodig zijn en waar deze geplaatst moeten worden kan alleen door een ervaren arts bepaald worden. Omdat Hair Science Clinic al vele duizenden vrouwen behandeld heeft, mag je bij ons rekenen op een enorme expertise.

Laat je optimaal adviseren

Een vraag die we veel krijgen is natuurlijk: hoeveel grafts heb ik nodig voor het gewenste resultaat te bereiken met een haartransplantatie?

Diagnose

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om eerst een aantal persoonlijke gegevens in kaart brengen. Dat doen we tijdens een gratis, vrijblijvend adviesgesprek. Met de arts en technician bespreek je de huidige staat van het donor haar, het verloop van je haaruitval en familiaire belasting. Ook bekijkt de arts het beschikbare donorgebied. We bespreken uitgebreid jouw wensen, verwachtingen en er is alle ruimte voor het stellen van vragen.

Maatwerk

Op basis van de diagnose en alle andere informatie kan de arts uiteindelijk een voorstel doen van het aantal benodigde grafts en de kosten.

Wenkbrauwtransplantatie

In samenwerking met visagist en haarstylist Mari van de Ven worden onze artsen en technicians jaarlijks ‘bijgeschoold’ op het gebied van de laatste trends en technieken van wenkbrauwstyling, voor het maken van de perfecte wenkbrauw.

Wenkbrauwen op natuurlijke wijze reconstrueren (wenkbrauwtransplantatie) was tot voor kort niet mogelijk. Dankzij HaarStamcel Transplantatie is deze toepassing nu ook mogelijk, met prachtige resultaten. De hersteltijd is kort, de wenkbrauwen zijn snel genezen.

Haartransplantatie baard

Bij het reconstrueren van wenkbrauwen en baarden is het erg belangrijk dat de haren in de juiste vorm en haargroeirichting geïmplanteerd worden. Onze artsen zijn gespecialiseerd om jouw gezichtshaar de gewenste en meest natuurlijke vorm te geven.

Er is veel mogelijk

De HST-methode is zeer geschikt voor behandelingen in het gelaat. Er blijven nagenoeg geen littekens achter waardoor deze techniek veel breder inzetbaar is dan conventionele haartransplantatie-methodes zoals FUT en FUE.

Behandeling littekens & brandwonden

De basis voor HST werd gelegd door het wetenschappelijk onderzoek van arts en onderzoeker dr. Coen Gho. Hij werkt al meer dan 25 jaar – samen met onder meer Brandwondencentrum Beverwijk – aan nieuwe technieken voor haarherstel bij mensen met littekens van brandwonden.

Ontdek jouw mogelijkheden

Een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze artsen is waardevol voor jou en voor ons. Je krijgt persoonlijk advies, veel informatie en er is alle ruimte om vragen te stellen.

Samen bespreken we uitvoerig de mogelijkheden, jouw wensen en verwachtingen. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan voor je opgesteld.

Haartransplantatie resultaten voor en na foto’s

Veelgestelde vragen - FAQ

Hair Science Institute is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Overweeg je deze ingreep en heb jij hier een vraag over? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

De voor foto wordt gemaakt voorafgaand aan de haartransplantatie. Het laat goed de uitgedunde en kalende gebieden zien. De na foto wordt tijdens de eindbeoordeling van het resultaat gemaakt, zo’n 9 maanden na de ingreep.
De foto’s geven weer welke resultaten met de HST-behandeling worden bereikt. De voor- en na foto worden beide foto’s in jouw medisch dossier opgenomen. Tijdens de eindbeoordeling krijg je inzage in de foto’s en bespreek je samen met de arts het resultaat.
Ja, het is gebruikelijk dat er foto’s worden gemaakt van de begin situatie en het eindresultaat van de haartransplantatie. De foto’s worden bijgevoegd in jouw medische dossier. Daarnaast gebruiken behandelend specialisten de foto’s als een referentiekader en toont aan welke ervaring iemand heeft met het toepassen van de haartransplantatie techniek. Vanzelfsprekend respecteren wij jouw privacy.
Vergelijken is altijd mogelijk. Om objectief te vergelijken bekijk je niet alleen het beeld zelf, maar ook de achtergrond informatie. Hoeveel grafts zijn er getransplanteerd, welke techniek is toegepast, hoeveel tijd is er verstreken en wie heeft de ingreep toegepast zijn aandachtspunten die waardevolle informatie bevatten.
Tijdens het adviesgesprek met een van onze specialisten nemen we uitgebreid de tijd voor je. We laten je nog meer voorbeelden zien van resultaten met HST, die op jouw persoonlijke situatie en wensen van toepassing zijn.
Als je een haartransplantatie overweegt en wilt weten welke resultaten je kunt verwachten, is het bekijken van voor en na foto’s interessant. De foto’s geven weer hoe een uitgedunde haardos en diepe inhammen na de ingreep weer nieuwe haargroei krijgen. Bovendien zie je hoe natuurlijk de resultaten van een HST-behandeling zijn en dat er geen verschil zit in de haargroei. De gewone structuren blijven behouden.

Het is bij wet geregeld dat medische dossiers en gegevens tenminste 15 jaar bewaard worden.

 
De meeste haarklinieken besteden weinig aandacht aan de periode die tussen de voor en na foto zit. Aangezien dit een periode van ruim 9 maanden bestrijkt, is het voor jou vaak wel degelijk interessant om de ontwikkelingen te zien. Online zijn er fora, persoonlijke blogs en vlogs waar mensen ook beelden plaatsen van vlak na de ingreep en de ontwikkeling van de haargroei. Het bekijken van deze beelden geeft je een realistische kijk op het verloop van de herstelperiode. Je hebt immers niet direct na het afronden van de ingreep een volle haardos.
Niet iedereen geeft toestemming om zijn of haar foto’s te gebruiken voor publicatie doeleinden. Tijdens het vrijblijvend adviesgesprek in de kliniek krijg je meer voor en na foto’s te zien van HST-behandelingen , die op jouw situatie en wensen van toepassing zijn. Dit zijn vaak andere beelden dan online.
Een goede voorbereiding is ook in het geval van een HST-behandeling onderdeel van het uiteindelijke resultaat. Door voor en na foto’s van haartransplantaties te bekijken weet je waar je op moet letten en welke vragen je kunt stellen tijdens het vrijblijvend adviesgesprek. Bekijk daarnaast ook foto’s van de tussenliggende periode, dan weet je wat je van de ontwikkeling van de haargroei kunt verwachten en dat je niet direct over weelderige haardos beschikt.
Veel is in goed overleg mogelijk. Wanneer je foto’s wilt hebben die gemaakt zijn tijdens de behandeling, kun je dit al tijdens het eerste consult bespreken. Je dient dan zelf wel een smartphone en/of fotocamera mee te nemen, zodat de foto’s gemaakt worden. Goed om te weten is dat deze foto’s niet in het medisch dossier terecht komen en uitsluitend aan jou toebehoren.
Ja, zowel binnen- als buitenlandse foto’s van haartransplantatie resultaten zijn interessant. Zo zie je hoe een kliniek werkt en welke resultaten worden bereikt. De kwaliteit en ervaring van de klinieken kan namelijk sterk verschillen, zeker in het buitenland. Je kunt de beelden gebruiken als onderdeel van een vergelijking of voorbereiding op jouw eigen haartransplantatie.
Nee, online zijn tal foto’s te vinden van behandelingen bij klinieken met mindere resultaten of zelfs mislukte haartransplantaties. Foto’s van teleurstellende resultaten zijn interessant, ze behoeden je voor mooie verkooppraatjes en waarschuwen je om niet enkel op prijs te selecteren. Een goedkope haartransplantatie kan je soms duur komen te staan.
In principe worden de voor-foto’s gemaakt op de dag van de haartransplantatie. Voor aanvang van de ingreep wordt de behandeling kort doorgesproken en worden de foto’s gemaakt. Afhankelijk van de behandeling, kunnen meerdere foto’s gemaakt worden.
Graag! Het is altijd mogelijk om de foto’s die je na de behandeling maakt en waarop te zien is hoe de haargroei zich ontwikkeld met ons te delen. In overleg bepalen we of we de foto’s ook voor publicatiedoeleinden mogen inzetten.
Het aantal haarzakjes dat wordt gebruikt en getransplanteerd, verschilt per persoon en per situatie. Als je haartransplantatie voor en na foto’s bekijkt, wordt vaak melding gemaakt van het aantal grafts dat bij de ingreep is getransplanteerd.
Ja, de voor foto laat zien hoe het haar en/of hoofdhuid eruit zien voor de haartransplantatie. De na foto is meestal 10 tot 12 maanden later gemaakt en laat zien hoe de haargroei zich ontwikkeld heeft op voorheen uitgedunde, kale plaatsen.
Ja, het is prima mogelijk om na een haartransplantatie het haar te laten groeien. Dit zie je ook op haartransplantatie voor en na foto’s. Het enige wat bepaalt hoe lang je het haar groeien, ben jezelf op het moment dat je naar de kapper gaat.
Ja, online vind je tal van voorbeelden van bekende mensen die een haartransplantatie hebben laten toepassen. Gerard Joling, Jan de Hoop, Frans Bauer en Bridget Maasland gingen je voor bij Hair Science Institute.
Een gezonde haar groeit gemiddeld ongeveer 1 cm per maand. De haargroei is een natuurlijk proces dat zich niet laat beïnvloeden of versnellen. Eventueel kan je overwegen en met de specialist het gebruik van een haargroeimiddel bespreken. Doe dit pas een aantal weken na de haartransplantatie.
Klinieken en specialisten hechten veel waarde aan je privacy. Niet iedereen wil zijn of haar haartransplantatie voor en na foto’s terugzien bij de kliniek die de ingreep heeft toegepast. Daarom maken andere klinieken soms gebruik van dezelfde beelden. Als je bij een kliniek op consult gaat, kun je foto’s zien van ingrepen die door de kliniek zijn toegepast. Wij maken alleen gebruik van foto’s van onze eigen resultaten.
Nee, de voor en na foto is een tijdsopname. De foto’s worden gemaakt voor in je medisch dossier. Dat gebeurt zowel bij klinieken in Nederland als in het buitenland. De manier waarop met de foto’s wordt omgegaan kan verschillen per kliniek. Je kunt van tevoren vragen wat er met de foto’s gebeurt en/of je al dan niet toestemming geeft om de foto’s te gebruiken.
Privé foto’s op fora en in blogs tonen soms hoe iemand herstelt van de ingreep. Drie tot vier weken na de haartransplantatie vallen de getransplanteerde haren uit. Online vind je foto’s die in deze periode zijn gemaakt. Vaak worden de beelden gevolgd door foto’s waarop nieuwe haargroei zichtbaar wordt.
Ja, al zijn deze foto’s niet altijd even snel te vinden als foto’s van een geslaagde ingreep. Haarklinieken die correctie ingrepen toepassen en mensen die een ervaring in een blog delen, laten deze foto’s wel zien. Je ziet hoe de haargrens een onnatuurlijke verschijning heeft.