Skip to content Skip to footer

Haartransplantatie wenkbrauwen

Behandelingen

Haartransplantatie wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn heel bepalend in een gezicht en geven diepte en expressie. Zijn jouw wenkbrauwen te dun of helemaal verdwenen? Met HaarStamcel Transplantatie (HST) is het mogelijk om wenkbrauwen te reconstrueren en de natuurlijke haargroei in het gezicht te herstellen. De fijnmazige HST-techniek is een unieke, definitieve oplossing voor haarherstel in het gezicht.

Dé techniek voor natuurlijke, volle wenkbrauwen

Hoe werkt HST?

HST transplanteert met behulp van precisieapparatuur een minuscuul deel van het haarzakje en niet het compléte haarzakje. De sophisticated methode laat vrijwel geen littekens achter en is een definitieve oplossing voor haarherstel in het gezicht, zelfs als er sprake is van littekens of brandwonden.

HST is dus veel breder inzetbaar dan conventionele haartransplantatie-methodes zoals FUT en FUE en wordt veelvuldig gebruikt voor de reconstructie van gezichtshaar, zoals wenkbrauwen. Door het gebruik van precisie-instrumenten is weinig hersteltijd nodig is en geneest het ontvangst- en donorgebied snel.

Van alle mogelijkheden voor wenkbrauwtransplantaties bij vrouwen geeft de verfijnde HST-methode het mooiste, meest natuurlijke resultaat. Een unieke techniek waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. Onze artsen zijn gespecialiseerd om jouw wenkbrauwen de gewenste en meest natuurlijke vorm te geven.

Laat je professioneel adviseren

Meestal is er een aanwijsbare oorzaak voor het niet teruggroeien van wenkbrauwhaar: ziekte, medicatiegebruik of te veel epileren. Ben jij ontevreden over je wenkbrauwen en zoek je een definitieve oplossing? Een goede diagnose is heel belangrijk. Laat je adviseren tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze artsen. Samen gaan we uitgebreid in op je persoonlijke situatie en wensen.

Onzichtbare behandeling

Bij een HST-behandeling hoeft niet altijd al het haar gemillimeterd te worden. Er bestaat een mogelijkheid om alleen een klein stukje op het achterhoofd te scheren. Dit is afhankelijk van het aantal te extraheren grafts. Na afloop van de behandeling valt het omliggende haar hier overheen. Hierdoor zal de behandeling vrijwel onzichtbaar zijn. Wil jij weten of dat bij jou mogelijk is?

Veilig en betrouwbaar

HST is een veilige medisch-cosmetische ingreep waarbij je vrijwel geen ongemak ervaart. Een behandeling laat geen zichtbare littekens achter en de hoofdhuid herstelt snel. De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Direct erna kun je onze Hair Science Clinic zelfstandig verlaten.

De perfecte wenkbrauw

Bij het reconstrueren van de wenkbrauwen is het erg belangrijk dat de haren in de juiste vorm en haargroeirichting geïmplanteerd worden. Onze artsen zijn gespecialiseerd om jouw wenkbrauwen de gewenste en meest natuurlijke vorm te geven. In samenwerking met visagist en haarstylist Mari van de Ven worden onze artsen en technicians jaarlijks ‘bijgeschoold’ op het gebied van de laatste trends en technieken van wenkbrauwstyling, voor het maken van de perfecte wenkbrauw.

Waarom Hair Science Clinic?

HST is een gepatenteerde, sophisticated techniek voor haartransplantatie, ontwikkeld uit decennialang wetenschappelijk onderzoek. Het is dé methode voor herstel van natuurlijke haargroei in het gezicht, ook als er sprake is van littekens of brandwonden.

HST-haartransplantaties worden uitsluitend uitgevoerd in de officiële Hair Science Clinics, met vestigingen in Amsterdam, Maastricht, Düsseldorf, London, Paris, Cap d’Antibes, Milan, Dubai, Jakarta, Bali en Hongkong. Een internationaal team van artsen en technicians verleent hier topzorg volgens de hoogste medische standaards.

Elke aan Hair Science Clinic gelieerde medische professional is BIG-geregistreerd en gecertificeerd in de HST-methode.

Happy met nieuwe wenkbrauwen

Tv-presentatrice Bridget Maasland epileerde in het verleden haar wenkbrauwen zowat kaal. Hierdoor was ze volledig aangewezen op alternatieven, zoals het smeren van serums of dagelijks aanbrengen van make-up om de wenkbrauwen voller en dikker te laten lijken. Na haar HST-behandeling heeft Bridget weer prachtige volle wenkbrauwen.

''Zo blij met mijn wenkbrauwen!!! @hsi.hairscienceinstitute ❤️ voor het eerst mijn eigen wenkbrauwharen geverfd''
Bridget Maasland

Natuurlijke resultaten

Wenkbrauwen op natuurlijke wijze reconstrueren (wenkbrauwtransplantatie) was tot voor kort niet mogelijk. Dankzij HaarStamcel Transplantatie is deze toepassing nu ook mogelijk, met prachtige resultaten. De hersteltijd is kort, de wenkbrauwen zijn snel genezen.

Wat kost het?

De kosten van een HST-behandeling worden onder meer bepaald door het aantal te transplanteren grafts. Hoeveel grafts nodig zijn voor een succesvolle wenkbrauwtransplantatie verschilt per persoon en per situatie.

Ook andere factoren spelen een rol: de kwaliteit van het donorhaar, de gezondheid van het donorgebied, je algehele gezondheid en je persoonlijke wensen. Ook kleur en textuur van het haar zijn bepalend voor het eindresultaat.

Kortom: een HST-behandeling is maatwerk. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult stelt de arts een volledige medische diagnose. Op basis hiervan krijg je een persoonlijk behandelplan inclusief een offerte van de kosten.

Ontdek jouw mogelijkheden

HST is een uniek methode voor wenkbrauwtransplantatie. In een vrijblijvend adviesgesprek bekijkt de arts jouw persoonlijke situatie grondig. Vanuit deze medische diagnose krijg je advies op maat, uitgewerkt in persoonlijk behandelplan. Een adviesgesprek is gratis en vrijblijvend.

Haartransplantatie wenkbrauwen

Veelgestelde vragen - FAQ
Hair Science Institute is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Onder andere de haartransplantatie voor de wenkbrauwen is een veelvuldig uitgevoerde behandeling. Overweegt u deze ingreep en heeft u hier een vraag over? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.
Niet iedereen heeft volle wenkbrauwen. Ontbrekende of minder volle wenkbrauwen kunnen zowel aangeboren zijn als op latere leeftijd veroorzaakt worden. Uw wenkbrauwen kunnen volledig of gedeeltelijk verloren gaan door bijvoorbeeld overmatig epileren, medicijngebruik, ziektes en aandoeningen en/of een medische behandeling. Met behulp van een haartransplantatie voor de wenkbrauwen krijgt u weer mooie, volle wenkbrauwen.
De werkwijze van een wenkbrauwen HaarStamcel Transplantatie kan vergeleken worden met een reguliere haartransplantatie. Er wordt gebruik gemaakt van lichaamseigen donorharen die uit de haarkrans afkomstig zijn. De omvang van de ingreep is minder groot dan wanneer u een reguliere haartransplantatie toe laat passen. De grafts die geëxtraheerd worden, worden in de middag met uiterste precisie in de juiste haarrichting in het wenkbrauw gebied geplaatst.
De ingreep wordt succesvol bij mannen en vrouwen met weinig tot geen wenkbrauwhaar toegepast. Dat neemt niet weg dat iedereen een geschikte wenkbrauwtransplantatie kandidaat is. Afhankelijk van de reden van het ontbreken van de wenkbrauwharen vindt eerst een adviesgesprek met een arts plaats. Hierbij wordt gekeken naar de oorzaak van het haarverlies en eventuele ziektebeelden of aandoeningen waar u mee bekend bent. Op basis hiervan kan de ervaren specialist u een persoonlijk behandeladvies geven.
Een wenkbrauw haartransplantatie is minder uitgebreid dan een reguliere HST-haartransplantatie. Bij een wenkbrauwtransplantatie worden gemiddeld 150 tot 600 grafts met weefsel getransplanteerd.
Het is een gecompliceerde ingreep, waarbij de specialist de haarzakjes splits en de kleine deeltjes van de haarfollikel (grafts) oogst uit het donorgebied. Dat minuscule stukje weefsel bevat voldoende stamcellen om in het ontvangstgebied nieuw haar te doen groeien. De grafts worden met uiterste precisie in de wenkbrauw gebieden geplaatst. Hiervoor wordt de natuurlijke groeirichting gevolgd. Uw wenkbrauwen zijn gezichtsbepalend en daarom is extra aandacht noodzakelijk. Een behandeldag neemt in de regel 6 – 8 uur in beslag. De exacte behandelduur kan de specialist u tijdens het intakegesprek vertellen.
De meeste mannen en vrouwen die een wenkbrauwtransplantatie ondergaan, herstellen vlot en zonder complicaties van de ingreep. Met name de eerste dagen kan het wenkbrauwgebied rood kleuren en ontstaat al de eerste korstvorming. HST gebruikt precisie-instrumenten waardoor de huid snel herstelt, dit proces kan soms gepaard gaan met zowel de vorming van korstjes als jeuk. Om littekens en huidbeschadigingen te voorkomen, zijn zowel wrijven als krabben niet wenselijk. Ook het donorgebied herstelt snel, meestal binnen één week. Bij een HST-behandeling hoeft niet al het haar gemillimeterd te worden. Er bestaat een mogelijkheid om alleen een klein stukje op het achterhoofd te scheren. Dit is afhankelijk van het aantal te extraheren grafts. Na afloop van de behandeling valt het omliggende haar hier overheen. Hierdoor zal de behandeling vrijwel onzichtbaar zijn. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen.
HST is een veilige medisch-cosmetische ingreep waarbij je vrijwel geen ongemak ervaart. De ingreep zelf wordt met behulp van een plaatselijke toegepast. Het verdoven van het wenkbrauwgebied kan als gevoelig worden ervaren. Als de verdovingen zijn ingewerkt, ervaar je geen pijn of ongemakken van de ingreep. Een HST-behandeling laat geen zichtbare littekens achter en de hoofdhuid herstelt snel. Direct na je benadeling kun je onze Hair Science Clinic zelfstandig verlaten.
Van alle mogelijkheden voor wenkbrauwtransplantaties bij vrouwen geeft de verfijnde HST-methode het mooiste, meest natuurlijke resultaat. Binnen een paar dagen groeien de getransplanteerde haren vast in het wenkbrauwgebied. Volg de instructies en verzorgingsadviezen die u van de behandelend specialist krijgt nauwkeurig op. Het is gebruikelijk dat de getransplanteerde haren drie tot vier weken na de ingreep uitvallen. Nieuwe haargroei wordt ongeveer drie tot vier maanden na de ingreep zichtbaar. De getransplanteerde haren hebben een andere structuur dan originele wenkbrauwharen en bijknippen is in de meeste gevallen noodzakelijk. Na verloop van tijd merkt u dat de getransplanteerde haren steeds meer de structuur van de natuurlijke wenkbrauwharen overnemen. Ervaringsdeskundigen op dit vlak zijn o.a. Bridget Maasland en Mari van de Ven. Beiden BN-ers ondergingen een succesvolle HST wenkbrauwtransplantatie en genieten weer van prachtige volle wenkbrauwen. Bijkomstig voordeel; de resultaten zijn permanent.

De instructies en adviezen die een haartransplantatie specialist u geeft, krijgt u niet zomaar. Voor een goed resultaat is het belangrijk om de adviezen op te volgen. Stop, indien van toepassing, al enkele weken voor de ingreep met roken en beperk tijdens de week voor de behandeling het gebruik van cafeïne houdende dranken en alcohol. De eerste weken na de wenkbrauwtransplantatie worden zware lichamelijke arbeid en intensieve (contact)sporten sterk afgeraden. Geef uw lichaam de tijd die nodig is om te herstellen van de ingreep.

Nee, u hoeft zich over littekens geen zorgen te maken. De specialisten werken met geavanceerde technieken en bijpassende precisie-instrumenten om de ingreep toe te passen. Na het genezen van de huid is het niet langer zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan.
De exacte kostprijs van de wenkbrauwtransplantatie wordt opgemaakt tijdens een vrijblijvend intakegesprek in de kliniek. Dit is namelijk afhankelijk van het aantal benodigde grafts dat voorkomt uit het advies van de arts en / of uw persoonlijke wensen. Gemiddeld ligt de prijs rond € 3.300, dit is echter wel een indicatie.
Het merendeel van de zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een haartransplantatie voor de wenkbrauwen niet. Enkele aanvullende zorgverzekeringen bieden beperkte vergoedingsmogelijkheden. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding, hangt af van de voorwaarden die uw zorgverzekeraar hanteert. U kunt dit nalezen in de polisvoorwaarden.
Een wenkbrauwtransplantatie is een veilige chirurgische ingreep, zolang u deze door een ervaren specialist toe laat passen. Kies voor een behandeling in een daartoe bekwame haarkliniek. Bij een wenkbrauw haartransplantatie bestaat er een relatief kleine kans op complicaties. U kunt te maken krijgen met een allergische reactie, maar ook slechte wondgenezing, infecties en littekens kunnen als complicatie voorkomen. Ernstige complicaties doen zich zelden tot nooit voor. Een enkele keer wordt een asymmetrisch resultaat behaald. Dit kan later, in overleg met de behandelend arts, gecorrigeerd worden.
Het is op voorhand lastig te stellen of een wenkbrauwtransplantatie is aan- of af te raden. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze artsen bekijken wij uw persoonlijke situatie en stellen wij een diagnose. Ook beoordelen wij de kwaliteit van uw gezondheid en het donorhaar, alvorens wij een advies doen voor een haartransplantatie.
Nee, er wordt gebruik gemaakt van uw lichaamseigen donormateriaal. De kans op afstoting is daardoor nihil. De getransplanteerde haren nemen de structuur aan van originele wenkbrauwharen. Ook is het erg belangrijk dat de haren in de juiste vorm en haargroeirichting geïmplanteerd worden. Onze artsen zijn gespecialiseerd om jouw wenkbrauwen de gewenste en meest natuurlijke vorm te geven. In samenwerking met visagist en haarstylist Mari van de Ven worden onze artsen en technicians jaarlijks ‘bijgeschoold’ op het gebied van de laatste trends en technieken van wenkbrauwstyling, voor het maken van de perfecte wenkbrauw. Uw wenkbrauwen zien er na de behandeling vol en natuurlijk uit.
Ja, dit is mogelijk. Vertel de behandelend specialist dat u na de ingreep permanente make-up overweegt. De specialist kan u vertellen of en hoelang u moet wachten met het laten aanbrengen van de PMU na de wenkbrauw haartransplantatie.
Zowel de garantievoorwaarden als de bepalingen worden doorgenomen tijdens het intakegesprek met de arts en technician in de kliniek.
Ook wanneer u eerder uw wenkbrauwen heeft laten transplanteren maar niet tevreden bent met het bereikte resultaat, kan een corrigerende ingreep toegepast worden.