Vacature arts haartransplantaties

HET NEUSJE VAN DE ZALM OP HAARTRANSPLANTATIE GEBIED

Download onze brochure

Haartransplantatie littekens en brandwonden

Littekens zijn een beschadiging van de huid door ongevallen, operaties of bijvoorbeeld ziektes. De huid doorbloedt op de plaats van het litteken slecht, waardoor haarzakjes er niet kunnen overleven en er geen haargroei plaatsvindt.

Veel voorkomende vormen van littekens zijn verbranding van bijvoorbeeld een deel van het hoofd of de wenkbrauw. Een ander bekend litteken is het litteken als gevolg van een FUT-haartransplantatie, beter bekend als de ‘STRIP’ methode.

Grote impact

Littekens kunnen een grote impact hebben op het zelfvertrouwen. Zeker wanneer deze op een zeer zichtbare plek zitten kunnen ze een belemmering zijn in het dagelijks leven. Schaamte speelt hierbij een belangrijke rol. Gelukkig biedt HaarStamcel Transplantatie als enige haarkliniek een oplossing om haargroei te realiseren op littekens, ook als er maar een paar donorharen zijn.

 

https://www.youtube.com/watch?v=LzFllD1qw90

 

Laat je professioneel adviseren

Bij de keuze voor een haartransplantatie is een goede diagnose vooraf heel belangrijk. Laat je deskundig adviseren tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze artsen. Samen gaan we uitgebreid in op jouw persoonlijke situatie en wensen.

Hoe werkt HST?

Van alle mogelijkheden voor haartransplantaties bij littekens en brandwonden geeft een HST-behandeling het beste, meest natuurlijke resultaat. Conventionele haartransplantatietechnieken (FUT en FUE) zijn beperkt door het aantal haren in het donorgebied en de grootte van de grafts. Dat is anders bij de HST-methode: HST gebruikt de kracht van de natuur, het regenererend vermogen van de menselijke stamcel.

Meerdere haren uit één haarfollikel

Bij HST extraheren we slechts een klein deel van de haarfollikel  – en niet de hele follikel – uit het donorgebied. Hierdoor groeit zowel in het ontvangstgebied als in het donorgebied nieuw haar. Sterker nog: de nieuwe haren in het donorgebied zijn ook weer geschikt als donorfollikels bij een volgende behandeling.

 

HST- zo werkt het

Haarherstel

Al meer dan 25 jaar is arts en onderzoeker dr. Coen Gho nauw betrokken bij de ontwikkeling voor haarherstel bij mensen met littekens door brandwonden. Zijn wetenschappelijk onderzoek heeft de basis gelegd voor HST en is cruciaal geweest bij het fysieke en psychisch herstel van duizenden brandwondenpatiënten.

Minder pijn

Bij brandwondenpatiënten is vaak maar een klein donorgebied beschikbaar voor haartransplantatie. Daarnaast hebben deze patiënten meestal al meerdere reconstructieve operaties ondergaan, die fysiek en psychisch heel zwaar zijn. Daarom waren een lage pijnbelasting en een snel genezingsproces belangrijke doelstellingen bij de ontwikkeling van de HST-techniek.

Snelle genezing

Door de geringe afmetingen van de grafts en het feit dat de grafts precies in de gaatjes passen, hechten deze zeer snel. De doorbloeding is binnen één dag al hersteld. Hierdoor gaat de wondgenezing snel en is de kans op littekens minimaal.

 

de grafts zijn superklein

Natuurlijk haar

Een andere doelstelling bij het ontwikkelen van HST was het realiseren van natuurlijke haargroei op de verlittekende huid met slechte doorbloeding. Daarvoor werd een speciaal medium ontwikkeld: een substantie waarin de grafts na extractie bewaard worden en die ze in optimale conditie houdt. Zo vindt ook op beschadigde huid haarherstel plaats.

Wat HST zo bijzonder maakt

Wij regelen alles voor je

In onze klinieken geldt de hoogste medische standaard. Je kunt rekenen op expertise en professionaliteit, maar we willen ook dat jij je op je gemak voelt bij ons. Daarom doen we er alles aan om het je naar de zin te maken. Op de behandeldag ben je in de vertrouwde handen van onze toegewijde specialisten en heb je een eigen rustkamer voor ontspanning tussendoor. We regelen een lekkere lunch, parkeervergoeding (Amsterdam Zuidas) en bij een verre reisafstand een hotelovernachting in een uitstekend hotel.

Alles wat nodig is om jouw behandeldag prettig te laten verlopen, zodat je na je behandeling tevreden en happy onze kliniek verlaat.

HET VERHAAL VAN IGLI

haartransplantatie brandwonden resultaat

Brandwondenpatiëntje Igli vóór en na zijn behandeling

 

Een echte success story is het verhaal van Igli die ernstige brandwonden opliep toen hij pas zes maanden oud was. Een van zijn grote wensen was het krijgen van een volle haarbos. Na meerdere succesvolle behandelingen met de HST-methode heeft Hair Science Clinic deze droom waar kunnen maken. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op!

“ALS TECHNICIANS GEVEN WIJ ONZE CLIËNTEN ALLE AANDACHT.” Danielle, Technician Hair Science Clinic

Boek een vrijblijvend adviesgesprek

ONTDEK JOUW MOGELIJKHEDEN

Een vrijblijvend adviesgesprek is voor jou en voor ons waardevol. Je krijgt persoonlijk advies, gerichte informatie en er is alle ruimte om vragen te stellen.

Samen met de arts bespreek je de mogelijkheden, je wensen en verwachtingen. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan voor je opgesteld.

FAQ haartransplantatie littekens en brandwonden

Ja, moderne technieken zoals de HST-haartransplantatie behandelen zowel littekens als brandwonden op het hoofd. Een gespecialiseerde arts brengt jouw probleem in kaart, waarna je een behandelvoorstel op maat krijgt.

Nee, dat verschilt per persoon, per situatie. Om in aanmerking te komen voor een HST-behandeling moet je bijvoorbeeld voldoende donorharen van goede kwaliteit hebben en moet je gezondheid goed genoeg zijn om een behandeling te ondergaan. Vrijwel altijd is donormateriaal afkomstig uit de haarkrans, de achterzijde van het hoofd. Afhankelijk van de omvang van de behandeling kan in specifieke gevallen besloten worden om andere lichaamsbeharing te gebruiken. Uiteraard gebeurt dit in overleg.

Onze arts neemt de ingreep van tevoren uitgebreid met je door tijdens een vrijblijvend adviesgesprek en laat je voor-na foto’s zien van eerder behandelde littekens en brandwonden. De resultaten zijn doorgaans goed en bovendien blijvend. De HST-behandeling vindt onder plaatselijke verdoving plaats, waardoor je geen pijn voelt. Door het oogsten en terugplaatsen van de grafts kan de huid in het behandelde gebied rood en gezwollen zijn. Het herstel verloopt meestal vlot. Na 7-10 dagen is de huid genezen.

Dit is afhankelijk van het aantal getransplanteerde haarzakjes en de complexiteit in jouw geval. Een HST-behandeling is een arbeidsintensieve ingreep die vrijwel altijd een volledige dag, 6-9 uur, in beslag neemt.

Haartransplantaties na ongevallen en/of brandwonden komen soms voor vergoeding in aanmerking. Verzekeraars hanteren bepaalde voorwaarden, zo heb je bijvoorbeeld een medische indicatie nodig. Welke voorwaarden jouw zorgverzekeraar hanteert, kun je terugvinden in de polisvoorwaarden.  Je zorgverzekeraar kan je informeren welke informatie je mot verstrekken om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Met name de eerste week na de haartransplantatie is voorzichtigheid geboden. Pas vanaf dag 2 mag je het ontvangstgebied voorzichtig afspoelen met water en vanaf dag 4 wassen met shampoo. Uiteraard met de nodige voorzichtigheid, met als doel de stolsels en korsten in het ontvangstgebied te reinigen.

Nazorg thuis

De wondjes in het donorgebied zijn bij HST minuscuul, dus de genezing verloopt doorgaans snel. Binnen een week zijn de sporen van de behandeling verdwenen. Direct na afloop van de behandeling ontvang je van ons uitgebreide instructies over de nazorg thuis. Daags na de behandeling nemen we contact met je op, om te controleren hoe het met je gaat.

De resultaten van de HST-behandeling zijn niet direct zichtbaar, waardoor ook de littekens nog enige tijd zichtbaar zullen zijn. De getransplanteerde grafts gaan vanaf 3-4 maanden na de haartransplantatie nieuwe haren produceren.

Na een volledige haargroeicyclus van 9 maanden is het definitieve resultaat van de behandeling zichtbaar. Bij de ene persoon gaat dit iets sneller dan bij de andere persoon. De getransplanteerde haarfollikels blijven een leven lang haar produceren.

Zorgverzekeraars hebben vaak contracten met ziekenhuizen, klinieken en specialisten. Laat je de behandeling uitvoeren bij een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan kan het bedrag van de vergoeding lager zijn. Je zorgverzekeraar kan je hier meer over vertellen.

Haren in het donorgebied behoren tot de permanente lichaamsbeharing. Ze zijn dus niet gevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT) dat zorgt voor erfelijke haaruitval. Dat maakt haren van deze haarzakjes uitermate geschikt als donorhaar voor haartransplantaties. Eenmaal getransplanteerd blijven ze levenslang haar produceren.

Resultaten in jouw geval

Succesvol getransplanteerde grafts geven ook in een verlittekenend gebied permanente haargroei. Specialisten kunnen voorafgaand aan de HST-behandeling vrij nauwkeurig aangeven welke resultaat je mag verwachten.

Littekens als gevolg van een eerdere FUT-haarimplantatie kunnen door middel van een HST-behandeling verbeterd worden. Een goed voorbeeld is de reconstructieve haarchirurgie die Gerard Joling onderging bij onze kliniek in Maastricht. Samen met onze arts wordt gekeken naar een mogelijke reconstructie om toch het gewenste resultaat te behalen. Bekijk het filmpje over de haartransplantatie van Gerard Joling.

 

Nee, een haartransplantatie wordt niet onder volledige narcose uitgevoerd. Heb je angstgevoelens? Bespreek ze dan tijdens het intakegesprek met je arts.

Een haartransplantatie heeft net als elke andere medische ingreep een zekere kans op complicaties. Aangezien bij HST geen sprake is van diepe wonden, is de kans op complicaties klein. Complicaties die af en toe voorkomen zijn bijvoorbeeld gevoelloosheid van de huid, infectie van de korstjes (bijvoorbeeld door krabben) of een allergische reactie op het verdovingsmiddel.

Zware lichamelijke inspanning in de eerste twee weken na de behandeling is niet verstandig. Je dagelijkse bezigheden kun je gewoon weer doen. De arts kan je hierin adviseren.

Bij littekens en brandwonden zijn vaak meerdere haartransplantaties nodig voor een optimaal resultaat. Na een volledige haargroeicyclus van 9 maanden is het definitieve resultaat van de HST-behandeling zichtbaar. Er vindt dan een eindbeoordeling plaats met de arts, waarna een eventuele vervolgbehandeling ingepland kan worden.

Plan je vakantie niet te kort na de ingreep. De hoofdhuid heeft tijd nodig om te herstellen. Tijdens een vakantie doe je ongemerkt meer aan lichamelijke inspanning dan wanneer je thuis bent. Ook moet je oppassen voor blootstelling aan de zon. Een HST-behandeling en de zon gaan niet goed samen. Houd je daarom altijd goed aan de nazorginstructies. Wanneer je een strand- of zonvakantie voor ogen hebt, is het beter om deze minimaal zes weken na de haartransplantatie te boeken.

Normaal gesproken wordt een HST-haartransplantatie niet bij minderjarigen uitgevoerd. Bij littekens en brandwonden maken we soms een uitzondering. Bij een eerste adviesgesprek met de arts is dan een ouder/verzorger aanwezig, net als bij de ingreep.

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we een aantal persoonlijke gegevens van je nodig. Tijdens het eerste adviesgesprek bespreek je met de arts de huidige staat van je haar, het verloop van je haaruitval, de familiaire belasting en het beschikbare donorgebied. Ook bespreken we uitgebreid je wensen en verwachtingen. Op basis van alle informatie geeft de arts een indicatie van het aantal benodigde grafts of behandelingen.