Hair Science Academy - HST

DOORLOPEND WERKEN AAN NIEUWE THERAPIEËN Arts & onderzoeker dr. Coen Gho

Graag een vrijblijvend consult

Haartransplantatie littekens en brandwonden

Een eigenschap van een litteken is dat de oorspronkelijke haargroei niet meer herstelt. Dankzij de HST-methode is het mogelijk om haargroei te realiseren op littekens, zelfs als er sprake is van een klein aantal donorharen.

Conventionele haartransplantatie technieken zijn gelimiteerd door het aantal haren in het donorgebied en de grootte van de graft. Bij de HST-methode is dit niet het geval, want na de extractie van de graft blijft een deel van de haarfollikel achter in het donorgebied. Daardoor zullen ook hier nieuwe haren groeien. Die nieuwe haren kunnen zelfs dienen als donorfollikels bij volgende behandelingen.

 

Schema HaarStamcel Transplantatie

Haarherstel

Al meer dan 25 jaar is arts en onderzoeker dr. Coen Gho nauw betrokken bij de ontwikkeling voor haarherstel bij mensen met littekens van brandwonden. Zijn wetenschappelijk onderzoek heeft de basis gelegd voor HST en is cruciaal geweest bij het fysieke en psychisch herstel van tal van patiënten met littekens en brandwonden.

Minder pijn

Bij brandwondenpatiënten is vaak maar een klein donorgebied beschikbaar voor haartransplantatie. Daarnaast hebben deze patiënten meestal al meerdere reconstructieve operaties ondergaan, die fysiek en psychisch heel zwaar zijn. Daarom waren een lage pijnbelasting en een snel genezingsproces belangrijke doelstellingen bij de ontwikkeling van de HST-techniek.

Snelle genezing

Door de geringe afmetingen van de grafts en het feit dat de grafts precies in de gaatjes passen, hechten deze zeer snel. De doorbloeding is binnen één dag al hersteld. Hierdoor gaat de wondgenezing snel en is de kans op littekens minimaal.

 

de grafts zijn superklein

Natuurlijk haar

Een andere doelstelling bij het ontwikkelen van HST was het realiseren van natuurlijke haargroei op de verlittekende huid met slechte doorbloeding. Daarvoor werd een speciaal medium ontwikkeld: een substantie waarin de grafts na extractie bewaard worden en die ze in optimale conditie houdt. Hierdoor kan ook op minder goede huid haarherstel plaatsvinden.

HET VERHAAL VAN IGLI

Igli na de HST-behandeling bij littekens en brandwonden

Igli na zijn HST-behandeling

 

Een echte success story is het verhaal van Igli die ernstige brandwonden opliep toen hij pas zes maanden oud was. Een van zijn grote wensen was het krijgen van een volle haarbos. Na een aantal succesvolle behandelingen met de HST-methode heeft Hair Science Institute deze droom waar kunnen maken. Iets waar we heel trots op zijn.

We regelen alles rond je behandeling

Op de behandeldag ben je in de vertrouwde handen van onze toegewijde specialisten. Een ervaren team regelt alles eromheen: een lekkere lunch, een fijn viersterrenhotel, taxiservice, ontspanning, álles wat nodig is om jouw behandeldag prettig te laten verlopen.

Zodat je na je behandeling tevreden en happy onze kliniek verlaat.

Hair Science Institute | ervaringen van clienten

“ALS TECHNICIANS GEVEN WIJ ONZE CLIËNTEN ALLE AANDACHT EN EEN PERSOONLIJK ADVIES.” Nikki, Technician Hair Science Institute

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen