man na een reconstructieve haartransplantatie

“DIT IS HET RESULTAAT DAT IK VERWACHTTE EN OP HOOPTE TE KRIJGEN.”

Graag een vrijblijvend consult

Reconstructieve Haartransplantatie

Het resultaat van een haartransplantatie is niet altijd naar tevredenheid van de cliënt, bijvoorbeeld vanwege zichtbare littekens in het donorgebied en het ontvangstgebied of door een onnatuurlijke haarlijn.


Een specialisatie van Hair Science Institute is het corrigeren van eerdere (mislukte) haartransplantaties bij andere klinieken, ook wel reconstructieve haarchirurgie genoemd. Samen met een van onze artsen wordt gekeken naar een mogelijke reconstructie om het gewenste resultaat te behalen.   Een van de grote nadelen van conventionele haartransplantatietechnieken, de FUT- en FUE-methode, is de vorming van zichtbaar littekenweefsel in het donorgebied. De ernst en omvang van de beschadiging kunnen van invloed zijn op de herstelmogelijkheden. Echter, kunnen het behandelde gebied en de littekens succesvol worden behandeld met de HST-methode.  

Haatransplantatie technieken

DE FUT-METHODE

Deze haartransplantatie techniek bestaat al meer dan 30 jaar. Bij deze methode wordt een strip huid uit het donorgebied van het hoofd verwijderd. De huid wordt vervolgens gehecht, waardoor er altijd een flink litteken zichtbaar blijft. Hierdoor worden er steeds minder FUT-haartransplantaties uitgevoerd. Deze haartransplantatie methode wordt veelal gezien als verouderde techniek.

DE FUE-METHODE

Vanwege het ontstaan van een litteken met de FUT-methode is er een nieuwe techniek ontwikkelt, de FUE-methode. Hierbij worden de grafts met een hol naaldje een voor een verwijderd uit het donorgebied. Er ontstaat geen littekenvorming, omdat de grafts verdeeld over het donorgebied worden verwijderd. Wel blijven er witte puntjes zichtbaar. Daarnaast neemt de behandeling veel tijd in beslag. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om tot een goed eindresultaat te komen.

HAARSTAMCEL TRANSPLANTATIE

Bij een HaarStamcel Transplantatie, de HST-methode, wordt met een bijzonder klein naaldje gedeeltes van haarfollikels weggenomen van het donorgebied. Deze kleine stukjes huid (weefsel) worden daarna getransplanteerd naar het ontvangstgebied (kale huid). Omdat de haarfollikels niet geheel worden verwijderd, blijven ook een aantal haarstamcellen achter in het donorgebied. Hierdoor vindt ook daar hergroei van het haar plaats. Er kan een hogere haardichtheid bereikt worden zonder vrijwel enige vorm van littekens.  

Stepahnie Technician

“TODAY IS A PERFECTDAY TO START LIVING YOUR DREAMS.” Stephanie, Technician HSI

De behandeldag

Kom kennismaken met onze kliniek
en ontdek uw mogelijkheden

Een vrijblijvend consult is voor u, en voor ons, zeer waardevol. U krijgt informatie over de techniek, persoonlijk advies en er is alle ruimte om vragen te stellen. Samen met de arts bespreekt u uitvoerig de mogelijkheden, uw wensen en verwachtingen. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan voor u opgesteld.