Man tevreden na haartransplantatie

“Het eindresultaat heeft mijn verwachtingen overtroffen.”

Graag een vrijblijvend consult

Reconstructieve Haarchirurgie

Het resultaat van een haartransplantatie is niet altijd naar tevredenheid van de cliënt, bijvoorbeeld vanwege zichtbare littekens in het donorgebied en het ontvangstgebied of
door een onnatuurlijke haarlijn.

 

Een specialisatie van Hair Science Institute is het corrigeren van eerdere (mislukte) haartransplantaties bij andere klinieken, ook wel reconstructieve haarchirurgie genoemd. Samen met een van onze artsen wordt gekeken naar een mogelijke reconstructie om het gewenste resultaat te behalen.

 

Een van de grote nadelen van conventionele haartransplantatietechnieken, de FUT- en FUE-methode, is de vorming van zichtbaar littekenweefsel in het donorgebied. De ernst en omvang van de beschadiging kunnen van invloed zijn op de herstelmogelijkheden. Echter, kunnen het behandelde gebied en de littekens succesvol worden behandeld met de HSI-methode.

 

Haatransplantatie technieken

De FUT-methode

 

Deze haartransplantatie techniek bestaat al meer dan 30 jaar. Bij deze methode wordt een strip huid uit het donorgebied van het hoofd verwijderd. De huid wordt vervolgens gehecht, waardoor er altijd een flink litteken zichtbaar blijft. Hierdoor worden er steeds minder FUT-haartransplantaties uitgevoerd. Deze haartransplantatie methode wordt veelal gezien als verouderde techniek.

De FUE-methode

 

Vanwege het ontstaan van een litteken met de FUT-methode is er een nieuwe techniek ontwikkelt, de FUE-methode. Hierbij worden de grafts met een hol naaldje een voor een verwijderd uit het donorgebied. Er ontstaat geen littekenvorming, omdat de grafts verdeeld over het donorgebied worden verwijderd. Wel blijven er witte puntjes zichtbaar. Daarnaast neemt de behandeling veel tijd in beslag. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om tot een goed eindresultaat te komen.

HaarStamcel Transplantatie

 

Bij een HaarStamcel Transplantatie, de HSI-methode, wordt met een bijzonder klein naaldje gedeeltes van haarfollikels weggenomen van het donorgebied. Deze kleine stukjes huid (weefsel) worden daarna getransplanteerd naar het ontvangstgebied (kale huid). Omdat de haarfollikels niet geheel worden verwijderd, blijven ook een aantal haarstamcellen achter in het donorgebied. Hierdoor vindt ook daar hergroei van het haar plaats. Er kan een hogere haardichtheid bereikt worden zonder vrijwel enige vorm van littekens.

 

De haartransplantatie behandeldag

Tijdens uw behandeling nemen wij al uw zorgen uit handen

Buiten de behandeling zelf kunnen wij uw overige zorgen ook aanpakken. Mocht u bijvoorbeeld vervoer nodig hebben of een overnachting wensen dan kunnen wij dat voor u regelen. Om de behandeldag zo aangenaam mogelijk voor u te maken gaan wij net een stapje verder dan anderen.

De behandeldag

Kom kennismaken met onze kliniek en ontdek uw mogelijkheden

Een consult is voor u, en voor ons, zeer waardevol. U krijgt informatie over de techniek, persoonlijk advies en er is alle ruimte om vragen te stellen. Samen met de arts bespreekt u uitvoerig de mogelijkheden, uw wensen en verwachtingen. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan voor u opgesteld.