man na een reconstructieve haartransplantatie

“DIT IS HET RESULTAAT WAAR IK OP HOOPTE.”

Download onze brochure

Reconstructieve haarchirurgie

Reconstructieve haarchirurgie is soms nodig voor het corrigeren van een mislukte haartransplantatie. Hair Science Clinic is gespecialiseerd in het corrigeren van eerdere (mislukte) behandelingen bij andere klinieken.

Als een eerdere haartransplantatie niet goed is uitgevoerd, waardoor bijvoorbeeld zichtbare littekens of een onnatuurlijke haarlijn achterblijven, dan biedt reconstructieve haarchirurgie een oplossing.

 

 Correctie van een mislukte haartransplantatie?

Ben jij niet tevreden over je eerdere haartransplantatie of is deze compleet mislukt? Laat je professioneel adviseren. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze artsen. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor reconstructie in jouw geval.

 Een goed voorbeeld is de reconstructieve haarchirurgie die Gerard Joling onderging bij onze kliniek in Maastricht.

 

 

Haartransplantatie-methoden

Er bestaan diverse haartransplantatie technieken. De bekendste zijn de HaarStamcel Transplantatie methode, de FUE methode en de FUT-methode. Een van de grote nadelen van de conventionele haartransplantatie technieken, zoals de FUT- en FUE-methode is de vorming van zichtbaar littekenweefsel in het donorgebied. De ernst en omvang van de beschadiging kunnen van invloed zijn op de herstelmogelijkheden.

Vaak kan het behandelde gebied met littekens succesvol worden hersteld met reconstructieve haarchirurgie volgens de HST-methode.

 

FUT-methode

De FUT haartransplantatietechniek – ook wel bekend als de ‘strip’ methode – bestaat al meer dan dertig jaar. Deze methode verwijdert een strip huid met haren uit het donorgebied van het hoofd. Een pijnlijke en niet geheel risicoloze ingreep. Vanzelfsprekend vindt er geen hergroei plaats en houd je aan deze ingreep altijd een blijvend litteken over.

Vanwege deze littekenvorming zijn FUT-haartransplantaties steeds minder populair. Specialisten beschouwen dit als een verouderde techniek. Om de slechte resultaten van deze methode te herstellen kan reconstructieve haarchirurgie met de HST-methode worden ingezet.

 

litteken na FUT-behandeling

 

FUE-methode

Vanwege de littekenvorming van de FUT-methode is een nieuwe techniek ontwikkeld: de Follicular Unit Extraction methode genoemd. Veelal afgekort gebruikt als FUE of FUE CT techniek. Deze techniek gebruikt een hol naaldje om de hele haarfollikels (haarwortelzakjes) één voor één te verwijderen uit het donorgebied. Ondanks dat dit gebeurt onder een plaatselijke verdoving van het donor- en ontvangstgebied, is ook deze ingreep niet geheel pijnloos.

Door de vloeistof die tijdens de behandeling in de hoofdhuid wordt ingespoten, kunnen vooral in de dagen na de behandeling allerlei ongemakken optreden zoals kloppende hoofdpijnen, koorts en zwellingen. Deze zwelling zal zich rond de 2de en 3de postoperatieve dag ter hoogte van het aangezicht bevinden. Wanneer de zwelling rondom de ogen zit, kan het zicht erg beperkt zijn. De zwelling zal hierna geleidelijk aan zakken en afnemen.

Ook bij FUE wordt het donorgebied dusdanig beschadigd – geen hergroei en verlittekening – dat het niet meer bruikbaar is voor vervolgbehandelingen. Iets dat voor jonge mensen natuurlijk rampzalig is.

Vaak zijn meerdere reconstructieve behandelingen nodig om tot een goed eindresultaat te komen.

 

 

FUE scars -reconstructieve haarchirurgie

witte puntjes na FUE-behandeling

HaarStamcel Transplantatie

Van alle mogelijkheden voor haartransplantaties geeft een HaarStamcel Transplantatie (HST) het mooiste, meest natuurlijke resultaat. HST gebruikt de kracht van de natuur, het regenererend vermogen van de menselijke stamcel.

Bijzonder aan deze techniek is dat maar een klein deel van de haarfollikel – en niét de hele follikel – wordt geoogst uit het donorgebied. Dat minuscule stukje weefsel bevat genoeg stamcellen om in het ontvangst- én donor gebied nieuw haar te doen groeien. Een klein wonder dus: door het regenererend vermogen kunnen meerdere haren uit één graft (haarfollikel) ontstaan.

 

 

De nieuwe grafts (haarzakjes/haarfollikels) worden dicht bij elkaar geplaatst, wat zorgt voor hoge haardichtheid en een mooie, natuurlijk resultaat. Vrijwel zonder littekens. Bij reconstructieve haarchirurgie maken we gebruik van deze methode voor het corrigeren van een mislukte haartransplantatie.

 

(Her)groei in ontvangst- én donorgebied

Een speciale, gepatenteerde preservatievloeistof stimuleert de groei en verhoogt de levensvatbaarheid van de grafts. Dit geeft ze een extra boost. Deze integrale aanpak is de basis van deze verfijnde vorm van haartransplantatie, waarbij in het ontvangst- én donorgebied haar groeit.

Recontructieve haarchirurgie bij Hair Science Institute

“THE HAPPIER YOU ARE THE MORE BEAUTIFUL YOU BECOME.” Stephanie, Technician Hair Science Clinic

De behandeldag

Ontdek jouw mogelijkheden

Een vrijblijvend adviesgesprek is voor jou en voor ons waardevol. Je krijgt persoonlijk advies, gerichte informatie en er is alle ruimte om vragen te stellen.

Samen met de arts bespreek je de mogelijkheden, je wensen en verwachtingen. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan voor je opgesteld.