Hair Science Institute

DHI Haartransplantatie

Zoek je informatie over een DHI haartransplantatie, de ‘direct hair implant’ haartransplantatie methode? Wanneer je te maken hebt met erfelijk haarverlies, kan een haartransplantatie een oplossing bieden. Met een haartransplantatie wordt de haargroei hersteld op plaatsen waar het haar is uitgevallen. Naast het herstel van het hoofdhaar, kunnen haartransplantaties ook worden gebruikt om wimpers, wenkbrauwen, gezichtshaar en haarverlies als gevolg van trauma op de hoofdhuid en het lichaam te herstellen. Er zijn verschillende manieren waarop de ingreep toegepast kan worden, de HaarStamcel Transplantatie methode is de meest geavanceerde haartransplantatie techniek. Ook kun je kiezen voor de standaard FUE or Directe haarimplantatie (DHI), een aanpassing van de FUE-techniek.

Werkwijze DHI haartransplantatie

DHI is een aangepaste versie van de standaard FUE haarimplantatie techniek. De procedure is vergelijkbaar. Tijdens de ingreep verwijdert een specialist het vooraf afgesproken aantal haarzakjes uit het donorgebied, dat zich meestal aan de achterkant van je hoofd bevindt. De geoogste haarzakjes worden daarna in de kalende gebieden geïmplanteerd. Na verloop van tijd hersteld de haargroei zich en beginnen er nieuwe haren te groeien. Wat kun je verwachten van een DHI haartransplantatie?

  • Voor aanvang van de ingreep word je haar kort geschoren en worden de plaatselijke verdovingen gezet.
  • Met behulp van een hulpmiddel worden de haarzakjes één voor één uit het donorgebied geëxtraheerd.
  • De haarzakjes worden in een penvormig hulpmiddel geladen en direct in het kalende deel van de hoofdhuid geïmplanteerd.
  • De specialist behandelt de hoofdhuid met een speciale antibioticum crème en brengt een verband aan op de behandelde plaatsen.

Zowel de FUE- als DHI haartransplantatie duurt zo’n 4 tot 8 uur. HST is meer arbeidsintensief en duurt vaak zo’n 8-10 uur. De exacte tijd kan variëren en is afhankelijk van het aantal grafts dat wordt getransplanteerd. Je moet wel geduld hebben om het eindresultaat te zien. Gemiddeld duurt dit namelijk 9 maanden.

DHI haartransplantatie – FAQ

Het transplanteren bij DHI gebeurt direct. De specialist gebruikt een zogenaamde Choi-pen, waarmee de haarzakjes vanuit het donorgebied direct in de transplantatiegebieden geplaatst worden. De pen opent het kanaaltje voor het haarzakje. De hoofdhuid herstelt hierdoor relatief snel van de ingreep.

DHI is geschikt voor gezonde mannen en vrouwen met erfelijke haaruitval. De meest geschikte kandidaten beschikken over voldoende donorhaar. DHI kan ook een oplossing zijn bij het ontbreken van baard-, snor-, of wenkbrauwharen.

De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdovingen. Het eerste deel van de haartransplantatie bestaat uit het oogsten van de haarzakjes. Haartransplantatie assistenten bereiden de geoogste grafts voor op het plaatsen in de transplantatie gebieden. De grafts worden in de pen geplaatst, waarna ze in de juiste richting geïmplanteerd worden.

Nee, voor een DHI haartransplantatie is het millimeteren van al het haar niet nodig.

De contra-indicaties zijn een slecht of ontoereikend donorgebied, gevoeligheid voor keloïde littekenvorming, instabiele vitiligo of psoriasis, een actieve hoofdhuidinfectie, alopecia areata en/of hypertensie. Diabetici kan om aanvullende onderzoeksresultaten gevraagd worden.

Specialisten passen een haartransplantatie zelden toe bij mensen onder de 25 jaar. Het patroon van het toekomstige haarverlies is moeilijk te voorspellen, Laat je een haartransplantatie te snel toepassen, dan is de kans aanwezig dat je na een paar jaar een aanvullende behandeling nodig acht. Een bovengrens is er niet. Zolang je gezondheid en donorgebied dat toelaat, kan een haartransplantatie plaatsvinden.

De procedure is vrijwel pijnloos door de verdoving en veroorzaakt minder irritatie dan bijvoorbeeld het laten zetten van een tatoeage. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en je kunt tijdens de ingreep ontspannen, naar muziek luisteren, tv kijken, genieten van een lichte lunch en zelfs een dutje doen.

Napijn doet zich zelden voor. Wel kun je een tintelend, irriterend of jeukend gevoel ervaren. Dit neemt af in de uren na de ingreep. Het gebruik van pijnstillers zoals paracetamol is toegestaan. Dit heeft geen invloed op het resultaat.

De DHI haartransplantatie is relatief veilig, zolang je kiest voor een ervaren specialist. Bijwerkingen beperken zich voornamelijk tot zwellingen, lichte napijn en een jeukend gevoel. Een enkele keer zijn de complicaties ernstiger en ontstaan infecties of ontstekingen waardoor littekens achterblijven.

Het is normaal dat de getransplanteerde haren twee tot vier weken na de haartransplantatie uitvallen. Nadat het haar is uitgevallen begint een nieuwe groeicyclus, waardoor je na drie tot vier maanden nieuwe haargroei kunt waarnemen. Het gebruik van shampoo is niet van invloed op het haarverlies. Gebruik de verzorgingsproducten die de haartransplantatie specialist je adviseert. Kies voor een shampoo zonder agressieve bestanddelen.