Hair Science Institute Maastricht

Goedkoopste haartransplantatie

Ben je op zoek naar een goedkope of zelfs naar de goedkoopste haartransplantatie? Haartransplantaties zijn populair en worden in binnen- en buitenland toegepast. De ingreep is prijzig en aandachtig vergelijken van de tarieven kan een aardig financieel voordeel opleveren. De goedkoopste of laagste haartransplantatie tarieven vind je doorgaans in het buitenland. Turkije is een populaire haartransplantatie bestemming. Maar is een goedkope haartransplantatie geen duurkoop, is het wel veilig en waar let je op bij het vergelijken van de mogelijkheden?

 

goedkope haartransplantatie

Goedkope haartransplantatie en kwaliteit

Bestaande haartransplantatie technieken worden door voortdurende verbeteringen en ontwikkelingen steeds geavanceerder. Het is een kostbare ingreep die door zorgverzekeraars als cosmetisch wordt omschreven. De meeste mannen en vrouwen die een haartransplantatie overwegen, doen dit uit cosmetisch oogpunt. Een medische indicatie is er doorgaans niet. Dat betekent dat je zelf de kosten voor de ingreep betaalt. Vergoedingsmogelijkheden zijn zeer beperkt, ook vanuit aanvullende zorgpakketten. De kosten voor een haartransplantatie worden door de kliniek zelf bepaald. Alleen al in Nederland zijn er onderling grote verschillen. De ingreep wordt vanaf € 4.500 aangeboden, maar je ziet ook tarieven die tot +/- € 9.000 oplopen. Factoren die van invloed zijn op de prijs van de haartransplantatie behandeling:

  • De haartransplantatie techniek die wordt toegepast.
  • De kwaliteit en naamsbekendheid van de haarkliniek.
  • De ervaring van de haartransplantatie artsen en technicians.
  • Het aantal grafts dat wordt behandeld.
  • De manier waarop nazorg en controles zijn geregeld.

Het is de kunst om een keuze te maken voor de beste prijs-kwaliteitverhouding en de haarkliniek die het best aansluit op jouw wensen en behoeften.

Goedkoopste haartransplantatie buitenland

Als je jezelf verdiept in de behandelmogelijkheden, dan valt op dat buitenlandse aanbieders de ingreep vaak vele malen goedkoper aanbieden dan de Nederlandse collega’s. Hoe aantrekkelijk zo’n prijs ook lijkt, let altijd op de inhoud van de aanbieding, de toegepaste techniek, de ervaring en kwaliteit van de haarkliniek. Wat nogal eens over het hoofd wordt gezien, is dat je een aantal keren naar de kliniek moet. In Nederland is dat geen probleem. Je bent na de afspraak of na de ingreep snel terug thuis. In het buitenland is dat vaak net even anders. Zeker wanneer je voor een kliniek kiest waarbij je aan een vliegreis gebonden bent om ter plaatse te komen. Moet je ook voor een consult, nazorg en controles naar de buitenlandse kliniek? Tel de kosten voor reis en verblijf bij elkaar op. Wanneer je daar vervolgens de kosten voor de ingreep bij optelt, zie je dat het verschil met een behandeling in Nederland nagenoeg volledig is verdwenen. Overigens zijn er diverse buitenlandse haarklinieken die een vestiging in Nederland hebben. In deze gevallen ga je alleen voor de haartransplantatie zelf naar het buitenland. Je verblijft een aantal dagen ter plaatse.

Wat is een goedkope haartransplantatie?

Buitenlandse haarklinieken transplanteren grotere aantallen haarzakjes dan in Nederland. Dit veelal tegen een zeer lage prijs. Het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes gebeurt in zijn geheel (hele haarzakje wordt uit het donorgebied genomen) met grovere instrumenten. Als je hier al voor kiest, let dan goed op dat het aantal grafts dat getransplanteerd wordt, verantwoord is. Uit een donorgebied kunnen ongeveer 2.500 – 3.000 haarzakjes geëxtraheerd worden, voordat het gebied uitdunt en kale plekken met de achtergebleven littekens zichtbaar worden.

Laat de ingreep uitvoeren door een haartransplantatie specialist die over aantoonbare ervaring beschikt. Ervaren specialisten plaatsen de grafts met uiterste precisie in de juiste groeirichting, zodat je een natuurlijk resultaat mag verwachten. Helaas komt het ook regelmatig voor dat, na het kiezen van een goedkope behandelaar, het resultaat onnatuurlijk is en een correctie gewenst is. Je bent extra kosten kwijt en de goedkope aanbieding wordt al snel een dure haartransplantatie. Vraag tijdens een consult bij een specialist altijd of je voorbeelden van het ontvangst én donorgebied kunt zien, van ingrepen die iemand eerder heeft toegepast. Je kunt rustig vragen naar de ervaring die iemand heeft. Het is een dure ingreep die je overweegt toe te laten passen en daar mag je best hoge verwachtingen bij hebben.

Resultaat goedkoopste haartransplantatie

Dat de goedkoopste haartransplantatie ook succesvol kan zijn, is mogelijk. De grootste factor voor succes is ervaring en de manier waarop een behandeltraject verloopt. Je bereidt jezelf goed voor en leest zoveel mogelijk informatie. Je verdiept jezelf in reviews en ervaringen van anderen en bekijkt haartransplantatie voor en na foto’s en video’s. Net zoals de duurste ingreep, geeft ook de goedkoopste haarimplantatie niet direct resultaat. Het is gebruikelijk dat het getransplanteerde haar 3 tot 4 weken na de behandeling uitvalt.

Nieuwe haargroei wordt vanaf ongeveer 3 maanden na de haartransplantatie zichtbaar. Je moet rekening houden met een periode van 9 tot 12 maanden, voordat je het definitieve eindresultaat kunt beoordelen. Meestal is het resultaat conform de verwachting. Wanneer je een realistische verwachting hebt en je jezelf goed hebt voorbereid op de ingreep, voldoet het resultaat doorgaans prima. Ben je niet tevreden met je haardos of is er sprake van bijvoorbeeld een onnatuurlijke haarlijn? Indien je gezondheid dat toelaat en je over genoeg donorhaar beschikt kan een correctie toegepast worden. Je betaalt hier uiteraard wel voor.

 

Goedkoopste haartransplantatie – FAQ

De prijzen van haartransplantaties variëren. De goedkoopste haartransplantaties vind je bij buitenlandse haarklinieken. Zo zijn de prijzen van Turkse haarklinieken tot 50% lager dan in Nederland. De omvang van de ingreep, de haartransplantatie techniek, de reputatie van de haarkliniek en de kennis en kunde van de specialist zijn van invloed op het behandeltarief.

De verouderde FUT methode is tegenwoordig meestal de goedkoopste techniek. Het aantal haarklinieken dat deze techniek nog aanbiedt is beperkt. Het grootste nadeel van de FUT techniek is het opvallende litteken dat in je haarkrans zichtbaar blijft.

De prijs is niet direct van invloed op de veiligheid en/of het succes van de ingreep. De kennis en kunde van de specialist zijn dat wel. Kies voor een ervaren behandelaar en een haarkliniek met een goede reputatie. Ga zelf een kijkje nemen. Zo verzeker je jezelf ervan dat je vertrouwen hebt in degene die de haartransplantatie toepast. Volg de tips en instructies die de arts je geeft op. Zo heb je zelf een positieve invloed op het resultaat.

Het behandeltarief is lager dan in Nederland. De reis- en verblijfkosten zijn extra. Reis je een aantal keer naar Turkije, dan gaat het prijsvoordeel al snel verloren. Zet de diverse kosten overzichtelijk op een rijtje. Je ziet dan vaak al snel dat het prijsverschil aan het einde van de rit kleiner is dan aanvankelijk gedacht.

Haarklinieken maken geen onderscheid tussen een haartransplantatie bij mannen of vrouwen. De prijs hangt af van het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd en de haartransplantatie techniek. Vrouwen kiezen eerder voor de haarsparende FUE methode, terwijl mannen vaker een uitgebreidere ingreep ondergaan.

De ervaring van de specialist is van invloed op het resultaat. Vraag tijdens een consult of je haartransplantatie voor en na foto’s mag zien. Lees daarnaast reviews van anderen die de ingreep bij dezelfde kliniek hebben laten toepassen. Het resultaat van een goedkope haartransplantatie is niet automatisch minder of van slechte kwaliteit.

Veel haarklinieken bieden nazorg aan als onderdeel van de haartransplantatie. Je hoeft hiervoor niet extra te betalen. In de prijsopgave die je ontvangt, staat vermeld wat er bij de ingreep is inbegrepen en waar je eventueel voor moet bijbetalen.

Het minimale aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt is ongeveer 500. Hoeveel haarzakjes bij jou getransplanteerd worden, hangt af van de situatie. Uit een gezond donorgebied kunnen zo’n 4.000 tot 5.000 haarzakjes getransplanteerd worden.

Kies voor een behandeling op maat en kies voor kwaliteit. Laat je situatie beoordelen door een specialist. Een enkele keer valt het resultaat tegen. Je gevoel over de ingreep hangt af van de manier waarop je de haartransplantatie voorbereidt en meemaakt.

Betaalbare haartransplantatie in binnen- of buitenland

Ben je op zoek naar een geschikte behandeling bij androgene alopecie? De haartransplantatie is de enige ingreep, waarbij nieuwe haargroei wordt gecreëerd op uitgedunde plekken. Het is ook de enige behandeling met blijvend resultaat. Let bij het vergelijken van behandelmogelijkheden op. Zorg dat je van tevoren weet wat de behandeling kost en wat er bij het behandeltarief is inbegrepen. Een haartransplantatie in het buitenland lijkt aantrekkelijk en is vaak goedkoper dan in Nederland. Spreek je de taal niet of onvoldoende, dan kun je jezelf onbegrepen voelen.

Maak kennis met een aantal specialisten en ga bij verschillende haarklinieken naar een consult. Je kunt deze ervaringen met elkaar vergelijken, bovendien ontvang je gelijk een behandelplan met prijsopgave op maat. Ben je benieuwd wat de specialisten van Hair Science Clinic voor jou kunnen betekenen en wat een HaarStamcel Transplantatie kost? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend advies of vraag een informatie brochure aan.