Gratis haartransplantatie

Ben je benieuwd of er zoiets als een gratis haartransplantatie bestaat? Dat een haartransplantatie populair is, valt niet te ontkennen. De behandeling heeft onder andere door bekende mensen als Gerard Joling en Wesley Snijder veel aandacht gekregen. Online vind je verschillende haartransplantatie voor en na foto’s, behandel en instructie video’s. Het is een ingreep die nieuwe haargroei op uitgedunde, kale plekken mogelijk maakt. Het is een kostbare behandeling die door een gratis adviesgesprek consult wordt vooraf gegaan.

 

https://www.youtube.com/watch?v=QIljTC6Ndqk

Bestaat een gratis haartransplantatie?

De voorbereiding op een haartransplantatie is een periode waarin je jezelf een beeld vormt van het behandeltraject. Niet iedereen met erfelijke kaalheid komt voor de ingreep in aanmerking. Er moet voldoende donorhaar aanwezig zijn om een natuurlijk resultaat te behalen. Een ruime meerderheid van de haarklinieken biedt een gratis haartransplantatie consult of adviesgesprek aan. Dit gesprek is bedoeld om je geschiktheid te beoordelen. Ook wordt de omvang van de ingreep bepaald en stelt de specialist een behandeltechniek voor. De ingreep wordt niet gratis aangeboden. Je kunt wel besparen op de kosten door je bijvoorbeeld aan te melden op een lijst voor een last minute of Educatiebehandeling.

Haartransplantatie met korting

Prijzen voor een haartransplantatie liggen in Nederland tussen de € 4.500 en € 9.000. De exacte prijs voor een behandeling op maat is afhankelijk van de omvang van de ingreep, de ervaring van de behandelend specialist, de techniek die wordt toegepast en de naamsbekendheid van de kliniek. Op basis van jouw wensen, behoeften en persoonlijke haarsituatie kun je jezelf door een aantal klinieken laten adviseren en zo de mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken.

Tijdens een consult kun je rustig naar de beschikbare mogelijkheden, tarieven en voorwaarden vragen. Hoe krijg je korting en wat moet je daar voor doen? Een mogelijkheid om korting op de reguliere behandeltarieven te krijgen is door jezelf aan te melden voor een zogenaamde ‘last minute haartransplantatie’. Dit is iets wat met name door de grotere haarklinieken wordt geboden. Je weet pas kort van tevoren wanneer de ingreep plaatsvindt. Het gebeurt soms dat eerder gemaakte afspraken afgezegd worden. Om deze leegtes op te vullen wordt de last-minute behandeling aangeboden. Je moet voldoende flexibel zijn en tegen de onzekerheid kunnen. Je hebt korte tijd om je voor te bereiden op de behandeling en eventuele werk gerelateerde afspraken te verzetten.

Goedkope of gratis haartransplantatie

Zoek je bewust naar een goedkope haartransplantatie? Buitenlandse tarieven zijn meestal lager dan de prijzen die door Nederlandse haarklinieken in rekening worden gebracht. Verschil in loonkosten, andere vaste maandlasten en ervaring zijn hier vaak debet aan. Je kunt in het buitenland een goedkope, maar zeker geen gratis haartransplantatie ondergaan. Nadelen van een behandeling in het buitenland zijn onder meer de bijkomende reis- en verblijfkosten. Soms doen zich communicatieproblemen voor, omdat de behandelend specialist geen Nederlands spreekt en de kennis van Engels of Duits van zowel de arts als jezelf vaak beperkt is. Zeker bij een ingrijpende behandeling als een haartransplantatie is het belangrijk om jezelf uit te kunnen drukken, zodat je in staat bent om aan te geven wat je verwacht van een haartransplantatie.

 

haartransplantatie

Voorkom een teleurstelling

Een haartransplantatie die wordt toegepast door een professionele, ervaren haartransplantatie specialist mislukt zelden. Je kunt een teleurstelling voorkomen door de ingreep grondig voor te bereiden en niet over één nacht ijs te gaan. Hoe aantrekkelijk een goedkope haartransplantatie of een hoge korting ook lijkt, zorg dat je weet wat je kunt verwachten en hoe de ingreep wordt toegepast. Hiermee voorkom je dat goedkoop duurkoop wordt en je later het bereikte resultaat moet laten corrigeren. Vraag bij een aantal haarklinieken een prijsopgave op en laat je adviseren over de mogelijkheden die bij jouw situatie passen. Hair Science Clinic heeft de innovatieve HaarStamcel Transplantatie ontwikkeld. De ingreep maakt nieuwe haargroei mogelijk en wordt zowel bij mannen als vrouwen toegepast. Het donorgebied wordt minder belast in vergelijking met een FUE haartransplantatie en blijft als gevolg daarvan beter intact. Het is een arbeidsintensieve behandeltechniek, waardoor hier een prijskaartje aan hangt. Aan de andere kant is de haartransplantatie meestal een eenmalige behandeling die je meer zelfvertrouwen geeft. De ervaren specialisten lichten de techniek graag toe tijdens een gratis consult in de kliniek.

Innovatieve behandelmethode

In de kliniek, maar ook online, kun je foto’s bekijken van eerder toegepaste HaarStamcel Transplantaties. De ingreep wordt van dichtbij in beeld gebracht en getoond in verschillende video’s. Bekende mensen die je naar de kliniek voor zijn gegaan zijn onder andere Jan de Hoop en Gerard Joling. Beiden hebben een video dagboek bijgehouden dat je op de website kunt bekijken. Je ziet hoe een behandeltraject verloopt en wat je van een consult en de ingreep zelf kunt verwachten. De video’s zijn een goede manier om kennis te maken met zowel de kliniek als de specialisten.

Gratis haartransplantatie – FAQ

Een haartransplantatie is normaal gesproken niet gratis. In binnen- en buitenland betaal je voor de ingreep uiteenlopende bedragen.

Alhoewel de meeste klinieken geen kosten berekenen voor het consult, doet een klein aantal haarklinieken dit wel. Hair Science Clinic rekent hier geen kosten voor.

Nee, helaas niet. Haartransplantaties vallen onder de noemer cosmetische behandelingen. De basisverzekering vergoedt deze kosten niet. Aanvullende zorgpakketten hebben zeer beperkte vergoedingsmogelijkheden.

Artsen verstrekken in bepaalde gevallen een medische indicatie. Dit is onder andere het geval wanneer je haar door een ongeluk en/of brandwonden verloren is gegaan. Aantasting van de psychische gezondheid is geen reden voor een medische indicatie.

Net zoals zorgverzekeraars dat doen, stelt de Belastingdienst voorwaarden aan het aftrekken van medische kosten. Vraag de actuele voorwaarden op bij de Belastingdienst of vraag advies aan een belastingconsulent.

Ja, haarklinieken geven garantie. De voorwaarden en bepalingen vraag je op bij de kliniek of tijdens het consult bij een behandelend specialist.

Nee, dit is meestal niet het geval. De kans dat een haartransplantatie mislukt is zeer klein. Je kunt wel teleurgesteld zijn in het resultaat. Afhankelijk van de verwachting die je hebt of had, kan de realiteit er anders uitzien. Praat hier met de specialist over. Eventueel kun je een correctiebehandeling overwegen.

Als je een resultaat laat corrigeren, betaal je daarvoor. Correcties vinden vaak plaats bij een andere haarkliniek. Het is een op zichzelf staande haartransplantatie.

Ja, online kun je gebruik maken van vergelijkingswebsites. Hou er wel rekening mee dat je pas een duidelijk beeld van de mogelijkheden krijgt, als je een specialist hebt gesproken. Deze licht de ingreep toe en geeft advies op maat.

Een haarkliniek kan korting aanbieden voor het publiceren van je haartransplantatie voor en na foto’s. Vraag naar de voorwaarden. Zorg dat je weet hoelang een haarkliniek je foto’s mag gebruiken. Niet iedereen stelt het op prijs om jaren na dato foto’s van zichzelf voor en na een cosmetische ingreep te zien.

Nee, ook een last-minute haarimplantatie is niet volledig gratis. Je krijgt meestal wel korting als je van een last-minute ingreep gebruik maakt. Als je flexibel bent en niet lange tijd van tevoren een ingreep kunt inplannen, is de korting mooi meegenomen.

Een haartransplantatie is een eenmalige behandeling. De ingreep vindt poliklinisch plaats. Als je last hebt van bijwerkingen neem je contact op met de kliniek. Het herstel verloopt vlot en de meeste mensen komen pas voor de beoordeling van het eindresultaat terug bij de specialist. Wanneer de haaruitval verder doorzet, is het soms wel nodig om nog een haartransplantatie te ondergaan.

Afspraak vrijblijvend consult

Om de techniek nader toe te lichten en je een persoonlijk behandelplan te kunnen overhandigen, nodigt Hair Science Institute je graag uit voor een gratis consult. Dit consult vindt plaats in de kliniek in Maastricht of Amsterdam. Je kunt jezelf op het consult voorbereiden door je in te lezen in de behandelmogelijkheden. Zet de vragen die je hebt op papier en stel deze aan de specialist tijdens het consult.

Gebruik je medicijnen of heb je eerder een chirurgische ingreep meegemaakt? Maak dit bespreekbaar, zodat hier rekening mee kan worden gehouden. Een enkele keer kan het gebruik van medicatie en/of een chronische aandoening van invloed zijn op je geschiktheid en het resultaat van de ingreep. Meer weten over de HaarStamcel Transplantatie? Vraag de gratis brochure aan of maak telefonisch een afspraak voor een consult.