Haarimplantaten

Haarimplantaten

Wil je meer weten over haarimplantaten? Haartransplantatie chirurgie is de laatste jaren steeds populairder geworden. De combinatie van technologische vooruitgang en een toenemend aantal haarklinieken heeft de behandeling in de kijker gezet. Een haarimplantatie is niet langer een onderwerp dat zich in de taboesfeer bevindt. Diverse bekendheden hebben een inkijkje gegeven in hun persoonlijk haartransplantatie traject, waardoor de ingreep ook onder een breder publiek bekendheid heeft gekregen. Maar hoe weet je of je geschikt bent voor de ingreep?

 

Haarimplantaten resultaat

Behaald resultaat met 1605 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

Procedures haarimplantaten

Eenvoudig samengevat is een haarimplantatie een minimaal invasieve chirurgische ingreep die wordt toegepast bij mensen met Alopecia androgenetica. Bij een haarimplantatie wordt het haar van mannen en vrouwen met haaruitval blijvend hersteld. Dit wordt gedaan door middel van haarzakjes uit het donorgebied te transplanteren naar kale en dunnere gebieden. Als de kale gebieden groter zijn dan dat er donormateriaal beschikbaar is, is de ingreep geen goede behandelmogelijkheid. Voor degenen die voor de haarimplantatie in aanmerking komen, zijn er verschillende technieken voor het uitvoeren van haartransplantaties. De twee bekendste technieken zijn de FUT en FUE haartransplantatie. De innovatieve en unieke HaarStamcel Transplantatie wordt alleen door de specialisten van Hair Science Institute toegepast.

  • FUT haartransplantatie. Dit is de techniek die het langste bestaat en die tot een aantal jaren geleden als standaard werd toegepast. De chirurg snijdt een reepje huid uit de haarkrans, waarna dit tot individuele haarzakjes werd versneden. De wond op het achterhoofd wordt gehecht, waardoor het kenmerkende haartransplantatie litteken ontstaat. De verzamelde haarzakjes worden in de transplantatie gebieden geïmplanteerd. Als gevolg van het snijden en hechten van de hoofdhuid duurt het herstel langer dan tegenwoordig bij de nieuwere technieken het geval is.
  • FUE haartransplantatie. De moderne benadering van haarimplantaties en toegepast door een ruime meerderheid van de behandelaars. De techniek laat minder littekens achter en de specialist oogst de haarzakjes stuksgewijs uit het donorgebied. Er wordt niet gesneden en gehecht. Het terugplaatsen van de grafts in de kale gebieden verloopt op nagenoeg dezelfde manier als bij de verouderde FUT methode.
  • HaarStamcel Transplantatie. Verfijnde en innovatieve techniek, waarbij het donorgebied minimaal wordt belast en beter intact blijft. De hersteltijd is hierdoor nog korter dan bij de standaard FUE haartransplantatie behandeling.

Welke techniek ook wordt toegepast, het getransplanteerde haar valt 3 tot 4 weken na de ingreep uit. Binnen een aantal maanden kun je nieuwe haargroei opmerken.

 

Kosten haarimplantaten

Het antwoord op de vraag hoeveel een haarimplantatie kost, is niet eenduidig. De kosten van een haartransplantatie zijn onder meer afhankelijk van de techniek die wordt toegepast, het aantal grafts dat nodig is en de haarkliniek waar de ingreep plaatsvindt. Opvallend is het grote verschil tussen binnen- en buitenlandse haarklinieken. Het prijsverschil vindt meestal oorsprong doordat de kosten voor arbeidsloon in sommige landen aanmerkelijk lager liggen dan in Nederland. Vaak zegt het niets over de kwaliteit van de haartransplantatie. De lagere tarieven zijn voor veel Nederlanders soms reden om de ingreep in het buitenland toe te laten passen. Maar waarom kies je voor een haarimplantatie in het buitenland en met welke risico’s moet je rekening houden?

  • De kosten van haarimplantaten liggen in landen als Turkije en Hongarije vaak lager dan in Nederland.
  • Je kunt een haarimplantatie combineren met een korte vakantie, zodat niemand in je omgeving weet dat je een cosmetische behandeling laat toepassen.

Toch zijn er naast de voordelen ook risico’s die het overwegen waard zijn. Want hoe goed is een kliniek in bijvoorbeeld een stad als Istanbul? Hoeveel ervaring heeft de haartransplantatie specialist? Welke resultaten worden bereikt? Welke techniek wordt toegepast? Hoelang moet je ter plaatse verblijven? Stuk voor stuk vragen die van invloed zijn op de uiteindelijke keuze voor een behandelaar. Je kunt in het buitenland kwalitatief hoogwaardige klinieken vinden, maar er zijn ook haarklinieken met een minder goede reputatie. Vaak wordt ook het communiceren onderschat. Niet overal wordt Engels of Duits gesproken en is het moeilijk communiceren met de behandelend specialist. Daarnaast zijn de kosten van reis en verblijf ook van invloed op de totaalprijs die je voor haarimplantaten betaald. Moet je een aantal keer naar de kliniek in het buitenland, dan kunnen de reiskosten het prijsverschil als sneeuw voor de zon laten smelten.

 

Behandelaar die bij je past

Er is niets mis mee om op basis van aanbeveling door bekenden of lotgenoten een haartransplantatie specialist te benaderen. Toch is het belangrijk om ook zelf voldoende onderzoek te doen. Wat voor de een als een prettige kennismaking en duidelijke uitleg wordt ervaren, kan voor jouw gevoel het tegenovergestelde zijn. Je kunt alleen een weloverwogen keuze voor een behandelaar maken, als je persoonlijk kennis hebt gemaakt. Het consult stelt je in staat om zelf te ervaren hoe een specialist te werk gaat en of je daar een vertrouwt gevoel bij hebt. Tijdens het consult zijn er bepaalde vragen die je moet of kunt stellen:

  • Hoe zijn de nazorg en controles geregeld?
  • Wat gebeurt er als er gedurende of na de ingreep iets misgaat?
  • Wat is er allemaal bij het behandeltarief inbegrepen?
  • Zijn er voorbeelden beschikbaar van eerder toegepaste haarimplantaties?

Het is gebruikelijk om bij een aantal haarklinieken naar een consult te gaan. Je verzamelt op deze manier informatie die op jouw situatie van toepassing is. Vergelijk niet alleen de behandeltarieven of de haarimplantatie technieken met elkaar. Ga af op het gevoel dat je hebt bij een bepaalde haartransplantatie specialist. Kies niet voor de goedkoopste aanbieder als je hier geen vertrouwd gevoel bij hebt.

 

Adviesgesprek haarimplantaten

Wil je meer weten over de HaarStamcel Transplantatie of ben je benieuwd of deze techniek een oplossing voor je haaruitval is? Maak een afspraak voor een consult bij Hair Science Institute in Amsterdam of Maastricht. Het eerste gesprek is vrijblijvend en is bedoeld om de ingreep nader toe te lichten, je geschiktheid te bepalen en de vragen die je hebt te beantwoorden. Je maakt kennis met een ervaren specialist en ontvangt een behandelplan met prijsopgave op maat. Neem relevante informatie over je gezondheid en eventuele medicatie mee naar het consult. Bepaalde aandoeningen en/of medicijnen zijn van invloed op het resultaat van de haarimplantatie. Het is ook mogelijk om eerst een informatie brochure aan te vragen. Je kunt Hair Science Institute telefonisch bereiken op +31 (0)43 601 8101.