Haarimplantatie Turkije

Wil je meer weten over een haarimplantatie in Turkije? Een gezonde haardos is van invloed op het uiterlijk van mannen en vrouwen. Het beïnvloedt je zelfvertrouwen en geeft je een herkenbare uitstraling. Haarverlies veroorzaakt naast het verlies van zelfvertrouwen andere psychologische problemen. De meest voorkomende vorm van haarverlies is alopecia androgenetica. In de afgelopen jaren zijn, dankzij technologische verbeteringen, natuurlijk ogen haartransplantaties mogelijk. Veel mensen kiezen jaarlijks voor een haarimplantatie Turkije. Maar waarom neemt iemand een beslissing naar het buitenland te gaan en zijn haarimplantaties in Turkije echt zoveel voordeliger?

Plan van aanpak haarimplantatie Turkije

Haartransplantaties in Turkije verlopen grofweg op dezelfde manier als bij haarklinieken in Nederland. De techniek is nu eenmaal vastgesteld, alleen de gebruikte apparatuur en methode varieert. Een van de grootste verschillen is dat een haartransplantatie in Turkije onder leiding staat van een haarchirurg en een team van assistenten de ingreep grotendeels uitvoert. In Nederland is de arts vaak meer betrokken. De procedure bestaat uit verschillende fasen: de voorbereiding, de ingreep zelf, de kosten en de nazorg.

Voorbereiding haartransplantatie Turkije

Als je hebt besloten een haartransplantatie toe te laten passen, bereid je je voor op de ingreep. Een goede voorbereiding bestaat uit een aantal belangrijke punten:

  • Zorg er voor dat al je vragen door de haarchirurg zijn beantwoord.
  • Stop minimaal zeg weken voor de operatie met roken en drink vanaf 72 uur voor de ingreep geen alcohol meer.
  • Volg in de dagen voor de haartransplantatie eventueel een aangepast medicatieschema.
  • Op de dag van de ingreep neem je een licht ontbijt en meld je je op tijd in de haarkliniek.
  • Draag een overhemd met knopen of een shirt met ritssluiting aan de voorzijde. Om mogelijke schade aan de getransplanteerde haarzakjes te voorkomen, krijg je het advies om geen kleding te dragen die je over het hoofd aantrekt.

Verloop haarimplantatie in Turkije

In een haartransplantatie procedure onderscheiden Turkse klinieken een aantal belangrijke fasen, die iedereen doorloopt:

Stappen vanaf je aankomst in de kliniek tot aan het toedienen van de anesthesie

Na je aankomst in de haarkliniek heb je een laatste gesprek met de haarchirurg en de anesthesist die tijdens de ingreep over je gezondheid waakt. Eventueel wordt bloed afgenomen, zodat de anesthesist zeker weet dat je gezondheid het toelaat om de haartransplantatie toe te passen. De arts laat zien welke resultaten je mag verwachten en tekent de haarlijn af op de hoofdhuid. Indien nodig scheert een assistent je haar, waarna de verpleging je voorbereidt op de ingreep.

Lokale anesthesie

Haartransplantaties in Turkije worden gedaan onder plaatselijke verdoving. De ingreep duurt te lang om onder narcose toe te passen. Haarchirurgen omschrijven de operatie als minimaal invasief. Dat betekent dat je tijdens de ingreep wakker en aanspreekbaar bent. Het zetten van de injecties veroorzaakt een wat branderig gevoel, de rest van de ingreep is echter pijnloos. Afhankelijk van hoe snel de verdoving effect heeft, begint de ingreep 15 tot 30 minuten na het verdoven van de huid.

Extraheren van de haarzakjes

Bij het merendeel van de haarimplantaties in Turkije gebruiken haarchirurgen de FUE-methode. Het extraheren of oogsten van haarzakjes uit het donorgebied gebeurt op efficiënte manier en met hulp van een FUE micromotor. De haarchirurg heeft vooraf met je besproken hoeveel haarzakjes er geoogst en getransplanteerd worden. Een beschermende vloeistof beschermt de geëxtraheerde haarzakjes, tot het moment dat de arts ze in de uitgedunde gebieden terugplaatst.

Boren van kanalen in het transplantatiegebied

Een van de meest kritieke fasen van een haarimplantatie is het boren van kanalen in het transplantatie gebied. Het aantal geoogste haarzakjes bepaalt het aantal te openen kanalen. Ook hierbij werkt de arts met plaatselijke verdovingen om pijn te voorkomen. Zowel de helling als de diepte van het kanaal is van invloed op de uitstraling, daarom is de keuze voor een ervaren haarchirurg van ongekend belang. De arts gebruikt naalden met een minimale diameter, waardoor je later vrijwel geen littekens overhoudt door de geboorde kanalen.

Implantatie van de haarzakjes

De laatste stap van de operatie is het implanteren van de haarzakjes. De behandelduur is afhankelijk van het aantal geëxtraheerde haarzakjes, je gezondheid en de mate van bloedingen. Ervaren artsen plaatsen de haarzakjes in dezelfde groeirichting als de naastgelegen haren. Alleen zo ontstaat een natuurlijk resultaat en een gezonde haardos. Als de grafts zijn geïmplanteerd, is de ingreep voltooid.

Wat doe je wel of juist niet na een haartransplantatie?

Na het succesvol afronden van de ingreep moet je er rekening mee houden dat de hoofdhuid tijd nodig heeft om te genezen. Schrik niet als je drie tot vier weken na de behandeling een toename van haaruitval ziet. De getransplanteerde haarzakjes verliezen hun haren en gaan over in de rustfase van het haargroeiproces. Het duurt drie tot vier maanden voordat je langzaam maar zeker nieuwe haargroei op de behandelde plaatsen ziet. Al met al is de ingreep een traject dat ruim twaalf maanden duurt, voordat je het eindresultaat goed kunt beoordelen. Let op dat je het de eerste weken na de ingreep rustig aan doet en je haar en hoofdhuid beschermt tegen schadelijke factoren en overmatige inspanning. Volg de nazorginstructies en ga pas vanaf zes weken na de haarimplantatie weer sporten. Het nemen van bedrust is niet nodig. Wil je een hoofddeksel dragen? Kies voor een muts of pet die niet te strak om je hoofd zit.

Haarimplantatie Turkije – FAQ

De belangrijkste reden voor de lagere tarieven zijn de lagere huur-, materiaal- en personeelskosten. Ook een gunstige wisselkoers speelt mee in het verschil. Als gevolg hiervan kunnen Turkse haarklinieken ingrepen goedkoper aanbieden.

Het slagingspercentage van de ingreep ligt tussen 85% en 95%. De meeste mensen kijken achteraf tevreden terug op het behandeltraject. Let op dat de kwaliteit van dergelijke behandelingen in Turkije soms te wensen overlaat.

Een van de nadelen van een haarimplantatie in het buitenland is dat je niet zomaar bij de kliniek bent. Enkele klinieken hebben weliswaar een vertegenwoordiging in Nederland, maar behandelend specialisten bevinden zich dikwijls in de kliniek in Turkije. Afhankelijk van je keuze reis je één tot drie keer naar de kliniek.

De meeste specialisten passen de FUE techniek toe. Daarnaast zijn er klinieken die zich richten op verfijningen van deze methode door middel van DHI of een saffier transplantatie. Ook in Turkije wordt de verouderde FUT techniek nog nauwelijks toegepast.

Onderzoek en vergelijk de beschikbare mogelijkheden. Maak persoonlijk kennis en vergelijk deze ontmoetingen. Heb je een vertrouwd gevoel en/of worden je vragen goed beantwoord, dan is dat belangrijker dan de mening van anderen.

De prijzen variëren en het tarief dat je betaalt, is afhankelijk van de toegepaste techniek en de omvang van de ingreep. Het gemiddelde tarief ligt rond € 3.500, met uitschieters naar boven.

Niet elke kliniek heeft begeleiding beschikbaar en niet alle behandelaars spreken Engels. Dit kan communicatieproblemen veroorzaken. Naast een onbegrepen gevoel, kan dit van invloed zijn op het resultaat van de haartransplantatie.

Afhankelijk van de omvang van de behandeling moet je rekening houden met een behandelduur van 6 tot 9 uur. De ingreep wordt in één dag gedaan. De volgende dag kom je terug bij de specialist en krijg je aanvullende nazorginstructies. Aan het einde van de controle kun je de terugreis inplannen.

Verschillende klinieken bieden haarsparende haartransplantaties in Turkije aan. Online zie je voorbeelden van eerdere resultaten.

Betalingsvoorwaarden en mogelijkheden vraag je op bij de kliniek waar je overweegt naar toe te gaan. In het buitenland zijn deelbetalingen niet altijd een mogelijkheid.

Haarklinieken die voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van hygiëne en volksgezondheid, worden regelmatig gecontroleerd. De ingreep is niet (on)veiliger dan in Nederland. Zolang je kiest voor een specialist die ervaring heeft en die uitleg geeft bij de ingreep, kun je vertrouwen op een veilige behandeling.

Bijwerkingen zoals zwellingen, blauwe plekken en korstvorming zijn tijdelijk en hebben geen behandeling nodig. In geval van aanhoudende, toenemende pijn en ontstekingen neem je contact op met de haarkliniek.

Kosten en ervaringen haarimplantatie in Turkije

Als je kijkt op internet zie je hoeveel mensen er voor een haartransplantatie naar Turkije zijn geweest en/of dit willen doen. Ervaringen over Turkse haarklinieken, haarchirurgen en resultaten lees je bijvoorbeeld op Haarweb of de site van de Haarstichting. Opvallend is dat de lagere prijzen vaak reden zijn om naar het buitenland te gaan. Achteraf blijkt dit niet altijd de juiste keuze te zijn. Kijk daarom altijd goed naar de inhoud van een aanbieding die je ontvangt. Welke kosten zijn bij het aanbod inbegrepen en welke kosten zijn bijkomend? Welke techniek past een arts toe en hoeveel haarzakjes zijn inbegrepen? Het is ook belangrijk dat de nazorg goed geregeld wordt. En waar kun je terecht als je last hebt van bijwerkingen? Als je hiervoor moet bijbetalen of weer naar Turkije moet, kan dit de uiteindelijke prijs die je betaalt veel hoger maken dan het oorspronkelijke offerte bedrag.