Hair Science Institute

Haarimplantatie

Als je op zoek bent naar een permanente oplossing voor je haarverlies, kun je een haarimplantatie overwegen. Met een haartransplantatie kan een specialist gezonde haren op uw hoofdhuid verplaatsen naar gebieden waar het haar is uitgevallen. Geavanceerde technieken maken het mogelijk om natuurlijke resultaten te behandelen. Het verbeteren van de haarlijn en het plaatsen van haren op kale, uitgedunde gebieden, helpt je meer zelfvertrouwen te krijgen. Dankzij de geavanceerde behandelmethode van Hair Science Institute kan het resultaat er zo uitzien, dat een kapper of hairstylist niet kan zien dat je een haartransplantatie hebt laten toepassen.

 

Kliniek en specialist van invloed op resultaat

Hoewel de ingreep natuurlijke haargroei mogelijk maakt, hangt het resultaat nog steeds grotendeels af van de specialist die de haarimplantatie toepast. Je zoekt en kiest een arts die haaruitval begrijpt en die over aantoonbare ervaring beschikt. Om in aanmerking te komen voor een haarimplantatie zijn een aantal factoren van invloed:

  • Je beschikt over voldoende gezond haar dat getransplanteerd kan worden naar uitgedunde plekken elders op je hoofd.
  • Je hebt geen auto-immuunaandoening of diabetes en je bent niet bekend met hart- en vaatziekten.
  • Het haarverlies is erfelijk bepaald.

Weet je niet wat de oorzaak is van het haarverlies? Vaak kan je eigen huisarts die op eenvoudige wijze vaststellen. Zeker als haaruitval regelmatig in je familie voorkomt, kan de diagnose Alopecia androgenetica vlot gesteld worden. Om andere oorzaken, zoals schildklierproblemen of gebrek aan vitamines, uit te stellen kan een bloedonderzoek uitgevoerd worden. Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies kan je huisarts een behandeling voorstellen.

Haarimplantatie behandeldag

Gemiddeld duurt een haartransplantatie tussen de zes en negen uur. Als je een groot aantal haarzakjes laat transplanteren, dan duurt de ingreep soms langer dan bij een relatief kleine behandeling. Na aankomst in de haarkliniek wordt de haarimplantatie nogmaals kort met je doorgenomen, waarna het haar wordt geschoren en het donorgebied plaatselijk verdoofd. De specialisten van Hair Science Institute passen de HaarStamcel Transplantatie methode toe.

Deze geavanceerde techniek heeft diverse voordelen ten opzichte van de gangbare FUE haartransplantatie. De specialist wordt bijgestaan door ervaren assistenten. De techniek is succesvol en geeft naast nieuwe haargroei op kale plekken ook de zekerheid op het intact blijven van het donorgebied. Het plaatsen van de haarzakjes gebeurt eveneens met plaatselijke verdovingen. De specialist boort kanaaltjes met een minimale diameter, waarin de haarzakjes in een natuurlijke groeirichting worden geplaatst. Voordat je de kliniek verlaat, krijg je instructies voor de verzorging van de hoofdhuid en het haar.

 

https://www.youtube.com/watch?v=KxkzUi2QqRA

Herstel en risico’s

Je hoofdhuid en de haargroei moeten zich herstellen van de ingreep. De huid herstelt vrij vlot en na 7 tot 10 dagen is deze volledig genezen. Je moet er rekening mee houden dat er korstjes gevormd worden, die jeuk kunnen veroorzaken. Krab de korstjes niet open. Als het open wondjes zijn, is de kans op infecties en ontstekingen groter. Hierdoor kunnen er later bovendien littekens zichtbaar zijn. Volg de instructies van de specialist op. Dat betekent dat je het de eerste dagen rustig aan doet en pas na overleg met de specialist je werkzaamheden hervat. Gebruik de shampoo en verzorgingsmiddelen die geadviseerd worden en let met name de eerste dagen op dat je waterstraal tijdens het douchen niet te hard is.

Ernstige complicaties doen zich zelden tot nooit voor. Het kan gebeuren dat iemand achteraf niet tevreden is met het bereikte resultaat. Om een teleurstelling te vermijden, vraagt een specialist je tijdens het adviesgesprek uitgebreid naar de verwachting die je hebt. Is je verwachting verkeerd, dan zal de specialist je wijzen op de mogelijkheden en laat haartransplantatie voor en na foto’s zien. Ondanks de nieuwe haargroei die wordt gecreëerd, is het onrealistisch om een volle haardos als eindresultaat te verwachten. De arts wijst specifiek en nadrukkelijk op de tijd die tussen de ingreep en het beoordelen van het definitieve resultaat zit, dit is 9 tot 12 maanden. Kun of wil je niet zolang wachten? Je kunt altijd een alternatieve behandeling overwegen.

Haarimplantatie kosten

Bij het zoeken van een oplossing bij haaruitval kijk niet je niet alleen naar de resultaten. Ook de prijs van een behandeling is van invloed op je uiteindelijke keuze. Online zie je verschillende prijzen en probeer je vergelijkingen te maken. Wat opvalt bij het bekijken van haarimplantatie kosten is dat de tarieven variëren en dat met name buitenlandse haarklinieken een goedkopere prijs bieden. Waar zit het verschil in? Besteed bij het vergelijken van de kosten aandacht aan een aantal factoren die van invloed zijn op het tarief:

  • Welke haartransplantatie techniek wordt toegepast?
  • Hoeveel grafts worden getransplanteerd?
  • Welke kliniek doet de aanbieding?
  • Beschikt de haartransplantatie specialist over aantoonbare ervaring?
  • Hoe zijn de nazorg en controles geregeld?

De kosten van een haartransplantatie worden niet of nauwelijks door zorgverzekeraars vergoed. Het is een cosmetische ingreep die je uit laat voeren omdat je niet tevreden bent met het haarverlies. Hair Science Institute heeft een unieke behandelmethode. De kostprijs voor een haarimplantatie varieert tussen € 3.300 en boven € 9.400. Wat je in jouw persoonlijke situatie voor de ingreep betaald, wordt begroot tijdens een consult dat aan de haartransplantatie vooraf gaat.

 

Haarimplantatie FAQ

Een haarimplantatie is een andere term voor een haartransplantatie.

Haartransplantaties hebben bewezen resultaat. Door het verplaatsen van gezonde haarzakjes uit de haarkrans wordt haargroei op kale plekken gecreëerd. Je geniet blijvend van natuurlijke haargroei.

Drie tot vier weken na de haarimplantatie, kunnen de getransplanteerde haren uitvallen. Let wel, dit zijn alleen de haren en niet het volledige haarzakje. Na een aantal maanden wordt nieuwe haargroei zichtbaar.

In sommige situaties kan overwogen worden om het borsthaar te transplanteren naar uitgedunde plaatsen elders op het hoofd. Heb je echter een uitgebreide haartransplantatie nodig met een groot aantal grafts dan heeft het haar uit je haarkrans, de achterzijde van het hoofd, de voorkeur.

Tijdens de eerste dagen en weken na de ingreep vermijd je bij voorkeur intensief zweten. Zweet kan een infectie veroorzaken en is van negatieve invloed op het resultaat van de ingreep. De eerste zes weken wordt intensief sporten afgeraden.

Hair Science Institute heeft de unieke HaarStamcel Transplantatie methode ontwikkeld. De haartransplantatie specialist splitst de haarzakjes voor het extraheren. Een gedeelte blijft achter in het donorgebied en het andere deel wordt geplaatst in de kalende gebieden.

De duur van de ingreep hangt af van de complexiteit en het aantal grafts dat behandeld wordt. Je kunt uitgaan van een gemiddelde behandelduur tussen de 6 en 9 uur. De ingreep wordt in tweeën gedeeld: het gedeelte waarin de haarzakjes worden geëxtraheerd en het gedeelte waarin de geoogste haarzakjes in de kalende gebieden worden geplaatst.

Nee, je voelt geen pijn tijdens de ingreep. Zowel het donorgebied als de transplantatie gebieden worden plaatselijk verdoofd. Achteraf kun je een korte tijd last hebben van napijn. Dit neemt in de uren en dagen na de ingreep snel af en je kunt eventueel een pijnstiller gebruiken om de pijn te bestrijden.

Niet iedereen is geschikt voor de ingreep. De haartransplantatie specialist beoordeelt je situatie tijdens een gratis consult. In geval van vergevorderd haarverlies kan een alternatieve behandeling geadviseerd worden. Ook als er sprake is van bepaalde ziektes en chronische aandoeningen kan een haarimplantatie afgeraden worden.

De mooiste resultaten worden bereikt door ervaren haartransplantatie specialisten. Deze ervaren artsen hebben de techniek in de vingers en weten hoe ze bij jou een natuurlijk resultaat kunnen bewerkstelligen. Je kunt vooraf vragen naar de ervaring van een specialist.

Bij mannen wordt vrijwel altijd het haar gemillimeterd. Je kunt dit zelf thuis doen, maar je kunt het ook voor de behandeling in de kliniek laten afscheren. Vrouwen hebben de mogelijkheid om voor een haarsparende haarimplantatie te kiezen, waarbij alleen een gedeelte van de haarkrans wordt geschoren.

Als het gaat om het laten uitvoeren van een volgende haarimplantatie, wordt geadviseerd om minimaal 6 tot 12 maanden te wachten. Het is belangrijk om voldoende tijd te laten verstrijken, zodat de hoofdhuid en de haargroei zich kunnen herstellen.

In de overgrote meerderheid van de gevallen is het antwoord ja, je kunt een tweede haartransplantatie ondergaan. Zolang het donorgebied en je algemene gezondheid dat toelaten, kun je een haartransplantatie overwegen.

Je kunt gewoonlijk verwachten dat met een haartransplantatie een haardichtheid van 30-35%, zo niet meer, van je natuurlijke haardichtheid wordt bereikt. Vooraf is het voor een haartransplantatie specialist moeilijk te zeggen hoe de haardichtheid zal zijn bij het beoordelen van het eindresultaat 9 tot 12 maanden na de ingreep.

Specialisten raden de ingreep voor het 25e levensjaar meestal af. Op gemiddeld 35-jarige leeftijd is het haarverlies doorgaans gestabiliseerd. Dit betekent echter niet dat je niet eerder een haartransplantatie kunt ondergaan. Het is een goed idee om te wachten tot het snelle haarverlies afneemt, zodat een specialist een goed beeld kan krijgen van het patroon van de haaruitval.

De haartransplantatie is een cosmetische ingreep waar een aantal risico’s aan zijn verbonden. Ingrepen die worden uitgevoerd door ervaren specialisten zijn relatief veilig en hebben een zeer kleine kans op complicaties. Na de ingreep kun je last hebben van een gezwollen, rode hoofdhuid en tijdelijke napijn. Op de behandelde hoofdhuid worden korstjes gevormd. Krab de korstjes niet open, zodat je wondjes en infecties geen kans geeft.

Slaap de eerste nachten met een extra hoofdkussen, zodat je hoofd wat hoger ligt. Het is niet nodig om zittend te slapen.

De techniek is zo ver gevorderd dat het moeilijk te zeggen is of iemand een ingreep heeft ondergaan of niet. De resultaten van de haartransplantatie zijn natuurlijk en niet te onderscheiden van het resterende haar.

Een haartransplantatie is niet goedkoop. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten zelden, waardoor je zelf verantwoordelijk bent voor de kosten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen € 3.300 en € 9.400.

Haaruitval wordt blijvend behandeld, en voor de meeste mensen is een haartransplantatie een eenmalige ingreep. De resultaten zijn blijvend en je geniet weer van een gezonde haardos. Of een ingreep de moeite waard is, verschilt per persoon. Iedereen heeft daarover een eigen mening.

De ingreep zelf wordt in het buitenland vaak goedkoper aangeboden dan in Nederland. Het verschil in kostprijs is voornamelijk te wijten aan de maandelijkse lasten waar een kliniek mee te maken heeft. Deze kosten zijn in Nederland hoger dan in veel andere landen. Je hebt in het buitenland te maken met bijkomende kosten voor reis en verblijf.

Vrijblijvend haarimplantatie consult

Het succes van een haartransplantatie begint al tijdens de voorbereiding. Laat jezelf adviseren door diverse specialisten, zodat je de beste keuze kunt maken. Ben je benieuwd naar de behandelmethode van Hair Science Institute en wil je weten of deze bij jou past? De specialisten lichten het behandeltraject toe tijdens een uitgebreid adviesgesprek in de klinieken in Amsterdam of Maastricht.

Tijdens het consult worden het haarverlies en het donorhaar uitgebreid bekeken en wordt aandacht besteed aan je gezondheid en eventuele aandoeningen. Heb je actuele informatie over je gezondheid of gebruik je medicijnen? Neem dan een overzicht mee naar het consult, het is informatie die van belang is voor de haartransplantatie. Je hebt alle tijd om vragen te stellen en het is mogelijk om haartransplantatie voor en na foto’s te bekijken. Je krijgt een behandeladvies op maat en een bijpassende prijsopgave. Een afspraak maken? Je kunt het online contactformulier invullen, waarna je zo spoedig mogelijk een reactie ontvangt. De kliniek is telefonisch bereikbaar op +31 (0)43 601 8101.