Proefbehandeling haartransplantatie

Haarsparende haartransplantatie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een haarsparende haartransplantatie? Een haartransplantatie zonder scheren wordt ook wel haarsparende of onzichtbare haartransplantatie genoemd. Bij deze ingreep worden de haarzakjes geoogst en teruggeplaatst, zonder al het haar te scheren. Als je last hebt van aanhoudend haarverlies, kun je een haarsparende haarimplantatie overwegen. Na een geslaagde ingreep voel je je zelfzekerder en ziet je haardos er gezond uit.

 

Haarsparende haartransplantatie

Behaald resultaat met 1818 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

Haartransplantatie zonder scheren

Bij dit type haartransplantatie hoef je voor de ingreep je hoofd niet te scheren. Over het algemeen verloopt de ingreep op dezelfde manier als een ‘gewone’ haartransplantatie. Het enige verschil is dat de specialist de meest gezonde haarzakjes zoekt, zodat deze kunnen worden geoogst en getransplanteerd. Een haartransplantatie zonder scheren is geschikter voor mannen en vrouwen waarbij het haarverlies niet te ver is gevorderd en die over voldoende donormateriaal beschikken. Het komt regelmatig voor dat mensen zich zorgen maken over het extraheren van de haarzakjes. Dit is echter nergens voor nodig.

Vooruitgang en onderzoek naar de haartransplantatie technieken, hebben aangetoond dat een haartransplantatie zonder scheren net zulke goede en blijvende resultaten kan bieden, als wanneer het haar wel geschoren wordt. Een van de belangrijkste voordelen van een haarsparende haartransplantatie is het feit dat de ingreep minimaal invasief is en dat herstel vlot verloopt. Vanwege de complexiteit van deze specifieke behandeltechniek, kan de behandelduur langer zijn dan gebruikelijk. Daarom is deze methode alleen geschikt voor mensen die een haartransplantatie laten toepassen, waarbij een kleiner aantal grafts getransplanteerd wordt.

 

Vrouwen kiezen voor haarsparende haartransplantatie

Van alle haarsparende haartransplantaties die wereldwijd worden toegepast, betreft ruim 90% vrouwen. Mannen laten eerder het haar scheren voor de ingreep en hebben meestal ook een uitgebreidere haartransplantatie nodig dan vrouwen. Voor vrouwen is de haarsparende techniek een welkome uitkomst. Alleen een stukje in de haarkrans, het donorgebied, wordt gemillimeterd. Hier worden de haarzakjes na het verdoven van de huid geoogst.

Later valt je omliggende haar over het korte gedeelte heen. Hierdoor valt het nauwelijks op dat je een haartransplantatie hebt laten toepassen. De geoogste haarzakjes worden in de uitgedunde gebieden geplaatst. De huid herstelt binnen 7 tot 10 dagen van de ingreep. Het haargroeiproces herstelt zich op dezelfde manier als bij een traditionele haartransplantatie. Zo is het gebruikelijk dat de getransplanteerde haren een aantal weken na de ingreep uitvallen. De haarzakjes komen daarna in de rustfase terecht. Zo’n drie maanden na de haartransplantatie zie je hier en daar nieuwe haargroei ontstaan. Het eindresultaat wordt ruim een jaar na de ingreep beoordeeld.

 

aarsparende haartransplantatie

Behaald resultaat met 750 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

Hogere kosten haarsparende haartransplantatie

In vergelijking met een standaard haartransplantatie zijn de prijzen van een haarsparende haarimplantatie iets hoger. Het aantal grafts dat op een dag getransplanteerd kan worden, is namelijk lager. De geoogste grafts worden tussen langere haren geplaatst, dit gebeurt met uiterste precisie. Een specialist heeft meer tijd nodig om de ingreep toe te passen, omdat de omliggende haren steeds opzij geschoven en gehouden moeten worden. Hoeveel de ingreep in jouw situatie kost, hangt af van de omvang en de ervaring van de behandelend specialist. Je kunt online de tarieven met elkaar vergelijken.

Wil je een prijsopgave op maat ontvangen? Deze ontvang je tijdens een persoonlijk consult in een haarkliniek. Feit is wel dat de kosten van een haarsparende haartransplantatie, net zoals bij een standaard ingreep, zelden voor vergoeding in aanmerking komen. Kun je het bedrag niet in een keer missen, dan is het mogelijk om een aanvraag voor een krediet of persoonlijke lening te doen. Het gebeurt regelmatig dat een cosmetische of medische behandeling op basis van een lening in maandelijkse termijnen wordt afbetaald.

Betaalbare alternatieven voor een haartransplantatie

Vind je een haartransplantatie te duur? Of ben je nog niet toe aan een chirurgische behandeling? Alternatieve behandelingen zijn in verschillende mate succesvol en zijn meestal iets goedkoper dan een haartransplantatie. Bovendien komt niet iedereen met haaruitval in aanmerking voor een haartransplantatie. Laat bij haaruitval eerst de oorzaak vaststellen door je huisarts of dermatoloog. Op basis van de uiterlijke kenmerken van het haarverlies, je familiaire en medische achtergrond kan een huisarts meestal vrij vlot een diagnose stellen.

In enkele gevallen wordt een huidbiopt, een haarwortelonderzoek of bloedonderzoek gedaan om eventueel andere oorzaken uit te sluiten. Alopecia androgenetica heeft blijvend haarverlies tot gevolg. Alhoewel een haartransplantatie goede resultaten biedt en nieuwe haargroei op kale plekken creëert, moet je over voldoende donorhaar beschikken om de ingreep toe te laten passen. Ook je actuele gezondheid is van belang. Mensen met aandoeningen als diabetes en/of actieve hoofdhuidinfecties kunnen een alternatief behandeladvies krijgen. Alternatieve behandelmethodes zijn onder andere het gebruik van haargroeimiddelen, micro haar pigmentatie, mesotherapie en/of een laserbehandeling. Gebruik geen verschillende middelen door elkaar heen. Effectieve haargroeimiddelen zijn op recept verkrijgbaar en moeten dagelijks gebruikt worden om het haarverlies te verminderen. Welke behandeling het beste bij je past, kan een huisarts of dermatoloog adviseren.

Reviews haartransplantatie zonder scheren

Als voorbereiding op een haartransplantatie adviesgesprek kun je reviews en ervaringen van anderen lezen. Zowel mannen als vrouwen, die een haartransplantatie zonder scheren hebben laten toepassen, delen hierover hun ervaring. Een van de bekende fora waar haarimplantaties besproken worden, is Haarweb.nl. Bekijk ook de foto’s en video’s die bij een review geplaatst zijn. Je krijgt op deze manier een goed beeld van dat wat je kunt verwachten. Ook zie je hoe de haargroei zich in de maanden na de ingreep langzaam herstelt. Vergeet bij het lezen van reviews niet dat iedereen een ingreep op eigen manier beleeft. Hoe een ander over een behandeling denkt, hoeft niet overeen te komen met jou mening.

Haarsparende haartransplantatie – FAQ

Ja, het is niet per se nodig om je haar te scheren voor de ingreep. Met name vrouwen met erfelijke kaalheid hebben een voorkeur voor deze behandelmethode.

Buiten het scheren van al het haar of een gedeelte in het donorgebied zijn er geen grote verschillen. Het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes gebeurt op gelijkaardige wijze. Wel is de omvang van een haarsparende ingreep vaak minder uitgebreid. Haartransplantatie specialisten verplaatsen gemiddeld een kleiner aantal haarzakjes dan bij een geschoren haarimplantatie.

De prijs van de ingreep verschilt nauwelijks van andere behandeltechnieken. Zaken die van invloed zijn op de prijs zijn de gebruikte techniek, de ervaring van de specialist, het aantal haarzakjes, eventuele medicatie en nazorg.

Nee, door te werken met lichaamseigen materiaal kun je natuurlijke resultaten verwachten. De getransplanteerde haren zijn ongevoelig voor het DHT-hormoon en creëren blijvende haargroei op uitgedunde plaatsen. Het plaatsen van de grafts in de natuurlijke groeirichting zorgt ervoor dat je haargroei er gezond en sterk uitziet. Het haar is niet te onderscheiden van de andere haren in hetzelfde gebied.

De prijs van de ingreep kan iets hoger zijn dan bij een standaard FUE haartransplantatie. De arts transplanteert een lager aantal grafts, wat ervoor zorgt dat de prijs per graft iets hoger is in vergelijking met een uitgebreide haarimplantatie.

De mogelijkheden en voorwaarden bespreek je met de specialist die de ingreep toepast. Net zoals bij elke andere haartransplantatie dien je in goede gezondheid te verkeren. Bepaalde aandoeningen, medicijngebruik of tijdelijke vormen van haarverlies komen niet voor een haartransplantatie in aanmerking.

Ja, geschoren haren groeien weer verder. Gemiddeld groeit een haar 1 cm per maand.

Nee, zorgverzekeraars vergoeden haartransplantaties in principe niet. De basisverzekering heeft geen vergoedingsmogelijkheden anders dan met een medische indicatie. Als je haar ontbreekt als gevolg van een ongeval of brandwonden is vergoeding soms wel mogelijk.

Je kunt voor de cosmetische ingreep een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten. Er zijn een aantal gespecialiseerde kredietverstrekkers die richten op het financieren van cosmetische en medische behandelingen. Je maandelijkse inkomsten en uitgaven worden beoordeeld, net zoals je woon- en gezinssituatie en je kredietverleden.

Een haarsparende haartransplantatie valt bij buitenstaanders nauwelijks op. Drie tot vier maanden na de ingreep begint het getransplanteerde haar te groeien en ziet je haardos er steeds voller en gezonder uit.

De ingreep duurt 6 tot 9 uur en gebeurt onder plaatselijke verdovingen. Je zit in een comfortabele behandelstoel. Tussen het oogsten en terugplaatsen van de grafts is er tijd om te lunchen en/of wat te wandelen.

Gratis adviesgesprek haarsparende haartransplantatie

Zoek je een behandeling bij haaruitval, maar voel je er weinig voor om al je haar te millimeteren? Een haarsparende haarimplantatie kan ook voor jou een oplossing betekenen. De ingreep wordt in dagbehandeling toegepast en kent een beperkte kans op risico’s en complicaties. Wil je meer weten over de mogelijkheden, de kosten en de resultaten die je mag verwachten? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek bij Hair Science Institute. De ervaren specialisten laten zien hoe een behandeling wordt uitgevoerd en welke methode het beste bij je past. Een afspraak maak je door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)43 601 8101.