Na haaruitval tevreden na een haartransplantatie

HaarStamcel Transplantatie HST

Zoek je informatie over HaarStamcel Transplantatie HST? Haaruitval, dunner wordend haar en kaalheid zijn vaak moeilijk te accepteren en hebben effect op de manier waarop je naar jezelf kijkt. Het maakt je ongemakkelijk, onzeker en beschaamd in alledaagse situaties. Als je last hebt van haaruitval, dan ben je mogelijk gebaat bij een passende behandeling. Een HaarStamcel Transplantatie HST is een veilige en effectieve behandelmethode.

HaarStamcel Transplantatie ervaring

FUE of HaarStamcel Transplantatie HST

De meest bekende en meest toegepaste haartransplantatie techniek is de FUE methode. Het onderscheid tussen de FUE en HST techniek is klein. Waar bij de FUE techniek complete haarzakjes uit het donorgebied worden geëxtraheerd, blijft bij de HST methode een deel achter. Zo wordt de haarkrans minder belast en blijft de haargroei intact. Waar de FUE haartransplantatie bij veel haarklinieken de standaard techniek is, biedt Hair Science Clinic de HST methode aan. In vergelijking met een FUE haartransplantatie herstel je sneller en zie je eerder nieuwe haargroei ontstaan.

Verouderde behandelmethodes vs. moderne haartransplantatie technieken

Verouderde behandeltechnieken en huis-tuin-en-keukenmiddeltjes hebben niet altijd het gewenste resultaat. Niet iedereen weet dat verouderde middelen niet even veilig zijn en bijwerkingen en complicaties tot gevolg kunnen hebben. Littekens, ontstekingen, infecties en toename van het haarverlies wil je het liefst voorkomen. Een haartransplantatie is de enige ingreep met nieuwe haargroei en blijvend resultaat. Haartransplantatie procedures helpen bij het herstellen van de haardos en het creëren van natuurlijke haargroei. Dat betekent niet dat iedereen met haarverlies de ingreep kan ondergaan. Door menselijke fouten of ongeschiktheid voor de ingreep kan een onnatuurlijk resultaat ontstaan. Het is belangrijk dat je aan alle voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor een HaarStamcel Transplantatie HST, zodat je de ingreep veilig kunt ondergaan en het risico op bijwerkingen klein is.

Voorbereiding HaarStamcel Transplantatie HST

Voordat je een keuze maakt voor een haarkliniek, maak je kennis met enkele specialisten. Wat kun je van een consult verwachten?

  • Onderzoek haaruitval en hoofdhuid. De haartransplantatie specialist onderzoekt je hoofdhuid en praat met je over de oorzaak van het haarverlies. Gekeken wordt hoe je haar tot dan toe is uitgevallen en of er gezond donormateriaal aanwezig is. Er worden vragen gesteld over je gezondheid en medische behandelingen die je hebt ondergaan.
  • Bevestiging geschiktheid. Na het onderzoek bevestigt de specialist of je wel of niet voor een haartransplantatie in aanmerking komt. Een behandelplan wordt samengesteld en je krijgt een prijsopgave.
  • Zet je de behandeling door? Stop minimaal 4 weken voor de ingreep met roken. Je verbetert zo de doorbloeding en stelt de haarzakjes in de gelegenheid makkelijker voedingsstoffen op te nemen.

Behandeldag HST transplantatie

Als de dag van de HaarStamcel Transplantatie is aangebroken, kun je licht ontbijten en jezelf op tijd in de kliniek melden. Vertrek ruim op tijd, zodat je niet gestrest in de kliniek aankomt. De specialist neemt de haartransplantatie kort met je door en maakt een foto voor in je dossier. De haargrens wordt getekend en de ingreep kan beginnen. Het donorgebied wordt plaatselijk verdoofd en de specialist extraheert op efficiënte manier delen van haarzakjes uit de huid. Het tweede deel van de operatie bestaat uit het implanteren van de grafts in de uitgedunde gebieden. Een behandeldag is intensief en duurt tussen de 5 en 9 uur. Je hoeft niet in de kliniek te blijven. Na het beëindigen van de operatie neemt een specialist de komende dagen met je door en mag je naar huis.

 

Herstel en risico’s HaarStamcel Transplantatie

Echte downtime is er niet. Enkele dagen na de ingreep worden de meeste activiteiten hervat. Zware lichamelijke inspanning doe je een paar weken bij voorkeur niet. Verricht je zwaar werk? Bespreek met de specialist op welke manier je eventueel gefaseerd weer aan het werk kunt. Hetzelfde geldt voor sportactiviteiten. Contactsporten doe je tot minimaal 6 weken na de haartransplantatie niet. Kies voor wandelen, fietsen of yoga en ga pas weer intensief sporten na overleg met de arts. Ondanks het feit dat de haartransplantatie techniek veilig is, blijft het een chirurgische ingreep met de gebruikelijke risico’s. Bijwerkingen zijn vooral tijdelijk en bestaan uit nabloedingen, zwellingen, bloeduitstortingen, slechte wondgenezing en infecties. Preventief kunnen ontstekingsremmers en een antibiotica kuur voorgeschreven worden.

Prijs HaarStamcel Transplantatie

De vernieuwende HST techniek wordt alleen door Hair Science Clinic aangeboden. De specialisten hebben jarenlange ervaring met de HaarStamcel Transplantatie techniek. Resultaten zijn goed en er wordt blijvend nieuwe haargroei gecreëerd. Het is geen goedkope behandeling. Met een vanaf prijs van € 3.300 is het een ingreep die op maat is. Het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt verschilt per behandeling. Zo kun je diep geworden inhammen laten behandelen, maar is het ook mogelijk om een litteken te laten behandelen of je wenkbrauwen voller te maken. Wat je in jouw situatie voor een HST behandeling betaalt, vertelt een specialist je tijdens het adviesgesprek in Amsterdam of Maastricht.

Last-minute HST behandeling

Om gebruik te maken van een aantrekkelijke korting, kun je jezelf aanmelden voor een last-minute haartransplantatie. Wanneer je flexibel over je tijd beschikt en er tegen kunt om kort van tevoren te weten dat de behandeling plaatsvindt is een last-minute ingreep ideaal. Het gebeurt soms dat een geplande behandeling kort van tevoren wordt afgezegd. Sta je op de last-minute lijst? Dan word je gebeld of je van vrijgekomen behandeling gebruikt wilt maken. Kun of wil je niet? Je blijft op de last-minute lijst staan en kan de volgende keer weer gebeld worden. Mensen die erg tegen de behandeling opzien, plannen de behandeling beter in overleg met de specialist. Je kunt dan toeleven naar de behandeldatum en de ingreep zo ontspannen mogelijk ondergaan.

HaarStamcel Transplantatie HST – FAQ

De techniek kan het best vergeleken worden met een FUE haartransplantatie. Er zijn echter ook sterke verschillen. De haarkrans wordt namelijk minimaal belast, terwijl wel nieuwe haargroei op de transplantatie plaatsen ontstaat.

Voor de ingreep vind een consult bij een specialist plaats. Op basis van de oorzaak van je haarverlies, de mate waarin het haar is uitgevallen en het beschikbare donormateriaal krijg je een behandeladvies. Als je gezondheid het toelaat en het haarverlies erfelijk is, biedt de ingreep een passende oplossing.

Mensen die bekend zijn met aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, actieve (hoofd)huidinfecties en/of bepaalde auto-immuunaandoeningen kunnen niet altijd behandeld worden. De haartransplantatie specialist kan om aanvullende informatie over je medische situatie vragen.

De ingreep duurt 6 tot 9 uur. Je ligt in een comfortabele behandelstoel en hebt tussendoor gelegenheid om te lunchen en rond te lopen. De ingreep bestaat uit twee delen en begint met het extraheren van de grafts. Deze haarzakjes worden geprepareerd en voorbereid op het plaatsen in de ontvangst gebieden.

Hair Science Clinic heeft de techniek ontwikkeld en is de enige kliniek waar de methode wordt toegepast.

Resultaten die met de techniek bereikt worden zijn goed en natuurlijk. Mannen en vrouwen die voor een HST haartransplantatie kiezen delen hun ervaringen online. De ingreep zelf wordt als minimaal belastend ervaren en door de instructies en adviezen over nazorg goed na te leven, blijft de herstelperiode beperkt.

De ingreep wordt toegepast vanaf € 3.300,-. Hoeveel je exact betaalt, hangt af van de omvang van de ingreep. Tijdens het consult ontvang je een prijsopgave, waarin alle kosten toegelicht worden. Hair Science Clinic vindt het belangrijk dat je vooraf op de hoogte bent op de prijs die je betaald.

Grafts die goed getransplanteerd worden, produceren blijvend nieuwe haren.

Na de ingreep kunnen zwellingen ontstaan in het donorgebied en de transplantatie plaatsen. De huid geneest snel en zolang je de korstjes niet openkrabt is het na 6 tot 10 dagen niet langer zichtbaar dat je een haartransplantatie hebt ondergaan.

De HaarStamcel Transplantatie is een dagbehandeling waarvoor je niet in de kliniek wordt opgenomen. Na het beëindigen van de ingreep spreek je met de arts over de dagen die voor je liggen en de manier waarop je het haar en de hoofdhuid minimaal belast. Je herstelt thuis in je eigen omgeving.

Na de ingreep kun je enige tijd last hebben van zwellingen en bloeduitstortingen. Wondjes die slecht genezen of die open gekrabd worden, kunnen infecties veroorzaken. Laat de huid de eerste dagen met rust. Daarmee voorkom je bijwerkingen die het resultaat negatief beïnvloeden.

Meer informatie HST behandeling

Spreekt een haartransplantatie je aan en wil je meer weten over de vernieuwende HaarStamcel Transplantatie? Hair Science Clinic laat je graag kennismaken met de kliniek en behandeltechnieken. Vraag de informatiebrochure aan of maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek bij Hair Science Clinic. Je kunt de kliniek telefonisch bereiken op +31 (0)43 601 8101. Stuur je liever een e-mail? Je kunt je bericht sturen naar besthair@hasci.com. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.