HaarStamcel Transplantatie Maastricht

HaarStamcel Transplantatie Maastricht

Zoek je informatie over HaarStamcel Transplantatie Maastricht? HaarStamcel Transplantatie of HST in Maastricht is een innovatieve en effectieve chirurgische haarimplantatie techniek die verschilt van de FUT en FUE methode. Het belangrijkste is dat de HaarStamcel Transplantatie in Maastricht anders is dan de gebruikelijke methoden. In plaats van een groot aantal grafts te verwijderen en deze vervolgens te transplanteren in het gebied waar u last van haarverlies heeft, blijft het donorgebied beter intact en wordt ook op de transplantatie gebieden nieuwe haargroei mogelijk.

 

https://www.youtube.com/watch?v=13PkbrT3lGU

HST haartransplantatie Maastricht

De HaarStamcel Transplantatie zorgt ervoor dat het haar kan groeien, zonder dat het zichtbaar is dat je een ingreep hebt ondergaan. Het uiteindelijke resultaat wordt zichtbaar na een periode van 9 tot 12 maanden. In tegenstelling tot andere haartransplantatie technieken, blijft het donorgebied bij een HST transplantatie intact. Omdat er geen schade is aan het donorgebied, kan de ingreep indien nodig herhaald worden. Bovendien is de HST techniek minimaal invasief en herstelt de huid vlot. Hair Science Clinic in Maastricht werkt met ervaren specialisten die de HST techniek toepassen in een moderne behandelomgeving en met technologisch geavanceerde apparatuur.

Haaruitval en voordelen van de HaarStamcel Transplantatie Maastricht

Dagelijks haarverlies is een normaal verschijnsel en een logisch gevolg van de haargroeicyclus. Het verlies van 50 tot 100 haren is dan ook niet altijd iets om je zorgen over te maken. Verlies je veel meer haar en lijkt het haar dunner te worden? Verschillende oorzaken en aandoeningen kunnen haarverlies tot gevolg hebben. Auto-immuunaandoeningen zoals lupus, alopecia areata en diabetes zijn van invloed op de haargroei. Ook stress, medicijngebruik, gebrek aan vitamines en mineralen of erfelijkheid zijn mogelijke oorzaken van haarverlies. Wanneer de haargroeicyclus als gevolg van erfelijkheid beïnvloed wordt, dan kun je een HST haartransplantatie overwegen. Voordelen van de techniek zijn:

 • Minimale littekenvorming en vlotte genezing van het donorgebied en de transplantatie gebieden binnen 7 tot 10 dagen.
 • Dankzij de uitzonderlijk fijne apparatuur die wordt gebruikt is de ingreep bijna pijnloos.
 • Natuurlijke resultaten.
 • Ideaal voor de behandeling van littekenweefsel.

Hoe werkt de HST techniek?

De HaarStamcel Transplantatie techniek is ontwikkeld door Hair Science Clinic. Binnen de kliniek is er jarenlange ervaring met het toepassen en verder ontwikkelen van bestaande haartransplantatie technieken. In plaats van het hele haarzakje, waarin meer haren gevormd worden, neemt de specialist een of meer haren weg. Hierdoor groeien er zowel in het donorgebied als het ontvangstgebied nieuwe haren. De HaarStamcel methode is uniek en onder andere geschikt voor het behandelen van erfelijke kaalheid. Kosten van de haartransplantatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • Ervaring en expertise van de haarchirurg.
 • De techniek die wordt toegepast.
 • Het aantal benodigde grafts.
 • De afmeting van het ontvangstgebied.
 • De leeftijd en verwachtingen die je hebt.

De ingreep wordt onder lokale anesthesie gedaan en duurt 5 tot 9 uur. Voordat je de kliniek verlaat, geeft de specialist instructies die je herstel bespoedigen.

Vernieuwende haartransplantatie techniek

De HaarStamcel Transplantatie wordt alleen door Hair Science Clinic gedaan. Unieke kenmerken van de techniek zijn:

 • Plaatselijke verdovingen in het donor- en ontvangstgebied. De ingreep is vrijwel pijnloos.
 • Specialisten werken met fijne, dunne naalden waardoor ook de napijn beperkt is.
 • De haarzakjes worden evenredig over de hoofhuid verdeeld, waardoor een natuurlijke haargroei ontstaat.
 • Snel herstel.
 • Na de haartransplantatie komt nieuwe, natuurlijke haargroei tot ontwikkeling.
 • De techniek kan ook op andere lichaamsgebieden, zoals de baard of wenkbrauwen, toegepast worden.
 • Ook bij brandwonden of littekenweefsel biedt de techniek een oplossing.
 • Het donorgebied blijft beter intact, zodat je later eventueel nogmaals een haartransplantatie kunt ondergaan.

Kosten en vergoeding HST haartransplantatie

Weinig mensen kiezen om medische redenen of met een medische indicatie voor een haartransplantatie. Je onderzoekt de behandeling omdat haaruitval je dagelijks leven beïnvloedt en je minder goed in je vel zit. Valt bij het vergelijken van de kosten op dat haartransplantaties in het buitenland voordeliger zijn? Bedenk jezelf dan dat je ook diverse keren naar de haarkliniek moet en dat bijkomende reis- en verblijfkosten het voordeel doen verdampen. Het gebeurt helaas regelmatig dat mensen die een goedkope ingreep in het buitenland hebben laten doen, bij de specialisten van Hair Science Clinic komen voor een correctie behandeling of het verbeteren van het resultaat. Niet altijd is correctie of verbetering mogelijk, zeker niet als het donorgebied overbelast is. Wil je weten hoe anderen een haartransplantatie ervaren? Lees op de Haarstichting website ervaringen met binnen- en buitenlandse haarklinieken en specialisten.

Zorgverzekeraars en belastingdienst

De kosten voor de ingreep worden niet door zorgverzekeraars vergoed. Het is een cosmetische ingreep, die medisch gezien niet nodig is om ‘te overleven’. Helaas heeft ook de belastingdienst nauwelijks mogelijkheden om de kosten van de haartransplantatie af te trekken. Wanneer je denkt toch recht te hebben op een vergoeding, neem de voorwaarden van je zorgpolis door en vraag aan je zorgverzekeraar welk bewijsmateriaal nodig is. Trek de gemaakte kosten niet zomaar van je belastingaangifte af. Vraag een fiscaal adviseur om raad en/of neem contact op met de belastingdienst. Prijzen voor de HaarStamcel Transplantatie Maastricht zijn vanaf € 3.300. Een exacte kostenopgave krijg je nadat een specialist je tijdens een consult heeft gezien en je hoofdhuid en haaruitval heeft bekeken. Wil je de ingreep in termijnen betalen? Hair Science Clinic werkt samen met BSB-lening.

HaarStamcel Transplantatie Maastricht – FAQ

De kliniek van Hair Science Clinic bevindt zich in Château Jerusalem, gevestigd aan de Jeruzalemweg 2 in Maastricht. Bij de kliniek is voldoende parkeerruimte. Je kunt ook met het openbaar vervoer naar Hair Science Clinic reizen.

De unieke HaarStamcel Transplantatie techniek wordt alleen door Hair Science Clinic aangeboden. Mannen en vrouwen vanuit de grensstreek, maar ook uit andere hoeken van de wereld komen naar onze kliniek voor een behandeladvies. Jaarlijks behandelen onze ervaren specialisten honderden mensen met haarverlies.

Mensen als Gerard Joling, Jan de Hoop en Hans Klok zijn met succes behandeld. De behandelverslagen staan op de website, maar kunnen ook op YouTube bekeken worden.

Vaak kun je binnen een paar weken de behandeling plannen. Zorg wel voor een zo goed mogelijke voorbereidingstijd, waarbij je tijdig stopt met roken en drink de dagen voor de operatie geen alcohol. Het is mogelijk om je op de last minute lijst op te laten nemen. Als een geplande ingreep wordt afgezegd, kun je deze plaats innemen. Je moet hiervoor enigszins flexibel over je tijd beschikken.

Je ontvangt een prijsopgave tijdens of na een consult bij een specialist. De prijs is afhankelijk van de grootte van de ingreep, het aantal haarzakjes dat je laat transplanteren.

Nee, het eerste consult is gratis en vrijblijvend. Eventueel kan het consult telefonisch of via een online meeting.

Een HaarStamcel Transplantatie heeft een korte hersteltijd. Vooral de eerste dagen doe je het bij voorkeur voorzichtig aan. Geleidelijk aan kun je de meeste activiteiten en werkzaamheden hervatten. Na 6 weken kun je alles doen zoals voor de haartransplantatie.

Na de transplantatie kun je de kliniek bereiken voor vragen en bij neveneffecten. Twijfel niet met contact op te nemen, zeker als je last hebt van koorts of toenemende zwellingen. Een specialist kan beoordelen of behandeling nodig is.

De HaarStamcel Transplantatie geeft natuurlijke resultaten. De getransplanteerde haren sluiten mooi aan en maken je haardos voller en gezonder. Resultaten die bereikt worden, zijn permanent. Als gevolg van lichaamsveroudering kan je haar op termijn wat dunner worden.

De ingreep mislukt zelden. Een enkele keer is iemand niet tevreden met het eindresultaat. De specialisten van Hair Science Clinic spreken uitgebreid met je over de verwachting die je van de haartransplantatie hebt. Als je een realistische verwachting hebt, valt het resultaat doorgaans niet tegen en kijk je met voldoening terug op het behandeltraject.

Nee, haartransplantaties worden niet bij minderjarigen toegepast. Specialisten adviseren meestal om de ingreep niet voor je 25e jaar te laten doen.

Meer informatie Maastirhct HaarStamcel Transplatie

Weer onbezorgd in de spiegel naar je gezonde haardos kijken? Zonder schaamte gezellig borrelen of uitgaan met familie, kennissen en vrienden? Haaruitval drukt ongemerkt een zware stempel op het dagelijks leven. Maak je je druk om de zichtbaar wordende hoofdhuid? Misschien is een haartransplantatie voor jou een goede oplossing. De resultaten van de ingreep zijn blijvend en je geniet je leven lang van gezonde haargroei in de ontvangstgebieden. Onze haartransplantatie specialisten maken graag kennis met je en laten zien hoe de HST techniek wordt gedaan. Bekijk resultaten van eerdere ingrepen en ontvang een behandelplan op maat. Je kunt ook eerst onze uitgebreide informatiebrochure aanvragen. Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem telefonisch contact op met onze medewerkers. Je kunt ons bereiken op +31 (0)43 601 8101. Stuur je liever een e-mail?  Dat kan naar besthair@hasci.com. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.