HaarStamcel Transplantatie Turkije

Zoek je informatie over HaarStamcel Transplantatie in Turkije? Deze door Hair Science Clinic ontwikkelde methode wordt niet in Turkije toegepast. Tegenwoordig wordt haar blootgesteld aan verschillende problemen en externe factoren, waardoor haaruitval kan ontstaan. Mensen zoeken naar een natuurlijke oplossing of behandeling, waarmee het haarverlies gestopt kan worden. Een HaarStamcel Transplantatie in Turkije is een cosmetische, maar chirurgische ingreep die een goede oplossing biedt bij haaruitval.

Van PRP behandeling tot HaarStamcel Transplantatie

Sinds mensenheugenis wordt gezocht naar natuurlijke bronnen om haaruitval te behandelen. Waar experts gebruik maken van bijvoorbeeld PRP behandelingen om bloedplaatjes rijk plasma in de hoofdhuid te injecteren, wordt ook gewerkt met haarstamcellen. Geavanceerde technologie maakt het mogelijk om zonder het donorgebied uit te putten haarzakjes te transplanteren en zo een gezonde haargroei te verkrijgen. De HaarStamcel Transplantatie wordt in Turkije niet toegepast.

HaarStamcel Transplantatie werking

Het gebruik van stamcellen bij medische procedures zoals kankerbehandelingen en het behandelen van auto-immuunaandoeningen is bekend bij velen. Dat de techniek ook geschikt is als oplossing bij haarverlies weten niet veel mensen. De haartransplantatie varieert afhankelijk van de behoefte die iemand heeft. Als iemand licht haarverlies heeft is een minder ingrijpende transplantatie nodig dan bij verder gevorderde haaruitval. Een specialist onderzoekt je hoofdhuid, kijkt naar de haargroei en kiest de beste methode om de haartransplantatie te doen. Je geschiktheid hangt af van:

 • Je gezondheid en eventueel medicijngebruik;
 • De oorzaak van haarverlies;
 • De beschikbaarheid van donormateriaal;

De behandeling zelf wordt onder plaatselijke verdovingen gedaan. Je hebt met de arts vooraf besproken hoeveel haarzakjes getransplanteerd worden. In het donorgebied worden delen van haarzakjes weggenomen en in de uitgedunde gebieden geplaatst. De ingreep duurt 5 tot 9 uur.

Unieke behandelmethode

De HaarStamcel Transplantatie is vernieuwend en uniek. Het is niet langer nodig om de haarzakjes volledig uit het donorgebied te oogsten. Het achterblijven van een deel van de grafts zorgt ervoor dat het donorgebied beter intact blijft. Het is nauwelijks zichtbaar dat je ‘iets’ aan je haar hebt laten doen. Het transplanteren van de haarzakjes in de ontvangst gebieden gebeurt onder plaatselijke verdoving. Een specialist plaatst de grafts in dezelfde groeirichting als de overige haren in hetzelfde gebied. Zo krijg je een natuurlijke haargroei en ziet je haar er gezond en sterk uit.

 

De voor- en nadelen van een HaarStamcel Transplantatie Turkije

Een haartransplantatie heeft voordelen, nadelen, bijwerkingen en soms complicaties. De voordelen van de ingreep zijn:

 • Behandeling van erfelijke kaalheid.
 • Gebruik maken van lichaamseigen donormateriaal. De kans op afstoting in nihil.
 • Natuurlijke en permanente haargroei.
 • Pijnloze behandeling.
 • Snel herstel.

Nadelen van een haartransplantatie:

 • In Turkije zijn geen haarchirurgen die een HaarStamcel Transplantatie toepassen.
 • Hoofdpijn na het uitwerken van de verdovingen. Met pijnstillers kun je de pijn bestrijden.
 • De behandelde hoofdhuid is tijdelijk gezwollen met roodheid en bloeduitstortingen.
 • Kans op ontstekingen en infecties.
 • Bijkomende reiskosten. Je moet een paar keer naar Turkije.

Goedkope haartransplantatie in Turkije

Het grootste verschil tussen cosmetische behandelingen in West-Europa en Turkije zijn de prijzen. Turkse klinieken bieden goedkopere tarieven en vaak transplanteren ze ook grotere aantallen haarzakjes op een dag. De meeste Turkse haarchirurgen werken met de FUE en DHI methode. De HaarStamcel Transplantatie wordt door een gebrek aan kennis, kunde en ervaring niet in Turkije aangeboden. Als je een betaalbare oplossing zoekt, kan een haartransplantatie in Turkije aantrekkelijk zijn. Verdiep je in de kliniek en de haarchirurgen die daar werken. Zoek reviews en bekijk foto’s van bereikte resultaten. Niet iedereen komt met een mooi resultaat terug uit Turkije. Hair Science Clinic voert regelmatig correctie behandelingen uit bij mensen die de ingreep bij een Turkse kliniek hebben laten doen. Goedkoop is niet altijd duurkoop. Doe onderzoek naar de manier waarop een haarkliniek werkt.

Ervaring haartransplantatie Turkije

Wanneer je onderzoek doet naar haartransplantatie mogelijkheden in Turkije, kunnen reviews interessante informatie bevatten. Online lees je ervaringsverhalen in de vorm van blogs of berichten op een forum. Mensen omschrijven de ingreep, laten zien hoe het herstel gaat en hoe de haargroei zich uiteindelijk ontwikkelt. Het merendeel van de reviews gaat over de FUE en FUT techniek. Verschillende Turkse haarklinieken worden op Haarweb beoordeeld en omschreven. Het is een eenvoudige manier om meer te weten te komen over de haarimplantatie in Turkije.

Verschil haartransplantatie Nederland en Turkije

Dat Turkse haarklinieken haartransplantaties goedkoper aanbieden is bekend. Toch zijn er ook andere verschillen tussen een operatie in Nederland en Turkije. In Nederland kun je kort na het beëindigen van de operatie naar huis. Je herstelt in je vertrouwde omgeving. Wanneer je in Turkije behandeld wordt, verblijf je enkele dagen en nachten in een hotel. Het is niet mogelijk om gelijk na de haartransplantatie naar huis te gaan. Nazorg en controles zijn vanzelfsprekend, maar niet als je daarvoor naar Turkije moet. De extra kosten die je uitgeeft om naar Turkije te reizen en ter plaatse te verblijven, maken het prijsverschil stukken kleiner. Soms is de behandeling in Nederland daardoor toch voordeliger.

Resultaat haartransplantatie Turkije

Jaarlijks worden honderdduizenden haartransplantaties in Turkije gedaan. Verspreid over het land zijn meer dan 300 haarklinieken actief. De ene haarchirurg heeft meer kennis en ervaring dan de andere. Westers georiënteerde klinieken bieden moderne behandelruimtes en bieden all-inclusive haartransplantaties voor mannen en vrouwen. Een meerderheid van de mensen die de ingreep in Turkije ondergaat, is nadien blij met het resultaat. Soms gebeurt het dat iemand met een onnatuurlijke haarlijn of een vlekkerig resultaat terugkomt. Correctie is vaak, maar niet altijd mogelijk. Je moet genoeg donormateriaal over hebben om een eerder resultaat te laten verbeteren.

HaarStamcel Transplantatie Turkije – FAQ

Nee, de HST-techniek is uniek en wordt uitsluitend door Hair Science Clinic gedaan.

Sommige Turkse haarklinieken werken met de FUT-techniek. Over het algemeen is de FUE-techniek standaard voor haartransplantaties bij mannen en vrouwen. Er zijn haarklinieken die naast de FUE-methode ook de DHI haartransplantatie doen.

Haartransplantaties in Turkije zijn goedkoper dan in Nederland. Buiten de operatie om heb je te maken met reis- en verblijfkosten. Niet bij elke kliniek is de nazorg inbegrepen, waardoor extra kosten in rekening worden gebracht. Wil je de prijzen vergelijken? Tel alle kosten die aan de behandeling zijn verbonden op bij de prijsopgave die je ontvangt.

Resultaten van haartransplantaties die in Turkije zijn uitgevoerd, zijn wisselend. Veel hangt af van de reputatie van de haarkliniek en de ervaring van de specialist. Het gebeurt regelmatig dat mensen bij Hair Science Clinic komen voor een correctie of verbetering van het resultaat.

Mensen die naar Turkije gaan voor een haartransplantatie doen dit vooral om de lagere tarieven. In Turkije worden grote aantallen haarzakjes getransplanteerd en heb je de keuze uit verschillende behandeltechnieken. Eventueel combineer je de ingreep met een langere vakantie.

Het heen en weer reizen brengt extra kosten met zich mee. Niet in elke haarkliniek is Nederlandstalige begeleiding aanwezig. Het transplanteren van grote aantallen grafts, kan het donorgebied uitputten. Je hebt het risico van een typisch Turkse haarlijn, die je later moet laten corrigeren omdat deze niet bij je uitstraling past. Nazorg wordt niet altijd geboden, waardoor je bij risico’s en complicaties bent aangewezen op een huisarts.

Lage tarieven en op het eerste gezicht aantrekkelijke all-in behandelingen zijn vaak aanleiding om naar Turkije te gaan. Tips van vrienden, bekenden of kennissen maken dat je makkelijker over de denkbeeldige drempel heen stapt en op zoek gaat naar een oplossing voor haaruitval. Na een goede voorbereiding

 kiezen mensen de kliniek waar ze een goed gevoel bij hebben. De ingreep wordt in binnen- en buitenland aangeboden. Je bent niet gebonden aan de haarkliniek die het dichtste bij is.

Garantievoorwaarden zijn variabel. Niet elke haarkliniek geeft garantie en als je de garantie wilt aanspreken krijg je te maken met regels. Ben je voor een consult bij de kliniek? Vraag of er garantie van toepassing is en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn.

Als je de ingreep ondergaat bij een erkende haarkliniek en een ervaren specialist, is het risico op bijwerkingen klein. Moderne klinieken voldoen aan de wet- en regelgeving die de Turkse overheid voorschrijft. Bij deze klinieken werken ervaren specialisten en haarchirurgen die zich specialiseren in reconstructieve haarchirurgie.

Informatie HaarStamcel Transplantatie

Zoek je naar een blijvende oplossing bij haaruitval en weet je niet of je in eigen land of in Turkije behandeld wilt worden? Hair Science Clinic past de vernieuwende HST techniek succesvol toe. Onze ervaren specialisten lichten de methode toe tijdens een gratis consult. Het consult vindt plaats in de kliniek in Amsterdam of Maastricht. Je hebt alle gelegenheid om vragen te stellen en behaalde resultaten te bekijken. Kom je liever niet alleen? Neem iemand mee die je vertrouwt en die op de hoogte is van je voornemen om haaruitval te behandelen. Wil je meer weten? Vraag de informatiebrochure aan of maak een afspraak voor een consult. Dit kan telefonisch op +31 (0)43 601 8101.