Haarimplantaten

HaarStamcel Transplantatie voordelen en nadelen

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem waar verschillende factoren een rol in spelen. Sommige vormen van haarverlies zijn tijdelijk, maar sommige factoren kunnen niet teruggedraaid worden en leiden tot permanent haarverlies. Een haartransplantatie kan een effectieve behandeling zijn voor het behandelen van blijvend haarverlies. Bekijk de HaarStamcel Transplantatie voordelen en nadelen en zie of een haartransplantatie voor jou een geschikte oplossing kan zijn.

 

Haarzakjes verplaatsen

Een HaarStamcel Transplantatie omvat het verplaatsen van een klein deel van de haarzakjes uit het donorgebied naar de ontvangstgebieden. Het kan een effectieve behandeling zijn voor erfelijke haaruitval, alopecia androgenetica. Naast het behandelen van kaalheid kan de techniek ook worden gebruikt om haar op de borst, wimpers, kin en wenkbrauwen opnieuw te laten groeien. De operatie wordt door gespecialiseerde artsen gedaan en is minimaal belastend. De HaarStamcel Transplantatie techniek heeft diverse voordelen ten opzichte van de FUE haartransplantatie behandeling.

 

HaarStamcel Transplantatie voordelen en nadelen

Voordelen HaarStamcel Transplantatie

Besef je dat een haartransplantatie een unieke ingreep is, die op jouw behoefte wordt afgestemd. Haarklinieken en haartransplantatie specialisten houden er een eigen werkwijze op na. Hoe je de operatie ervaart, hoeft niet hetzelfde te zijn als mensen die ook een haarimplantatie hebben laten doen. De voordelen zijn voor bijna iedereen vergelijkbaar, al kan het resultaat verschillen.

Cosmetische verandering

Het grootste voordeel van een haartransplantatie is de esthetische of cosmetische verandering van het uiterlijk. Als je het behandeltraject volledig doorlopen hebt, heb je een jeugdiger uiterlijk en wordt het zelfvertrouwen hersteld.

Verbeterd gevoel van eigenwaarde

Vroegtijdig haarverlies kan je zelfvertrouwen beschadigen. Mensen die te maken hebben met aanhoudende haaruitval beperken zichzelf, vaak ongemerkt, in sociale contacten. Schaamtegevoelens liggen hiervoor aan de basis. Het succesvol herstellen van de haargroei geeft je zelfvertrouwen een boost en zorgt ervoor dat je weer met zin en plezier je sociale contacten herstelt.

Natuurlijke haargroei

Door het extraheren van haarzakjes in het donorgebied en deze te plaatsen in de ontvangstgebieden, wordt nieuwe natuurlijke haargroei mogelijk. De geoogste haarzakjes worden gelijkmatig over de transplantatie gebieden verspreid, om een gezonde haardos te creëren.

Eenvoudige ingreep

De HaarStamcel Transplantatie wordt onder lokale anesthesie gedaan. Het is een veilige operatieve procedure waarvan je normaal gesproken vlot herstelt. Je wordt niet opgenomen in de kliniek en aan het einde van de ingreep ga je met nazorginstructies naar huis.

Nadelen HaarStamcel Transplantatie

De haartransplantatie is geen wondermiddel. Het is een chirurgische ingreep die nieuwe haargroei mogelijk maakt. Het is nodig dat je vooraf aan de haartransplantatie ook de eventuele risico’s van de ingreep afweegt tegen de voordelen. Raadpleeg een ervaren specialist. Sommige mensen ervaren de onderstaande zaken als negatief.

Dure behandeling

Een van de meest voor de hand liggende nadelen van de haartransplantatie zijn de hoge kosten. Het gebeurt dat mensen na het zien van de kosten gaan zoeken naar een betaalbaar alternatief. Hoeveel je voor een haarimplantatie betaalt, hangt af van verschillende factoren. Het vergelijken van de tarieven is daarom soms interessant.

Herstelperiode

Hoewel de meeste mensen na enkele dagen weer aan het werk kunnen, kan de herstelperiode diverse uitdagingen met zich meebrengen. Je kunt last hebben van zwellingen en van korstjes. Alhoewel de huid vlot herstelt, kan het enige tijd zichtbaar zijn dat je iets aan je hoofd hebt laten doen. Contactsporten en fysieke inspanning doe je 4 tot 6 weken niet. Ga desnoods gefaseerd weer aan de slag, waarbij je het hoofd niet onnodig overbelast.

Littekens en infecties

De HaarStamcel Transplantatie is een techniek die vrijwel geen littekens nalaat. Heb je tijdens de herstelperiode last van nabloedingen of worden korstjes per ongeluk los gekrabd? Dan kunnen wel littekens ontstaan. Wees daarom de eerste weken voorzichtig met de manier waarop je de hoofdhuid en het haar verzorgt. Een van de risico’s van een haartransplantatie zijn infecties. Het is onwaarschijnlijk dat deze risico’s zich voordoen als je de instructies van de arts strikt opvolgt. Om infecties te voorkomen, schrijft de specialist je medicatie voor die bestaat uit ontstekingsremmers en antibiotica.

Haaruitval en de haarlijn

Je kiest voor een haartransplantatie om haaruitval te laten behandelen. Niets is dan zo frustrerend om na de ingreep haarverlies te constateren. Toch is het normaal om enkele weken na de haarimplantatie haaruitval te zien. De getransplanteerde haren vallen namelijk eerst uit en de haarzakjes gaan in de rustfase. Na een paar maanden begint het haar opnieuw te groeien. De specialist probeert om je natuurlijke haarlijn te herstellen. Een enkele keer kan het resultaat tegenvallen. Wees realistisch met de verwachting die je hebt.

Alternatieve behandeling

Een haartransplantatie is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij de behandeling van haarverlies. Met behulp van haargroeimiddelen kan het haarverlies verminderd worden, maar je kunt ook voor alternatieven zoals lasertherapie of micro haar pigmentatie kiezen. Specialisten adviseren om alleen voor een chirurgische behandeling te kiezen bij erfelijke kaalheid.

HaarStamcel Transplantatie voordelen en nadelen

Wanneer je de haartransplantatie voor- en nadelen tegenover elkaar zet, dan kun je voor jezelf bepalen of iets de moeite waard is. Een HaarStamcel Transplantatie is een ingreep die blijvend resultaat geeft en waarbij je nieuwe haargroei krijgt op de ontvangstgebieden. Wat jij als voordeel ziet, kan door een ander als nadeel ervaren worden. Lees haartransplantatie ervaringen en bekijk haartransplantatie foto’s en video’s die in beeld brengen hoe de operatie wordt gedaan.

HaarStamcel Transplantatie voordelen en nadelen – FAQ

De techniek is ontwikkeld door specialisten van Hair Science Clinic en wordt uitsluitend in onze klinieken toegepast. Het is een techniek die ervaring en kennis vereist om natuurlijke resultaten te bereiken.

De prijs is een van de grootste nadelen van de techniek. Prijzen beginnen bij € 3.300,- en lopen op naarmate de omvang van ingreep toeneemt. Betaalde kosten worden meestal niet vergoed en het gebeurt dat mensen een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten om de ingreep te ondergaan.

De unieke techniek laat het donorgebied beter intact en zorgt voor minimale belasting. Haargroei vindt plaats in het donorgebied en de ontvangstgebieden. De huid in het donorgebied kan enkele dagen gevoeliger dan gewoonlijk zijn.

De ingreep is relatief veilig al zijn de algemene operatieve risico’s van toepassing. Als gevolg van de ingreep ontstaan zwellingen en bloeduitstortingen, het gevoel in de huid kan tijdelijk anders zijn en als wondjes worden open gekrabd neemt de kans op ontstekingen toe.

De HaarStamcel Transplantatie techniek wordt door Hair Science Clinic gedaan in de klinieken in Amsterdam, Maastricht en de buitenlandse vestigingen. De techniek wordt niet door andere klinieken gedaan.

Turkse haarklinieken bieden gemiddeld lage prijzen aan. Deze klinieken hebben maandelijks namelijk lagere kosten en minder personeelslasten dan klinieken in Nederland. Je kunt voor een goedkope haartransplantatie naar Turkije. Baseer je keuze voor een behandelaar niet alleen op de prijzen. Kijk naar resultaten die worden bereikt en technieken die toegepast worden. Ook bijkomende kosten kunnen een op het eerste gezicht goedkope operatie alsnog veel duurder doen uitvallen.

Erfelijke kaalheid wordt met een haartransplantatie behandeld. Tijdelijke haaruitval herstelt vaak spontaan, al gaan daar soms maanden tot jaren overheen. Specialisten passen bij tijdelijk haarverlies zelden tot nooit een haartransplantatie toe.

Kale plekken krijgen nieuwe haargroei. In dat opzicht ziet je haar er voller en gezonder uit. De getransplanteerde haarzakjes behouden de unieke kenmerken, waardoor je op nieuwe haargroei kunt blijven rekenen.

Alopecia androgenetica komt niet alleen voor bij mannen. Ook vrouwen krijgen hier vaak mee te maken. Het verloop van de haartransplantatie behandeling verschilt nauwelijks. Vrouwen kiezen eerder voor een haarsparende haarimplantatie. Dit is een methode zonder dat het haar geschoren wordt. Het oogsten en terugplaatsen gebeurt op identieke manier.

De haartransplantatie biedt een oplossing bij erfelijke kaalheid. Gezonde mensen komen voor de ingreep in aanmerking als er genoeg donorhaar is. Wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Als je het haarverlies te lang onbehandeld laat, kan een te groot gedeelte van het haar uitvallen, waardoor een haartransplantatie niet langer mogelijk is.

HaarStamcel Transplantatie op maat

Om een doordachte keuze te maken voor een behandeling tegen haaruitval, verdiep je jezelf in de beschikbare mogelijkheden. Het belangrijkste bij het zoeken naar een oplossing, is het kennen van de oorzaak van het haarverlies. Laat dit vaststellen en vraag de arts om advies. Wanneer je een blijvende oplossing zoekt voor erfelijke kaalheid, kan een haartransplantatie een goed resultaat geven. Hair Science Clinic in Amsterdam en Maastricht is de enige kliniek waar de HaarStamcel Transplantatie door ervaren specialisten wordt gedaan. Tijdens een gratis consult laten de specialisten zien hoe de techniek wordt toegepast en welke resultaten bereikt worden. Bekendheden als Hans Klok en Gerard Joling zijn je met succes voorgegaan. Je kunt de videoverslagen die van deze behandelingen zijn gemaakt bekijken en zelf boordelen of het resultaat je aanspreekt. Vraag de informatiebrochure aan of maak een afspraak voor een adviesgesprek op +31 (0)43 601 8101.