Vacature arts haartransplantaties

Haartransplantatie contact

Zoek je informatie over ‘haartransplantatie contact’? Bij het zoeken en vinden van een passende oplossing bij haarverlies is de voorbereiding van invloed op het uiteindelijke resultaat. Je hebt de keuze uit meerdere behandelingen, zowel non-invasief als chirurgisch. Niet alleen op het gebied van behandelmethodes valt er wat te kiezen, datzelfde geldt ook voor de tarieven die je betaalt en de resultaten die je mag verwachten. Maar hoe zit het met haartransplantatie contact na de ingreep? Waar moet je op letten tijdens de dagen en weken na de haarimplantatie?

Weinig tot geen haartransplantatie contact

Een haartransplantatie behoort tot de meest kostbare haaruitval behandelingen. Het is een ingreep die uitstekende resultaten biedt en waarbij je nieuwe haargroei op uitgedunde, kalende plekken mag verwachten. Ondanks de bewezen permanente resultaten behoort de ingreep tot de zogenaamde cosmetische ingrepen die alleen uitzonderlijk en op basis van een medische indicatie vergoed worden.

De hoge kostprijs schrikt af en dat is soms een van de redenen waarom mensen voor een goedkoper alternatief kiezen. Mensen die een haartransplantatie overwegen, laten zich vooraf adviseren en voorlichten door meerdere haartransplantatie specialisten. In het adviesgesprek dat aan een haarimplantatie vooraf gaat, wordt duidelijk uitgelegd hoe je na een haartransplantatie contact met de hoofdhuid vermijdt. Ook wordt gewezen op de risico’s die aan de chirurgische ingreep zijn verbonden en hoe je de kans op bijwerkingen en complicaties minimaliseert.

 

Sport en haartransplantatie contact

Een haartransplantatie omvat het verplaatsen van haren uit de haarkrans naar een dunner of kalend gebied op het hoofd. Het is ook mogelijk om haar uit de baard of van andere lichaamsgebieden te transplanteren. De geëxtraheerde grafts worden voorzichtig op hun nieuwe plek geplaatst en het duurt enkele dagen voordat ze vastgegroeid zijn. Na de operatie raak je de hoofdhuid niet aan en pas je op dat je je hoofd niet stoot of aan te veel druk blootstelt. Op sportief vlak betekent dat, dat je jezelf de eerste 14 tot 30 dagen niet inspant en zweten zoveel mogelijk vermijdt. Begin je te vroeg met sporten? Lichaamsbeweging kan het succes van een haartransplantatie beïnvloeden. Vroegtijdig en/of intensief sporten kan ertoe leiden dat je:

  • Overmatig zweten vergroot het risico op infecties. Als je een langdurige bacteriële infectie hebt die de haarzakjes aantast, kan dit het succes van de haartransplantatie beïnvloeden. Specialisten raden je aan om zweten te voorkomen door uit de zon te blijven en lichaamsbeweging de eerste weken te beperken. Dit moet minimaal totdat de huid volledig is hersteld.
  • Te veel inspant. Op het moment dat je jezelf tijdens het sporten inspant, wordt de druk op de hoofdhuid vergroot. Grafts die nog niet voldoende zijn vastgegroeid kunnen hierdoor loslaten. Rustig wandelen of fietsen zijn mogelijk, maar het wordt afgeraden om de eerste 6 weken na een haartransplantatie contact sporten te ondernemen.
  • Je hoofd stoot. Met name wanneer je een sport als boksen, voetbal of rugby beoefent, is er een verhoogde kans op het stoten van de je hoofd. Dit trauma kan de haarzakjes beschadigen en een minder goed eindresultaat tot gevolg hebben.

Wanneer kun je verantwoord sporten na een haartransplantatie?

De meeste mensen wachten 14 dagen met sporten. Ditzelfde wordt geadviseerd door ervaren specialisten. Al tijdens het adviesgesprek geeft een arts je informatie over de dingen die je na een haartransplantatie wel of niet doet:

  • De eerste week na de haartransplantatie doe je alleen lichte oefeningen en klusjes. Dit omvat uitsluitend activiteiten waarbij je niet zweet, zoals bijvoorbeeld wandelen en huishoudelijke taken.
  • Na 14 dagen kun je normale oefeningen doen. Licht trainen in de sportschool kan weer. Inspannende cardiosessies laat je nog een tijdje achterwege.
  • Contactsporten, zwemmen en sauna bezoeken zijn vanaf 6 weken na de haartransplantatie weer mogelijk.

Zolang je na de haartransplantatie last hebt van roodheid in het behandelde gebied, is het belangrijk om je beslissing om te gaan sporten met de specialist te bespreken. Hoewel lichaamsbeweging niet direct van invloed is op het succes van de ingreep, kan het je genezing en herstel langer laten duren.

Ervaren haartransplantatie contact

De haartransplantatie is een succesvolle behandelmethode bij haaruitval. Zowel mannen als vrouwen met erfelijke haaruitval kunnen de ingreep overwegen, al komt niet iedereen voor de behandeling in aanmerking. Het eerste haartransplantatie contact bij een haarkliniek is bedoeld als informatief gesprek, waarbij een specialist je geschiktheid beoordeelt. Verkeer je in goede gezondheid en heb je voldoende donormateriaal? Een haartransplantatie kan een goede oplossing zijn. Dat neemt niet weg dat iedere situatie anders is en dat iedereen andere verwachtingen heeft van de ingreep. Bereid jezelf voor op een adviesgesprek. Je bent dan in staat gerichte vragen te stellen en de specialist ziet dat je de haartransplantatie serieus neemt. Een enkele keer gebeurt het dat een specialist tijdens het consult ziet dat het behalen van een natuurlijk resultaat onmogelijk is. In dat geval krijg je een advies voor een alternatieve behandeling, waarbij toegelicht wordt waarom de haartransplantatie in jouw situatie het gewenste resultaat niet behaald kan worden. Wanneer wordt de ingreep afgeraden?

  • Vergevorderd haarverlies en beperkt donormateriaal.
  • Mensen die te maken hebben met hart- en vaatziekten en bepaalde auto-immuunaandoeningen.
  • Indien er sprake is van een actieve hoofdhuidinfectie.

Haartransplantatie contact – FAQ

Houd er rekening mee dat je het getransplanteerde gebied de eerste dagen niet mag aanraken. Vermijd direct huid- en/of haarcontact. Wrijven of krabben kan de transplantaten beschadigen, bovendien vergroot je de kans op infecties en ontstekingen. Zacht wrijven kan vanaf 10 dagen na de ingreep.

Specialisten adviseren om het hoofd de eerste dagen droog te houden. Daarna kun je, in overleg met de arts, met gebruik van milde verzorgingsproducten de huid en het haar voorzichtig wassen. Let op dat het water niet te warm is. Dep na het wassen je haar droog en laat warme stylingapparatuur nog een aantal weken in de kast liggen.

Direct na de ingreep kun je rustig wandelen of fietsen. Vermijd daarbij overmatig zweten. Ga de eerste weken niet naar het zwembad en/of de sauna. Contactsporten en intensieve activiteiten worden de eerste zes weken afgeraden.

Gebruik de eerste twee tot drie nachten een extra kussen. Je hoofd ligt dan net een beetje hoger, waardoor de druk en belasting beperkt blijven. Zittend slapen is niet nodig. Na een paar nachten kun je je normale slaaphouding weer aannemen.

Het is beter om de hoofdhuid de eerste dagen en weken zoveel mogelijk met rust te laten. Vraag aan de specialist of je het gewenste hoofddeksel mag dragen, zonder dat dit van negatieve invloed is op het resultaat. Na een paar weken kun je hoofdbedekking gebruiken. Zorg er wel voor dat een muts of hoed niet te strak om je hoofd zit.

Hoe moeilijk het soms ook is, het is belangrijk om je huid met rust te laten. Eventueel kan de specialist advies geven over wat je kunt doen om jeuk zoveel mogelijk tegen te gaan. Koelen is hiervan een voorbeeld.

Laat het haar en de behandelde huid niet in contact komen met agressieve stoffen. De specialist geeft je advies over milde shampoos en conditioners. Zorg dat je de shampoo zorgvuldig uitspoelt, zodat er geen restjes achterblijven die de poriën verstoppen.

Contactsporten vergroten de kans op het stoten van je hoofd. Dit kan schadelijk zijn voor de getransplanteerde haarzakjes, waardoor het resultaat mogelijk minder goed is.

Ten eerste kies je voor hoofdbedekking die losjes om je hoofd zit. Hiermee vermijd je contact met de hoofdhuid en de grafts. Gebruik beide handen om de hoofdbedekking op te zetten en te verwijderen.

Zolang je de instructies van de specialist opvolgt, hoef je niet bang te zijn voor tegenvallende resultaten of een mislukking. Wees de eerste dagen extra voorzichtig met het verzorgen van je hoofdhuid en haar. Ga pas weer volop sporten als de specialist dat verantwoord vindt.

 

Veilige ingreep, blijvend resultaat

De haartransplantatie is vooralsnog de enige behandeling bij haaruitval waarbij blijvend nieuwe haargroei wordt gecreëerd. Net zoals andere behandelmethodes kent de ingreep voor- en nadelen. Door het lezen van ervaringsverhalen krijg je een goed idee van het behandeltraject. Je weet waar je op moet letten en wat je te wachten staat na de haartransplantatie. Laat jezelf behandelen door een ervaren specialist. Weet je niet welke haarkliniek of specialist het beste bij je passen? Het is normaal om bij een aantal haarklinieken naar een adviesgesprek te gaan. Je hebt achteraf voldoende vergelijkingsmateriaal voor het nemen van een beslissing.

Zoek je een ervaren behandelaar die samen met jou streeft naar het beste resultaat? Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek bij Hair Science Institute in Amsterdam of Maastricht of vraag de informatiebrochure aan. De kliniek is telefonisch bereikbaar op +31 (0)43 601 8101. Stuur je liever een e-mail of vul je het contactformulier in? Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.