Haartransplantatie dames

Wil je meer weten over ‘haartransplantatie dames’? Haarverlies bij vrouwen kan een negatieve invloed hebben op de levenskwaliteit van een vrouw. Niet in de laatste plaats omdat haarverlies voor vrouwen zowel een psychologisch, emotioneel als fysiek probleem is. Nog te vaak wordt het haarverlies van een vrouw niet serieus genomen. Het onvermogen van anderen om de ernst van haaruitval te erkennen, draagt bij aan verminderd zelfbeeld en depressieve gevoelens. Regelmatig hebben vrouwen last van haarverlies dat ‘in de familie zit’ en dus erfelijk is. Een haartransplantatie bij dames is een ingreep die een toenemende vraag kent en die bewezen succes kent.

 

Haartransplantatie dames

Behaald resultaat met 750 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

Vrouwelijk haarverlies

Een op de vier vrouwen krijgt tijdens haar leven te maken met haaruitval. De behandeling moet gericht en volledig op de specifieke behoefte zijn afgestemd. Vrij verkrijgbare shampoos en producten beloven het haar te herstellen of volume toe te voegen. Ze pakken de onderliggende reden voor het haarverlies niet aan. Er zijn veel manieren om haarverlies bij vrouwen te behandelen. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van shampoos en conditioners, minoxidil lotion, hormoontherapie, lichttherapie, voedingssupplementen en een haartransplantatie. Het vinden van de oorzaak is noodzakelijk. Veel voorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen zijn:

 • Gebrek aan vitamines en/of mineralen.
 • Lange perioden van stress.
 • Tractie alopecia.
 • Hormonale onevenwichtigheden.
 • Overmatig gebruik van warme stylingapparaten.
 • Auto-immuunaandoeningen en chronische ziektes.
 • Pleksgewijze kaalheid.
 • Alopecia androgenetica of erfelijke kaalheid.

Het is belangrijk om de juiste specialist op het gebied van haarherstel voor vrouwen te raadplegen, zodat de juiste behandeling voorgesteld kan worden.

Behandelingen bij haarverlies

Haarverlies bij vrouwen komt veel voor. Gelukkig zijn er vandaag de dag oplossingen beschikbaar die je haargroei kunnen herstellen. Een van de oplossingen is het gebruik van Minoxidil. Minoxidil is een haargroeimiddel dat in lotion vorm verkrijgbaar is. Het stimuleert de haargroei en remt het effect van dihydrotestosteron af. Het middel staat bekend om de positieve resultaten en aan de andere kant om de bijwerkingen. Bekende bijwerkingen van Minoxidil zijn veranderingen in het gezichtsvermogen, pijn op de borst, duizeligheid, hartkloppingen, hoofdpijn, gevoelloosheid of tintelingen in de handen, voeten en gezicht. Als de lotion in contact komt met plaatsen waar je geen haargroei wilt zien, kan dat een probleem zijn. Wees daarom altijd voorzichtig met het aanbrengen. Een haartransplantatie bij dames is een veel effectievere oplossing die ook op langere termijn geen nadelige gevolgen heeft voor je gezondheid of welzijn.

 

Procedure haartransplantatie dames

Een haartransplantatie verloopt volgens een patroon. Tijdens de hele procedure besteden specialisten en assistenten zorg en aandacht aan je welzijn. De arts houdt je op de hoogte over de vorderingen en het deel waar de haartransplantatie zich in bevindt. De behandeldag ziet er als volgt uit:

 • Verdoven van de hoofdhuid en oogsten van de grafts. De meeste vrouwen kiezen voor de haarsparende haartransplantatie, zodat niet al het haar geschoren wordt. Het extraheren gebeurt met een holle naald.
 • Implanteren van de haarzakjes. Na het oogsten is er tijd voor een pauze. Haartransplantatie assistenten bereiden de grafts voor op de terugplaatsing. Vervolgens maakt de arts kleine incisies waarin de haarzakjes geïmplanteerd worden.
 • Doornemen postoperatieve richtlijnen.

Voordelen haartransplantatie vrouwen

• De ingreep biedt een blijvende oplossing voor erfelijke haaruitval.
• De resultaten zijn natuurlijk en zien er goed uit.
• De sterkte van het haar kan verbeterd worden in combinatie met een haargroeimiddel.
• Het herstelt je zelfvertrouwen.

Verschil mannelijk en vrouwelijk haarverlies

Vrouwelijk haarverlies volgt niet hetzelfde patroon als haaruitval bij mannen. Haarverlies bij vrouwen is verspreid. Het begint meestal rond de kruin en je ziet de hoofdhuid door het haar verschijnen. In tegenstelling tot mannen zien vrouwen vaak geen terugtrekkende haarlijn en ook volledige kaalheid is bij vrouwen niet gebruikelijk. Vrouwelijk haarverlies door alopecia androgenetica is onomkeerbaar. Je kunt een behandeling ondergaan om haaruitval te stoppen of te vertragen. Om een vollere haardos te krijgen is een haartransplantatie de beste optie die er is. De ingreep is veilig en het natuurlijke resultaat verandert je leven radicaal. Je kijkt weer met zelfvertrouwen in de spiegel en de zin in gezellige sociale bijeenkomsten geeft de kwaliteit van je dagelijks leven een boost. Een haartransplantatie vermindert psychologische klachten en angsten.

Toename haartransplantatie bij dames

De vraag naar haartransplantaties bij vrouwen is de afgelopen jaren sterk gestegen. Enerzijds is verbetering en verfijning van de techniek een van de oorzaken, terwijl anderzijds de blijvende resultaten tot de verbeelding spreken. De introductie van de haarsparende haartransplantatie zorgt ervoor dat vrouwen met androgene alopecia zich sneller laten adviseren en voorlichten over de ingreep die blijvende resultaten heeft. Vrouwen reizen kiezen tegenwoordig ook voor haartransplantaties in het buitenland, al is er niet overal evenveel ervaring. Wil je een haartransplantatie met een goed resultaat? Kies dan voor een ervaren haarchirurg die de kneepjes van het vak kent en die elke haartransplantatie als een unieke behandeling benadert.

Kosten haartransplantatie vrouwen of dames

Een haartransplantatie is niet goedkoop en het is een behandeling waarbij je genoeg geduld moet hebben. Met prijzen die beginnen bij € 2.500 is een haartransplantatie niet iets waar je te makkelijk moet denken. Het is een chirurgische behandeling die ondanks de veiligheidseisen, toch een kans op risico’s en complicaties heeft. Een exacte prijsopgave krijg je na een persoonlijk adviesgesprek bij een haarchirurg. Deze beoordeelt tegelijkertijd je geschiktheid en laat zien welke resultaten je realistisch gezien mag verwachten.

Gratis haartransplantatie consult

Ondervind je hinder van haaruitval? Twijfel je aan je geschiktheid voor een haartransplantatie? Wil je meer weten over een haartransplantatie bij vrouwen? Hair Science Clinic nodigt je uit voor een gratis adviesgesprek. Onze haartransplantatie specialisten hebben de HaarStamcel Transplantatie ontwikkeld en passen deze al jaren succesvol toe. Vraag vandaag nog de gratis informatie brochure aan of neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Je bereikt Hair Science Clinic telefonisch op +31 043 601 8101. Het gesprek vindt plaats in een van onze moderne klinieken in Amsterdam of Maastricht en stelt je in gelegenheid meer duidelijkheid te krijgen over de ingreep die nieuwe haargroei mogelijk maakt. Ben je verhinderd op de afgesproken datum? Maak hier zo snel mogelijk melding van, zodat we een nieuwe afspraak kunnen plannen.