Hair Science Institute ervaringen

Haartransplantatie eczeem

Zoek je informatie over haartransplantatie en eczeem? Haarverlies is iets dat veel mensen op een bepaald moment in het leven overkomt, er zijn veel verschillende oorzaken en factoren bij haaruitval. De oorzaak van het haarverlies dat je ervaart, kan compleet anders zijn dan die van anderen. Proberen te bepalen wat de oorzaak van haarverlies is, kan behoorlijk frustrerend zijn. Veel voorkomende oorzaken van haarverlies zijn mannelijke kaalheid, veroudering, alopecia, een verstoorde hormoonhuishouding en een zwangerschap. Wat vaak onbekend is, is dat huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis soms tot haaruitval leiden. Is een haartransplantatie bij eczeem mogelijk?

 

Haartransplantatie eczeem

Haaruitval door eczeem

Seborroïsch eczeem is een milde, chronische vorm van dermatitis. Deze huidaandoening kan mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden treffen. Eczeem komt voor op plekken met een ontstoken huid. Eczeem is vaak herkenbaar aan de rode kleur met daarbij witte of gele vettige huidschilfers. Deze plekken komen het meest voor op delen van het lichaam waar de huid snel vet of zweterig wordt, zoals de hoofdhuid, het gezicht, de oren en de borst. Wetenschappers en artsen denken dat eczeem veroorzaakt wordt door een gist, pityrosporum ovale, die van nature op de huid aanwezig is. Haaruitval ontstaat als de eczeem onbehandeld blijft. Haarverlies is vaak een gevolg van het krabben en plukken aan de hoofdhuid, omdat eczeem jeuk veroorzaakt. Als je denkt symptomen van eczeem te hebben, ga dan naar je huisarts. Deze kan je verder helpen en voorkomen dat het eczeem zich verder ontwikkelt.

Huid- en haarverzorging eczeem

Eczeem valt onder de noemer van chronische huidaandoening en kenmerkt zich door rustige periodes die worden afgewisseld door periodes waarin het eczeem toeneemt. Als je eerder succesvol bent behandeld en de behandeling hebt afgerond, kan het eczeem na verloop van tijd heviger worden. Om deze oplevingen weinig tot geen kans te geven, kun je een aantal dingen doen:

  • Droog jezelf na het douchen goed en zorgvuldig af. Vergeet daarbij huidplooien zoals de liezen niet te drogen. Deze plaatsen zijn vaak extra gevoelig voor eczeem en huidinfecties.
  • Gebruik hypoallergene verzorgingsproducten.
  • Was je haar regelmatig en spoel het zorgvuldig uit. Ook als je roos hebt is haarverzorging belangrijk.

Ontstaan en behandeling eczeem

Eczeem kan genetisch bepaald zijn, maar het gebeurt ook dat je lichaam als gevolg van een reactie van het immuunsysteem eczeem ontwikkelt. Sommige aandoeningen vergroten de kans op het ontstaan van eczeem. Mensen met epilepsie, acne, Parkinson, psoriasis en aids hebben een vergroot risico. Datzelfde geldt voor mensen die bepaalde medicijnen gebruiken. Stress kan de gevoeligheid voor eczeem vergroten, maar dat heeft de omschakeling naar koud, droog weer ook. Eczeem behandelen is niet altijd eenvoudig. Corticosteroïden worden in lotion en crème vorm voorgeschreven. Heb je last van haaruitval als gevolg van eczeem? Ook hier kun je een behandeling voor overwegen. Al is het voor het resultaat van de ingreep van belang om de oorzaak van het haarverlies aan te pakken.

Operatieve haartransplantatie eczeem

Hoe en of het haarverlies als gevolg van eczeem voor een haartransplantatie in aanmerking komt, verschilt per persoon. De mate van haarverlies is divers en bij de een herstelt de haargroei sneller dan bij de ander. Een van de belangrijkste voorwaarden voor een haartransplantatie is dat er geen actieve huidinfecties zijn en dat de aandoening stabiel en onder controle is. Heb je als gevolg van eczeem littekens op de hoofdhuid? Deze kun je met behulp van een haartransplantatie laten camoufleren. Gezonde haarzakjes worden uit het donorgebied geëxtraheerd en in de uitgedunde of verlittekende plaatsen geplaatst. Haartransplantaties zijn relatief veilige chirurgische ingrepen, waarbij specialisten werken met plaatselijke verdovingen. Je kunt na het afronden van de operatie de haarkliniek verlaten. Het herstel duurt een paar weken, terwijl de hoofdhuid binnen 7 tot 10 dagen herstelt.

Tijdelijk haarverlies

Haarverlies als gevolg van onbehandeld eczeem is tijdelijk en kan vanzelf herstellen. Hiervoor is het nodig om een behandeling voor de huidaandoening te starten. Een huisarts of dermatoloog kan je hierbij helpen. Herstelt de haargroei niet of heb je last van littekenvorming op de eczeem plaatsen? Bespreek de haalbaarheid van een haartransplantatie. Hair Science Clinic heeft de moderne HaarStamcel Transplantatie techniek ontwikkeld. Deze techniek laat het donorgebied beter intact, terwijl je ook op de uitgedunde plaatsen nieuwe haargroei ontwikkelt. De ingreep wordt toegepast door ervaren specialisten in een van de moderne klinieken in Amsterdam of Maastricht.

Voorbereiding haartransplantatie eczeem

Om voor een haartransplantatie in aanmerking te komen, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je gaat eerst naar de kliniek voor een uitgebreid consult. Neem informatie over je gezondheid, aandoeningen en medicatie mee naar het gesprek. Een specialist bekijkt en onderzoekt de hoofdhuid en haarverlies. Gekeken wordt of je geschikt bent voor de ingreep en hoeveel grafts getransplanteerd kunnen worden. Om te laten zien wat je van de haartransplantatie kunt verwachten, laat de specialist je voorbeelden zien van eerder uitgevoerde operaties. Wat een specialist ook doet, is het toelichten en bespreekbaar maken van risico’s die aan een chirurgische ingreep kleven. Alhoewel complicaties zich nauwelijks voordoen, is het belangrijk om vooraf te weten welke verschijnselen na de ingreep normaal zijn en wat niet. Heb je vragen die op jouw situatie van toepassing zijn? Neem een overzicht mee naar het consult, zodat je niet vergeet om informatie te vragen.

Persoonlijk adviesgesprek

Spreekt een haartransplantatie je aan, maar heb je last van eczeem of littekenvorming op de hoofdhuid? Maak een afspraak voor een consult bij Hair Science Clinic. Onze specialisten adviseren je vrijblijvend over de behandelmogelijkheden. Niet alleen kun je haartransplantatie voor en na foto’s zien, je krijgt een advies op maat. De kosten worden met je doorgenomen en als je zeker bent kan een behandeldatum gepland worden. Heb je meer tijdig nodig? Geen probleem, neem alle tijd die je nodig hebt om behandeltechnieken en prijsopgaves met elkaar te vergelijken. Heb je na het consult vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wil je voor het consult eerst meer weten over de techniek? Vraag vandaag nog de gratis informatiebrochure online aan. Een afspraak voor een consult maak je door het invullen van het contactformulier of door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)43 601 8101.