Een leven lang plezier - een haartransplantatie is voor altijd

Haartransplantatie financiering

Kun je een haartransplantatie financiering aanvragen of afsluiten? De kosten van een haartransplantatie zijn soms net iets meer dan dat je beschikbaar hebt. Het financieren van cosmetische behandeling is niet vreemd en iets waar verschillende kredietverstrekkers zich in hebben gespecialiseerd. Of een haartransplantatie financiering mogelijk is, hangt af van je persoonlijke en financiële omstandigheden.

Een haartransplantatie, geld lenen of gespreid betalen?

Wanneer je onderzoek doet naar het financieren van een haartransplantatie, lees je soms berichten van haarklinieken die je de mogelijkheid bieden om de ingreep gespreid te betalen. Gespreid betalen lijkt vaak interessant, totdat je de rentepercentages ziet. Het wettelijke maximale rentepercentage is 14% en er zijn klinieken die dit in rekening brengen. Kijk je vervolgens naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet, dan zie je veel lagere percentages.

Persoonlijke lening als haartransplantatie financiering

In tegenstelling tot gespreid betalen geeft een persoonlijke lening zekerheid. Je weet exact welk bedrag je leent, hoeveel je maandelijks aflost en wat het rentepercentage is. Je leent eenmalig een bedrag, waarbij je vooraf exact weet hoeveel je nodig hebt om de haartransplantatie te betalen. De kredietverstrekker stort het bedrag op je rekening. Op deze manier kan je het behandelbedrag in een keer voldoen. Het rentepercentage dat je betaalt is onder andere afhankelijk van de looptijd en hoogte van het geleende bedrag.

Voordelen persoonlijke lening:
• Vast bedrag en vaste rente. Daarom weet je precies waar je aan toe bent.
• Tussentijds extra aflossen is boetevrij.
• Bij versneld aflossen verkort je de looptijd van de lening.

Nadelen persoonlijk lening:
• De afgeloste bedragen kun je niet weer opnemen.
• Minder flexibel dan een doorlopend krediet.
• De rente van een persoonlijke lening is soms hoger dan bij een doorlopend krediet.

Doorlopend krediet als haartransplantatie financiering

Een andere mogelijkheid om een haartransplantatie te financieren is met een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet kun je over een afgesproken kredietlimiet beschikken. Dit is ook het bedrag dat je maximaal mag opnemen. Hoe je het bedrag opneemt, in een keer of in meerdere delen, bepaal je zelf. De bedragen die je aflost, kun je gedurende de overeengekomen looptijd ook terug opnemen. De kosten die je voor een doorlopend krediet betaalt zijn afhankelijk van het bedrag dat je opneemt. Rente betaal je uitsluitend over het opgenomen, geleende bedrag. De rente is variabel en kan tijdens de looptijd hoger of lager worden.

Voordelen doorlopend krediet:
• Je hebt de beschikking over extra financiële ruimte.
• Boetevrij extra aflossen.

Nadelen doorlopend krediet:
• Variabel rentepercentage.

Financiële risico’s beschermen

Dat het praktisch kan zijn om een lening af te sluiten om de gewenste cosmetische operatie te ondergaan, ontkent niemand. Dat het vooraf handig is om te bedenken wat de gevolgen zijn, als je in de toekomst niet aan de aflossingsverplichting kunt voldoen, wordt soms over het hoofd gezien. Praat met een kredietverstrekker over kredietbescherming. Verzeker de financiële risico’s van de lening die je afsluit. Zo’n verzekering beschermt je tegen onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet langer aan je aflossingsverplichting kunt voldoen, voorbeelden hiervan zijn werkloosheid, arbeidsongeschiktheid. Bovendien keert een verzekeraar in geval van onverwacht overlijden eenmalig een bedrag uit, zodat je nabestaanden het openstaande bedrag kunnen aflossen. Je zadelt erfgenamen niet op met financiële problemen.

Voorwaarden lening afsluiten

De mogelijkheid om een lening af te sluiten voor een haartransplantatie is mooi, maar wel aan voorwaarden verbonden. Niet iedereen krijgt een kredietovereenkomst aangeboden. Dit geldt zowel voor een persoonlijke lening als doorlopend krediet. Kredietmaatschappijen kijken naar diverse aspecten en controleren je kredietwaardigheid bij het BKR in Tiel. Bij het aanvragen van een krediet moet je rekening houden met en inzicht geven in:

  • Je maandelijkse inkomsten en uitgaven.
  • Je arbeidsomstandigheden.
  • Je gezins- en woonsituatie.
  • Eventuele andere schulden en/of leningen.

De controle is strikt en uitsluitend bedoeld om je te beschermen tegen financiële problemen, betalingsachterstanden en schulden die je lange tijd achtervolgen. Als je aan de voorwaarden voldoet, stuurt de kredietmaatschappij je een kredietvoorstel. Ga je akkoord met de gestelde voorwaarden? Onderteken de overeenkomst en stuur deze terug. Je beschikt dan binnen een paar dagen over het geleende bedrag.

Geld lenen voor een haartransplantatie

Net zoals bij het onderzoeken van de haartransplantatie mogelijkheden, kijk je voor het afsluiten van een lening of krediet naar het aanbod. Ga pas over een lening nadenken als je zeker bent dat je een haartransplantatie wilt laten doen. Overtuig jezelf dat je de beste haarkliniek hebt gevonden en dat een ervaren, kundige haarchirurg de ingreep toepast. Een succesvolle ingreep begint met een uitgebreid adviesgesprek en eindigt met de juiste nazorg en een professionele de beoordeling van het resultaat. Laat je door een haarchirurg informeren en inlichten over de ingreep, risico’s en complicaties, behandeltechniek en resultaten. Ga niet blind voor de goedkoopste aanbieding, maar vergelijk het aanbod. Dat je daarbij ook naar buitenlandse haarklinieken kijkt is natuurlijk mogelijk.

Sparen of een haartransplantatie financieren?

Kom je niet voor een lening in aanmerking of wil je je toekomstige kredietwaardigheid niet in gevaar brengen? Overweeg om te sparen tot je het benodigde bedrag bij elkaar hebt. Mensen maken ook afspraken met familieleden en/of kennissen om het bedrag tijdelijk voor te schieten. De mogelijkheden zijn divers, maar probeer altijd rekening te houden met je financiële toekomst. Zowel op korte als langere termijn zijn er gebeurtenissen die daarop van invloed zijn en dat is meestal niet in positieve zin. Een haartransplantatie kan een succesvolle behandeling zijn. Dat betekent echter niet dat je dat ten koste van alles kunt laten doen. Neem je financiële situatie door met een financieel adviseur. Zo ben je zeker dat dat wat je doet verantwoord is.

 

Haartransplantatie financiering – FAQ

Ja, als je het bedrag van de ingreep niet in een keer kunt of wilt betalen, is het vaak mogelijk om een betaling in termijnen te doen. Maak dit kenbaar tijdens een consult bij de kliniek.

De kredietmaatschappij kijkt bij de kredietaanvraag naar je kredietverleden. Je gegevens worden opgevraagd bij het BKR in Tiel. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, dan wordt het krediet of de lening aangemeld bij het BKR. Let op dat dit van invloed kan zijn op je toekomstige kredietwaardigheid.

Bij een persoonlijke lening krijg je het geleende bedrag op je rekening gestort. Maandelijks los je een vooraf overeengekomen bedrag af. De looptijd staat vast. Eventueel versneld aflossen is mogelijk. Het terugbetaalde bedrag kan niet meer opgenomen worden. Dit is bij een doorlopend krediet wel mogelijk. De rente bij een persoonlijke lening staat vast, deze kan bij een doorlopend krediet variabel zijn.

Je kunt proberen het bedrag bij elkaar te sparen en/of bij familie, vrienden en kennissen iets te regelen. Sparen kan de voorkeur hebben om onmin met bekenden te voorkomen.

De gemiddelde looptijd van een persoonlijke lening is 60 tot 72 maanden. Tegenwoordig is versneld aflossen bij de meeste kredietverstrekkers mogelijk, zonder dat daar een boete tegenover staat. De exacte looptijd van de financiering spreek je voor het ondertekenen van de kredietovereenkomst af.

Het rentepercentage van een persoonlijke lening staat gedurende de looptijd vast. Bij een doorlopend krediet kan de rente variëren. Het maximale wettelijke rentepercentage is 19%. In de overeenkomst staat het rentepercentage vermeld.

Een kredietmaatschappij kan administratie kosten in rente brengen. Ook kunnen er kosten voor het afsluiten van de lening of het krediet in rekening gebracht worden.

Als je een lening afsluit ben je altijd meer kwijt dan het bedrag dat je voor de ingreep betaalt. Je hebt te maken met diverse bijkomende kosten. In de offerte die je van een kredietmaatschappij ontvangt, staat het totaalbedrag vermeld. Je ziet dan in een oogopslag wat de totale prijs is.

Je kunt een kredietverzekering afsluiten. Als je dan door omstandigheden niet langer aan je aflossingsverplichting kunt voldoen, kun je de verzekering aanspreken. Dit is ook praktisch bij langlopende kredieten. Je voorkomt dat je nabestaanden met het openstaande bedrag geconfronteerd worden.

Adviesgesprek haartransplantatie

Heb je nagedacht over een oplossing voor haaruitval en zie je een haartransplantatie zitten? Laat je adviseren door ervaren specialisten. Hair Science Clinic is een gerenommeerde haarkliniek met vestigingen in Amsterdam en Maastricht. Bekende mensen zoals Hans Klok, Jan de Hoop en Gerard Joling zijn je met succes voorgegaan. Op de website zie je hoe zij het behandeltraject ervaren hebben. Meer weten? Vraag de informatiebrochure aan of maak telefonisch een afspraak voor een gratis adviesgesprek. De kliniek is bereikbaar op +31 43 601 8101.