Hair Science Institute

Haartransplantatie groeiproces

Wil je meer weten over het haartransplantatie groeiproces? Voor mensen met permanent haarverlies kan een haartransplantatie een waardevolle manier zijn om niet alleen de haargroei opnieuw te bevorderen, maar ook je zelfvertrouwen komt terug. Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van haaruitval. Gelukkig heeft de ontwikkeling op het gebied van haartransplantatie technieken niet stil gestaan en worden tegenwoordig uitstekende resultaten bereikt. Het haartransplantatie groeiproces kan in verschillende fasen worden verdeeld en neemt in totaal een periode van 9 tot 12 maanden in beslag.

 

Haartransplantatie groeiproces

Behaald resultaat met 2000 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

Getransplanteerde grafts haargroei

Mensen die geïnteresseerd zijn in een haartransplantatie, beseffen niet altijd dat het resultaat van de ingreep niet direct zichtbaar is. Meestal vallen de getransplanteerde haren binnen 2 tot 4 weken na de ingreep eerst uit. Nieuwe haren breken door vanaf 3 maanden na de haartransplantatie. Deze haren groeien uit tot volwaardige haren en sluiten naadloos aan bij de omliggende hoofdharen. Veranderingen in de haargroei worden gezien tot en met de 12e maand en soms nog langer, na de haartransplantatie. De ontwikkeling van het haartransplantatie groeiproces kan in fasen verdeeld worden:

  • Tegen maand 3 worden de eerste nieuwe haren zichtbaar. Aan het einde van de 3e maand is gemiddeld 30% van de haren aan het groeien. Dit percentage klimt naar 40% tegen het einde van maand 4 en naar 50% na 5 maanden. Nadat er 6 maanden zijn verstreken is zo’n 60% tot 70% van de haren doorgebroken. Bij de meeste mensen is de haargroei tegen de 9e maand 90% tot 100% en de veranderingen die zich na dit punt voordoen zijn voornamelijk te wijten aan rijping van de haren.
  • Rijping verwijst naar het donkerder worden, verdikken en normaliseren van de getransplanteerde haren. Wanneer de eerste haren tussen de 3e en 5e maand voor het eerst zichtbaar worden, zijn ze vaak nog erg fijn, kort en piekerig. Tegen de 6e maand is het resultaat voor 40% tot 50% gerijpt en beginnen de meeste mannen en vrouwen de cosmetische voordelen van de ingreep te zien. Het haar kan geknipt en gestyled worden. Het haar is op dat moment nog vrij jong en dunner dan de omliggende hoofdharen. De textuur verbetert zich naarmate de maanden voorbijgaan. Na 6 maanden ben je nog maar op de helft van het behandeltraject. Tussen de 9e en 12e maand worden de haren getransformeerd en worden ze dikker en donkerder, terwijl de textuur normaliseert.
  • De meeste mannen en vrouwen die een haartransplantatie laten toepassen, hebben na een periode van 12 maanden het definitieve eindresultaat bereikt. De haren zijn niet van de omliggende haren te onderscheiden en ze hebben een normale textuur. Het is goed om te weten dat deze tijdlijn een ruw gemiddelde is. Bij de één groeit het haar sneller of juist langzamer dan bij de ander het geval is. Het feit dat de haargroei bij jou minder snel verloopt, is doorgaans niet van invloed op het eindresultaat. Het betekent alleen dat het langer duurt, voordat er sprake is van een definitief resultaat.

Ontwikkeling haartransplantatie groeiproces

Als je haartransplantatie voor en na foto’s bij een haarkliniek bekijkt, dan realiseer je misschien niet altijd dat er tussen beide foto’s een periode van ruim een jaar zit. Ben je benieuwd naar het uiterlijk van de hoofdhuid tussen de voor en na foto? Online zie je bijvoorbeeld op Haarweb.nl, verschillende verslagen inclusief foto’s van mannen en vrouwen die de ingreep hebben laten toepassen. De bijgeplaatste foto’s laten onder andere zien hoe de hoofdhuid er direct na de haartransplantatie uitziet en hoe de huid geneest. Weer andere foto’s laten zien hoe de korstjes eruit zien en hoelang het duurt voordat deze vanzelf los laten. Het is interessant om de beelden in een timelapse te bekijken. Je ziet dan hoe de kalende plekken langzaam maar zeker nieuwe haargroei krijgen. Voor een natuurlijk resultaat is het belangrijk dat de haarzakjes in een natuurlijk groeirichting geplaatst worden. Zo krijgt je haardos een gezonde, vollere uitstraling. De haarzakjes die vanuit de haarkrans naar kale plekken elders op de hoofdhuid verplaatst worden, blijven daar haren produceren. Je hebt blijvend plezier van de haartransplantatie.

 

Nieuwe behandeltechnieken

De afgelopen jaren zijn bestaande haartransplantatie technieken verder ontwikkeld en verfijnd. Zo heeft Hair Science Institute de unieke HaarStamcel Transplantatie geïntroduceerd. De techniek belast het donorgebied, de haarkrans, minder waardoor de haardichtheid beter intact blijft. Ook van deze techniek kun je foto’s en video’s bekijken. Het voordeel van de techniek is dat het herstel van de haardos bij de meeste mensen vlot verloopt. Nieuwe haargroei wordt vaak eerder zichtbaar en het hele traject kan binnen 12 maanden doorlopen worden. Hoe het herstel in jouw situatie verloopt, hangt onder andere af van je lichamelijke herstelvermogen. Dit gaat bij de ene persoon nu eenmaal sneller dan bij de andere persoon. Resultaten van de HaarStamcel Transplantatie zijn goed en net zoals bij andere haartransplantatie technieken blijvend.

Ervaring van invloed op het haartransplantatie groeiproces

De ervaring van de behandelend specialist is van invloed op het resultaat van de haartransplantatie behandeling. Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. Vaak lijkt het aantrekkelijk om te kiezen voor een goedkope haartransplantatie of een aanbieding bij een buitenlandse haarkliniek. De realiteit heeft echter uitgewezen dat het regelmatig gebeurt dat de resultaten van deze ingrepen tegenvallen. Zo passen de ervaren specialisten van Hair Science Institute regelmatig correctie behandelingen toe en worden resultaten van buitenlandse haartransplantaties verbeterd. Kies daarom niet zomaar voor die aantrekkelijk goedkope aanbieding die je ziet. Laat jezelf uitgebreid voorlichten en probeer altijd om een kijkje te nemen in de kliniek waar de ingreep plaatsvindt. Hiermee voorkom je dat goedkoop duurkoop wordt en je met een teleurstellend resultaat blijft zitten.

 

Gratis adviesgesprek

Wil je meer weten over de unieke HaarStamcel Transplantatie? Ben je benieuwd naar eerder bereikte resultaten? Wil je een behandeladvies op maat ontvangen? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Hair Science Institute. Tijdens het consult wordt uitgebreid gesproken over je verwachtingen, de mogelijkheden en resultaten. Je kunt voorbeelden zien van ingrepen die eerder zijn toegepast en er is voldoende tijd om vragen aan de haartransplantatie specialist te stellen. Een afspraak maak je door het contactformulier in te vullen of door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)43 601 8101.