Haartransplantatie haarlijn

Het ontwerpen van de haartransplantatie haarlijn is één van de belangrijkste stappen van de behandeling. De rest van de procedure is hiervan ook afhankelijk. De haarlijn is het meest in het oog springende onderdeel van een haartransplantatie, omdat je voorhoofd direct opvalt. Een goed ontworpen haarimplantatie haarlijn past perfect bij de vorm van je gezicht.

Artistiek ontwerp haartransplantatie haarlijn

Je haarlijn is kenmerkend voor je uitstraling. Het is de haarlijn die direct opvalt bij vrienden, familie, kennissen en onbekenden. Helaas is het ook de haarlijn die vaak als eerste zichtbaar last heeft van erfelijke haaruitval. Een haarlijn is niet zomaar te herstellen door het verplaatsen van wat haarzakjes. Een ervaren haarchirurg moet goed nadenken over het corrigeren van de haarlijn. Hierbij zijn je gelaatstrekken van belang, maar ook het stadium van haaruitval, je leeftijd en de vorm van de overige haren. Met de explosieve stijging van het aantal haarklinieken is ook het aantal onervaren behandelaars toegenomen. Het gebeurt helaas regelmatig dat iemand na een haartransplantatie een haarlijn heeft die te laag, onnatuurlijk, te strak of te breed is.

Belang van een natuurlijke haarlijn

Het ontwerp en resultaat van de haartransplantatie is afhankelijk van de techniek en de ervaring van de chirurg. Geoogste haarzakjes kunnen niet willekeurig in de haarlijn geplaatst worden. Zowel de plaatsingshoek als de graft zelf is van belang. Een haarchirurg streeft een natuurlijk ogende haarlijn na. Dit is met de komst van moderne haartransplantatie technieken en verfijning van de apparatuur goed te doen. Volgt een arts de basisprincipes niet op, dan leidt dit tot een ‘geplukte’ haarlijn. Om achteraf niet teleurgesteld te zijn, vraagt een goede haarchirurg om foto’s van jezelf mee te nemen, waarop je haarlijn voor het haarverlies te zien is. Met deze beelden, je leeftijd en haardracht sluit het resultaat van de ingreep doorgaans perfect aan bij je uitstraling.

Haarlijn na een haartransplantatie

Ongeacht de techniek die is toegepast bij een haartransplantatie, moet je er rekening mee houden dat veroudering zal optreden. Dit is een natuurlijk proces dat iedereen overkomt. Dat wil niet direct zeggen dat de getransplanteerde haren zullen uitvallen. Je haar dunt op natuurlijke manier uit, zonder dat dit je haarlijn opvallend en/of als eerste aantast. Het is daarom belangrijk om een ervaren, kundige chirurg te selecteren die de haartransplantatie uitvoert. De cosmetische verbetering is bijna altijd beter dan het origineel.

Correctie haarlijn

Bijna altijd beter betekent dat niet iedereen met een natuurlijk ogende haarlijn eindigt. Het gebeurt dat iemand na een haartransplantatie terugkomt met een verkeerde haarlijn. Dit is helaas vaak het geval bij ingrepen die bij Turkse haarklinieken plaats hebben gevonden. Haarchirurgen praten niet zomaar over een typisch Turkse haarlijn. Jaarlijks komen verschillende mensen bij Hair Science Clinic om de haarlijn te laten corrigeren, nadat ze de operatie in Turkije hebben laten doen. Correctie is in veel gevallen, maar zeker niet altijd mogelijk. Als je een groot aantal haarzakjes hebt laten transplanteren, kan het zijn dat er niet voldoende donorhaar is om de correctie toe te passen. Bereid je daarom altijd grondig voor en doe onderzoek naar de haarklinieken die je wel interessant lijken.

Kies voor ervaring

De kennis en kunde van een arts zijn misschien wel de belangrijkste succesfactor bij een haartransplantatie. Al lijkt een voordelige haartransplantatie aanbieding nog zo aantrekkelijk, er gaat niets boven de ervaring van een haarchirurg. De vaardigheid van een arts begint bij het ontwerpen van de haarlijn. Stelt een arts tijdens een consult niet de juiste vragen? Stel jezelf dan vragen over de deskundigheid. Zonder je oude haarlijn gezien te hebben, is het ook voor een haartransplantatie specialist soms lastig om een natuurlijk resultaat te bereiken. Het vereist talent, vaardigheid en ervaring. Het opvullen van de kruin en/of een uitgedunde haardos is veel eenvoudiger dan het ontwerpen van een haarlijn die bij je past en die je uitstraling op de goede manier omlijst.

Selecteer een haarkliniek

Er zijn diverse aspecten waar je rekening mee moet houden bij het selecteren van een haarkliniek en behandelend chirurg. Kijk naar de opleiding en het feit of de arts BIG geregistreerd is. Vraag of je haartransplantatie voor en na foto’s mag zien en praat met de arts over zijn of haar achtergrond als haarchirurg. Ervaren artsen geven je graag meer duidelijkheid en laten zien welke resultaten je mag verwachten. Naast ervaring en opleiding kijk je naar reviews en beoordelingen over de haarkliniek. Heeft een kliniek een kwaliteitskeurmerk? Is er een branchevereniging? Heeft een arts erkenningen van vakgenoten gekregen? Er zijn veel aandachtspunten die je meer vertellen over de kennis en kunde van een haarchirurg.

Waarde van reviews

De waarde van reviews en ervaringen van anderen die je vertellen hoe zij een haartransplantatie traject hebben doorlopen, geeft je inzicht in de werkwijze die artsen en chirurgen hanteren. Vergeet niet dat je een behandeling misschien op een andere manier dan iemand anders ervaart. Meningen zijn persoonlijk. Wil je weten hoe een haarkliniek in werkelijkheid te werk gaat? Ga naar een consult of adviesgesprek. Deze kennismakingsgesprekken zijn bijna altijd gratis zonder dat er een verplichting aan vast zit.

Haartransplantatie haarlijn – FAQ

Een terugtrekkende haarlijn door erfelijk haarverlies kan met een haartransplantatie vaak goed behandeld worden. Wanneer de ingreep wordt uitgevoerd door een ervaren arts, kan de haarlijn hersteld worden.

Het duurt drie tot vier maanden, voordat je verbetering van de haargroei kunt zien. Het volledige resultaat van de transplantatie is na een jaar zichtbaar. In de meeste gevallen gaat een haartransplantatie levenslang mee, omdat er gezonde haarzakjes worden getransplanteerd die ongevoelig zijn voor het DHT-hormoon.

In overleg met de arts bespreek je de haartransplantatie en de ontvangstgebieden. Gekeken wordt hoe je haarlijn verbeterd kan worden. Het verlagen van de haargrens kan daarbij horen.

De haartransplantatie wordt onder plaatselijke verdovingen gedaan. Je voelt geen pijn tijdens het oogsten en transplanteren van de haarzakjes. Milde napijn kan zich ontwikkelen in de uren na de ingreep. Je kunt hiervoor een pijnstiller zoals paracetamol gebruiken.

De kosten voor de ingreep hangen af van het aantal grafts die een arts verplaatst. Het verbeteren van de haarlijn is vaak onderdeel van een complexere ingreep. Je kunt bij Hair Science Clinic een haartransplantatie vanaf € 3.300 laten toepassen.

Nee, een haartransplantatie is de enige manier om de haargrens te herstellen.

De haargrens wordt tijdens de ingreep behandeld. Een haartransplantatie duurt 6 tot 9 uur. De exacte duur hangt onder andere af van de omvang van de operatie. Tijdens een consult kan de arts je hier specifiekere informatie over geven.

Als de haartransplantatie succesvol wordt toegepast, heb je levenslang plezier van de ingreep. Je haarlijn is waarschijnlijk blijvend hersteld. Naarmate je ouder wordt, dunt het overige haar op natuurlijke manier uit.

De ingreep is relatief veilig, maar heeft net zoals andere chirurgische ingrepen een zeker risico op bijwerkingen en complicaties. Mogelijke bijwerkingen zijn nabloedingen, slechte wondgenezing, infecties, blauwe plekken rond de ogen, korstvorming, ontstekingen en littekens.

Ervaren artsen plaatsen de geoogste haarzakjes in dezelfde natuurlijke groeirichting als de andere haren in de haarlijn. Hierdoor ontstaat een natuurlijke haarlijn.

Dat hangt af van de mate waarin je haar is uitgevallen. Tijdens het consult ontvang je een behandelplan waarin onder andere het aantal grafts dat behandeld wordt staat vermeld. De arts onderzoekt hiervoor zowel het donorgebied als de uitgedunde plaatsen.

Haartransplantaties die uitgevoerd worden door onkundige of onervaren artsen kunnen een teleurstellend resultaat tot gevolg hebben. Ervaren artsen weten op welke manier de grafts in een ontvangstgebied geplaatst moeten worden en bereiken natuurlijke resultaten. Vraag tijdens een consult in een haarkliniek altijd of je foto’s mag zien van eerdere operaties.

Gratis haartransplantatie consult

Zie je met lede ogen toe hoe je haarlijn zich terugtrekt? Wil je weten of je met een haartransplantatie weer een natuurlijke haarlijn krijgt die je gezicht omlijst? Of heb je eerder een haarimplantatie laten doen en ben je niet tevreden met het resultaat? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Hair Science Clinic. Onze ervaren specialisten passen de techniek dagelijks toe en hebben jarenlange ervaring met correctie ingrepen. De behandeling vindt plaats in een van onze moderne haarklinieken in Amsterdam of Maastricht. Je kunt ook eerst de informatiebrochure aanvragen en rustig doornemen. Wil je kennis komen maken? Een afspraak maak je telefonisch via +31 43 601 8101. Stuur je liever een e-mail? Stuur je bericht naar besthair@hasci.com. Onze medewerkers nemen zo snel mogelijk contact met je op om een consult te bevestigen en/of je vraag te beantwoorden.