Hair Science Institute

Haartransplantatie inhammen

Haargroei is een onderdeel van je lichaam dat vaak niet zomaar genegeerd kan worden. De uitstraling van mannen én vrouwen wordt mede bepaald door een gezonde haardos. Haaruitval is een traumatisch iets dat veel mensen overkomt. Soms als gevolg van een ziekte, maar nog veel vaker vanwege erfelijke kaalheid. Verschillende oplossingen, zoals pruiken en haarwerken zijn vrij verkrijgbaar, maar bieden vaak niet de gewenste nieuwe haargroei. Een haartransplantatie inhammen is een ingreep met blijvende resultaten en natuurlijke haargroei.

 

Haartransplantatie inhammen

Behaald resultaat met 1605 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

Mannelijke haaruitval

Androgene alopecia is één van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij mannen en vrouwen. Dat vrouwen ook haaruitval hebben als gevolg van wat typisch mannelijk haarverlies wordt genoemd is minder bekend. In tegenstelling tot mannen zien vrouwen het haar vaak op latere leeftijd, vanaf of na de menopauze, uitvallen en uitdunnen. Het patroon is diffuus, verspreid over de hoofdhuid.

Mannen worden soms al op zeer jonge leeftijd, de puberteit, gewezen op erfelijke kaalheid. De inhammen worden dieper, de haargrens trekt zich terug en de kruin begint te kalen. Blijft het haarverlies onbehandeld dan kan dit na verloop van jaren volledige kaalheid tot gevolg hebben. Het is echter niet nodig om met haarverlies te blijven zitten. Haaruitval is van invloed op je uiterlijk, zelfvertrouwen en sociale leven. Waar schaamtegevoelens nog te vaak overheersen, hoef je jezelf niet ongelukkig te voelen met een uitdunnende haardos. Verschillende behandelingen zijn beschikbaar, waarbij je de keuze hebt uit tijdelijke en blijvende oplossingen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=QIljTC6Ndqk&t=1s

Haartransplantatie inhammen

Zoek je een blijvende oplossing voor dieper wordende inhammen? Een haartransplantatie maakt nieuwe haargroei op kale, uitgedunde plaatsen mogelijk. Om voor de ingreep in aanmerking te komen is het belangrijk dat je over genoeg donormateriaal beschikt. Je geschiktheid wordt beoordeeld door een ervaren haartransplantatie specialist van Hair Science Institute. De specialist bespreekt tijdens een vrijblijvend consult een aantal belangrijke punten met je:

 • Algemene gezondheid, medicijngebruik en medische ingrepen die je in het verleden hebt ondergaan.
 • Bekendheid met chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en/of vaatklachten, auto-immuunaandoeningen.
 • Mate van het haarverlies en de kwaliteit van het donorhaar.
 • De wensen en verwachtingen die je hebt van de ingreep.

Niet iedereen met zichtbaar diepere inhammen kan met een haartransplantatie behandeld worden. Als tijdens het consult blijkt dat vooraf al gezegd kan worden dat de gewenste resultaten niet haalbaar zijn en/of wanneer je onvoldoende donormateriaal hebt dan kan een specialist de ingreep afraden.

Behandelwijze haartransplantatie inhammen

Hair Science Institute heeft de unieke HaarStamcel Transplantatie methode ontwikkeld om haartransplantaties uit te voeren. Tijdens de ingreep, waarbij zowel het donor- als transplantatiegebied plaatselijk worden verdoofd, worden de grafts voor het extraheren gesplitst. Een gedeelte van de graft blijft in het donorgebied zitten, terwijl het andere gedeelte wordt verplaatst naar de kale inhammen. De ingreep is pijnloos en de ervaren haartransplantatie specialist plaatst de graft in exact dezelfde groeirichting als de rest van je haar. De resultaten die worden bereikt zijn zeer natuurlijk. Overweeg je een haartransplantatie inhammen? Je hoeft hiervoor niet te wachten tot de inhammen helemaal kaal zijn. De specialisten kunnen je al veel vroeger in het proces met succes behandelen. Als je te lang wacht loop je het risico dat je haaruitval al te ver gevorderd is om nog een mooi, natuurlijk resultaat te behalen. De HaarStamcel Transplantatie methode heeft een aantal interessante voordelen:

 • Gebruik van verfijnde apparatuur, waardoor de ingreep pijnloos wordt toegepast.
 • Het donorgebied blijft beter intact, terwijl ook bij de inhammen nieuwe haargroei wordt gecreëerd.
 • De ingreep vindt plaats in dagbehandeling. Na het afronden van de haartransplantatie kun je de kliniek verlaten en thuis herstellen.
 • Relatief korte herstelperiode.
 • Geen littekens zoals bijvoorbeeld bij de FUT-haartransplantatie.
 • Binnen een paar weken vormen beide gedeeltes van de grafts nieuwe haren.
 • Na 9 maanden is het resultaat definitief.

Deskundige haartransplantatie inhammen

Voordat je de beslissing neemt om een haartransplantatie toe te laten passen, onderzoek en bekijk je de verschillende behandelmogelijkheden. Haartransplantaties worden immers ook in het buitenland aangeboden. Lees ervaringsverhalen en vergelijk de behandeltechnieken en resultaten met elkaar. Om een volledig beeld te krijgen laat je jezelf adviseren door een aantal haarklinieken en/of haartransplantatie specialisten. De kosten van een haarimplantatie worden niet uit de basisverzekering vergoed en ook aanvullende zorgverzekeringen bieden uiterst beperkte mogelijkheden.

Bij het vergelijken van de kosten zie je grote verschillen tussen de behandelaars. Met name buitenlandse haarklinieken bieden goedkope behandelingen aan. Veel mensen vergeten daarbij te kijken naar de bijkomende kosten. Wanneer je voor een haartransplantatie naar het buitenland gaat, heb je onder meer te maken met kosten voor reis en verblijf. Tel je alle kosten bij elkaar op, dan is het verschil met een haartransplantatie in Nederland kleiner dan vaak wordt aangenomen. Andere voordelen van een haarimplantatie bij een Nederlandse haarkliniek is dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over communicatieproblemen en dat je na afloop van de ingreep naar huis kunt.

HaarStamcel Transplantatie (HST) is een unieke techniek voor haartransplantatie waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De resultaten van HST zijn ongeëvenaard.

Professionele nazorg

Hair Science Institute staat bekend om de professionaliteit gedurende het volledige behandeltraject. Je kunt rekenen op persoonlijke begeleiding zowel voor, tijdens als na de haartransplantatie. Zowel de veiligheid als je welzijn staan altijd voorop. Ondanks het lage risicogehalte kunnen zich bij een cosmetische ingreep altijd bijwerkingen of complicaties voordoen. De behandelde huid kan gezwollen zijn en na het uitwerken van de verdovingen wat beurs aanvoelen. De huid die geneest, vormt korstjes die na een aantal dagen vanzelf van de huid afvallen. Houd je in de dagen of weken na de ingreep last van klachten die je voorheen niet had, zoals roodheid, ontstekingen of hoge koorts? Neem dan altijd contact op met de kliniek. De specialist kan, indien noodzakelijk, een gerichte behandeling starten om de klachten tegen te gaan.

 

Haartransplantatie inhammen – FAQ

Cosmetische behandelingen worden frequent in het buitenland gedaan, zo ook de haartransplantatie. Twijfel je om de ingreep in Nederland of Turkije toe te laten passen, onderzoek dan de mogelijkheden. Vergelijk het aanbod met elkaar en ga zelf kennismaken met Nederlandse en Turkse haarklinieken. Baseer je keuze niet uitsluitend op het tarief, maar vertrouw op het gevoel dat je hebt bij een behandelaar.

Een haartransplantatie kan niet oneindig herhaald worden. Je kunt uit een gezonde haarkrans zo’n 5.000 haarzakjes laten verwijderen, voordat het haar uitdunt en de huid zichtbaar kan worden. Heb je eerst de inhammen laten behandelen en heb je jaren later behoefte aan een nabehandeling, dan is dat meestal mogelijk. Uiteraard bepaalt een haartransplantatie specialist je geschiktheid voor de behandeling.

De haartransplantatie is een relatief veilige ingreep, met een zeer kleine kans op risico’s. Bijwerkingen zoals roodheid en zwellingen doen zich voor vlak na de ingreep en nemen in de dagen daarna af. Op de behandelde huid worden korstjes gevormd die je, voor een optimaal resultaat, laat zitten tot ze vanzelf van de huid afvallen. Ernstige complicaties zoals nabloedingen, infecties en slechte wondgenezing zijn zeldzaam.

Na de ingreep slaap je de eerste nachten met een extra hoofdkussen en let je bovendien goed op dat je je hoofd niet stoot. Beperk de druk op het hoofd en buk of til de eerste dagen niets. In overleg met de specialist kun je na een aantal dagen de meeste werkzaamheden hervatten. Sporten en zwemmen doe je de eerste zes weken bij voorkeur niet.

Je kunt het eindresultaat wellicht als teleurstellend ervaren als dit onder doet voor wat je ervan verwacht had. Als het resultaat niet overeenkomt met je eerdere verwachting, dan ontstaat al snel het idee dat de ingreep mislukt is.

Zowel mannen als vrouwen die door erfelijke kaalheid diepere inhammen hebben dan wenselijk, kunnen een haartransplantatie overwegen. Feit is wel dat bij vrouwen het haarverlies meestal verspreid is en niet alleen op de inhammen en/of kruin zichtbaar is.

Gemiddeld wordt 3 tot 4 maanden na de haartransplantatie nieuwe haargroei zichtbaar. Je kunt het haar wassen en verzorgen zoals je dat zelf gewend bent.

Haartransplantaties voor het 25e levensjaar worden vaak afgeraden. De reden hiervoor is dat vooraf niet voorspeld kan worden hoe de haaruitval zich in de toekomst ontwikkeld. Mannen die voor hun 25e jaar een haartransplantatie ondergaan, hebben een aantal jaren later vaak behoefte aan een nabehandeling.

Beschik je over voldoende donorhaar en verkeer je in goede gezondheid, dan kan vaak ook een tweede en soms zelfs een derde ingreep toegepast worden. Het kan ook gebeuren dat je een alternatieve behandeling voorgesteld krijgt. De specialist legt daarbij uit, waarom het alternatief een betere mogelijkheid is.

Informatie haartransplantatie inhammen

Zie je hoe je inhammen langzaamaan dieper worden en wil je volledige kaalheid voorkomen? Laat jezelf informeren over een haartransplantatie bij Hair Science Institute. De kliniek beschikt over twee moderne vestigingen, in Maastricht en Amsterdam, waar je welkom bent voor een gratis adviesgesprek. Bespreek je wensen en verwachtingen van de ingreep met een ervaren specialist. Neem eventuele informatie over je gezondheid mee naar het gesprek, dit kan van invloed zijn op je geschiktheid. Een afspraak maak je door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)43 601 8101.