Na haaruitval tevreden na een haartransplantatie

Haartransplantatie kruin

Het opvullen van je kalende kruin door middel van een haartransplantatie is een effectieve ingreep bij haarverlies. Een kalende kruin is naast dieper wordende inhammen één van de meest zichtbare problemen bij erfelijke haaruitval. Vaak is het haarverlies al een aantal jaren bezig, voordat je opmerkingen krijgt over bijvoorbeeld een kalend kruintje. Alopecia androgenetica heeft niet alleen impact op je haardos, maar ook je zelfvertrouwen kan flink te lijden hebben onder het haarverlies. Een haartransplantatie voor de kruin is een veel toegepaste ingreep, waarbij blijvende resultaten behaald worden.

 

Behaald resultaat met 1450 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

Verwachting haartransplantatie kruin

Bij een haartransplantatie kruin, waarbij de HaarStamcel Transplantatie methode wordt toegepast, worden de haarzakjes door ervaren specialisten in het donorgebied op een unieke manier uitgenomen. Dit gebeurt vóór het extraheren, waardoor een gedeelte van de graft in het donorgebied blijft en het andere gedeelte naar je kruin wordt verplaatst. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving en tijdens een dagbehandeling. ’s Ochtends worden de haarzakjes geoogst en na de lunch wordt je kruin opgevuld. Hair Science Institute maakt daarbij gebruik van verfijnde apparatuur, waardoor je niets voelt van zowel het extraheren als terugplaatsen van de grafts.

De unieke behandelmethode zorgt ervoor dat je donorgebied intact blijft en dat er nieuwe haargroei mogelijk wordt op je kruin. Al na een paar weken vormen de haarstamcellen nieuwe haren. Het definitieve eindresultaat kan 9 tot 12 maanden na de haartransplantatie beoordeeld worden. Om een haartransplantatie bij de kruin toe te laten passen, hoef je niet te wachten totdat je kruin volledig kaal is. Vaak is het prima mogelijk om je kruin op te vullen bij beginnend haarverlies. Tijdens een consult in de kliniek bespreek je samen met een specialist de wensen en verwachtingen die je hebt van een haartransplantatie.

https://www.youtube.com/watch?v=gDJhcKLjMoM

Beperkte of uitgebreide haartransplantatie kruin

De omvang van de ingreep die je laat toepassen hangt niet alleen af van je verwachting. Een specialist kijkt ook naar de mate waarin je haar is uitgevallen en de beschikbaarheid van gezond donormateriaal. Zo kun je beginnende haaruitval laten behandelen, maar is het ook mogelijk om een grotere oppervlakte op te laten vullen. De kostprijs van de haartransplantatie wordt gedeeltelijk bepaald door het aantal grafts dat wordt getransplanteerd. Je moet rekening houden met een behandelbedrag tussen € 3.300 en € 9.400, de exacte behandelprijs krijg je tijdens het consult. Wanneer je ook last hebt van dieper wordende inhammen en/of een terugtrekkende haargrens kan de ingreep complexer zijn dan wanneer je alleen je kruin op laat vullen. De verschillende behandelmogelijkheden worden uitgebreid met je besproken en toegelicht.

Moderne behandelomgeving

Waar het tegenwoordig vrij normaal is om voor een cosmetische ingreep naar het buitenland te reizen, kun je wellicht toch beter kiezen voor de unieke behandelmethode van Hair Science Institute. In de twee Nederlandse vestigingen, in Amsterdam en Maastricht, worden dagelijks haartransplantaties / HaarStamcel Transplantaties toegepast. Verschillende bekende en minder bekende mensen zijn je met succes voorgegaan. Zo kun je online onder meer zien hoe het behandeltraject van een haartransplantatie bij bijvoorbeeld Gerard Joling en/of Jan de Hoop is verlopen.

De haartransplantatie video’s laten goed zien hoe een intakegesprek verloopt, maar ook hoe de ingreep zelf wordt toegepast. Je ziet in detail hoe de haarzakjes voor het extraheren worden uitgenomen en hoe het opvullen van de kruin gebeurt. De behandeldag wordt in tweeën gedeeld, waarbij voor de middag het extraheren gebeurt en na de middag het terugplaatsen van de grafts. Na het afronden van de haartransplantatie mag je de kliniek verlaten en in je vertrouwde thuis omgeving herstellen van de ingreep. Beide klinieken zijn modern ingericht. Je kunt tijdens de behandeling gebruik maken van wifi of muziek luisteren. Door de verfijnde apparatuur en de nagenoeg pijnloze ingreep kun je ook indutten en ontspannen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=QIljTC6Ndqk

Blijvende resultaten haartransplantatie

Als je een blijvende oplossing voor androgene alopecia zoekt, is een haartransplantatie vooralsnog de enige behandeling waarbij nieuwe haargroei mogelijk is. Waar andere behandelmethoden, waaronder haargroeimiddelen en laserbehandelingen, het haarverlies tijdelijk verminderen heb je met een haartransplantatie wel blijvend resultaat. De kosten van de ingreep zijn relatief hoog, maar wanneer je dit vergelijkt met de terugkerende kosten in geval van tijdelijke resultaten van bijvoorbeeld een haarwerk kun je de haartransplantatie zien als een investering in je eigen welzijn. Vergoedingsmogelijkheden zijn zeer beperkt, maar het aantal klinieken dat betaling in termijnen mogelijk maakt is groot.

Wil je graag een haartransplantatie laten toepassen, maar kun je het behandelbedrag niet in één keer missen, dan kun je een beroep doen op een gespecialiseerde kredietmaatschappij. Op basis van je maandelijkse financiële verplichtingen kan een doorlopend krediet of een persoonlijke lening worden verstrekt. Houd er wel rekening mee dat je dan met extra kosten, waaronder rente, te maken hebt. Vooraf bespreek je de looptijd van het krediet en maak je afspraken over de hoogte van de maandelijkse aflossingsbedragen.

Haartransplantatie kruin binnen- of buitenland

De haartransplantatie is een populaire, veel gevraagde cosmetische ingreep. Met stijging van de vraag is ook het aantal haarklinieken in binnen- en buitenland toegenomen. Je kunt vooraf de verschillende kosten met elkaar vergelijken. Het gebeurt helaas regelmatig dat mensen puur op basis van een goedkope aanbieding naar een buitenlandse kliniek reizen zonder zich vooraf te verdiepen in bestaande reviews.

Hair Science Institute is onder meer gespecialiseerd in reconstructieve ingrepen. De specialisten zien regelmatig mensen die teleurgesteld uit het buitenland terugkomen. Onnatuurlijke of tegenvallende resultaten kunnen, mits het donorgebied niet volledig is uitgeput, gecorrigeerd worden. Om een teleurstelling te voorkomen is het belangrijk dat je jezelf vooraf goed laat adviseren door een ervaren specialist. Kies niet zomaar voor de goedkoopste aanbieding, maar kijk ook naar ervaringsverhalen van anderen. Hoe heeft iemand de behandeling en, misschien nog wel belangrijker, de communicatie met de medewerkers en specialisten van een haarkliniek ervaren?

Haartransplantatie kruin – FAQ

Nee, haartransplantaties worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. De ingreep wordt als cosmetische behandeling gezien en kent in de meeste gevallen geen medische noodzaak. Ook aanvullende zorgverzekeringen bieden uiterst beperkte vergoedingsmogelijkheden.

Drie tot vier weken na de ingreep vallen de getransplanteerde haren uit. Vervolgens duurt het enige tijd, doorgaans ongeveer drie tot vier maanden, voordat nieuwe haargroei tot ontwikkeling komt. Je hoeft jezelf geen zorgen te maken over haaruitval op de kruin na de haartransplantatie. De getransplanteerde haarzakjes zelf gaan namelijk niet verloren.

Nee, een haartransplantatie kan alleen met lichaamseigen donormateriaal gedaan worden. De kans op afstoting is nihil. Wanneer de ingreep met vreemd donormateriaal wordt uitgevoerd, kun je de vergelijking maken met een orgaantransplantatie waarbij je zware immuunonderdrukkende medicatie zou moeten gebruiken.

Ja, zowel het oogsten als terugplaatsen van de grafts gebeurt met plaatselijke verdovingen. Tijdens de behandeling licht de haartransplantatie specialist toe wat er gebeurt en hoe de ingreep verloopt. Je voelt geen pijn. Het gebeurt zelfs dat mensen in slaap vallen tijdens de behandeling.

Ja, je wordt niet opgenomen in de kliniek. Na het afronden van de haartransplantatie neemt de specialist de verzorgingsinstructies met je door, waarna je naar huis mag. Als gevolg van de lange behandelduur en de plaatselijke verdovingen is het beter om vervoer naar huis te regelen en niet zelfstandig naar huis te rijden.

Een haartransplantatie is meestal een eenmalige ingreep. Al kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld later de haardichtheid wilt laten vergroten. In dergelijke gevallen kan eventueel een nabehandeling toegepast worden.

Buitenlandse haarklinieken bieden vaak lagere behandeltarieven aan. Wat vaak niet bij de behandeltarieven vermeld wordt, zijn de bijkomende reis- en verblijfkosten. Zeker wanneer je een aantal keer naar de kliniek moet kunnen deze kosten de behandeling duurder maken.

Wanneer je zware lichamelijke arbeid verricht doe je het bij voorkeur een aantal dagen rustig aan en pak je je werkzaamheden gefaseerd op. Lichte huishoudelijke klusjes en kantoorwerkzaamheden kunnen in principe de volgende dag hervat worden, als je daarbij je hoofd ontziet. Vermijd het gebruik van hoofddeksels tot zes weken na de haartransplantatie.

De wachtlijst is kort, meestal kun je relatief snel na het consult bij de kliniek terecht voor de haartransplantatie.

Er is eigenlijk geen ideale leeftijd voor een haartransplantatie. Haartransplantatie specialisten adviseren de ingreep meestal niet voor het 25e levensjaar toe te laten passen, omdat het verloop van het haarverlies niet voorspeld kan worden. Van een boven leeftijd is geen sprake. Zolang je gezondheid dat toelaat en je over voldoende donorhaar beschikt, kan een haartransplantatie toegepast worden.

Gratis adviesgesprek

Wil je meer weten over een haartransplantatie van de kruin? Laat jezelf informeren door de specialisten van Hair Science Institute. Het eerste adviesgesprek is gratis en volledig vrijblijvend. Je bent welkom in de kliniek in Amsterdam of Maastricht. Meteen een afspraak maken of een brochure aanvragen? Hair Science Institute is telefonisch bereikbaar op +31 (0)43 601 8101. Je kunt ook het contactformulier invullen en/of een terugbel verzoek doen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.