Haartransplantatie lang haar

Haartransplantatie lang haar

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en resultaten van een haartransplantatie bij lang haar? Bekend is dat alopecia androgenetica een aandoening is die vanaf een gemiddelde leeftijd van 30 jaar mensen treft. Dit probleem neemt toe met het verstrijken van de jaren. Ontwikkelingen op het gebied van behandeltechnieken staan niet stil en nog altijd ontdekken wetenschappers, onderzoekers en artsen nieuwe oplossingen. Een van de meest effectieve technieken tegen haaruitval en kaalheid is de haartransplantatie. Een haartransplantatie lang haar is een ontwikkeling die veel mensen aanspreekt en die doorgaans zeer succesvol is.

Toepassen haartransplantatie lang haar

De transplantatie met lang haar spreekt vooral vrouwen met erfelijke haaruitval aan. Niet al het haar moet geschoren worden en naderhand is het nauwelijks zichtbaar dat de ingreep heeft plaatsgevonden. De manier waarop de ingreep verloopt, is vrijwel hetzelfde als bij een standaard haartransplantatie. Het verschil zit in een paar belangrijke aspecten:

  • Alleen in het donorgebied, de haarkrans, scheert een assistent je haar. Dit is nodig om haarzakjes op een juiste manier te kunnen extraheren. Het extraheren gebeurt met een holle naad. Door de plaatselijke verdovingen voel je hier niets van.
  • Expertise van de haarchirurg. Een haartransplantatie met lang haar vereist precisie en nauwkeurigheid. Een arts moet de haarzakjes extraheren, zonder de omringende haren in het donorgebied aan te tasten.

De moeilijkheidsgraad van de techniek zorgt er voor dat bij een haartransplantatie met lang haar minder grafts verplaatst worden dan bij een standaard ingreep.

Wel of geen haartransplantatie met lang haar?

De mogelijkheid om een haartransplantatie te ondergaan, zonder je haar af te scheren klinkt aantrekkelijk. Voordat je een keuze maakt voor een behandeltechniek lees je bij voorkeur meer over de behandelmethodes en resultaten die je mag verwachten. Je kijkt niet alleen naar de techniek, maar ook de resultaten zijn van invloed op je keuze. Net zoals andere technieken heeft een haartransplantatie met lang haar voor- en nadelen.

Voordelen haartransplantatie lang haar

Het uitvoeren van een haartransplantatie met lang haar of zonder te scheren is aantrekkelijk. Je hoeft je haar niet te millimeteren, waardoor je uiterlijk er na de ingreep nauwelijks anders uit ziet. Andere voordelen zijn:

• Wondjes en korstjes in het donorgebied vallen minder of helemaal niet op.
• Geschikt voor mannen en vrouwen met lang haar.

Nadelen haartransplantatie lang haar

Voor betrokken haarchirurgen en assistenten is de ingreep arbeidsintensiever dan een standaard haartransplantatie. Bij het extraheren van de grafts is het belangrijk om de omliggende haarzakjes niet te beschadigen.

• De ingreep is minder uitgebreid qua getransplanteerde grafts dan doorgaans het geval is. Door het lange haar kunnen minder grafts op een dag verplaatst worden.
• In sommige gevallen is een tweede ingreep nodig om de gewenste haardichtheid te bereiken.

Herstel haarsparende haartransplantatie

Een haartransplantatie bij lang haar staat bekend als een haarsparende haarimplantatie. De techniek is geavanceerd, maar dat neemt niet weg dat je lichaam tijd nodig heeft om te genezen. De gevolgen van de operatie die je hebt ondergaan zijn nauwelijks zichtbaar. Toch moet de huid herstellen. Om bijwerkingen zoals infecties en ontstekingen te voorkomen, schrijft de arts je een antibiotica kuur en ontstekingsremmers voor. Dit lijkt misschien vreemd, maar in het belang van het resultaat gebruik je de medicijnen zoals de arts je heeft verteld. Begint je hoofdhuid te jeuken? Koelen vermindert de jeuk. Krab de korstjes nooit open en trek ze niet zelf van de huid. Huidbeschadigingen kunnen alsnog infecties of ontstekingen met littekens tot gevolg hebben. Binnen 10 dagen geneest de huid. Heb je last van andere klachten? Maak hier dan altijd melding van bij de arts.

Bijzonderheden hersteltijd

Het herstel van een haarsparende haartransplantatie is niet anders dan bij geijkte technieken. Dat betekent dat je na een paar weken het getransplanteerde haar ziet uitvallen. Bedenk jezelf dat dit een normaal verschijnsel is en dat je hier niet direct slapeloze nachten van moet hebben. De getransplanteerde grafts gaan na drie tot vier maanden nieuwe haren produceren. Langzaam maar zeker zie je hoe de haardos voller wordt en dat kale plekken steeds minder zichtbaar zijn.

Wat doe je wel of niet na een haartransplantatie?

De huid geneest binnen ongeveer 10 dagen, maar dat betekent niet dat je direct alle normale activiteiten weer kunt oppakken. De eerste week doe je het rustig aan en beperk je lichamelijke inspanning. Contactsporten, zwemmen en het bezoeken van een sauna kan weer vanaf zes weken na de haartransplantatie. Verricht je zware lichamelijke werkzaamheden of werk je in een stoffige omgeving? Bespreek met de arts hoe en wanneer je weer aan het werk kunt. Eventueel is het in overleg met je werkgever mogelijk om stapsgewijs weer volop inzetbaar te zijn. Draag je een hoofddeksel? Let op dat dit van invloed is op de haarzakjes en het resultaat. Hetzelfde geldt voor weersomstandigheden zoals zonlicht. Kies voor een goede bescherming en zit niet te lang zonder bedekking in de zon.

Kosten haartransplantatie met lang haar

Haarklinieken maken weinig tot geen onderscheid tussen de technieken die ze toepassen. Toch is een haarsparende haartransplantatie duurder dan een ‘gewone’ ingreep. Artsen transplanteren op een dag een kleiner aantal grafts. Daarom betaal je in verhouding vaak meer per graft. Aan de andere kant zijn er ook klinieken die een toeslag in rekening brengen. Prijzen vergelijk je online of door het opvragen van offertes op maat. Schroom niet om afspraken bij meer dan een haarkliniek te maken. Alleen op basis van je eigen ervaringen ben je in staat de juiste keuze voor een behandelaar te maken.

Haartransplantatie lang haar – FAQ

Nee, dit is niet altijd nodig. Als je kiest voor een haarsparende ingreep, wordt alleen een deel van het donorgebied geschoren. De andere haren behouden hun lengte. Na de ingreep wordt het geschoren deel door de omliggende haren bedekt.

In de meeste gevallen wordt mannen gevraagd het haar te scheren. Een arts kan in geval van kort haar efficiënter werken bij het oogsten en implanteren van de haarzakjes. Net zoals bij iedere andere haartransplantatie moet je over voldoende donorhaar beschikken en gezond zijn.

Je bepaalt zelf hoe lang je het haar laat groeien en welk kapsel je draagt. De getransplanteerde haren hebben geen lengtebeperking, al wordt het aangeraden om de haarpunten regelmatig te laten bijknippen. Zo houd je het haar lang gezond.

Drie tot vier maanden na de ingreep zie je de eerste haargroei ontstaan op de behandelde plaatsen. Het duurt 9 maanden tot een jaar, voordat het resultaat definitief is.

Als de nazorgperiode is afgelopen kun je het nieuwe haar verzorgen zoals je dat eerder gewend was. Gebruik een milde, verzorgende shampoo en vermijd het gebruik van agressieve ingrediënten. Zorg ervoor dat je stylingproducten goed uitspoelt en droog het haar niet met een haardroger op de warmste stand.

De nieuwe haren kun je na enige tijd laten knippen. Het verschilt per persoon wanneer iemand naar de kapper gaat. Dit hangt ook af van het kapsel of de snit die je voor ogen hebt. De eerste kappersbeurt na een haartransplantatie is hoe dan ook een hoogtepunt in het behandeltraject.

In vergelijking met een gewone haartransplantatie transplanteert een arts bij lang haar vaak minder haarzakjes tijdens een dagbehandeling. In dat opzicht is de prijs misschien wat hoger. Weinig haarklinieken brengen een toeslag in rekening voor een haarsparende ingreep.

De resultaten zijn goed en blijvend. Als je een haartransplantatie met lang haar ondergaat, wordt de haardos verdicht en de hoofdhuid minder zichtbaar. De getransplanteerde haarzakjes blijven ook op de transplantatie plaatsen nieuwe haren produceren.

De ingreep duurt 6 tot 9 uur, afhankelijk van de omvang en techniek die gebruikt wordt. Het transplanteren van haarzakjes tussen langere haren neemt meer tijd in beslag. De arts volgt de natuurlijke groeirichting van de andere haren.

Een meerderheid van de mensen die een haartransplantatie ondergaat is tevreden met het eindresultaat. Er zit weinig tot geen verschil tussen de ervaringen met lang of kort haar. Vraag indien gewenst of je voorbeelden mag zien van verschillende ingrepen en ook van de haarsparende techniek.

Vrijblijvend adviesgesprek

Heb je lang haar en tegelijkertijd last van haaruitval? Zie je een haartransplantatie wel zitten, maar zie je op tegen het scheren van je haar? Misschien dat een haarsparende haartransplantatie de ideale oplossing is. Stel je vragen aan ervaren specialisten tijdens een gratis consult. Hair Science Clinic heeft twee moderne haarklinieken in Amsterdam en Maastricht. Jaarlijks vinden honderden succesvolle haartransplantaties plaats. Niet alleen krijg je antwoord op je vragen, de arts beoordeelt daarnaast je situatie en geschiktheid voor de ingreep. Je ziet haartransplantaties voor en na foto’s en hebt de mogelijkheid om in duidelijke video’s te zien hoe het volledige traject verloopt. Een afspraak maak je door te bellen met +31 43 601 8101