Haartransplantatie Turkije nazorg

Wil je meer weten over de nazorg bij een haartransplantatie in Turkije? Met een gezonde haardos in de spiegel kijken, ligt na een haartransplantatie binnen handbereik. Je wilt er zeker van zijn dat je goed geïnformeerd en voorbereid bent op een spoedig herstel na de haartransplantatie. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een haartransplantatie in het buitenland, met name Turkije, en kunnen binnen een aantal dagen na de ingreep terug naar huis. Om een snel herstel te garanderen en de kans op bijwerkingen te beperken, moet je de postoperatieve instructies van de haarchirurg volgen. Haartransplantatie Turkije nazorg is van invloed op het resultaat.

De eerste dagen haartransplantatie Turkije nazorg

De ochtend na de haartransplantatie kom je voor een controle bij de haarchirurg, deze neemt de herstelperiode kort met je door en geeft toestemming om naar huis te reizen. Doe het een aantal dagen rustig aan. Krab of wrijf niet aan de wondjes. Vermijd inspannende activiteiten zoals bukken, tillen, sporten of intensief werk. Vermijd hitte, kou en zweten. Dit kan de genezing verstoren, een aantal dagen binnen blijven heeft de voorkeur. Moet je toch naar buiten? Draag een loszittende hoed en bescherm de behandelde huid tegen uv-straling. Voorkom zwellingen en slaap de eerste nachten met een extra kussen. Was de behandelde huid de eerste 40 tot 72 uur niet en beperk de inname van alcohol. Wees voorzichtig met het snuiten van de neus, het kan bloedingen van de wondjes veroorzaken.

Pijnbehandeling en zwelling

Zwellingen in zowel het donorgebied als de transplantatieplaatsen zijn normaal tijdens de eerste week na de ingreep. Beide klachten kunnen worden verlicht met ontstekingsremmers. Wil je de pijnlijke of gezwollen plaatsen koelen? Leg het koelelement of de ice-pack op de huid in de buurt van de transplantatieplaatsen. Om de twee uur tien minuten koelen, is meestal voldoende. De zwellingen worden ook tegengegaan door je hoofd wat hoger te leggen tijdens het slapen. Eventueel kun je een pijnstiller gebruiken om de napijn tegen te gaan. Napijn is beperkt en neemt snel af. Hoewel infecties na een haartransplantatie zeldzaam zijn, moet je er minimaal twee weken op letten en voorkomen dat vuil, stof, zweet of bacteriën het behandelde gebied binnendringen. Raak het transplantatiegebied niet aan en krab er niet over, meld roodheid, zwelling en pijn aan de behandelend specialist.

Activiteiten, werk en sport na een haartransplantatie

Afhankelijk van de werkzaamheden die je verricht, kun je binnen een aantal dagen weer aan het werk. Dit tenzij je baan gepaard gaat met zware lichamelijke inspanning, zwaar tillen, stoffige omgevingen en het gebruik van hoofdbedekking zoals een veiligheidshelm. Het gebeurt regelmatig dat mensen die een haartransplantatie in Turkije ondergaan, dit combineren met een meerdaagse vakantie ter plaatse. Je kunt na de procedure genieten van hetgeen Turkije op toeristisch vlak te bieden heeft. Het is wel belangrijk om sauna’s, stoombaden, Turkse baden en langdurige blootstelling aan de zon te vermijden.

Nazorg van de hoofdhuid en haar na haartransplantatie Turkije

De behandelde huid kan jeuk of een irriterend gevoel veroorzaken. Dit gevoel kan worden verlicht met een standaard steriele zoutoplossing of een kalmerende gel, zoals aloë vera. Na zeven tot tien dagen kunnen er huidschilfers van de implantatieplaatsen vallen. Een haarchirurg kan een verzachtende crème voorschrijven als onderdeel van haartransplantatie Turkije nazorg. Na drie tot vier dagen kun je je haar voorzichtig wassen. Gebruik een milde shampoo en lauw water. Zorg ervoor dat het water niet te warm is. Breng de shampoo aan met je vingertoppen en masseer deze voorzichtig in het haar. Spoel het haar voorzichtig, maar grondig uit en dep het haar droog met een zachte handdoek. Dompel je hoofd de eerste maand na de haartransplantatie niet te lang onderwater. Zet de douche of het water niet op een al te hoge druk, kies voor een minder krachtige waterstraal.

Haar knippen en stylen

Als het haar gaat groeien, kun je een knipbeurt overwegen. Doe dit niet eerder dan drie maanden na de ingreep of op advies van de arts. Scheer het eerste half jaar het haar op de transplantatiegebieden niet en zeg tegen je kapper dat je een haartransplantatie hebt ondergaan. Je kunt het haar en de hoofdhuid verzorgen zoals je dat zelf wilt, maar let op dat je het gebruik van haardrogers of stylingapparatuur de eerste weken vermijdt en dat je de apparatuur niet op de warmste stand zet. Zodra de hoofdhuid volledig is genezen, kun je het haar naar wens krullen en stylen.

Ontwikkeling haargroei en resultaat

Alhoewel de herstelperiode van relatief korte duur is, zijn de eerste vijftien dagen na de ingreep van cruciaal belang. Je kunt wat roodheid en zwellingen opmerken. Na een aantal weken valt het getransplanteerde haar uit, maar na drie tot vier maanden na de ingreep begint het getransplanteerde haar te groeien. Haartransplantatie ervaringen en resultaten verschillen van persoon tot persoon, afhankelijk van je individuele behoeften en de ervaring van de haarchirurg. Overweeg je een haartransplantatie in Turkije toe te laten passen? Laat je vooraf goed adviseren.

 

Mogelijkheden nazorg haartransplantatie Turkije

De risico’s van een haartransplantatie zijn beperkt. Zolang je het advies van de specialist opvolgt, herstelt de huid zich binnen 7 tot 10 dagen. Een enkele keer treden onverwachte bijwerkingen op en heb je advies of een behandeling nodig om erger te voorkomen. In dat soort gevallen, is het belangrijk om te weten waar je voor nazorg terecht kunt. Niet elke Turkse haarkliniek heeft een vestiging in Nederland. Vraag vooraf hoe de nazorg en controles zijn geregeld. Op een forum als Haarweb.nl, lees je ervaringen van anderen die de ingreep in Turkije hebben laten toepassen.

Haartransplantatie Turkije nazorg – FAQ

Voordat je de haarkliniek verlaat, geeft een specialist (verzorgings)tips, instructies en medicatie. Het is gebruikelijk om een antibioticakuur voorgeschreven te krijgen en ontstekingsremmers te gebruiken. Klinieken met een vestiging in Nederland volgen de resultaten op en zijn beschikbaar als je onverhoopt last krijg van bijwerkingen of complicaties.

Je bent in deze gevallen aangewezen op een vlotte online verbinding, waarbij de mogelijkheid tot beeldbellen meestal voorzien is. Bij aanhoudende bijwerkingen kan dit nadelig zijn. Je stapt niet zomaar in het vliegtuig richting Turkije en je eigen (huis)arts kan niet altijd direct hulp bieden. Vraag voor het verlaten van de haarkliniek om een inhoudelijk verslag van de toegepaste ingreep. Op basis hiervan kan een arts in Nederland in geval van nood handelen.

Ontstekingsremmers en antibiotica verkleinen de kans op bijwerkingen en ontstekingen. Gebruik de medicatie volgens voorschrift en maak een antibioticakuur af. Stop niet halverwege de rit met het nemen van de medicijnen.

Na een haartransplantatie is de huid licht gezwollen en kun je enige tijd last hebben van blauwe plekken. Dit zijn tijdelijke verschijnselen die vanzelf afnemen. Als de huid herstelt, kan dat met jeuk gepaard gaan. De huid vormt korstjes die je niet mag openkrabben. Houd je tijdens de dagen na de ingreep last van pijn of vermoed je dat de huid ontstoken is? Neem dan altijd contact op met de kliniek. Een specialist kan beoordelen of behandeling noodzakelijk is.

Bij de meeste haarklinieken is nazorg inbegrepen. Lees een prijsopgave aandachtig door. Je weet dan precies wat je aan zorg kunt verwachten en/of wat eventueel bijkomende kosten zijn voor nazorg.

Controles na een haartransplantatie zijn ongebruikelijk. Na een grondige voorbereiding weet je wat je kunt verwachten en na hoeveel tijd je nieuwe haargroei kunt verwachten. Alleen als je last hebt van bijwerkingen of andere klachten ga je terug naar de kliniek. Ook de beoordeling van het resultaat, ruim 12 maanden na de ingreep, vindt in de kliniek plaats.

Op Haarweb.nl vind je een groot aantal reviews van mensen die voor een haartransplantatie naar Turkije zijn geweest. Mensen geven in eigen woorden aan hoe ze het behandeltraject hebben ervaren en in welke mate nazorg van invloed is geweest op het uiteindelijke resultaat.

Als nazorg niet bij de prijs van een haartransplantatie is inbegrepen en je onverhoopt medische behandeling nodig hebt, dan zijn deze kosten bij een haarkliniek bijkomend. Ga er niet automatisch van uit dat de kosten die je maakt door een zorgverzekeraar vergoed worden. Voor veel mensen is het voorafgaand aan een chirurgische ingreep een geruststellend gevoel om te weten dat de nazorg bij de ingreep is inbegrepen.

 

Meer haartransplantatie informatie

Vergelijk je de behandelmogelijkheden voor een haartransplantatie? Twijfel je tussen een haartransplantatie in Nederland en Turkije? Laat jezelf informeren en adviseren door specialisten van verschillende klinieken. Je krijgt dan informatie die op jouw situatie van toepassing is, waardoor je een betere beslissing kunt nemen. De specialisten van Hair Science Clinic lichten de innovatieve HaarStamcel Transplantatie techniek graag toe tijdens een gratis consult in Amsterdam of Maastricht. Je kunt ook eerst de informatiebrochure aanvragen. Meer weten of wil je direct een afspraak maken? Hair Science Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)43 601 8101.