haaruitval bij vrouwen

“DUN HAAR BEHOORT TOT DE VERLEDEN TIJD. IK ZIT WEER LEKKERIN MIJN VEL.”

Graag een vrijblijvend consult

Haaruitval vrouwen

Haaruitval bij vrouwen, wanneer is er sprake van en wat is de oorzaak? Is het stress, erfelijk bepaald of komt het door hormonen? Het is belangrijk uw situatie goed te bekijken en de juiste diagnose te stellen. Alleen op die manier kunnen wij het meeste voor u betekenen. Wij streven naar de beste oplossing met het mooiste resultaat, zodat u zich weer zelfverzekerd en prettig voelt.    

Oorzaken haaruitval vrouwen

Geen enkele vrouw vindt het fijn om dun haar te krijgen als gevolg van extreme haaruitval. Een volle haardos betekent veel voor het uiterlijk, maar ook voor het zelfvertrouwen. De meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen zijn:

 

• Haaruitval veroorzaakt door haarziekten (alopecia areata)
• Haaruitval veroorzaakt door andere ziekten
• Haaruitval veroorzaakt door hormonen
• Haaruitval veroorzaakt door medicijnen
• Haaruitval veroorzaakt door stress (telogeen effluvium)

 

Hair Stem Cell Clinic biedt een geschikte oplossing in de vorm van een HaarStamcel Transplantatie. In een vrijblijvend consult bekijkt de arts uw persoonlijke situatie. Er zal een diagnose worden gesteld waaruit een individueel behandelplan voortkomt.

Kaalheid bij vrouwen

Erfelijke kaalheid, ook wel alopecia androgenetica genoemd, is geen haarziekte. Het is een natuurlijk lichaamsproces dat beïnvloed wordt door erfelijke factoren en hormonen. Kaalheid bij vrouwen ontstaat meestal in de overgang wanneer de oestrogeenproductie terugloopt. Het haargroeiproces raakt ontregeld met als gevolg het dunner worden van de haardos.

 

Kaalheid bij vrouwen vindt gelijkmatig plaats en verspreidt zich over de haaroppervlakte. Het haar wordt dan vanaf de kruin over de gehele hoofdhuid stukken dunner. Uiteindelijk zal dit leiden tot blijvende kaalheid. Bij erfelijke kaalheid wordt de groeifase van de haren verkort van 3 tot 5 jaar naar slechts enkele maanden. Het nieuwe haar dat na de groeifase groeit, wordt steeds dunner totdat het haarzakje afsterft en er geen haar meer terugkomt. Komt het voor in uw familie, dan is de kans groot dat u dit zelf ook sneller ontwikkelt.

De impact van haaruitval

  Om u een beter beeld te geven laten we u in deze video zien hoe
onze arts Kristel van Herwijnen de impact van haaruitval bij vrouwen beschrijft.

 

Liever alles doornemen op de bank?

Ontdek of de unieke HSI-methode u kan helpen met uw kaalheid.

Download nu gratis uw brochure met alle informatie over haartransplantatie.

technician Danielle

“SCHOONHEID BEGINT OP HET MOMENT DAT JE BESLUIT JEZELFTE ZIJN.” Danielle, Technician HSI

Vrijblijvend consult