haaruitval bij vrouwen

“DUN HAAR BEHOORT TOT HET VERLEDEN . IK ZIT WEER LEKKERIN MIJN VEL.”

Graag een vrijblijvend consult

Haaruitval vrouwen

Haaruitval bij vrouwen, wanneer is er sprake van en wat is de oorzaak? Is het stress, erfelijk bepaald of komt het door hormonen? Het is belangrijk jouw persoonlijke situatie goed te bekijken en de juiste diagnose te stellen. Alleen op die manier kunnen wij het meeste voor je betekenen. We streven naar de beste oplossing met het mooiste resultaat, zodat jij je weer zelfverzekerd en prettig voelt.

Oorzaken haaruitval vrouwen

Geen enkele vrouw vindt het fijn om dun haar te krijgen als gevolg van extreme haaruitval. Een volle haardos betekent veel voor het uiterlijk, maar ook voor het zelfvertrouwen. De meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen zijn:

• Haarziekten als alopecia areata
• Andere ziekten
• Hormonen
• Medicijnen
• Stress (telogeen effluvium)

 

Persoonlijk behandelplan

Hair Stem Cell Clinic biedt een geschikte oplossing in de vorm van een HaarStamcelTransplantatie. In een vrijblijvend consult bekijkt de arts je persoonlijke situatie. Vanuit deze medische diagnose stellen we een individueel behandelplan op.

Kaalheid bij vrouwen

Erfelijke kaalheid, ook wel alopecia androgenetica genoemd, is geen haarziekte. Het is een natuurlijk lichaamsproces dat beïnvloed wordt door erfelijke factoren en hormonen. Kaalheid bij vrouwen ontstaat meestal in de overgang wanneer de oestrogeenproductie terugloopt. Het haargroeiproces raakt ontregeld met als gevolg het dunner worden van de haardos.

Steeds dunner haar

Bij vrouwen vindt kaalheid gelijkmatig plaats, verspreid over de haaroppervlakte. Het haar wordt vanaf de kruin over de hele hoofdhuid stukken dunner. Uiteindelijk zal dit leiden tot blijvende kaalheid. Bij erfelijke kaalheid wordt de groeifase van de haren verkort van 3 tot 5 jaar naar slechts enkele maanden. Het nieuwe haar dat na de groeifase groeit, wordt steeds dunner totdat het haarzakje afsterft en er geen haar meer terugkomt. Als haaruitval voorkomt in je familie, dan is de kans groter dat je er zelf ook mee te maken krijgt.

De impact van haaruitval

Om je een beter beeld te geven beschrijft onze arts Kristel van Herwijnen de impact van haaruitval bij vrouwen.

 

Liever alles doornemen op de bank?

Ontdek of de unieke HSI-methode je kan helpen met je kaalheid.

Download nu gratis de brochure met alle informatie over HaarStamcelTransplantatie.

Hair Science Institute: technician Danielle over haaruitval bij vrouwen

“SCHOONHEID BEGINT OP HET MOMENT DAT JE BESLUIT JEZELFTE ZIJN.” Danielle, Technician HSI

Vrijblijvend consult