Haartransplantatie in Turkije?
Haartransplantatie Turkije

Haartransplantatie Turkije

Het is mogelijk om in Turkije een haartransplantatie te ondergaan. Wilt u dit gaan doen, probeer dan zo veel mogelijk informatie te verzamelen. De haartransplantatie klinieken verschillen namelijk van de klinieken in Nederland. Er zijn natuurlijk goede klinieken te vinden, maar ook minder goede.
Meestal zit het verschil in de kosten en kwaliteit van de haartransplantatie. Maar de vraag is: Is het nu wel of niet verstandig om te kiezen voor een haartransplantatie in Turkije? In dit blog laten we u onder andere de meest belangrijke verschillen zien en vertellen we u meer over reconstructieve haarchirurgie.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Er bestaan diverse haartransplantatie technieken. De bekendste zijn de HaarStamcel Transplantatie methode (HSI-methode), de FUE methode en de FUT methode. In Turkije wordt vooral de FUT haartransplantatie methode en FUE haartransplantatie methode toegepast. In beide gevallen worden de haren van de cliënt van het donorgebied naar de ontvangstzone verplaatst en is er zichtbare en blijvende schade aan het donorgebied. Tijdens een behandeling worden meestal 500 tot 2.000 grafts getransplanteerd.

De verschillen

Als we kijken naar de verschillen dan hebben deze vooral te maken met de kwaliteit die sommige klinieken bieden:
– De haarlijn oogt vaak onnatuurlijk en is niet altijd op de persoon en situatie aangepast.
– In de meeste gevallen raakt het donorgebied verloren.
– De nazorg kan door de afstand en taalbarrière een probleem zijn.
– De kwaliteitseisen voor medische instellingen zijn anders dan in het buitenland.
– Bij complicaties bent u aangewezen op een Turkse arts.

Haartransplantatie kosten in Turkije

Om de kosten van een haartransplantatie in Turkije te kunnen vergelijken met een haartransplantatie in Nederland, is het belangrijk dat u zowel de goedkope als duurdere klinieken in Nederland en Turkije met elkaar vergelijkt. De totale kosten voor een behandeling in Turkije zijn gemiddeld zo’n 25 procent lager dan in Nederland. Maar let wel, door de gebrekkige kwaliteit van bepaalde klinieken in Turkije, wordt het door u gewenste resultaat vaak niet gerealiseerd. Een haartransplantatie in het aangezicht is voor het leven en dient goed overwogen te worden! Gaat het mis, dan is er alsnog een vervolgbehandeling in Nederland nodig. De uiteindelijke kosten van de ingreep zouden lager zijn, wanneer u direct voor een goede haarkliniek in Nederland zou kiezen. Mocht u toch in de problemen raken, dan kunnen wij u wel helpen dit te herstellen.

Reconstructieve haarchirurgie

Een specialisatie van Hair Science Institute is het corrigeren van eerdere (mislukte) haartransplantaties bij andere klinieken. Dit noemen we ook wel reconstructieve haarchirurgie. Samen met een van onze artsen wordt gekeken naar een mogelijke reconstructie om toch het gewenste resultaat te behalen.

Neem contact op met Hair Science Institute

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over een haartransplantatie in onze kliniek? Neem dan contact op. U kunt ook direct een vrijblijvend consult boeken. Daarin gaan wij uitgebreid in op uw persoonlijke situatie, het gewenste resultaat en de kosten.

Haartransplantatie Turkije FAQ

Hair Science Clinic is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Nu steeds meer Nederlanders goedkope cosmetische hulp zoeken in het buitenland, reist de vraag of je er wel verstandig aan doet om enkel op prijs of grote hoeveelheden grafts te selecteren? Is een goedkope haartransplantatie dan net zo veilig en goed als een haartransplantatie in Nederland? Overweeg jij een dergelijke behandeling in bijvoorbeeld Turkije of heb je hier een vraag over? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

Turkse haarklinieken bieden de ingreep vaak goedkoper aan dan in Nederland. De lage tarieven zijn een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor een haartransplantatie in Turkije reizen.

Je kunt met een haartransplantatie in Turkije besparen op de kosten, maar je moet daarbij wel goed opletten bij wie je de ingreep ondergaat, welke ervaring deze haarkliniek heeft, welke haartransplantatie techiek deze toepast en wat er precies bij het tarief is inbegrepen. Vaak is de behandeling relatief goedkoop, maar zijn er tal van bijkomende kosten die het verschil terugbrengen. Daar komen dan ook nog reis- en verblijfkosten bij. Let op dat bij veel Turkse haarklinieken onder andere de kwaliteit en deskundigheid te wensen overlaat.

De kwaliteit verschilt per kliniek, dat is zowel in Nederland als in Turkije het geval. Niet alleen ervaring speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook de haartransplantatie techniek die wordt toegepast. De FUT en FUE techniek zijn bijvoorbeeld minder geavanceerd en secuur dan HST. Ook tasten ze het donorgebied aan, waardoor kale plekken en littekens op het achterhoofd zichtbaar kunnen worden. Bij HST groeit ook in het donorgebied het haar volledig terug. Lees vooraf hoe anderen de ingreep hebben ervaren en hoe de resultaten zijn geworden. Je kunt ook kijken of een haarkliniek over kwaliteitskeurmerken beschikt en welke ervaring de specialisten hebben.

Zowel de FUT- als de FUE-techniek worden in Turkije toegepast. In Turkse haarklinieken werkt een specialist vaak samen met een team assistenten. Op deze manier kunnen grotere aantallen haarzakjes getransplanteerd worden. Er zijn klinieken die tot wel 4.500 grafts op een dag transplanteren. Je kunt in de meeste gevallen niet dezelfde dag naar huis, maar je verblijft een week in een hotel totdat de behandelend arts goedkeuring geeft voor de reis terug naar Nederland.

Resultaten die bereikt worden, hangen af van de verwachting die je vooraf hebt en de ervaring van de specialist die ingreep uitvoert.

Turkse haarklinieken staan bekend om het feit dat ze grote hoeveelheden haarzakjes transplanteren, waardoor de hoofdhuid zichtbaar wordt. Over het algemeen geldt dat uit een haarkrans maximaal 3.000 haarzakjes geoogst kunnen worden, voordat kale of dunne plekken en littekens in het donorgebied zichtbaar worden. Je kunt geen onbeperkt aantal haartransplantaties ondergaan.

De specialisten van Hair Science Clinic zijn gespecialiseerd in het succesvol toepassen van herstelbehandelingen: reconstructieve haarchirurgie. Afhankelijk van je situatie en het donormateriaal kan de haardos verder verdicht worden en kan een onnatuurlijke haargrens verbeterd worden.

De relatief lage prijs is één van de grootste voordelen.

Het gebeurt regelmatig dat mensen met bijvoorbeeld een onnatuurlijke haarlijn terugkomen uit Turkije. Ook wel een Turkse haarlijn genoemd. Niet iedere kliniek stemt de haartransplantatie af op individuele situaties. Daarbij komt dat amper aandacht wordt geschonken aan het behoud van het donorgebied. Ook doen je een aantal dagen ter plaatse te verblijven en mag niet direct na afloop naar huis reizen. Ook de communicatie wordt soms als probleem ervaren. Niet iedere kliniek beschikt over Nederlandstalige medewerkers die aanwezig zijn bij de ingreep. Nazorg en controles verlopen moeizaam als de kliniek niet over een Nederlandse vestiging beschikt. Ook de kwaliteit en de mate van de zorg kunnen minder zijn dan verwacht.

Turkse haarklinieken zijn populair en worden bezocht door mensen van over de hele wereld. Dankzij het internet wordt het almaar makkelijker om te vergelijken en te kiezen. Vooral de lagere kosten en het ontbreken van wachtlijsten zijn voor veel mensen een reden om onder meer haartransplantaties, chirurgie en tandzorg door klinieken in het buitenland uit te laten voeren.

Turkije kent een groot aantal haarklinieken. Een aantal geeft garantie op de haarzakjes die met succes getransplanteerd worden, terwijl anderen geen garantie geven. Je kunt dit van tevoren uitzoeken en vragen naar de garantievoorwaarden die door de kliniek van je keuze gehanteerd worden.

Hair Science Clinic heeft de verfijnde HaarStamcel Transplantatie techniek ontwikkeld. Deze techniek heeft diverse voordelen ten opzichte van de standaard FUE haartransplantatie behandeling. Bijzonder aan de HST techniek is dat slechts een klein deel van de haarfollikel (graft met stamcellen) – en niet het hele haarzakje – wordt geoogst uit het donorgebied. Dat minuscule stukje weefsel bevat voldoende stamcellen om in het ontvangstgebied nieuw haar te doen groeien. Oók in het donorgebied groeit het haar volledig terug. Zo blijven er geen kale plekken of littekens achter op het achterhoofd.

Nee. De kosten van een haartransplantatie zowel in Nederland als in het buitenland vrijwel nooit vergoed.

Helaas gebeurt het regelmatig dat mensen na een haartransplantatie in het buitenland klachten hebben waarbij nazorg gewenst is. Als de haarkliniek dan geen vestiging of vertegenwoordiging heeft in Nederland ben je aangewezen op een andere zorgverlener. Geadviseerd wordt om vooraf goed te informeren hoe de nazorg en controles precies geregeld zijn en hoe je contact op kunt nemen in geval van complicaties.

Een haartransplantatie is een relatief veilige ingreep, zolang je deze toe laat passen door een ervaren specialist in een hygiënische omgeving. Turkse klinieken moeten voldoen aan de wet- en regelgeving die de overheid aldaar heeft vastgesteld op het gebied van zorg en hygiëne. Weet ook dat de Turkse overheid het medische toerisme sterk promoot en daarvoor o.a financiële steun vertrekt aan klinieken.

Diverse fora en reviewsites besteden aandacht aan haartransplantaties die in Turkije zijn uitgevoerd. Je leest hier hoe anderen een haarkliniek en/of een behandelend specialist hebben ervaren. Met name de ervaringen waar foto’s bij gepubliceerd worden zijn interessant om te bekijken. Je krijgt dan een beter idee van de resultaten.

Ja, het is vaak mogelijk om het litteken met behulp van de HST-methode te camoufleren. Je kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek, zodat jouw situatie door een van de artsen kan worden bekeken en er een behandeladvies kan worden samengesteld.

Ingrepen in het buitenland worden meestal toegepast door artsen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. De voertaal is Engels, Turks en/of Duits. Zeker wanneer je deze talen niet of onvoldoende beheerst, kun je je al snel verloren en onbeholpen voelen. Bovendien blijken de kosten van een ingreep in het buitenland niet altijd even goedkoop te zijn als wordt beweerd.