Onzichtbare haartransplantatie

Ben je op zoek naar een onzichtbare haartransplantatie behandeling? Het ‘plotseling’ hebben van een volle, gezonde haardos na een haartransplantatie is vaak iets waar vragen over gesteld worden. Met toenemende vraag naar een onzichtbare haartransplantatie zijn bestaande haarimplantatie technieken verder ontwikkeld en verfijnd. Het aantal mannen en vrouwen dat een haartransplantatie verborgen wil houden is groot. In sommige gevallen wordt de ingreep zelfs voor geliefden en naasten verzwegen. De mogelijkheid om te kiezen voor een onzichtbare haartransplantatie, ook wel haarsparende haartransplantatie genoemd, wordt steeds vaker overwogen.

 

Onzichtbare haartransplantatie

Behaald resultaat met 1450 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

 

Werkwijze onzichtbare haartransplantatie

Een FUE haartransplantatie is een effectieve behandeling voor mensen met erfelijke kaalheid. Tijdens de minimaal invasieve procedure worden haarzakjes van de achterkant of zijkanten van het hoofd weggenomen en verplaatst naar de kalende plekken. Je bent tijdens de behandeling volledig bij bewustzijn. Zowel het donorgebied als de transplantatiegebieden worden verdoofd. Het oogsten gebeurt met een holle naald, waarmee de haarzakjes uit de haarkrans geëxtraheerd worden. Deze handeling laat minimale littekens achter. Na het oogsten worden in de ontvangstgebieden kleine incisies gemaakt, waar de haarzakjes in geplaatst worden. De behandelde hoofdhuid geneest meestal binnen ongeveer 10 dagen. Na een aantal maanden wordt de eerste nieuwe haargroei zichtbaar. Het grootste nadeel van de standaard FUE haartransplantatie is het scheren van het haar.

Bij een standaard ingreep wordt gevraagd om het haar te millimeteren. Mannen die een oplossing zoeken voor haaruitval hebben vaak minder moeite het haar te scheren dan vrouwen. Tot voor kort was een haartransplantatie bij vrouwen dan ook een uitzonderlijke gebeurtenis. Feit is echter dat ook vrouwen te maken kunnen krijgen met erfelijke kaalheid en op zoek gaan naar een geschikte behandelmogelijkheid. Verbetering en verfijning van de behandeltechnieken heeft geleid tot het ontwikkelen van de haarsparende of onzichtbare haartransplantatie. De ingreep verloopt grotendeels hetzelfde als een standaard FUE haartransplantatie. Het grootste verschil is dat niet al het haar gemillimeterd wordt, maar alleen een strook in de haarkrans. Zijn de omliggende haren langer, dan vallen deze achteraf over het geschoren gedeelte heen en is het niet zichtbaar dat je een ingreep hebt laten toepassen.

Roodheid en zwellingen na haartransplantatie

Wanneer je een standaard haartransplantatie ondergaat en vooraf je haar volledig millimetert, valt het natuurlijk sneller op dat je ‘iets’ hebt laten doen. Vaak is het niet zozeer de haartransplantatie die in het oog springt, maar wel het feit dat je haar van de een op andere dag is geschoren. Zwellingen en roodheid vallen soms ook meer op bij een geschoren schedel dan bij een onzichtbare haartransplantatie.

Word je haar niet geschoren voor de ingreep? Het haar bedekt zowel de roodheid als de zwellingen. Binnen een aantal dagen nemen deze verschijnselen vanzelf af. Toch is het ook bij een haarsparende haartransplantatie belangrijk om de instructies en adviezen van de haartransplantatie specialist op te volgen. Dat houdt in dat je het een aantal dagen rustig aan doet en de eerste zes weken na de ingreep zware fysieke werkzaamheden, (contact)sporten, zwemmen en zweten vermijdt. Merk je na de haartransplantatie klachten of heb je last van (hoge) koorts of ontstekingen op de hoofdhuid? Maak hiervan zo snel mogelijk melding bij de haarkliniek, zodat een specialist indien nodig een behandeling kan starten.

 

https://www.youtube.com/watch?v=13PkbrT3lGU

Kosten onzichtbare haartransplantatie

De kosten voor een haarsparende haartransplantatie wijken nauwelijks af. Vaak is het wel zo dat een specialist in geval van een haarsparende ingreep minder haarzakjes kan behandelen dan bij een standaard behandeling. Het terugplaatsen van de grafts in de kale gebieden waar zich lange haren omheen bevinden, vraagt een grote mate van ervaring en kost bovendien meer tijd. Daardoor betaal je voor een onzichtbare haarimplantatie vaak een kleine toeslag. Je kunt prijsopgaves aanvragen en deze met elkaar vergelijken, zodat je meer inzicht krijgt in de verschillende onzichtbare haartransplantatie kosten of tarieven.

Wanneer kies je voor een onzichtbare haartransplantatie?

Haaruitval kan je leven zowel op fysiek als psychisch vlak beïnvloeden. Je stoort je dan bijvoorbeeld aan de uitstraling van je haardos en maakt je zorgen over wat anderen van je denken. Onderneem je geen actie en houdt het haarverlies aan? Het gebeurt regelmatig dat mensen met erfelijke kaalheid door gebrek aan zelfvertrouwen in een sociaal isolement terecht komen. Met de huidige beschikbare behandelingen tegen Alopecia androgenetica is dat echter niet nodig. De stap om met haarverlies naar een arts te gaan, is vaak het moeilijkste onderdeel van het zoeken van een oplossing. Haarverlies is niets om je voor te schamen een ruime meerderheid van de mannen, vrouwen op latere leeftijd, krijgt te maken met haaruitval. Je huisarts kan op basis van het patroon van het haarverlies en je genetische achtergrond Alopecia androgenetica meestal zonder aanvullende onderzoeken bevestigen. Om andere oorzaken van haaruitval uit te sluiten worden een enkele keer aanvullend bloed- en haarwortelonderzoek gedaan. Als de oorzaak van het haarverlies bekend is, bespreekt de arts de beschikbare behandelmogelijkheden met je.

Het merendeel van de beschikbare oplossingen biedt tijdelijke resultaten. Je moet dan, om het bereikte effect te behouden, de behandeling blijven toepassen of herhalen. De enige blijvende behandeling bij erfelijke haaruitval is de haartransplantatie. Je huisarts kan een eerste inschatting maken of de ingreep bij jou toegepast kan worden. Mannen en vrouwen die een goede gezondheid hebben en die onbekend zijn met aandoeningen als diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde auto-immuunaandoeningen komen doorgaans voor de ingreep in aanmerking. Wil je je haar niet scheren voor de ingreep of wil je niet dat iedereen vraagt waarom je hoofdhuid er anders dan anders uitziet? Een onzichtbare haartransplantatie wordt met succes toegepast bij duizenden mensen per jaar. Online zie je verschillende voorbeelden en haarsparende haartransplantatie voor en na foto’s.

Adviesgesprek haarsparende haarimplantatie

Is een onzichtbare haarimplantatie de behandeling waar je naar op zoek bent? Ben je geschikt voor de ingreep? Wanneer je meer wilt weten over haartransplantaties maak dan een afspraak voor een consult bij een haartransplantatie specialist. Je kunt alle vragen die je hebt stellen en voorbeelden zien van ingrepen die succesvol zijn toegepast. Vraag de specialist wat de verschillen zijn tussen een standaard en onzichtbare haarimplantatie en hoe de techniek bij jou toegepast kan worden. Wil je eerst meer weten over de haartransplantatie? Vraag de gratis informatie brochure van Hair Science Institute aan. Een afspraak maken voor een consult? De kliniek is telefonisch bereikbaar op +31 (0)43 601 8101.