Veel gestelde vragen over een haartransplantatie

“Veelgestelde vragen aan onze kliniek.”

Graag een vrijblijvend consult

Voor wie?

Iedereen verliest elke dag haren. Er is sprake van een verhoogde haaruitval als op bepaalde plekken op de hoofdhuid meer haren uitvallen dan erbij komen. De haren komen niet meer terug, omdat de haarfollikels krimpen. Uiteindelijk sterft het haar af waardoor er helemaal geen haar meer groeit. Dit leidt tot dun haar en kale plekken.

In het algemeen bestaan er drie oorzaken voor kaalheid bij mannen en vrouwen:

  • Veroudering
  • De invloed van hormonen
  • Erfelijke kaalheid (Alopecia Androgenetica)

Er zijn een aantal factoren die meespelen. U bent een goede kandidaat als:

  • U al langere tijd last heeft van haaruitval en een patroon is geconstateerd
  • U genoeg donorharen heeft van goede kwaliteit
  • Uw gezondheid goed genoeg is om een behandeling te ondergaan
  • U een verhoogde haarlijn heeft door bijvoorbeeld een operatie
  • U haar heeft verloren als gevolg van letsel, zoals brandwonden

Een juiste diagnose van uw situatie is van groot belang. In een vrijblijvend consult nemen onze artsen en technicians graag uitgebreid de tijd om uw wensen en verwachtingen te bespreken, zodat het voor ons duidelijk wordt wat wij voor u kunnen betekenen.

In principe kan iedereen met haaruitval of haar problemen behandeld worden. Of het zinvol is, zal tijdens een vrijblijvend consult door een van onze artsen met u besproken worden. Er zijn enkele situaties waarbij wij een haartransplantatie afraden, bijvoorbeeld als u nog te jong bent.

Een eigenschap van een litteken is dat de oorspronkelijke haargroei niet meer herstelt. Dankzij de HSI-methode is het mogelijk om haargroei te realiseren op littekens, zelfs wanneer het donorgebied beperkt is. Ook hierin is ons personeel zeer ervaren en kunnen wij u deskundig adviseren.

Al meer dan 28 jaar is arts en onderzoeker drs. Coen Gho nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe medicatie en behandelmethodes voor mensen met littekens van brandwonden. De resultaten van deze onderzoeken hebben geleid tot het ontstaan van de HSI-methode die de afgelopen jaren voor talrijke mensen een cruciale ontwikkeling is geweest voor hun fysieke en psychische herstel.

 

Hierin werken we ook samen met diverse brandwondencentra in Nederland en België.

Bij een wenkbrauwtransplantatie worden uw wenkbrauwen opgevuld of opnieuw gestructureerd. De HSI-methode gebruikt precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en de wenkbrauwen snel genezen. De behandeling gebeurt op een heel natuurlijke wijze die een natuurlijk resultaat van de wenkbrauwen realiseert.

Een HaarStamcel Transplantatie is een goede oplossing voor opvulling of kale plekken in uw baard. De HSI-methode is zeer geschikt voor een baardtransplantatie. Er blijven nagenoeg geen littekens achter waardoor deze techniek veel breder inzetbaar is dan de conventionele haartransplantatie methodes.

Een haartransplantatie bij kroeshaar ligt wat ingewikkelder dan bij andere haartypen. Dit komt doordat kroesharen ook onderhuids krullen. Het is afhankelijk per persoon of de HSI-methode geschikt is voor uw kroeshaar. Om zeker te zijn van uw mogelijkheden raden wij aan om contact met ons op te nemen om uw persoonlijke situatie te bekijken.

In principe is dit geen probleem. Het is echter afhankelijk van de staat van het donorgebied. Soms is dit dusdanig beschadigd, waardoor we beperkt zijn in het aantal grafts. Wij raden u aan dit te laten bekijken door een van onze artsen.

Een specialisatie van Hair Science Institute is het corrigeren van eerdere (mislukte) haartransplantaties bij andere klinieken, ook wel reconstructieve haarchirurgie genoemd. Samen met een van onze artsen wordt gekeken naar een mogelijke reconstructie om het gewenste resultaat te behalen.

Over Hair Science Insitute

De HSI-methode is een gepatenteerde, wetenschappelijke onderbouwde en bewezen effectieve haartransplantatietechniek. De resultaten van een HaarStamcel Transplantatie met deze methode zijn zonder meer uniek en worden door geen enkele andere haartransplantatie techniek geëvenaard.

Persoonlijk consult

Een consult is vrijblijvend en kosteloos.

Zowel het consult als de behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerde arts en technician.

Een consult is voor u, en voor ons, zeer waardevol. U krijgt informatie over de techniek, persoonlijk advies en er is alle ruimte om vragen te stellen. Samen met de arts bespreekt u uitvoerig de mogelijkheden, uw wensen en verwachtingen. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan voor u opgesteld.

Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult zal een van onze artsen u een exacte indicatie geven. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat één behandeling meestal voldoende is voor kleine inhammen, een haarlijn of een kleine kruin.

Een haartransplantatie wordt doorgaans niet vergoed door de zorgverzekeraar. Bij specifieke gevallen en onder bepaalde polisvoorwaarden kan het zo zijn dat een verzekering de behandeling wel vergoedt. Dit is meestal het geval wanneer de ingreep medisch noodzakelijk is of er sprake is van ernstig psychisch lijden. Hieronder vallen bijvoorbeeld littekens en brandwonden die het gevolg zijn van een ongeval en/of medische behandeling.

De prijs is afhankelijk van het aantal grafts. Het aantal grafts dat we kunnen uitnemen is afhankelijk van de kwaliteit van de huid en haarwortelzakjes, de grootte van het donorgebied, de aanwezigheid van littekens en uiteraard de wensen van de cliënt. Hier vindt u een indicatie van de tarieven.

Voorbereiding

Als u het te gebruiken donorgebied wenst te bedekken, is het raadzaam om de haren aan de achterzijde en zijkant te laten groeien tot minimaal 8 cm. Als het haar wordt geschoren, kunnen er meer grafts worden geoogst, waardoor het beste resultaat bereikt kan worden. Dit wordt om voor de hand liggende, esthetische redenen niet bij vrouwen toegepast, tenzij hier nadrukkelijk om verzocht wordt.

U mag uw haren tot één dag voor de behandeling nog verven.

De behandeling

Een gemiddelde behandeling duurt een hele dag, van 07:30 uur tot ± 17:00 uur. Gedurende de ochtend ligt u op uw buik en worden de grafts uit het donorgebied gehaald. Daarna is er lunchpauze, waarbij de lunch door ons verzorgd wordt. Na de lunch worden de gaatjes gemaakt, waarin de grafts teruggeplaatst worden. Gedurende de middag zit u rechtop. Tijdens de hele behandeling stellen wij u in de gelegenheid om films te kijken en pauzes in te lassen. Meer over de behandeldag vindt u hier.

Dankzij de nieuwe techniek van drs. Coen Gho, ook wel de HSI-methode, zult u vrijwel geen pijn ervaren. Uiteraard moet het gebied wel plaatselijk verdoofd worden.

Bij een normaal verloop is het soms mogelijk om op één behandeldag tot wel 2000 grafts te transplanteren. Een graft bevat 1,2 of 3 haren. Echter, is het aantal benodigde grafts afhankelijk van de mate van kaalheid en van uw wensen. Daarnaast is het aantal dat getransplanteerd kan worden afhankelijk van de grootte van het donorgebied en de eventuele aanwezigheid van littekens. Ook spelen bloedingsneiging, haarkleur en huidstructuur een rol.

Per cm² kunnen in één behandeling 30-35 grafts in een volledig kaal gebied geplaatst worden. Deze dichtheid kan in een volgende sessie maximaal verhoogd worden tot ongeveer 50 grafts per cm².

Resultaat

De ontstane wondjes na een behandeling met de HSI-methode zijn minuscuul klein, waardoor de genezing vlot verloopt. Na een aantal dagen is nauwelijks nog iets zichtbaar. Binnen een week zijn alle gevolgen van de behandeling verdwenen.

Doordat wij werken met naaldjes van maximaal 0.6 mm doorsnede, zullen geen littekens zichtbaar zijn. Hierdoor is ieder gewenst kapsel in de toekomst mogelijk.

In principe slaan alle getransplanteerde haren aan. Echter, zijn de grafts in de eerste dagen na de behandeling het kwetsbaarst en kunnen enkelen verloren gaan. U kunt dit tot een minimum beperken door onze adviezen op te volgen.

Wij nemen onze behandeling en zorg erg serieus en zijn alleen tevreden met het beste resultaat. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn en wij doen daartoe ons uiterste best. Ondanks onze aandacht en inzet kan het gebeuren dat u niet geheel tevreden bent. Wij nemen uw klacht ten alle tijden serieus en zullen alles doen om samen tot een oplossing te komen.

U kunt indien u een klacht heeft, kunt u deze per email sturen naar:  info@hasci.com. Omschrijf uw klacht zo duidelijk mogelijk en op welke behandeling deze klacht betrekking heeft. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op en doen ons uiterste best uw klacht naar tevredenheid op te lossen.

Na de behandeling

Wassen met shampoo en föhnen: vier dagen na de behandeling.
Verven en permanenten: één maand na de behandeling.

Zware lichamelijke inspanning wordt in de eerste twee weken na de behandeling afgeraden. Uw dagelijkse bezigheden kunt u gewoon weer doen.

Vliegen is geen probleem en mag direct na de behandeling. In verband met de wondheling wordt u geadviseerd om pas in de zon te gaan als alle kleine korstjes weg zijn.

Tijdens de behandeling krijgt u geen medicatie die de rijvaardigheid negatief beïnvloed. U kunt dus na de behandeling gewoon zelf naar huis rijden.