Vacature arts haartransplantaties

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER HAARSTAMCEL TRANSPLANTATIE (HST)

Graag een vrijblijvend consult

Alles wat je wilt weten over de HST-methode

Lijkt het je niet heerlijk om weer een natuurlijke haardos te hebben? Een hoofd met mooi eigen haar? Onze HST-techniek biedt voor vele vormen van kaalheid een oplossing.

Enjoy a natural head of hair again

Zoek jij het allerbeste op het gebied van haartransplantaties? HST is bewezen effectiever dan enig andere techniek en geeft een natuurlijk, levenslang resultaat. Deze gepatenteerde revolutionaire haartransplantatiemethode is ontwikkeld uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek. Geschikt voor man, vrouw, jong en oud.

Drijvende kracht achter Hair Science Clinic is dr. Coen Gho. Zijn bezieling om het leven van patiënten te verbeteren en diepgewortelde passie voor wetenschap vormden het fundament voor de HST-techniek.

Wetenschappelijk onderzoek

In zijn jonge jaren als arts-onderzoeker, werkend met brandwondenpatiënten, zag Gho dat haartransplantaties pijnlijke ingrepen waren, die bovendien grote littekens achterlieten. Dat kon en moest beter, vond hij. De sleutel naar verbetering lag volgens hem in de haarstamcel. Hij vond funding voor stamcelonderzoek bij een aantal grote bedrijven, die geloofden in de jonge bevlogen arts. Jaren van intensief onderzoek volgden.

Medium voor celvernieuwing

Uit zijn studies ontwikkelde Gho een baanbrekend medium, dat weefsel aanzet tot celvernieuwing. Een doorbraak in z’n onderzoek en een belangrijke basis voor de latere HST-techniek. Als bedenker en ontwikkelaar verkreeg Gho het patent op dit middel.

Drive

Zijn drive om haartransplantatie technieken te verbeteren nam alleen maar toe. Gedreven door onderzoek wilde Gho zijn droom waarmaken: in staat zijn om uit één haar duizend haren te maken. Daarvoor klopte hij aan bij professor Martino Neumann, een internationale autoriteit op het gebied van dermatologie, flebologie en oncologie. Die was sceptisch over Gho’s ideeën, maar liet hem onder zijn vleugels toch een onderzoek starten.

Het ontstaan van HST

Op basis van zijn onderzoek ontwikkelde hij zijn gepatenteerd Partial Longitudinal Follicular Unit Transplantation techniek, met als eenvoudigere naam HaarStamcel Transplantatie (HST).

Internationale autoriteit

Arts en onderzoeker dr. Coen Gho is betrokken bij onderzoek van universiteiten en academische ziekenhuizen over de hele wereld en verbonden aan het International Society of Burn Injuries (ISBI). Hij werkt nauw samen met het Brandwondencentrum Beverwijk en de European Tissue Repair Society. Gho ontwikkelde diverse nieuwe therapieën en behandelmethoden voor haarziekten en brandwonden.

Verfijning van de techniek

Met een nooit aflatende drive en enorme expertise op het gebied van haar, stamcellen en tissue engineering werkt hij onophoudelijk aan verfijning van de HST-techniek en het nog patiëntvriendelijker maken van behandelingen. HST wordt op vandaag voor zowel medische als ook cosmetische doeleinden ingezet.

Hair Science Clinic wordt gedreven door verbetering en vernieuwing. Het eigen R&D-instituut, de Hair Science Academy en Hair Science Clinics vormen samen Hair Science Institute. We zijn de enige haartransplantatiekliniek ter wereld met deze faciliteiten voor onderzoek en educatie. Cliënten profiteren direct van de expertise uit onze kenniscentra.

Wereldwijd partner

De R&D-afdeling werkt structureel aan het perfectioneren van de gepatenteerde HST-techniek. Instrumenten en efficiency van onze medische behandelingen worden zo doorlopend verbeterd. Ook willen we zo klantvriendelijk en kostenefficiënt mogelijk werken. Daarom zijn wij een actieve partner in wetenschappelijk onderzoek, samen met universiteiten en academische ziekenhuizen over de hele wereld.

Eigen academy

De Hair Science Academy leidt excellent medisch personeel op via maatwerk educatieprogramma’s. Artsen en technicians worden intensief getraind in de HST-methode, in een uitgekiende mix van theorie en praktijk. De Academy draagt zo bij aan competente mensen op de juiste plek en aan een professionele organisatiecultuur met de hoogste kwaliteitsstandaard.

HST gebruikt de kracht van de natuur, het regenererend vermogen van de menselijke stamcel. Bijzonder is dat deze techniek maar een klein deel van de haarfollikel (graft) – en niet het hele haarzakje – oogst uit het donorgebied.

Hoge haardichtheid, natuurlijke inplant

Dat minuscule stukje weefsel bevat genoeg stamcellen om in het ontvangstgebied nieuw haar te doen groeien. Door het regenererend vermogen kunnen meerdere haren uit één graft (haarfollikel) ontstaan. De nieuwe grafts worden dicht bij elkaar geplaatst, wat zorgt voor hoge haardichtheid en een mooie, natuurlijke inplant.

Extra boost

Een speciale, gepatenteerde preservatievloeistof zet het weefsel aan tot celvernieuwing en verhoogt de levensvatbaarheid van de grafts. Dit geeft ze een extra boost. Deze integrale aanpak is de basis van deze verfijnde vorm van haartransplantatie.

Haargroei ontvangst- en donorgebied

Haarstamcellen bevinden zich niet alleen in de grafts (weefsel met haarfollikel) die voor de transplantatie naar het ontvangstgebied gebruikt worden. Ook in het donorgebied blijven stamcellen achter, die zorgen voor nieuwe haargroei in het donorgebied. De nieuwe haren in het donorgebied zijn ook weer geschikt als donorfollikels bij een volgende behandeling.

Een haartransplantatie vindt meestal in één dag plaats. Die verloopt ongeveer zo:

Ochtend

Eerst maken we foto’s en verdoven we het afgesproken gebied. Daarna begint het oogsten van de grafts.  Je voelt vrijwel niets, van jou verwachten we alleen geduld. Je blijft de hele dag mobiel en bent niet onder invloed van sederende medicatie. Even bellen of de benen strekken is gewoon mogelijk. Daarna markeert de arts samen met jou het ontvangstgebied en bieden we je een – door jou gekozen – lunch aan.

Middag

’s Middags bereidt de arts, na verdoving, het ontvangstgebied voor, waarna de technician de grafts op hun nieuwe plek plaatst. Als de behandeling klaar is, doet de arts een volledige controle en maken we nog eens foto’s. Je krijgt instructies en benodigdheden voor de nazorg mee.

Nazorg

Een dag, een week en een maand na de behandeling zijn er contactmomenten om te checken hoe het met je gaat. Tussendoor kun je natuurlijk altijd terecht bij de specialisten van Hair Science Clinic.

HST is een veilige medisch-cosmetische ingreep waarbij je vrijwel geen ongemak ervaart. Een behandeling laat nauwelijks tot geen littekens achter en de hoofdhuid herstelt meestal snel. De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt niets tijdens de ingreep. Direct erna kun je de kliniek verlaten.

Als je ons nodig hebt, zijn we er voor je

Je huid herstelt zich in de dagen na de ingreep. We geven je tips en adviezen voor een optimaal herstel en eindresultaat. Als je toch twijfelt over je herstel of je krijgt te maken met bijwerkingen, dan is het goed om te weten dat je altijd terecht kunt bij de specialisten van Hair Science Clinic.

 

Het resultaat van een HST is definitief.
Getransplanteerde haarfollikels blijven een leven lang haar produceren. Het is de meest effectieve ingreep om haar te verdichten en meer volume te creëren. De geoogste grafts zijn superklein, daardoor ontstaat een fijnmazige, zeer natuurlijke inplant.

Eindresultaat binnen een jaar

Het resultaat is niet meteen zichtbaar, maar ontwikkelt zich over een langere periode. De geïmplanteerde haarfollikels hebben tijd nodig om zich te herstellen en die snelheid van herstel verschilt per persoon. Het eindresultaat is gemiddeld zo’n negen tot twaalf maanden na de haartransplantatie zichtbaar.

In onze klinieken geldt de hoogste medische standaard. Je kunt rekenen op expertise en professionaliteit, daarbij willen we dat jij je op je gemak voelt bij ons. Daarom doen we er alles aan om het je naar de zin te maken vanaf de eerste afspraak tot en met de laatste check-up.

Service

Op de behandeldag ben je in de vertrouwde handen van onze toegewijde specialisten en heb je een eigen rustkamer voor ontspanning tussendoor. We regelen een lekkere lunch, parkeervergoeding (Amsterdam Zuidas) en bij een verre reisafstand (150> km) een hotelovernachting in een uitstekend hotel.
Alles wat nodig is om jouw behandeldag prettig te laten verlopen, zodat je na je behandeling tevreden en happy onze kliniek verlaat.

Een HST is een investering in jezelf. Zodat jij je goed voelt over je uiterlijk en kunt zijn wie je wilt zijn. Een onbetaalbaar gevoel. Kies je voor een haartransplantatie bij Hair Science Clinic, dan kies je voor state of the art: een wetenschappelijk gefundeerde behandeling door topspecialisten, optimale betrouwbaarheid en levenslang resultaat.

100% transparant over kosten

Het aantal grafts dat getransplanteerd wordt, bepaalt grotendeels de kosten van je behandeling. Als kaalheid een gevolg is van ziekte, ongeval of brandwonden, dan is (gedeeltelijke) vergoeding soms mogelijk in overleg met je zorgverzekeraar. Daarover kunnen we je uitgebreid informeren. Wat je situatie ook is: je krijgt van ons altijd een duidelijke prijsopgave vooraf, een 100% transparante calculatie.

HST is het neusje van de zalm op haartransplantatiegebied. De techniek met de beste resultaten, bewezen effectief en met een ijzersterke wetenschappelijke basis. Grote voordelen van deze gepatenteerde methode zijn de minimale littekenvorming, (her)groei van het donorgebied, een fijnmazige inplant met mooie haardichtheid en het natuurlijke resultaat.

Wetenschappelijk bewezen

HST verwijdert minder en laat meer haarweefsel achter in het donorgebied. Een extra feature is het gebruik van een unieke preservatievloeistof, die de nieuwe grafts een ideale kickstart geeft. De gepatenteerde methode wordt uitsluitend uitgevoerd in de officiële klinieken van Hair Science Clinic, door speciaal opgeleide artsen en technicians.

Als jouw haar belangrijk voor je is, kies je voor ’t allerbeste. This is it!

Sinds de opening van de eerste kliniek in 2005 heeft Hair Science Clinic vele duizenden medisch-cosmetische behandelingen uitgevoerd. Een medisch team onder leiding van dr. Coen Gho werkt voortdurend aan optimalisatie van de HST-techniek.

Klinieken wereldwijd

Hair Science Clinic heeft klinieken in Maastricht, Amsterdam, Düsseldorf, Londen, Parijs, Cap d’Antibes, Milaan, Dubai, Hong Kong, Bali en Jakarta. Op korte termijn worden nieuwe klinieken geopend in landen binnen en buiten Europa. In elke kliniek werkt een hoogopgeleide medische staf die de taal van de cliënten spreekt.

BIG-geregistreerd

De specialisten die werken in Hair Science Clinics zijn opgeleid en gecertificeerd in onze eigen Hair Science Academy. Iedere aan ons verbonden arts staat ingeschreven in het medische BIG-register, dat de deskundigheid van geregistreerde beroepsbeoefenaren garandeert. Alle technicians die bij ons werkzaam zijn hebben een medische opleiding afgerond en werkervaring in de gezondheidszorg. Zij zijn afkomstig uit de eigen regio en spreken de taal van hun cliënten.

Voor wie?

Iedereen verliest elke dag haren. Er is sprake van een verhoogde haaruitval als op bepaalde plekken op de hoofdhuid meer haren uitvallen dan erbij komen. De haren komen niet meer terug, omdat de haarfollikels krimpen. Uiteindelijk sterft het haar af waardoor er helemaal geen haar meer groeit. Dit leidt tot dun haar en kale plekken.

 

Veelvoorkomende oorzaken van kaalheid bij mannen en vrouwen

  • Veroudering
  • De invloed van hormonen
  • Erfelijke kaalheid (Alopecia Androgenetica)

Er zijn een aantal factoren die meespelen. Je bent een goede kandidaat als je:

  • al langere tijd last hebt van haaruitval en een patroon is geconstateerd
  • over voldoende donorharen van goede kwaliteit beschikt
  • gezondheid goed genoeg is om een behandeling te ondergaan
  • een verhoogde haarlijn hebt door bijvoorbeeld een operatie
  • haar bent verloren als gevolg van letsel, zoals brandwonden

 

Duidelijkheid na eerste consult

Een juiste diagnose is altijd van groot belang. In een vrijblijvend consult nemen onze artsen en technicians graag uitgebreid de tijd om jouw wensen en verwachtingen te bespreken. Zo wordt voor jou en voor ons duidelijk wat wij voor je kunnen betekenen.

In principe kan iedereen met haaruitval of haar problemen behandeld worden. Of het zinvol is, zal tijdens een vrijblijvend consult met je besproken worden. Er zijn enkele situaties waarbij wij een haartransplantatie afraden, bijvoorbeeld als je nog te jong bent.

Een eigenschap van een litteken is dat de oorspronkelijke haargroei niet meer herstelt. Dankzij de HST-methode is het mogelijk om haargroei te realiseren op littekens, zelfs wanneer het donorgebied beperkt is. Ook hierin is ons personeel zeer ervaren en kunnen wij je deskundig adviseren.

Al meer dan 30 jaar is arts en onderzoeker dr. Coen Gho nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe medicatie en behandelmethodes voor mensen met littekens van brandwonden. De resultaten van deze onderzoeken hebben geleid tot het ontstaan van de HST-methode die de afgelopen jaren voor talrijke mensen een cruciale ontwikkeling is geweest voor hun fysieke en psychische herstel.

Bij een wenkbrauwtransplantatie worden je wenkbrauwen opgevuld of opnieuw gestructureerd. De HST-methode gebruikt precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en de wenkbrauwen snel genezen. De behandeling gebeurt op een heel natuurlijke wijze die een natuurlijk resultaat van de wenkbrauwen realiseert.

De HST-techniek is een goede oplossing voor opvulling of kale plekken in je baard. De methode is zeer geschikt voor baardtransplantaties. Er blijven nagenoeg geen littekens achter waardoor deze techniek veel breder inzetbaar is dan de conventionele haartransplantatiemethodes.

Een haartransplantatie bij kroeshaar ligt wat ingewikkelder dan bij andere haartypen. Dit komt doordat kroesharen ook onderhuids krullen. Het is afhankelijk per persoon of de HST-methode geschikt is voor jouw kroeshaar. Om zeker te zijn van jouw mogelijkheden raden wij aan om contact met ons op te nemen om je persoonlijke situatie te bekijken.

In principe is dit geen probleem. Het is echter afhankelijk van de staat van het donorgebied. Soms is dit dusdanig beschadigd, waardoor we beperkt zijn in het aantal grafts. Wij raden je aan dit te laten bekijken door een van onze artsen.

Een specialisatie van Hair Science Clinic is het corrigeren van eerdere (mislukte) haartransplantaties bij andere klinieken, ook wel reconstructieve haarchirurgie genoemd. Samen met een van onze artsen wordt gekeken naar een mogelijke reconstructie om het gewenste resultaat te behalen.

Over Hair Science Insitute

De HST-methode is een gepatenteerde, wetenschappelijke onderbouwde en bewezen effectieve haartransplantatietechniek. De resultaten zijn uniek en worden door geen enkele andere haartransplantatie techniek geëvenaard.

Persoonlijk consult

Een consult is vrijblijvend en gratis.

Zowel het consult als de behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerde arts en technician.

Een consult is voor jou en voor ons heel waardevol. Je krijgt informatie over de techniek, persoonlijk advies en er is alle ruimte om vragen te stellen. Samen met de arts bespreek je uitvoerig de mogelijkheden, je wensen en verwachtingen. Op basis hiervan stellen we een individueel behandelplan voor je op.

Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult zal een van onze artsen je een exacte indicatie geven. Uit ervaring weten we dat één behandeling meestal voldoende is voor kleine inhammen, een haarlijn of een kleine kruin.

Een haartransplantatie wordt doorgaans niet vergoed door de zorgverzekeraar. Bij specifieke gevallen en onder bepaalde polisvoorwaarden kan het zo zijn dat een verzekering de behandeling wel vergoedt. Bijvoorbeeld als de ingreep medisch noodzakelijk is of als er sprake is van ernstig psychisch lijden. Hieronder vallen bijvoorbeeld littekens en brandwonden die het gevolg zijn van een ongeval en/of medische behandeling.

De prijs is afhankelijk van het aantal grafts. Het aantal grafts dat we kunnen oogsten is afhankelijk van de kwaliteit van de huid en haarwortelzakjes, de grootte van het donorgebied, de aanwezigheid van littekens en uiteraard van jouw wensen. Hier vind je een indicatie van de prijzen.

Voorbereiding

Als je het te gebruiken donorgebied wenst te bedekken, is het raadzaam om de haren aan de achterzijde en zijkant te laten groeien tot minimaal 8 cm. Als het haar wordt geschoren, kunnen er meer grafts worden geoogst, waardoor het beste resultaat bereikt wordt. Dit wordt om voor de hand liggende, esthetische redenen niet bij vrouwen toegepast, tenzij hier nadrukkelijk om gevraagd wordt.

Je mag je haren tot één dag voor de behandeling nog verven.

De behandeling

Een gemiddelde behandeling duurt een hele dag, van 07.30 uur tot ± 17.00 uur. Gedurende de ochtend ligt je op je buik en worden de grafts uit het donorgebied gehaald. Daarna is er lunchpauze, waarbij de lunch door ons verzorgd wordt. Na de lunch maken we de gaatjes waarin we de grafts teruggeplaatsten. Gedurende de middag zit je rechtop. Tijdens de hele behandeling heb je in de gelegenheid om films te kijken en pauzes in te lassen. Meer over de behandeldag vind je hier.

De HST-methode is vrijwel pijnloos. Uiteraard moet het te behandelen gebied wel plaatselijk verdoofd worden.

Bij een normaal verloop is het mogelijk om op één behandeldag tot wel 2000 grafts te transplanteren. Een graft bevat 1,2 of 3 haren.

Het aantal benodigde grafts is afhankelijk van de mate van kaalheid en van je wensen. Daarnaast is het aantal grafts dat getransplanteerd kan worden afhankelijk van de grootte van het donorgebied en de eventuele aanwezigheid van littekens. Ook bloedingsneiging, haarkleur en huidstructuur spelen een rol.

Per cm² kunnen in één behandeling 30-35 grafts in een volledig kaal gebied geplaatst worden. Deze dichtheid kan in een volgende sessie maximaal verhoogd worden tot ongeveer 50 grafts per cm².

Resultaat

De ontstane wondjes na een behandeling met de HST-methode zijn minuscuul, waardoor de genezing vlot verloopt. Na een aantal dagen is nauwelijks nog iets zichtbaar. Binnen een week zijn alle gevolgen van de behandeling verdwenen.

Doordat wij werken met naaldjes van maximaal 0.6 mm doorsnede, zullen geen littekens zichtbaar zijn. Hierdoor is ieder gewenst kapsel in de toekomst mogelijk.

In principe slaan alle getransplanteerde haren aan. Echter, zijn de grafts in de eerste dagen na de behandeling het kwetsbaarst en kunnen enkelen verloren gaan. Je kunt dit tot een minimum beperken door onze adviezen goed op te volgen.

We nemen onze behandelingen en zorg erg serieus en zijn alleen tevreden met het beste resultaat. Wij vinden het belangrijk dat al onze klanten tevreden zijn en wij doen daarvoor onze uiterste best. Ondanks onze aandacht en inzet kan het gebeuren dat je niet (helemaal) tevreden bent. Wij nemen jouw klacht altijd serieus en zullen alles doen om samen tot een oplossing te komen.

Heb je een klacht?

Als je een klacht hebt, kun je mailen naar besthair@hasci.com. Omschrijf je klacht zo duidelijk mogelijk en op welke behandeling deze klacht betrekking heeft. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op en doen onze uiterste best je klacht naar tevredenheid op te lossen.

Na de behandeling

Wassen met shampoo en föhnen: vier dagen na de behandeling.
Verven en permanenten: 5-6 weken na de behandeling.

Zware lichamelijke inspanning wordt in de eerste twee weken na de behandeling afgeraden. Je dagelijkse bezigheden kun je gewoon weer doen.

Vliegen is geen probleem en mag direct na de behandeling. In verband met de wondheling wordt geadviseerd om pas in de zon te gaan als alle kleine korstjes en / of de roodheid weg zijn.

Tijdens de behandeling krijg je geen medicatie die de rijvaardigheid negatief beïnvloedt. Je kunt dus na de behandeling gewoon autorijden.

LIEVER ALLES DOORNEMEN OP DE BANK?

Brochure HSI

Ontdek of de unieke HST-methode jou kan helpen met je haarprobleem
en download nu gratis de brochure met alle informatie over haartransplantatie.