Meer weten over haaruitval?

De invloed van haarverlies op het zelfvertrouwen

Meer weten over haar en haaruitval

Haar en haaruitval zijn thema´s die de mensheid al eeuwenlang bezighouden. Sinds de oudheid is haar synoniem voor kracht. Al in Bijbelverhalen speelt haar een belangrijke rol. Samson´s grote kracht zat in z´n haren. Nog altijd speelt het al dan niet hebben van haar een grote rol.

Je kapsel als statement

Je haarstijl is een middel om je te onderscheiden van de rest van de samenleving. Dat doen bijvoorbeeld boeddhistische monniken, skinheads en rasta’s. Of de rechters en advocaten in Engelse rechtszalen die met pruiken gezag afdwingen. Haardracht of kaalheid is vaak een statement: afro, hanenkam, dreadlocks, pijpenkrullen.. allemaal voorbeelden van kapsels die cultuur, religie of politiek uitgedragen.

Haar bepaalt je uiterlijk

Feit is dat je haardracht een belangrijk onderdeel is in de oordeelsvorming. Het is één van de eerste dingen waar mensen naar kijken. Daarbij is het een afspiegeling van je innerlijk, een uiting van je persoonlijkheid. Daarom moet je haardracht passen in je zelfbeeld.

Life changing

Het aanpakken van haaruitval, dunner wordend haar of kaalheid kan daarom een echte life changer zijn. Mensen die zich soms jarenlang ongelukkig voelen over hun uiterlijk krijgen méér levensvreugde en nieuw zelfvertrouwen na een HaarStamcelTransplantatie.

In Haar en Haaruitval geven we je informatie over

  De fysiologie van het haar
Hier vind je uitleg over de verschillende soorten haren, haardichtheid, de levensduur van een haar en nog veel meer. Deze informatie updaten we regelmatig.

  Hormonen en haarconditie
De invloed van hormonen, medicijnen, roken, voeding en de mentale en psychische conditie op ons haar. Deze informatie updaten we regelmatig.

  Cosmetica 
Informatie over de verschillende haarproducten en -behandelingen, zoals haarlak, haarverf en permanenten en de invloed hiervan op het haar. Deze informatie updaten we regelmatig.

  Haarziekten 
Wetenschappelijke informatie en nieuwe inzichten over haarziekten als Alopecia Androgenetica en Alopecia Areata. Deze informatie updaten we regelmatig.

iedereen verdient mooi haar

Dat de eerste indruk belangrijk is weten we allemaal. Die is voor een groot deel gebaseerd op intuïtie: we gaan af op ons buikgevoel bij de beoordeling van iemands uiterlijk. Haardracht is daarin heel bepalend. Het is één van de eerste dingen die mensen opvalt als ze naar je kijken.

Wij nemen haarproblemen serieus

Uit onderzoek blijkt dat mensen met veel haar leuker worden gevonden, eerder worden geholpen en jonger worden gewaardeerd. Daarom is haar erg belangrijk voor sociale en psychologische functies. Het is dus niet vreemd dat mensen met een haarprobleem soms beschadigd raken in hun zelfvertrouwen. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Professionele behandeling

Uit ervaring weten we haarproblemen een breed scala aan mentale en lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. Haaruitval en kaalheid zijn dus altijd serieus te nemen. Ze verdienen het om professioneel behandeld te worden.

Heb jij problemen met je haar en wil je meer weten over mogelijke oplossingen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend consult. We helpen je graag!