Educatiebehandeling Hair Science Clinic

Haar en haaruitval

Het zijn thema´s die de mensheid al eeuwenlang bezighouden. Sinds de oudheid is haar synoniem voor kracht. Al in Bijbelverhalen speelt haar een belangrijke rol. Samson´s grote kracht zat in z´n haren. Nog altijd speelt het al dan niet hebben van haar een grote rol.

 

de Bijbelse Samson en z´n haar

de Bijbelse Samson en z´n haar

 

 

Je kapsel als statement

Je haarstijl is een middel om je te onderscheiden van de rest van de samenleving. Dat doen bijvoorbeeld boeddhistische monniken, skinheads en rasta’s. Of de rechters en advocaten in Engelse rechtszalen die met pruiken gezag afdwingen.

Haardracht of kaalheid is vaak een statement: afro, hanenkam, dreadlocks, pijpenkrullen.. allemaal voorbeelden van kapsels die cultuur, religie of politiek uitgedragen.

 

Engelse rechters met pruiken

Engelse rechters met pruiken


Orthodoxe Joodse man met pijes (pijpenkrullen)

 

Skinheads

 

Rasta hair

 

Haar bepaalt je uiterlijk

Feit is dat je haardracht een belangrijk onderdeel is in de oordeelsvorming. Het is één van de eerste dingen waar mensen naar kijken. Daarbij is het een afspiegeling van je innerlijk, een uiting van je persoonlijkheid. Daarom moet je haardracht passen in je zelfbeeld.

Life changing

Het aanpakken van haaruitval, dunner wordend haar of kaalheid kan daarom een echte life changer zijn. Mensen die zich soms jarenlang ongelukkig voelen over hun uiterlijk krijgen méér levensvreugde en nieuw zelfvertrouwen na een HaarStamcelTransplantatie.

Boek een vrijblijvend consult

 

 

 

 

 

Lees per onderwerp

  Fysiologie
Uitleg over de verschillende soorten haren, haardichtheid, de levensduur van een haar en nog veel meer. 

 

  Hormonen en haarconditie
De (grote) invloed van hormonen op de conditie van ons haar.

 

   Cosmetica 

Informatie over de effecten van cosmetica en de werkzaamheid van haargroeimiddelen. 

 

  Externe factoren bij haaruitval
De invloed van externe factoren als medicatie, voeding, seizoenen en stress op de haarconditie. 

iedereen verdient mooi haar

Dat de eerste indruk belangrijk is weten we allemaal. Die is voor een groot deel gebaseerd op intuïtie: we gaan af op ons buikgevoel bij de beoordeling van iemands uiterlijk. Haardracht is daarin heel bepalend. Het is één van de eerste dingen die mensen opvalt als ze naar je kijken. 

 

je kapsel bepaalt je uiterlijk

 

 

Wij nemen haarproblemen serieus

Uit onderzoek blijkt dat mensen met veel haar leuker worden gevonden, eerder worden geholpen en jonger worden gewaardeerd. Daarom is haar erg belangrijk voor sociale en psychologische functies. Het is dus niet vreemd dat mensen met een haarprobleem soms beschadigd raken in hun zelfvertrouwen. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Professionele behandeling

Uit ervaring weten we haarproblemen een breed scala aan mentale en lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. Haaruitval en kaalheid zijn dus altijd serieus te nemen. Ze verdienen het om professioneel behandeld te worden. 

Heb jij problemen met je haar en wil je meer weten over mogelijke oplossingen? Neem contact op voor een vrijblijvend consult. We helpen je graag.