Baardtransplantatie reviews

Baardtransplantatie reviews

Zoek je online naar baardtransplantatie reviews? Mannen met een baard worden vaak als mannelijk, volwassen en fysiek sterk gezien. Helaas is niet elke man van nature gezegend met volle gezichtsbeharing. Sommige mannen leggen zich daarbij neer, anderen niet. Wat zijn de opties als je de baardgroei wilt laten verbeteren? Door gebruik te maken van een haartransplantatie techniek, is een baardtransplantatie een geweldige manier om een voller uitziende baard te krijgen. Ontdek baardtransplantatie reviews en lees de voor- en nadelen van deze operatie.

 

Mannen haartransplantatie baard

Resultaat van een HST-baardtransplantatie

Voor- en nadelen baardtransplantatie reviews

Een volle baard is volgens veel vrouwen één van de meest sexy eigenschappen die je als man kunt hebben. Maar wat als je eigen baardgroei onvoldoende is? Het ontbreken van voldoende baardgroei is meer dan alleen vervelend. Je ziet jezelf dagelijks in de spiegel en je stoort je steeds meer aan het ontbreken van baardhaar. Sociaal isolement en een gebrek aan zelfvertrouwen zijn veel genoemde redenen om een baardtransplantatie te overwegen. De ingreep verandert vlekkerige, dunne gezichtsbeharing in een vollere baard. Zoals bij een normale haartransplantatie omvat een baardtransplantatie het verwijderen van haarzakjes uit het donorgebied en het implanteren in het baardgebied. Een baardtransplantatie heeft een kleine kans op bijwerkingen.

Waarom kiezen veel mannen voor een baardtransplantatie?

Een baardtransplantatie is aantoonbaar de meest effectieve manier om haargroei op het gezicht te creëren. Specialisten gebruiken je eigen donormateriaal om realistische resultaten te krijgen. Bovendien zijn de ingreep en het genezingsproces beide relatief snel en meestal pijnloos. Door haren uit een donorgebied te verwijderen en na het maken van kleine incisies deze haarzakjes in je kin, wangen of hals te implanteren, ontstaat nieuwe haargroei. Niet alle baardtransplantaties zijn hetzelfde. Dikwijls kiest een specialist voor het toepassen van de bekende FUE-techniek. De HST-techniek is een andere techniek die uitstekende, blijvende resultaten geeft bij een baardtransplantatie.

Transplantatie baard snel, eenvoudig en grotendeels pijnloos

Een baardtransplantatie is een ingreep die vlot verloopt. Afhankelijk van de omvang zit je een paar uur bij de haarchirurg in de behandelstoel. De ingreep gebeurt doorgaans in één sessie en is poliklinisch. De genezingstijd is relatief kort en verloopt mild. In de baardstreek vormt de huid korstjes, die vanzelf van de huid afvallen. Zelden zijn er complicaties. Om bijwerkingen te voorkomen, laat je de korstjes met rust en krab je ze niet open, om wondjes te voorkomen. Wondjes zijn gevoelig voor ontstekingen en littekens. Na drie tot vier weken vallen de getransplanteerde haren uit en begint het haargroeiproces. Binnen drie tot zes maanden zie je hoe de baardgroei zich ontwikkelt tot een mooi gevormde baard.

De keerzijde van een baardtransplantatie

Lees niet alleen positieve reviews. Het is ook belangrijk om de negatieve kant en de risico’s van de ingreep te kennen. Zo is er bij een cosmetische ingreep altijd een risico op complicaties. Onervaren haarchirurgen hebben de techniek dikwijls onvoldoende onder controle, waardoor het resultaat er onnatuurlijk of tegenvallend uitziet.

Littekens en complicaties

Haartransplantaties zijn chirurgisch en er bestaat een reële kans op littekens. Afhankelijk van de techniek die een haarchirurg toepast, zijn littekens soms zichtbaar. Dit zijn in de meeste gevallen fijne lijnen die door het omliggende haar bedekt worden, zodat ze nauwelijks opvallen. Naast een kleine kans op littekens zijn er bijwerkingen die vaker voorkomen. Zwellingen, blauwe en rode huidverkleuringen zijn normale verschijnselen. In de dagen na de ingreep trekken deze vanzelf weg. Ernstige bijwerkingen zoals ontstekingen doen zich vrijwel nooit voor. De kans is minimaal als je de nazorginstructies goed opvolgt.

Gezondheid en ervaring haarchirurg

Baardtransplantatie reviews laten zien dat de meeste complicaties bij behandeling door een ervaren haarchirurg te vermijden zijn. Het is helaas waar dat een specialist soms meer problemen veroorzaakt dan oplost. Naast grotere littekens bestaat het risico op overbelasting van het donorgebied. Als de arts meer haarzakjes uit een bepaald gebied oogst dan verstandig is, kan de haargroei er vreemd uit gaan zien. Baardtransplantaties bij onervaren artsen leiden soms tot necrose in het donor- of ontvangstgebied. Necrose is het gevolg van slechte doorbloeding, waardoor het weefsel afsterft. Overleg altijd met een specialist, voordat je de keuze voor een baardtransplantatie maakt. Bestaande gezondheidsproblemen staan een succesvol resultaat soms in de weg. Net zoals een gewone haartransplantatie is een baardtransplantatie niet voor iedereen geschikt.

Onderzoek specialist

Naast het inwinnen van informatie bij je huisarts of specialist waar je onder behandeling bent voor een chronische aandoening, doe je onderzoek naar de haarkliniek van je voorkeur. Kijk en vraag naar eerdere operaties. Lees reviews en zoek naar baardtransplantatie voor en na foto’s. Deze helpen complicaties voorkomen die kunnen ontstaan bij een slecht of verkeerd uitgevoerde operatie. Ga altijd naar een consult en laat je eerst uitgebreid voorlichten over de techniek. Stel vragen en wees kritisch. Uit reviews lees je waar je extra op moet letten en welke vragen belangrijk zijn voor een succesvolle ingreep.

Baardtransplantatie kosten

Het is onwaarschijnlijk dat je baardtransplantatie voor vergoeding in aanmerking komt. Je betaalt de ingreep uit eigen middelen. Zorgverzekeraars maken uitzonderingen, maar deze zijn zeldzaam. Als je last hebt van haarverlies door een ongeluk of letsel en/of brandwonden, kan de ingreep als reconstructieve chirurgie gezien worden. De kosten van een baardtransplantatie beginnen bij € 2.250. De prijs die je betaalt, is afhankelijk van verschillende factoren. De omvang van de ingreep, de techniek en de ervaring van de haarchirurg. Het is mogelijk om de baardtransplantatie in termijnen te betalen.

Informatie baardtransplantatie

Hebben de reviews je overtuigd om een baardtransplantatie te ondergaan? Om meer te weten te komen over je eigen behandelmogelijkheden, is het goed om een afspraak bij een haarkliniek te maken. Beperk je voorkeur niet tot een enkele kliniek. Als je naar een paar verschillende gesprekken gaat, krijg je vergelijkingsmateriaal dat op jouw situatie van toepassing is. Beoordeel de consulten en vertrouw op je intuïtie. Online reviews wijzen je op de mogelijkheden. Je eigen ervaring is nodig om een weloverwogen keuze te maken. Kijk niet alleen naar de inrichting van kliniek. Let op de manier waarop je wordt ontvangen en hoe een specialist antwoord geeft op de vragen die hebt. Hair Science Clinic biedt als enige kliniek in Nederland de minimaal invasieve HST-methode aan. Een afspraak voor een gratis consult maak je door te bellen met +31 43 601 8101.