Haarimplantaten kosten

Ben je online op zoek naar de kosten van haarimplantaten bij diverse haarklinieken? Veel behandelingen en producten beloven het haarverlies te stoppen en de haargroei te verbeteren. Het grootste van deze zogenaamde oplossingen heeft nauwelijks tot geen effect. De beste manier om erfelijke haaruitval te behandelen is door middel van een haartransplantatie. Maar wat bedragen de haarimplantaten kosten? Er is geen duidelijk of eenvoudig antwoord op deze vraag. Zowel de behandeling als het herstel hebben een kostprijs die door meerdere factoren worden beïnvloed.

Haarimplantaten kosten

Verschillende soorten haartransplantatie

Sinds de eerste haartransplantaties in de jaren 50, is er een lange weg afgelegd. Bestaande technieken zijn verbeterd, verfijnd en de ingreep wordt tegenwoordig toegepast zonder dat je later zichtbare littekens hebt. Tegenwoordig passen de meeste haartransplantatie specialisten de FUE haartransplantatie techniek toe. Tijdens de ingreep worden gezonde haarzakjes uit het donorgebied, meestal je haarkrans, met een holle naald verwijderd en in de uitgedunde plekken geplaatst. Ervaren specialisten weten hoe ze de haarzakjes in een natuurlijke groeirichting moeten plaatsen. Voordelen van de FUE-techniek zijn:

  • Veilige ingreep, met doorgaans goede resultaten.
  • Sneller herstel dan bij de FUT haartransplantatie methode.
  • Minimale littekens zichtbaar.
  • Als je kiest voor de haarsparende FUE methode, hoeft je haar voor de ingreep niet geschoren te worden. Dit is met name voor vrouwen een van de grootste voordelen.
  • Het brede aanbod maakt dat er wat te vergelijken valt.

Haarimplantaties worden uitgevoerd in een poliklinische setting. De huid wordt plaatselijk verdoofd en je maakt de ingreep bewust mee, zonder dat je pijn ervaart. De ingreep neemt 6 tot 9 uur in beslag en de meeste mensen bereiken na één behandeling het gewenste resultaat. Na afloop van de haarimplantatie mag je naar huis. Geadviseerd wordt om niet zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Je kunt nog wat last hebben van de plaatselijke verdovingen, bovendien heb je een lange tijd aaneengesloten in een behandelstoel gelegen.

Gemiddelde haarimplantaten kosten

Zoals bij elke medische of cosmetische procedure worden de haarimplantaten kosten bepaald en beïnvloed door diverse factoren. Zo zijn de plaatselijke markt en de naamsbekendheid van de haarkliniek van invloed op de prijs. De omvang van de ingreep en de ervaring van de arts tellen hierin ook mee. Gemiddeld variëren de kosten ergens tussen € 3.300 tot boven € 9.400. Feit is dat een haartransplantatie een kostbare ingreep is. Een exacte opgave van de kosten ontvang je tijdens een consult bij een specialist. Elke situatie is uniek en dat geldt ook voor haarimplantatie kosten. Omdat haarimplantaties over het algemeen als cosmetische ingreep worden beschouwd, is het onwaarschijnlijk dat je zorgverzekeraar instemt met een kostenvergoeding. Alleen wanneer het haarverlies een gevolg is van brandwonden, ziekte en/of ongeval is beperkte vergoeding mogelijk. Je zorgverzekeraar kan vertellen wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=QIljTC6Ndqk

Hersteltijd en nazorg

Naast financiële kosten zijn er ook andere zaken waar je rekening mee moet houden voor, tijdens en na een haarimplantatie. Zo heeft de behandelde hoofdhuid tijd nodig om te herstellen. Gedurende de eerste dagen laat je de hoofdhuid zoveel mogelijk met rust en pas je op dat je je hoofd niet stoot en/of onnodig onder druk zet. Was en verzorg het haar en de hoofdhuid met de producten die de arts je heeft geadviseerd en wees voorzichtig met water dat een te harde straal heeft. De hersteltijd is afhankelijk van de behandeltechniek. De unieke HaarStamcel Transplantatie methode laat een herstel zonder zichtbare littekens zien. Voor de meeste mensen geldt dat ze na 7 tot 10 dagen hersteld zijn van de ingreep. Dat neemt niet weg dat je de eerste 6 weken niet aan (contact)sporten doet. Ga ook niet zwemmen in zout water of chloorwater en ga pas weer naar de sauna als de behandelend arts dit verstandig acht. De arts licht al tijdens het adviesgesprek de mogelijke complicaties van een haartransplantatie toe. Dit kunnen zijn:

  • Nabloedingen, zwellingen, bloeduitstortingen en pijn.
  • Infecties, slechte wondgenezing en littekens.
  • Ontwikkeling van cystes op de transplantatieplaatsen.
  • Allergische reacties op de ontsmettings- en/of verdovingsmiddelen.
  • Teleurstellend resultaat.

Hoewel een operatie een mogelijke oplossing is om de haargroei te herstellen, zijn er soms minder invasieve en goedkopere alternatieven mogelijk. Zie je op tegen een chirurgische ingreep zoals een haarimplantatie, dan kun je een alternatief in de vorm van een haargroeimiddel of een betaalbare micro haar pigmentatie behandeling overwegen. Deze alternatieven zijn weliswaar voordeliger, maar de resultaten zijn niet altijd goed. Zo moet je een haargroeimiddel dagelijks blijven gebruiken en heeft tricopigmentatie regelmatige nabehandelingen nodig.

Haarimplantaten kosten – FAQ

Als je tarieven met elkaar vergelijkt, dan vallen de verschillen vaak als eerste op. Haarklinieken stellen zelf hun tarieven samen. Hierbij wordt rekening gehouden met de vaste lasten, personeelskosten, locatie en naamsbekendheid van de kliniek, ervaring van de haartransplantatie specialist, de haartransplantatie techniek en de omvang van ingreep.

Een haartransplantatie wordt alleen met plaatselijke verdovingen uitgevoerd. Het is niet mogelijk en niet aangeraden om de ingreep onder volledige narcose te doen. Het is een langdurige ingreep, waarbij je gemiddeld 6 tot 9 uur in de behandelstoel zit. Tussen het oogsten en terugplaatsen van de grafts is er tijd om wat rond te lopen en/of te lunchen.

Online zijn handige tools beschikbaar die je in staat stellen op eenvoudige manier cosmetische behandelingen met elkaar te vergelijken. Let bij het vergelijken op dat de basis van je vergelijking hetzelfde is, anders ontstaat een scheef beeld. Je kunt ook bij een aantal haarklinieken een prijsopgave aanvragen en deze naast elkaar leggen. Kijk goed naar de omvang van de ingreep, de techniek die wordt toegepast en hoe zaken als de nazorg en controles zijn geregeld.

Als je een haartransplantatie laat toepassen, dan heb je van tevoren een bepaalde verwachting. Je wilt weer met zelfvertrouwen naar een gezonde haardos in de spiegel kijken. Het is belangrijk dat de haardichtheid en groeirichting natuurlijk zijn. Ervaren haartransplantatie specialisten weten onder uiteenlopende omstandigheden de haarzakjes op de juiste manier in de transplantatiegebieden te plaatsen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld onervaren artsen, die een beperkt aantal haartransplantaties hebben toegepast.

Bekende en populaire haarklinieken hebben een zeker budget voor promoties en publicaties. De kosten hiervan worden doorberekend in de kosten die je voor een haartransplantatie betaald.

Wanneer je elders een eerste haartransplantatie hebt laten toepassen en om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met het resultaat, kun je een correctie behandeling overwegen. Hair Science Institute heeft veel ervaring met het corrigeren van elders en eerder bereikte mislukte haartransplantatie resultaten. Je betaalt hiervoor het reguliere behandeltarief dat is gericht op de omvang van de haartransplantatie.

De haarimplantatie kosten zijn niet leeftijdsgebonden. Mensen die op jonge leeftijd een haartransplantatie ondergaan, hebben vaak jaren later behoefte aan een nabehandeling. Je betaalt dan in feite twee keer het behandelbedrag. Laat je vooraf goed informeren, daarmee voorkom je dat je te veel betaalt voor de gewenste behandeling.

Haartransplantaties mislukken doorgaans niet zomaar. Je kunt teleurgesteld zijn als het resultaat niet aan je eerdere verwachtingen voldoet. De haartransplantatie specialisten van Hair Science Institute vragen je uitgebreid je verwachting te omschrijven. Is deze onrealistisch, dan wordt getracht aan de hand van voorbeelden je verwachting bij te stellen.

Wel of geen haarimplantatie ondergaan?

Het is volkomen te begrijpen dat je je zorgen maakt over haarverlies. Als het iets is dat je hebt opgemerkt, opzij hebt geschoven of dat je het nu pas begint te zien, het is begrijpelijk dat je er iets aan wilt laten doen. Een haartransplantatie is effectief bij mannen en vrouwen die weer willen genieten van een vollere haardos. Verwacht van de ingreep echter geen wonderen. Je zult nooit meer zo’n volle haardos hebben als tijdens je jonge jaren. Bovendien is een haartransplantatie een kostbare ingreep. De resultaten van de

HaarStamcel Transplantatie zijn goed en succesvol getransplanteerde haarimplantaten produceren je leven lang nieuwe haren. Ondanks de diverse voordelen die de ingreep heeft, is het verstandig om jezelf uitgebreid voor te laten lichten over deze behandeling. Niet iedereen kan de ingreep toe laten passen en als je te weinig donorhaar hebt, kun je eventueel een alternatieve behandeling ondergaan. Deze alternatieven zijn doorgaans goedkoper dan een haarimplantatie.

Ben je benieuwd naar de kosten van een haartransplantatie in jouw situatie? Laat jezelf voorlichten en adviseren door de ervaren specialisten van Hair Science Institute. Binnen de kliniek wordt de HaarStamcel Transplantatie methode al jaren met succes toegepast. Het adviesgesprek kan plaatsvinden in één van de moderne klinieken in Maastricht of Amsterdam. Je ontvangt een persoonlijk behandelplan met een overzichtelijke prijsopgave. Een afspraak voor een consult maak je door het contactformulier in te vullen en/of door telefonisch contact op te nemen met Hair Science Institute op +31 (0)43 601 8101.