Hair Science Institute

Haarimplantatie kosten

Online kan er veel informatie worden vergaard over de haarimplantatie kosten. Is er iets dat mannen, en vrouwen in mindere mate, meer beangstigt dan aanhoudend haarverlies? Het is een herinnering aan onze eigen aftakeling, een bedreiging voor het uiterlijk en daarom vaak moeilijk bespreekbaar. Haaruitval en kaalheid treft veel mensen. Het verliezen van je haar kan een paniekreactie veroorzaken en verkeerde beslissingen uitlokken. Zowel binnen- als buitenlandse haarklinieken bieden haartransplantaties en andere behandelingen bij haaruitval aan. Het probleem daarbij is dat er veel goedkope aanbieders zijn, waar behandelingen niet altijd het gewenste resultaat opleveren. Het vergelijken van haarimplantatie kosten en de resultaten die daarbij bereikt worden kan een teleurstelling voorkomen.

 

Haarimplantatie kosten

Laat jezelf niet alleen leiden door lage haarimplantatie kosten

De vraag naar haarimplantaties is de voorbije decennia sterk gegroeid. Het aanbod is toegenomen en het aantal klinieken in binnen- en buitenland is fors gestegen. De populariteit heeft de haartransplantatie voornamelijk te danken aan de bekende mensen die er geen geheim van hebben gemaakt met haarverlies te maken te hebben en die een haarimplantatie hebben laten toepassen.

Vaak is het volledige behandeltraject op beeld vastgelegd en kun je de beelden online bekijken, waardoor je een beter beeld krijgt van de mogelijkheden en resultaten die bereikt worden. Betere toegankelijkheid, verfijning van bestaande technieken en de toename van het aantal haarklinieken heeft ook invloed op de haarimplantatie kosten. Tegenwoordig kun je een prima prijs-kwaliteitverhouding nastreven. Het loont dan ook de moeite om de kosten van de verschillende haartransplantatie klinieken met elkaar te vergelijken.

Haarimplantatie tarieven Nederland

Ook in Nederland verschillen de kosten voor een haartransplantatie sterk per kliniek. Bij het bekijken van de kosten zie je tarieven die variëren tussen € 2.500 en ver boven € 10.000. De exacte kostprijs van een behandeling krijg je tijdens het consult bij een haarkliniek te horen. Heb je meer dan één behandeling nodig om het gewenste resultaat te bereiken, dan lopen de kosten vaak verder op. Toch is de gemiddelde kostprijs van een haarimplantatie in Nederland de afgelopen jaren gedaald. Dit komt onder andere door het aanbod van buitenlandse haarklinieken op de Nederlandse markt. Behandelaars uit landen als België, Thailand, Spanje en Turkije bieden betaalbare FUE haartransplantaties aan. De haarimplantatie kosten zijn in een aantal landen aanzienlijk lager dan de kosten die Nederlandse haarklinieken in rekening brengen. Wil je de kosten vergelijken? Let dan op een aantal belangrijke punten:

  • Waar wordt de haartransplantatie toegepast?
  • Welke ervaring heeft de specialist die de ingreep toepast?
  • Kun je aantoonbare resultaten zien?
  • Welke techniek wordt gebruikt?
  • Hoeveel haarzakjes worden er getransplanteerd?
  • Zijn de kosten voor het consult, nazorg en controles inbegrepen?

Het merendeel van de Nederlandse en buitenlandse klinieken past tegenwoordig de FUE methode toe. Littekens zijn niet zichtbaar en de getransplanteerde haarzakjes blijven je leven lang actief en dus nieuwe haren produceren.

Moderne behandeltechnieken

Waar het merendeel van de haarklinieken de FUE of de verouderde FUT techniek toepassen, heeft Hair Science Institute de unieke HaarStamcel Transplantatie methode ontwikkeld. Deze techniek wordt alleen bij Hair Science Institute toegepast en kent uitstekende resultaten. In welk opzicht verschilt deze methode van de bekende haartransplantatie technieken? In plaats van de haarzakjes in zijn geheel uit het donorgebied te oogsten, worden dit bij de HaarStamcel Transplantatie methode niet gedaan. Een gedeelte van de graft blijft achter in je haarkrans en het andere gedeelte wordt op de kale plaatsen geplaatst.

Het terugplaatsen wordt op dezelfde manier als bij een FUE haartransplantatie gedaan. De behandelend arts opent een haarkanaaltje in de huid en daar wordt de graft in geplaatst. Na de ingreep hebben de grafts een aantal dagen nodig om vast te groeien. Het voordeel van deze unieke behandelmethode is dat je haarkrans intact blijft en dat er tegelijkertijd op plaatsen waar het haar is verdwenen, nieuwe haargroei wordt gecreëerd.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9HggWibjZsI

Haarimplantatie kosten vergoeding

Als je de haartransplantatie kosten en mogelijkheden met elkaar vergelijkt, dan zie je dat de kosten nauwelijks vergoed worden. Zorgverzekeraars zien een haartransplantatie als cosmetische behandeling, wat vergoeding vrijwel onmogelijk maakt. Veel mensen die lijden onder het haarverlies ervaren het uitblijven van vergoedingsmogelijkheden als wrang en oneerlijk. Het komt helaas regelmatig voor dat mensen een alternatieve behandeling ondergaan, omdat de haarimplantatie kosten te hoog zijn. Wat veel mensen tegelijkertijd niet of onvoldoende weten is dat er mogelijkheden bestaan om de haartransplantatie in termijnen te betalen.

Nederland kent een aantal gespecialiseerde kredietmaatschappijen die zich richten op het financieren van medische en cosmetische behandelingen. Wil je een haarimplantatie in termijnen betalen? Een kredietverstrekker bekijkt hiervoor je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Ook je kredietverleden wordt opgevraagd. Krijg je een krediet aangeboden? Dan ben je over het geleende bedrag rentekosten verschuldigd. De lening wordt aangemeld bij het BKR in Tiel. Dit kan van invloed zijn op je toekomstige kredietwaardigheid.

Persoonlijk kostenoverzicht haarimplantatie

Ben je benieuwd hoe de kosten van een HaarStamcel Transplantatie of haarimplantatie zich verhouden tot een FUE- of FUT-haartransplantatie? Tijdens een vrijblijvend consult bij Hair Science Institute in Amsterdam of Maastricht brengen de ervaren specialisten jouw situatie in beeld. Daarbij wordt gekeken naar het haarverlies, het aanwezige donorhaar en je gezondheid en medisch verleden. Gebruik je regelmatig medicijnen? Ben je bekend met een chronische aandoening? Neem, daar waar mogelijk, informatie mee naar het consult.

De specialist kan hier tijdens het beoordelen van je geschiktheid voor de haartransplantatie rekening mee houden. Je kunt voorbeelden bekijken van haartransplantaties die in de klinieken van Hair Science Institute hebben plaatsgevonden en er is tijd voor het stellen van vragen. Afhankelijk van je geschiktheid wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld en geeft een specialist aan hoeveel haarzakjes je voor het gewenste resultaat kunt laten transplanteren. De haarimplantatie kosten bij Hair Science Institute beginnen bij € 3.300.

Haarimplantatie kosten FAQ

De gemiddelde kostprijs voor een haartransplantatie met de HaarStamcel Transplantatie methode bij Hair Science Institute ligt tussen € 3.300 en € 9.400.

Zorgverzekeraars plaatsen de haarimplantatie onder de noemer cosmetische behandelingen. Hier is vanuit de basisverzekering geen vergoeding voor mogelijk. Enkele, vaak dure, aanvullende verzekeringen bieden uiterst beperkte vergoedingsbedragen.

De kosten van de ingreep maken niet tot nauwelijks onderscheid tussen mannen en vrouwen. De prijs die je voor een haartransplantatie betaalt, is afhankelijk van de omvang en complexiteit van de ingreep. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar het aantal grafts dat wordt behandeld en de techniek die daarbij wordt gebruikt.

Ja. Hair Science Institute werkt samen met BSB-lening. Op basis van je maandelijkse inkomsten en uitgaven kun je een kredietaanvraag doen. De aanvraag wordt beoordeeld op basis van je financiële, gezins- en woonsituatie. Uiteraard wordt gekeken naar je kredietverleden. Als je aanvraag wordt goedgekeurd ontvang je een kredietvoorstel en kun je de gewenste ingreep in termijnen afbetalen.

Bij het berekenen van de kosten van een haartransplantatie houdt een kliniek rekening met de maandelijkse kosten die worden betaald om de kliniek draaiende te houden. Dit zijn zowel de vaste lasten voor gas, licht en water, maar ook uitgaven voor promotie en publiciteitscampagnes worden daarin meegerekend.

Daarnaast zijn de personeelskosten in Turkije aanzienlijk lager dan in Nederland. Al deze factoren samen, maken dat Turkse klinieken goedkopere behandelingen aanbieden en toepassen. Bovendien is de kwaliteitsstandaard in Turkije vaak lager dan in Nederland. Let op dat goedkoop soms duurkoop kan zijn, wanneer je kiest voor een haartransplantatie in het buitenland.

Ja, je kunt zowel de technieken als kosten met elkaar vergelijken. Om de juiste vergelijking te maken, ga je uit van dezelfde basisgegevens. Dat betekent een gelijkwaardig aantal grafts en een identieke behandelmethode. Let bij het vergelijken van de tarieven op wat allemaal bij een prijsvoorstel is inbegrepen en hoe e.e.a. is geregeld ten aanzien van nazorg en controles.

Het merendeel van de behandelend klinieken geeft een bepaalde vorm van garantie. Je kunt de garantie voorwaarden navragen tijdens het consult bij de haartransplantatie specialist.

Nee, je betaalt voor een complete behandeling. Zeker bij haartransplantaties waarbij grotere aantallen haarzakjes behandeld worden is het voor jezelf prettiger om voor een behandeling te kiezen. Laat je de ingreep al op relatief jonge leeftijd toepassen? De kans bestaat dat je na een aantal jaren een nabehandeling wenselijk vindt. Het is vooraf moeilijk te voorspellen hoe het haarverlies zich continueert.

Kortingsmogelijkheden en voorwaarden kun je navragen tijdens je bezoek aan de kliniek.

In sommige gevallen kan een extra behandeling nodig zijn, wanneer er sprake is van een groot kalend gebied. Er wordt soms ook gekozen om de haardichtheid verder te vergroten met een tweede behandeling.

De meeste haartransplantaties zijn succesvol, hoewel het negen tot twaalf maanden kan duren voordat het resultaat definitief is. Het is gebruikelijk dat het getransplanteerde haar na een aantal weken eerst uitvalt, voordat het opnieuw gaat groeien.

Haartransplantatie tarieven zijn niet leeftijdsgebonden. De meeste specialisten raden de ingreep niet aan wanneer je jonger bent dan 25 jaar. Mensen die op jonge leeftijd een haartransplantatie ondergaan, hebben jaren later vaak behoefte aan een nabehandeling, omdat de omliggende haren alsnog zijn uitgevallen.

De kosten van de ingreep variëren en worden beïnvloed door factoren als naamsbekendheid en locatie van de kliniek, ervaring van de specialisten en de omvang van de ingreep.

De meeste mensen hebben na een ingreep het gewenste resultaat. Een enkele keer gebeurt het dat iemand met behulp van een tweede haartransplantatie de haardichtheid laat vergroten. De haartransplantatie specialist kan een vrij nauwkeurige inschatting maken van het resultaat dat je kunt verwachten.

Naast de haarimplantatie zelf zijn inbegrepen de nazorg en controles. Ook eventuele medicatie is bij het behandeltarief inbegrepen. Het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd is vooraf met je besproken. Je weet precies waar je op financieel vlak aan toe bent, van bijkomende kosten is geen sprake.

Nee, het eerste consult of adviesgesprek in de kliniek is gratis.

De kosten voor de correctie hangen af van de omvang en het aantal haarzakjes dat wordt behandeld. Voordat een correctie behandeling plaatsvindt, wordt eerst beoordeele of je gezondheid een haartransplantatie toelaat.

Kosten die betaald zijn voor medische zorg kunnen soms gedeeltelijk van de jaarlijkse belastingaangifte afgetrokken worden. De Belastingdienst hanteert strikte voorwaarden. Laat je eerst adviseren door een belastingconsulent.

De specialist geeft je tips en adviezen op het gebied van huid- en haarverzorging na de ingreep. Stelt de specialist een bepaald product voor? Gebruik deze zolang het advies luidt. Vaak volstaat het gebruik van een milde, reinigende shampoo.

De verouderde FUT-techniek is tegenwoordig de methode die vaak het voordeligst wordt aangeboden. Het is een techniek die in Nederland echter nauwelijks nog wordt toegepast. Nieuwere methodes zijn geavanceerder, waardoor snijden en hechten niet langer nodig zijn.

Een last-minute haartransplantatie kan met korting worden aangeboden. Je weet dan zeer kort van tevoren wanneer de ingreep plaatsvindt. Last-minute of flexibele haartransplantaties worden aangeboden als een eerder geplande behandeling wordt afgezegd. De kosten zijn iets lager, maar je moet wel op korte termijn verschillende zaken regelen. Je hebt een aantal dagen nodig om te herstellen van de ingreep.

Plan een gratis consult

Wil je meer weten over de haartransplantatie techniek van Hair Science Institute? Ben je benieuwd welke resultaten je kunt verwachten en hoeveel haarzakjes je kunt laten transplanteren? Maak een afspraak voor een gratis haartransplantatie consult. Van lange wachtlijsten is geen sprake. Je wordt behandeld in moderne kliniekruimtes die van alle gemakken zijn voorzien. Een afspraak maak je door telefonisch contact op te nemen met Hair Science Institute op T +31 (0)43 601 8101 of door het contactformulier in te vullen.