Haarimplantatie reviews

Is chirurgisch haarherstel de moeite waard? Door het lezen van haarimplantatie reviews krijg je een idee van de inhoud en resultaten van deze cosmetische ingreep. Haarverlies, hoe vervelend ook is meestal een normaal gevolg van veroudering. Overmatige en/of plotselinge haaruitval kan het gevolg zijn van een medische aandoening, een fysiek of emotioneel trauma en genetische gevoeligheid. Een haarimplantatie is bedoeld om de haargroei te herstellen. Als je echt last hebt van haarverlies of kaalheid, is een haartransplantatie een ingreep om meer zelfvertrouwen te krijgen. Lees reviews van haartransplantaties en bespreek met een arts wat je tijdens en na de operatie kunt verwachten.

 

Haarimplantatie man

Behaald resultaat met 1450 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

Belang van haarimplantatie reviews

Als je aan een haarimplantatie denkt, maar nog niet zo lang met haarverlies te maken hebt, dan kun je eerst andere behandelmethoden overwegen. Haargroeimiddelen zoals finasteride en minoxidil of misschien mesotherapie bij haaruitval zijn nuttig bij beginnende haaruitval. Ervaringsdeskundigen zijn het erover eens dat je een completer beeld hebt van het haarverlies als eerst andere behandelingen plaatsvinden. Wanneer je een haartransplantatie op jonge leeftijd ondergaat, is het niet uit te sluiten dat je jaren later een aanvullende ingreep nodig hebt. Praat over je gevoel en haarverlies met een huisarts of dermatoloog. Deze geven je informatie over het gebruik en de risico’s van haargroeimiddelen en andere behandeltechnieken.

Nauwkeurige haarimplantatie techniek

De behandeltechnieken en instrumenten die specialisten bij haartransplantaties gebruiken, zijn de afgelopen jaren verfijnd. Een van de meest toegepaste technieken is de FUE-methode, waarbij ieder haarzakje individueel geëxtraheerd en geïmplanteerd wordt. Kies je voor de HaarStamcel Transplantatie, dan verloopt de behandeling nagenoeg op dezelfde manier als bij een FUE-haartransplantatie. Het donorgebied blijft echter beter intact. Assistenten bereiden de geoogste haarzakjes voor op de implantatie in de kale gebieden. Er vindt een gelijkmatige verdeling plaats, wat leidt tot een natuurlijke haargroei.

Ingrijpend, maar relatief pijnloos

Uit haarimplantaties reviews is op te maken dat het een dure behandeling is. Wat je precies voor de ingreep betaalt, hangt af van verschillende factoren. Vooral het aantal haarzakjes dat je nodig hebt speelt mee. Een complexe haartransplantatie kan meer dan tienduizend euro kosten. Aan de andere kant zijn er klinieken in het buitenland, zoals Turkije die de ingreep voor lagere tarieven aanbieden. Je zult je goed in moeten lezen als je besluit voor de buitenlandroute te kiezen. De meeste mensen gaan binnen een week na de operatie weer aan het werk. Korstjes vallen tussen de 7 en 10 dagen vanzelf van de huid. De enige pijn die je voelt, is van het zetten van de plaatselijke verdovingen. Napijn komt zelden voor. Wel zijn er zwellingen en huidverkleuringen. De eerste zes weken doe je het rustig aan en vermijd je overmatig zweten en intense fysieke inspanning.

Blijvende resultaten

Erfelijke haaruitval gebeurt meestal volgens een typisch mannelijk en typisch vrouwelijk patroon. Mannen zien hoe de haarlijn verandert en de inhammen dieper worden. De haren die boven op het hoofd groeien, hebben een andere structuur dan haren in de haarkrans. Deze haren zijn vatbaar voor de invloed van dihydrotestosteron waardoor ze eerder en sneller uitvallen. Daarom is het haar uit de haarkrans geschikt om te transplanteren. De bijzondere structuur blijft na een implantatie behouden. Dat betekent wel dat haar dat tijdens de haartransplantatie (nog) niet is uitgevallen dat later wel kan doen. Wees proactief om de gezondheid van je haar te behouden. Overleg met een haarchirurg hoe je dat doet. Daarmee neem je de grootste zorg weg en geniet je van blijvende resultaten.

Slagingspercentage haarimplantatie

Haartransplantaties zijn effectief voor het herstellen van de haargroei dat door erfelijke haaruitval verloren is gegaan. Het succes van de ingreep hangt af van veel factoren, waaronder de kennis en vaardigheid van de haarchirurg en de gebruikte techniek. Als je reviews leest, vind je informatie over haarklinieken, haarchirurgen, behandeltechnieken, prijzen en resultaten. Reviews bieden een uitgangspunt voor een consult bij een specialist. Door ervaringen van anderen krijg je vragen over de behandeling waarop je graag een antwoord wilt hebben. Schrijf deze vragen op en stel ze tijdens een consult. Belangrijke vragen zijn:

  • Heeft een arts ervaring met haartransplantatie? Zijn er voorbeelden van eerdere ingrepen?
  • Welke techniek past een arts toe? Hoeveel haarzakjes zijn bij de operatie inbegrepen?
  • Is de arts geregistreerd of gecertificeerd?
  • Wie voert de ingreep uit? Alleen de arts of wordt er samengewerkt met assistenten?
  • Wat zijn de kosten van de ingreep?
  • Hoe is de nazorg geregeld?

Risico’s en bijwerkingen

Een ander interessante mogelijkheid van haarimplantatie reviews zijn de berichten over bijwerkingen en risico’s. Over het algemeen is een haartransplantatie een relatief veilige ingreep, zolang deze door een ervaren haarchirurg wordt toegepast. Zelfs succesvolle ingrepen hebben een risico op bijwerkingen. De moderne behandeltechnieken laten vrijwel geen opvallende littekens na. Het is belangrijk om de dagen na de ingreep je hoofdhuid met rust te laten. Bij jeuk is koelen toegestaan, maar krabben niet. Krabben heeft een risico op huidbeschadiging en infecties. Folliculitis is zeldzaam, maar bij het niet of onvoldoende naleven van de nazorginstructies iets wat van invloed is op het resultaat. Schrik niet als drie tot vier weken na de ingreep het getransplanteerde haar uitvalt. Dit is normaal. Vanaf drie maanden na de haarimplantatie komt nieuwe haargroei voorzichtig tot ontwikkeling. Het duurt tien tot twaalf maanden, voordat het resultaat compleet is.

Haarimplantatie reviews – FAQ

De meeste reviews die je leest zijn positief. Mensen zijn over het algemeen tevreden over het verloop van de behandeling en de blijvende resultaten. De ervaring hangt af van de deskundigheid van de haarchirurg en de manier waarop de ingreep wordt gedaan.

Het duurt vier tot zes maanden voordat je echte veranderingen in de haargroei ziet. Een volledig haarimplantatie traject duurt ruim een jaar. De resultaten gaan levenslang mee, omdat gezonde haarzakjes worden getransplanteerd naar plaatsen met haarverlies.

Bijwerkingen zijn nabloedingen, zwellingen, blauwe huidverkleuringen, verandering van gevoel in het behandelde gebied, slechte wondgenezing, ontstekingen en littekens. Zelden doen zich ernstige complicaties voor. Niet alle oorzaken van haarverlies zijn met een haarimplantatie op te lossen.

Praat met een aantal verschillende haarchirurgen die bij diverse haarklinieken werken. Lees hoe anderen de behandeling hebben ervaren. Doe onderzoek naar de mogelijkheden en vraag informatie op bij binnen- en buitenlandse behandelaars.

Vanaf drie weken na de ingreep is het normaal om haarverlies op te merken. De getransplanteerde haren vallen uit en de rustfase breekt aan. Drie maanden na de ingreep zie je nieuwe haargroei. De resultaten ontwikkelen zich ruim twaalf maanden en langer na de operatie.

Dat kan zeker. Naarmate de tijd voorbij gaat, zie je dat er dikkere en vollere haren gaan groeien op de transplantatie plaatsen. Je haardos ziet er dankzij de haartransplantatie gezonder uit dan voorheen.

Stel vragen tijdens het consult. Je hebt vragen die gaan over jouw situatie en de resultaten die je kunt verwachten. Wees niet bang om te vragen naar resultaten die een arts eerder heeft bereikt. Als je een goed gevoel hebt en vertrouwen in de specialist dan ben je bij de juiste arts.

Ja, vaak is het zo dat je uit negatieve reviews interessante dingen te weten komt. Zo lees je waarom iemand een teleurstellend resultaat heeft en waarom het belangrijk is de nazorginstructies toe te passen.

De kosten variëren en er zitten grote verschillen tussen binnen- en buitenlandse haarimplantaties. Online zijn er mogelijkheden om te vergelijken en prijsopgaves aan te vragen. Het is een kostbare ingreep, waarbij de prijs onder meer afhangt van de techniek en de omvang. De gemiddelde prijs die voor een haartransplantatie wordt betaald ligt tussen € 3.000 en € 10.000.

Haarchirurgen passen verschillende haarimplantatie technieken toe. Afhankelijk de omvang van de ingreep wordt gekeken wat in jouw geval de beste resultaten geeft. Het verschil zit voornamelijk in de manier waarop de haarzakjes geoogst worden.

Een haarimplantatie duurt 6 tot 9 uur. Het aantal haarzakjes dat is inbegrepen is van invloed op de behandelduur. Verspreid over de dag vinden pauzes plaats.

Meer informatie over een haarimplantatie

Erfelijke haaruitval is vervelend en onomkeerbaar. Als de haarzakjes zijn verdwenen is nieuwe haargroei op die plaats niet langer mogelijk. De enige methode om nieuwe haargroei te krijgen, is met een haarimplantatie. Spreekt deze techniek je aan en wil je meer weten over de behandelmogelijkheden en je geschiktheid voor de ingreep? Hair Science Clinic past als enige kliniek de geavanceerde HaarStamcel Transplantatie toe. Uitgebreide informatie over deze techniek lees in je in de brochure die je gratis aanvraagt. Wil je meer weten over de prijs van de techniek? Maak dan een afspraak voor een consult bij een van onze haartransplantatie specialisten. De arts onderzoekt je hoofdhuid en praat met je over de oorzaak van het haarverlies. Ook je gezondheid en medische achtergrond komen uitgebreid aan bod. Een afspraak maak je telefonisch via +31 43 601 8101.