een leven lang plezier

HaarStamcel Transplantatie kosten

Ben je benieuwd naar HaarStamcel Transplantatie kosten? Haaruitval of kaalheid is voor velen een groot probleem. Er zijn tal van behandelingen beschikbaar om haaruitval te behandelen. De ene behandeling heeft meer en ernstigere bijwerkingen dan de ander. HaarStamcel Transplantatie is een effectieve behandeling voor haarverlies. Het is een chirurgische haarbehandeling, waarbij je eigen haarzakjes worden gebruikt om haargroei te bevorderen. De ingreep helpt bij het genereren van haarcellen om haaruitval en kaalheid te behandelen. Niet alleen wordt haarverlies verminderd, ook de textuur en kwaliteit van het haar kan verbeteren. De HaarStamcel Transplantatie kosten worden door diverse factoren beïnvloed.

HaarStamcel Transplantatie ervaring

Verstoring haargroeicyclus veroorzaakt haarverlies

De haargroei is een complex systeem dat verschillende fasen doormaakt. Naarmate een haar zich ontwikkelt, wordt het haar omhoog ‘geduwd’. Op sommige plaatsen stopt de haar met groeien zodra een bepaalde lengte is bereikt, denk aan been- of borsthaar. Het hoofdhaar is echter uniek. Dit haar blijft onbeperkt groeien, al kan de groei na verloop van tijd vertragen. Om te groeien heeft het haar verschillende ingrediënten nodig, waaronder:

  • Optimale doorbloeding om de haarwortels te voeden en van zuurstof te voorzien.
  • De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitamines, mineralen en plantenextracten.
  • Gebruik van mild reinigende shampoos en conditioners.

Zonder dat al deze ingrediënten aanwezig zijn, vertraagt soms de haargroei uiteindelijk helemaal.

Haarverlies behandelen

Haaruitval treedt op wanneer de haargroeicyclus wordt verstoord. De follikels krimpen en bij alopecia androgenetica worden de haarzakjes vernietigd, waardoor nieuwe haargroei niet mogelijk is. Andere oorzaken van haaruitval zijn medicijnen, hormonale veranderingen, lichamelijke en psychische stress. In geval van androgene alopecie zal het haar niet zonder hulp opnieuw groeien. Haarchirurgie is erop gericht de haargroei te herstellen. Dit is waar een HaarStamcel Transplantatie uitkomst kan bieden. Door gebruik te maken van gezonde haarzakjes, komt nieuwe haargroei terug op uitgedunde plaatsen. Het toepassen van de vernieuwende haartransplantatie techniek laat het donorgebied beter intact. De haarkrans wordt minder belast, waardoor je een gezonde haargroei hebt.

HaarStamcel Transplantatie techniek

Het proces van de HaarStamcel Transplantatie is vergelijkbaar met de FUE haartransplantatie techniek. In plaats van het volledige haarzakje te extraheren, blijft een deel van de graft in het donorgebied achter. Niet alleen wordt het donorgebied minimaal belast, ook wordt nieuwe haargroei gecreëerd op plaatsen waar het haar is uitgevallen. Na het extraheren van het benodigde aantal grafts worden de haarzakjes geprepareerd om in de aangewezen plekken geïmplanteerd te worden. De ingreep is minimaal invasief en bijna pijnloos. Het extraheren en implanteren van de haarzakjes gebeurt met lokale anesthesie.

Herstel en bijwerkingen

De hersteltijd van de HST techniek is kort. Als je gezond bent en het advies van de arts opvolgt, herstelt de huid zich binnen 10 dagen van de ingreep. Je kunt na de ingreep korte tijd lichte napijn ervaren. De behandelde huid is licht gezwollen en soms zijn blauwe plekjes te zien. Wanneer de huid geneest, worden korstjes gevormd. Krab deze niet open. Je verkleint het risico op ontstekingen en blijvende littekens. Je krijgt het advies om het de eerste week rustig aan te doen en je hoofd zoveel mogelijk te ontzien. Normaal gezien kun je vanaf 5 tot 6 weken na de ingreep weer alles doen zoals voorheen.

 

Samenstelling HaarStamcel Transplantatie kosten

Factoren als techniek, omvang, de locatie en naamsbekendheid van een haarkliniek zijn van invloed op de prijs die je voor de behandeling betaalt. De HaarStamcel Transplantatie wordt toegepast door de ervaren haartransplantatie specialisten van Hair Science Clinic. Na jarenlang onderzoek verricht te hebben wordt de techniek succesvol toegepast bij mannen en vrouwen die last hebben van haaruitval. Een haartransplantatie is een ingreep die op je behoefte wordt afgestemd. Je kunt een litteken laten corrigeren, maar je kunt ook vergevorderde haaruitval laten behandelen. De mogelijkheden zijn divers en de kosten lopen sterk uiteen. Na een consult bij een specialist ontvang je een behandelplan inclusief een kostenopgave.

Uitleg haartransplantatie kosten

De kosten voor een haarimplantatie zijn hoog. Afhankelijk van het aantal haarzakjes dat je laat behandelen en de techniek die wordt toegepast, beginnen de tarieven bij € 3.300. Je kunt proberen offertes met elkaar te vergelijken. In tegenstelling tot de FUT en FUE methode blijft bij de HaarStamcel Transplantatie je donorgebied intact. De HST techniek wordt bovendien regelmatig toegepast bij mensen die een haartransplantatie in Turkije hebben laten doen en waarbij het resultaat niet naar verwachting is. Ook littekens van eerdere haartransplantaties worden met de HST techniek gecamoufleerd. Bij het behandeltarief zijn de kosten voor de nazorg en controles inbegrepen. Het is niet zo dat je na de ingreep plotseling met extra kosten te maken krijgt.

HaarStamcel Transplantatie kosten – FAQ

De kosten van de ingreep beginnen bij € 3.300,-. De exacte prijs krijg je tijdens een consult in Amsterdam of Maastricht.

Een HST haartransplantatie is een behandeling die op je behoefte wordt afgestemd. Tijdens het consult beoordeelt een specialist je hoofdhuid, het donorgebied en de mate van haarverlies. Op basis daarvan kan het aantal grafts dat je nodig hebt voor een natuurlijk resultaat, berekend worden. Dit aantal is bepalend voor de prijs die je betaalt.

Ja, haartransplantaties in Turkije zijn gemiddeld goedkoper. De HST-techniek is door de specialisten van Hair Science Clinic ontwikkeld en wordt uitsluitend door onze kliniek aangeboden. Turkse haarklinieken gebruiken andere, goedkopere haartransplantatie technieken.

Ja, de HST-methode is een geavanceerde techniek die alleen door ervaren specialisten wordt gedaan. Wanneer je kijkt naar oudere technieken zoals de FUT-methode, zie je de verschillen in prijs. Verouderde technieken worden goedkoper aangeboden en toegepast.

Nee, haartransplantatie kosten worden meestal niet vergoed. Uitzonderingen zijn beperkt tot haaruitval dat een gevolg is van brandwonden en ongelukken. Informatie lees je in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Korting kan gegeven worden als je gebruikt maakt van een last minute behandeltarief. Niet iedereen kan de tijd even flexibel indelen. Bij een last minute haartransplantatie weet je alleen kort van tevoren wanneer de ingreep plaatsvindt. De behandeltijd komt beschikbaar, omdat een geplande ingreep wordt afgezegd. Het staat je vrij om wel of niet in te gaan op de last minute aanbieding.

Ja, al is het lastig om de HST-techniek te vergelijken. Vraag bij een paar haarklinieken een prijsopgave op die op maat is berekend. Kijk naar de techniek die wordt gebruikt, het aantal grafts dat wordt getransplanteerd en de manier waarop het consult en nazorg in rekening worden gebracht. Vergelijk geen verschillende technieken met elkaar. Dit geeft een verkeerd beeld.

Hair Science Clinic biedt mogelijkheden voor een gespreide betaling. Je wordt in contact gebracht met BSB-lening die samen met je zoekt naar een passende kredietmogelijkheid of persoonlijke lening. Elk krediet of lening die je afsluit wordt aangemeld bij het BKR in Tiel en kan van invloed zijn op je kredietwaardigheid.

In de meeste gevallen is één haartransplantatie voldoende voor het gewenste resultaat. Het kan gebeuren dat je op jonge leeftijd een haarimplantatie ondergaat, waardoor je jaren later behoefte hebt om een aanvullende ingreep toe te laten passen.

Iedere behandeling staat op zich. Een aanvullende haartransplantatie is vaak beperkter in omvang dan de eerste ingreep. In dat opzicht betaal je minder. Vragen naar de beschikbare kortingsmogelijkheden staat vrij. Een specialist licht de mogelijkheden toe en spreekt met je over de prijs die voor een volgende haartransplantatie in rekening wordt gebracht.

HST haartransplantatie informatie

Onderzoek je de haartransplantatie techniek als oplossing voor haaruitval? De HST techniek is een behandeling met blijvend resultaat. Je haar ziet er gezond en vol uit, de kale plekken worden van nieuwe haargroei voorzien. Als je meer wilt weten over de HaarStamcel Transplantatie kun je de uitgebreide informatie brochure van Hair Science Clinic aanvragen. Je kunt ook voor een adviesgesprek kiezen. Tijdens het consult krijg je niet alleen meer informatie over de behandeling, maar een specialist onderzoekt ook hoe de ingreep bij je toegepast kan worden. De specialisten laten je zien hoe de resultaten van de haartransplantatie zijn en geven antwoord op de vragen die je hebt. Een afspraak maak je door het contactformulier in te vullen of telefonisch contact op te nemen met Hair Science Clinic op +31 (0)43 601 8101.