Hair Science Clinic - haartransplantatie met het meest natuurlijke resultaat

Haartransplantatie kosten mannen

Een haartransplantatie is een populaire, cosmetische ingreep om haarverlies te behandelen. In Nederland wordt een haartransplantatie uitgevoerd in een privékliniek. Nederlandse haartransplantatie kosten bij mannen liggen tussen € 3.300 en € 9.400. Mannen die een haartransplantatie overwegen, kunnen ook kiezen voor andere medische behandelingen bij haaruitval die goedkoper en minder ingrijpend zijn.

 

Haartransplantatie kosten mannen

Mannelijke kaalheid behandelen

Een flinke meerderheid van de Nederlandse mannen krijgt op een bepaald moment in hun leven te maken met haaruitval. Steeds vaker wordt over een haartransplantatie nagedacht. Mannen zien hoe bekende mensen de ingreep met succes ondergaan en hoe op kale plekken weer haargroei wordt gecreëerd. Het is bekend dat een haartransplantatie zeer goede, permanente resultaten kan geven. Het valt echter niet te ontkennen dat haartransplantatie kosten voor mannen behoorlijk hoog kunnen zijn en dat het een cosmetische ingreep betreft waar bepaalde risico’s aan zijn verbonden.

De behandeling is in principe alleen geschikt voor mannen die lijden aan Alopecia androgenetica en niet voor andere vormen van haarverlies. Voor een succesvolle haartransplantatie heb je bovendien voldoende gezond donorhaar nodig. Als het kale gebied groter is dan het met haar bedekte gebied, is een transplantatie waarschijnlijk niet de juiste oplossing voor je haarverlies.

Haartransplantatie kosten mannen nader bekeken

Een haartransplantatie neemt doorgaans een hele dag in beslag, zonder dat er opname of overnachting in de kliniek nodig is. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je maakt de haartransplantatie bewust mee, zonder dat je pijn voelt. Momenteel is de FUE haartransplantatie de meest toegepaste techniek. In tegenstelling tot de verouderde FUT techniek, laat de FUE methode en zeker de HaarStamcel Transplantatie minder zichtbare littekens achter en herstelt het overgrote merendeel van de mannen zonder enige vorm van complicaties of bijwerkingen. Het slagingspercentage van de ingreep is hoog en een ruime meerderheid van de mannen kijkt achteraf tevreden terug op het behandeltraject. Toch zijn er grote prijsverschillen en is het raadzaam om vooraf de behandelmogelijkheden te bekijken en vergelijken.

Hoge haartransplantatie kosten in Nederland dan in het buitenland?

Het succes van de ingreep heeft zich vertaald naar een groter aantal binnen- en buitenlandse haarklinieken die haartransplantatie toepassen. Je kunt de gewenste behandeling zowel in Nederland als in het buitenland ondergaan. Een van de voornaamste redenen om naar het buitenland te gaan, is de lagere prijs. Een haartransplantatie is een kostbare cosmetische behandeling. Zorgverzekeraars vergoeden cosmetische ingrepen zelden tot nooit. Dit maakt dat je de haartransplantatie kosten met eigen middelen zal moeten betalen. Voor veel mensen is dit helaas nog maar al te vaak reden om van de ingreep af te zien. Onbekend is het feit dat het bij de meeste haarklinieken mogelijk is om een haartransplantatie in termijnen te betalen.

Wil je de behandeling graag laten toepassen, maar kun je het behandelbedrag niet in één keer betalen? Gespecialiseerde kredietverstrekkers bekijken samen de mogelijkheden met je. Op basis van je maandelijkse inkomsten en uitgaven wordt gekeken of je in aanmerking komt voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Om een weloverwogen beslissing te nemen, wordt ook je kredietverleden gecontroleerd. Zorg dat je vooraf op de hoogte bent van de looptijd van de kredietovereenkomst, het rentepercentage en de eventuele mogelijkheden om versneld af te lossen. Wil je liever geen lening afsluiten, maar kun je het bedrag ook eigenlijk niet in één keer missen? Misschien is het mogelijk om door te sparen en/of door een beroep te doen op familie of kennissen.

Kosten haartransplantatie traject

Een haartransplantatie is een ingreep die zeer persoonlijk is. Waar jij misschien alleen een uitgedunde haardos op wilt laten vullen, wil iemand anders een uitgebreide behandeling. Dat maakt dat de kosten pas tijdens een consult op maat berekend kunnen worden. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met:

  • De haartransplantatie techniek die toegepast zal worden.
  • Het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd.
  • Inbegrepen kosten zoals het consult, nazorg en controles.

Haarklinieken zijn vrij om eigen tarieven vast te stellen. De ene kliniek heeft maandelijks meer vaste lasten dan de andere en sommige klinieken hebben een groter promotiebudget dan anderen. Al deze afzonderlijke factoren worden in de kosten van de ingreep meegeteld. Staar jezelf bij het bestuderen of voorbereiden van een haartransplantatie niet volledig blind op de prijzen en prijsverschillen. Uiteraard speelt de kostprijs mee in het bepalen van je keuze, maar vergeet jezelf daarbij niet te verzekeren van de ervaring van de behandelend specialist en de kwaliteit van de behandeling. Relatief goedkope aanbiedingen, worden vaak uitgevoerd door onervaren haartransplantatie specialisten. Een natuurgetrouw resultaat vraagt een ervaren, vaste hand.

Ontwikkeling unieke haartransplantatie techniek, de HaarStamcel Transplantatie

Net als in het verleden worden ook tegenwoordig verbeteringen aan bestaande technieken en behandelapparatuur gedaan. Hair Science Institute heeft op deze manier de unieke HaarStamcel Transplantatie methode ontwikkeld. In tegenstelling tot een standaard FUE haartransplantatie, worden de haarzakjes voor het oogsten op een andere manier uit het donorgebied uitgenomen. Niet de volledige graft wordt geoogst, maar slechts een gedeelte.

Het gedeelte dat achterblijft produceert nieuwe haren. Datzelfde geldt voor het gedeelte van de graft dat in het transplantatiegebied wordt geplaatst. De haargroei in je haarkrans blijft volledig intact en ook op kale plekken wordt nieuwe haargroei gecreëerd. De kosten voor de ingreep beginnen bij € 3.300. Resultaten die met de methode behaald worden, zijn doorgaans goed en permanent.

Haartransplantatie kosten mannen FAQ

Hair Science Institute is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Overweeg jij een HaarStamcel Transplantatie en ben je benieuwd naar de haartransplantatie kosten voor mannen? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

In Nederland betaal je voor een haartransplantatie bedragen tussen de € 3.300 en € 9.400. De exacte kostprijs verschilt per ingreep en per persoon.

Haarklinieken zijn vrij eigen om hun eigen tarieven vast te stellen. Mede bepalend voor het tarief dat je betaalt, zijn het aantal haarzakjes die worden getransplanteerd, de techniek die daarbij wordt toegepast, de naamsbekendheid- en locatie van de haarkliniek en de ervaring van de behandelend specialist.

Naast de haartransplantatie zijn ook de kosten voor het consult, nazorg, controles en medicatie inbegrepen. Je weet voor aanvang van de ingreep precies wat je op financieel gebied mag verwachten.

Nee, er is zelden sprake van een medische noodzaak. Haartransplantaties vallen onder de noemer cosmetische behandelingen. Daar staan vanuit de basisverzekering geen vergoedingsmogelijkheden tegenover. Zelfs als je een aanvullende zorgpolis hebt, is vergoeding nagenoeg uitgesloten.

Hair Science Institute werkt samen met BSB-lening. Wanneer je overweegt de ingreep in termijnen te betalen, kun je dit kenbaar maken tijdens het consult. De specialist en/of administratief medewerkers van de kliniek brengen je in contact met de kredietmaatschappij. Afhankelijk van zowel je financiële, woon- en gezinssituatie word je al dan niet een kredietvoorstel gedaan, zodat je de gewenste behandeling kunt ondergaan en gebruik maakt van maandelijkse betalingen.

Buitenlandse klinieken staan bekend om de relatief lage haartransplantatie tarieven die worden aangeboden. Vaak wordt daarbij vergeten te kijken naar de bijkomende kosten voor onder andere reis en verblijf. Zeker als je meerdere keren met het vliegtuig naar een haarkliniek moet, lopen de relatief goedkope behandelkosten vaak al snel op. Tel je alles bij elkaar op, dan zul je zien dat het verschil onder de streep kleiner is dan vaak gedacht.

Een haartransplantatie kent geen ‘nabehandeling’. Het is mogelijk om een correctie ingreep toe te laten passen, omdat je bijvoorbeeld niet tevreden bent met de haarlijn of je wilt de haardichtheid misschien verder laten vergroten. Je ondergaat dan een gewone haartransplantatie, die doorgaans minder groot van omvang is dan de eerdere ingreep.

Vraag naar de kortingsmogelijkheden en voorwaarden tijdens je adviesgesprek bij de haartransplantatie specialist. Deze kan je informeren over de beschikbare mogelijkheden.

Het transplanteren van haar is een gecompliceerde behandeling, waarvoor een arts of haartransplantatie specialist over de nodige ervaring moet beschikken. De apparatuur die wordt gebruikt is geavanceerd. Je bent nagenoeg een volledige dag onder behandeling, waarbij je wordt bijgestaan door de specialist en ervaren assistenten. Het uitblijven van vergoedingen maakt dat een haartransplantatie een dure ingreep is. Het is echter wel een behandeling waar je levenslang plezier van hebt. De getransplanteerde haarzakjes blijven haren produceren.

Onder bepaalde voorwaarden kunnen zorgkosten die je zelf hebt betaald van de jaarlijkse aangifte afgetrokken worden. De voorwaarden zijn strikt en jaarlijks aan wijzigingen en veranderingen onderhevig. Laat je adviseren door een belastingconsulent, voordat je de aangifte doet. Hiermee voorkom je een eventuele naheffingsaanslag.

De kosten van de ingreep zijn onder meer afhankelijk van het aantal haarzakjes die worden getransplanteerd. Ook de techniek die wordt toegepast, is van invloed op het behandeltarief. Je ontvangt een prijsopgave op maat tijdens een consult bij Hair Science Institute.

Ja, je kunt de haartransplantatie kosten of tarieven met elkaar vergelijken. Dit kan door gebruik te maken van zogenaamde vergelijkingssites, maar je kunt ook zelf bij meerdere klinieken een prijs opvragen en de inhoud met elkaar vergelijken. Om een betrouwbare vergelijking te maken, let je op dat de omvang van de ingreep en de techniek die gebruikt wordt hetzelfde zijn.

Wanneer je flexibel bent in het plannen van de ingreep, bieden enkele klinieken de mogelijkheid voor een last-minute haartransplantatie. Je krijgt korting op het tarief, maar weet pas een aantal dagen van tevoren wanneer de ingreep plaatsvindt. Deze plaatsen komen beschikbaar, omdat een eerdere geplande ingreep wordt geannuleerd.

Zeg een gemaakte afspraak ruim van tevoren af. Je voorkomt hiermee dat je eventueel annuleringskosten verschuldigd bent. In de algemene voorwaarden van een kliniek staan de kosten vermeld die in rekening worden gebracht bij het annuleren van de ingreep.

Afhankelijk van wat bij het behandeltarief is inbegrepen, ben je vaak extra kosten kwijt aan het heen en weer reizen. Zeker als je aangewezen bent op een vliegtuig kunnen deze kosten hoog oplopen. Let ook goed op hoe de nazorg is geregeld en hoe vaak je naar de kliniek moet komen. Buitenlandse klinieken zonder vertegenwoordiging in Nederland zijn aan het einde van de rit vaak flink duurder dan vooraf gedacht.

Niet elke haartransplantatie specialist behandelt kroeshaar. Het vergt jarenlange ervaring om kroeshaar succesvol te kunnen transplanteren en een natuurlijk resultaat te bereiken. Op een dag worden minder kroeshaar haarzakjes getransplanteerd dan wanneer iemand steil haar heeft. Je krijgt vooraf een prijsopgave, zodat je precies weet wat de ingreep kost.

De haartransplantatie wordt onder plaatselijke verdovingen van het donor- en transplantatiegebied toegepast. Tussen het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes, kun je rondlopen en even de benen strekken. De behandelduur, gemiddeld 6 tot 9 uur, maakt het toepassen van de ingreep onder volledige narcose onwenselijk. Zie je erg op tegen de ingreep? Je kunt eventueel vooraf een kalmerend middel krijgen, zodat je meer ontspannen in de behandelstoel zit.

Adviesgesprek haartransplantatie mannen

Heb je last van haarverlies en zoek je een blijvende oplossing? Een haartransplantatie is een veilige techniek die permanente resultaten biedt. De ervaren specialisten van Hair Science Institute leggen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek uit hoe de ingreep wordt toegepast, hoeveel grafts je kunt laten transplanteren, welke resultaten je mag verwachten en wat de kosten van de ingreep zijn. Beschik je over actuele informatie die betrekking heeft op je gezondheid?

Neem dit mee naar het gesprek, de specialist kan de gegevens mee laten wegen bij het beoordelen van je geschiktheid. De specialist laat je voorbeelden zien van het toepassen van de HaarStamcel Transplantatie methode. Je krijgt haartransplantatie voor en na foto’s te zien en als je dat wilt, zijn er video’s beschikbaar van de ingreep. Hair Science Institute heeft vestigingen in Amsterdam en Maastricht. Je bent in beide klinieken welkom voor een gratis consult. Een afspraak maken? Je kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)43 601 8101. Je kunt ook het online contactformulier invullen.