Hair Science Clinic - haartransplantatie met het meest natuurlijke resultaat

“OPSTAAN, IN DE SPIEGEL KIJKEN EN DAN DE DAG MET EEN GOED GEVOELBEGINNEN. HEERLIJK!”

Graag een vrijblijvend adviesgesprek

Kosten van een haartransplantatie bij mannen

Een indicatie van de kosten van een haartransplantatie bij mannen geven wij met behulp van het gestandaardiseerde Hamilton-Norwood schema. Hierin zie je in de linkerkolom inhammen en een kalende kruin, waarbij de pluk aan de voorzijde lang blijft.

In de rechterkolom zie je een terugtrekkende haarlijn vanaf de gehele voorzijde, waarbij de kruin pas laat of helemaal niet kaal wordt. Bij mannen zijn inhammen en een kalende kruin de meest voorkomende vormen van kaalheid.

Kijk hier voor enkele resultaten na de haartransplantatie van mannen die je voorgingen.  De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het aantal grafts. De kosten van een baardtransplantatie bespreek je bij voorkeur in een persoonlijk adviesgesprek

 

Wat kost het precies?

Vraag een gratis, vrijblijvend consult aan bij een van onze artsen. Daarna weet je precies wat een HST-behandeling in jouw geval kost.

Afspraak maken

Haartransplantatie mannen kosten Hamilton Norwood schema

Prijzen per aantal grafts

Deze prijzen zijn gebaseerd op de behandeling in een kliniek in Nederland of Frankrijk. Als gevolg van markt- en valutafluctuaties kan er geen stabiele tarifering gegeven worden.

Uitgangspunt voor een kostenbepaling is het aantal grafts dat nodig is voor een succesvolle behandeling. De prijzen per aantal grafts zie je in het schema hiernaast.

Het schema geeft geen exacte prijs, maar slechts een indicatie. Een exacte kostenbepaling kan uitsluitend plaatsvinden tijdens een vrijblijvend en gratis consult. 

De arts stelt tijdens op basis hiervan een persoonlijk behandelplan met een duidelijke prijscalculatie op.

KEUZE AANTAL GRAFTS TARIEFINDICATIE
Hoofdhaar 50 (test) € 570
  < 600 € 3300
  600 – 700 € 4400
  700 – 800 € 4900
  800 – 1000 € 5800
  1000 – 1200 € 6950
  1200 – 1400 € 7900
  1400 – 1600 € 8700
  1600 – 1800 € 9400
  > 1800 + € 2,50/graft
Snor/baard   Prijs op indicatie
Wenkbrauwen   Prijs op indicatie

 

De kosten van een haartransplantatie bij mannen FAQ

Hair Science Clinic is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Overweeg jij een behandeling tegen haaruitval of heb je bijvoorbeeld een vraag over de kosten van een haartransplantatie bij mannen? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

Uitgangspunt is het aantal grafts of haarzakjes dat wordt getransplanteerd. Dit aantal varieert per ingreep. De kosten beginnen bij € 3.300 en lopen op naarmate de ingreep in complexiteit en omvang toeneemt.

Een vraag die we veel krijgen is natuurlijk: hoeveel grafts heb ik nodig voor het gewenste resultaat te bereiken met een haartransplantatie? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om eerst een aantal persoonlijke gegevens in kaart brengen. Dat doen we tijdens een gratis, vrijblijvend adviesgesprek. Met de arts en technician bespreek je de huidige staat van het donor haar, het verloop van je haaruitval en familiaire belasting. Ook bekijkt de arts het beschikbare donorgebied. We bespreken uitgebreid jouw wensen, verwachtingen en er is alle ruimte voor het stellen van vragen. Op basis van de diagnose en alle andere informatie kan de arts uiteindelijk een voorstel doen van het aantal benodigde grafts en de kosten.

Het behandeltarief is inclusief de ingreep waarbij een van tevoren afgesproken aantal grafts wordt getransplanteerd, het adviesgesprek, de nazorg en de controles.

Een haartransplantatie is een kostbare ingreep die door ervaren artsen en technicians wordt uitgevoerd. Het is een behandeling die met de nodige precisie plaatsvindt en die gemiddeld 8-10 uur duurt. Moderne haartransplantatie technieken worden toegepast met state-of-the-art apparatuur. Het is de combinatie van de verschillende factoren die de prijs bepalen.

Haartransplantaties komen meestal niet in aanmerking voor een vergoeding. Indien de haartransplantatie een medische noodzaak is en het haarverlies een gevolg van brandwonden en/of ongevallen is, dan kunnen de kosten (gedeeltelijk) door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Om aanspraak op een vergoedingsbedrag te kunnen maken vraagt de zorgverzekeraar om de nodige bewijsstukken. Wat dit precies inhoudt kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

De mogelijkheden om de kosten van de ingreep af te trekken van de inkomstenbelasting zijn vrij beperkt. Ook de Belastingdienst hanteert voorwaarden aan de mogelijkheid om zelf betaalde medische kosten af te trekken. In de meeste gevallen moet er sprake zijn van een medische noodzaak en dat is bij een haartransplantatie vaak niet het geval.

Niemand kan namens u zeggen of de ingreep in verhouding tot de kosten de moeite waard is. Een haartransplantatie is een eenmalige ingreep die u als investering in uw eigen welzijn kunt beschouwen. De resultaten zijn permanent en u geniet uw leven lang van een gezonde haargroei.

De haartransplantatie is momenteel de enige behandeling bij erfelijke haaruitval die nieuwe haargroei en levenslange haargroei mogelijk maakt. Alternatieve, niet-chirurgische ingrepen bieden tijdelijk resultaat en moeten regelmatig of zelfs dagelijks gebruikt en/of toegepast worden. U heeft dan te maken met terugkerende kosten.

Nee, het eerste adviesgesprek met een van onze artsen en technicians is vrijblijvend en gratis.

Hair Science Clinic past de eigen ontwikkelde en gepatenteerde HaarStamcel Transplantatie techniek toe. Bijzonder aan deze techniek is dat slechts een klein deel van de haarfollikel (graft) – en niet het hele haarzakje – wordt geoogst uit het donorgebied. Dat minuscule stukje weefsel bevat voldoende stamcellen om in het ontvangstgebied nieuw haar te doen groeien. Oók in het donorgebied groeit het haar volledig terug. Zo blijven er geen kale plekken of littekens achter op het achterhoofd. Verouderde technieken zoals FUT en FUE zijn veelal goedkoper, omdat zij het hele haarzakje uit het donorgebied oogsten en verplaatsen. Dit proces is minder complex en precies, waardoor grotere hoeveelheden in korte tijd getransplanteerd worden. Dit kan de kwaliteit en natuurlijke uitstraling van het ontvangst- en donorgebied aantasten.

Buitenlandse haarklinieken adverteren op de Nederlandse markt met laag geprijsde haartransplantaties. Dit lijkt op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar in realiteit kan de uiteindelijke kostprijs flink duurder zijn dan het initiële aanbod. Reis- en verblijfskosten vormen een bijkomende kostenpost die direct van invloed is op de totaal prijs.

Annuleringskosten kunnen in rekening gebracht worden als u de ingreep kort van tevoren afzegt. De voorwaarden en kosten staan vermeld in de Algemene Voorwaarden. Voorkom onnodige kosten en denk van tevoren goed na of een haartransplantatie voor u echt de gewenste oplossing is bij haaruitval.

De betalingswijze wordt besproken met de overhandiging van het persoonlijk behandelplan. In veel gevallen is het mogelijk om eerst een aanbetaling te doen en de rest van het behandelbedrag voor of op de dag van de ingreep te betalen.

De garantievoorwaarden en bepalingen zijn vastgelegd en kunnen opgevraagd worden bij de kliniek. Wanneer het resultaat niet voldoet aan uw verwachtingen, is het zaak om altijd direct contact op te nemen met de behandelend arts.