Man denkt over haartransplantatie kosten

“DOOR HELDERE EN TRANSPARANTE COMMUNICATIE WEET IK VOORAF WAAR IK AAN TOE BEN.”

Graag een vrijblijvend adviesgesprek

Kosten haartransplantatie

Een vraag die we veel krijgen is natuurlijk: wat zijn de kosten van een haartransplantatieOm deze vraag te kunnen beantwoorden, moeten we eerst een aantal persoonlijke gegevens in kaart brengen. Dat doen we tijdens een gratis, vrijblijvend adviesgesprek.

Persoonlijk plan

Het tarief voor een haartransplantatie wordt onder andere bepaalt door de keuze voor een behandeltechniek, de ervaring van een kliniek en bovenal het aantal te transplanteren grafts. Tijdens een vrijblijvend consult met de arts en technician bespreek je de huidige staat van ’t haar, het verloop van je haaruitval, familiaire belasting en de gezondheid van het donorgebied. Ook bespreken we jouw wensen en verwachtingen. Al deze informatie vormt de basis voor een persoonlijk behandelplan.

Maatwerk

Bij een positief behandeladvies, zal de arts samen met jou het aantal te transplanteren grafts bepalen. Hoeveel grafts nodig zijn voor een succesvolle HaarStamcel Transplantatie verschilt per persoon en per situatie. Dit is afhankelijk van een aantal factoren.

Hoeveel grafts?

Op basis van de diagnose en alle andere informatie geeft de arts een indicatie van het aantal benodigde grafts en de kosten. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit van het donorhaar, jouw algehele gezondheid, het te behandelen gebied en jouw persoonlijke wensen. Ook de kleur en textuur van het haar zijn bepalend voor het resultaat, omdat we streven naar natuurlijke dekking.  Het verloop van kaalheid bij vrouwen is minder duidelijk herkenbaar dan bij mannen. Daarom maken we hierin een onderscheid.

Duurzame investering

Een haartransplantatie is een forse investering. Maar wanneer je kiest voor kwaliteit, is het wel een duurzame investering. De prijs en kwaliteit van een haartransplantatie hangen ook af van de keuze voor een haartransplantatietechniek. Wanneer je kiest voor een FUT- of FUE-behandeling zal je in de regel goedkoper uit zijn, dan wanneer je gaat voor de gepatenteerde HaarStamcel Transplantatie-behandeling.

State of the art

Kies je voor een haartransplantatie volgens de HST-methode bij Hair Science Clinic, dan kies je voor state of the art: een wetenschappelijk gefundeerde haartransplantatiebehandeling, optimale betrouwbaarheid en levenslang resultaat. Het aantal grafts dat getransplanteerd wordt, bepaalt grotendeels de kosten van je behandeling.

Tarieven

Uitgangspunt voor een prijsbepaling is het aantal grafts dat nodig is voor een succesvolle behandeling volgens de HST-methode. De indicatieve prijzen per aantal grafts zie je in dit schema.

Het schema geeft geen exacte prijs, maar slechts een indicatie. Deze prijzen zijn gebaseerd op de behandeling in een kliniek in Nederland, Duitsland of Frankrijk. Een exacte kostenbepaling kan uitsluitend plaatsvinden tijdens een gratis, vrijblijvend adviesgesprek met een arts, om de bovengenoemde redenen. We stellen dan een persoonlijk behandelplan voor je op met een duidelijke prijscalculatie.

 

Haartransplantatie kosten

 

 

Stel mijn diagnose

ALLES NOG EENS RUSTIG DOORNEMEN ?

Haartransplantatie prijzen

Ontdek of HST de oplossing is voor jouw haarprobleem.
Download de brochure met alle informatie over onze gepatenteerde HST-methode voor haartransplantatie.

Haartransplantatie kosten FAQ

Een haartransplantatie is geen goedkope ingreep. Het aantal grafts dat getransplanteerd wordt, bepaalt grotendeels de kosten van je behandeling. Als kaalheid een gevolg is van ziekte, ongeval of brandwonden, dan is (gedeeltelijke) vergoeding soms mogelijk in overleg met je zorgverzekeraar. Daarover kunnen we je uitgebreid informeren. Wat je situatie ook is: je krijgt van ons altijd een duidelijke prijsopgave vooraf, een 100% transparante calculatie.

Tenzij jouw haarverlies een gevolg is van brandwonden en/of ongevallen, wordt de ingreep zelden tot nooit vergoed. Ondanks de blijvende resultaten die de ingreep heeft, beschouwen zorgverzekeraars de haartransplantatie als een cosmetische behandeling. De basisverzekering heeft hier geen vergoedingsmogelijkheden voor en ook aanvullende zorgpakketten bieden weinig mogelijkheden.

Het is mogelijk om zelf betaalde medische kosten van de belastingaangifte af te trekken. Je dient hierbij wel voldoende aandacht te besteden aan de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn. De Belastingdienst vraagt om bewijsmateriaal in de vorm van onder meer de originele nota’s. Ben je niet zeker van de mogelijkheden, win dan eerst advies in bij een belastingconsulent.

De meeste haarklinieken maken geen onderscheid tussen een behandeling bij mannen en vrouwen. Om de kosten te bepalen, moeten wij eerst een aantal persoonlijke gegevens in kaart brengen. Dat doen we tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Uitgangspunt voor de kostenbepaling is het aantal grafts dat nodig is voor een succesvolle behandeling.

Een haartransplantatie in één keer betalen is niet voor iedereen mogelijk. Daarom bestaat de mogelijkheid om je haartransplantatie in termijnen te betalen. Wij krijgen regelmatig vragen van mensen die hier meer over willen weten. Om dat mogelijk te maken, hebben wij een betrouwbare partner in BSB-lening.

De meeste mensen bereiken met een enkele behandeling het vooraf verwachte resultaat. De resultaten van een HST-behandeling zijn blijvend, dat garanderen we. Het natuurlijke resultaat is waarom mensen kiezen voor HST-methode. Een bijkomend voordeel, zeker voor jonge mensen, is dat het donorgebied hergebruikt kan worden, omdat het haar teruggroeit. Hierdoor is het mogelijk om meerdere vervolgbehandelingen te nemen, wanneer je dat wenst

Buitenlandse haarklinieken bieden de ingreep regelmatig goedkoper aan dan Nederlandse klinieken. Wanneer je van plan bent om in Turkijke een haartransplantatie te ondergaan, doe je er verstandig aan om vooraf zo veel mogelijk informatie te verzamelen en een afweging te maken van de voor- en nadelen. De haartransplantatie klinieken verschillen namelijk van de klinieken in Nederland. Er zijn natuurlijk goede klinieken te vinden, maar ook minder goede. Meestal zit het verschil in de kosten en kwaliteit van de haartransplantatie. De loonkosten in Turkije zijn veelal lager, ook moet je rekening houden met bijkomende reis- en verblijfkosten. Daarnaast bestaan er diverse haartransplantatie technieken: FUT, FUE en HST. Ondanks dat alle technieken zijn gebaseerd op hetzelfde principe: haarzakjes die worden geëxtraheerd uit behaard gebied (het donorgebied) en geïmplanteerd in het gewenste gebied (het ontvangstgebied), bestaan er grote verschillen in kwaliteit en resultaat. De HST-behandeling is in vergelijk met de andere technieken de meest geavanceerde en arbeidsintensieve ingreep. Ook de ervaring telt. De resultaten van buitenlandse klinieken zijn veelal teleurstellend en in sommige gevallen is er zelfs sprake van grove misstanden. Zo worden behandelingen uitgevoerd door personeel zonder medische opleiding, medische protocollen worden niet nageleefd en er is geen nazorg. Patiënten blijven achter met een onnatuurlijke Turkse haarlijn, haar dat in een onnatuurlijke richting groeit, met littekens tot gevolg. In ernstige gevallen raken wonden chronisch ontstoken, met alle gezondheidsrisico’s van dien. Kortom, je moet voor jezelf bepalen of je het risico – dat met een goedkope haartransplantatie in zulke landen gepaard gaat – waard vindt.

Nee, Hair Science Institute geeft je tijdens het vrijblijvend advies gesprek een exacte opgave van de kosten. Alle afspraken worden opgenomen in jouw persoonlijke behandelplan.

De betalingsvoorwaarden worden vermeld in de Algemene Voorwaarden. Je ontvangt hiervan een exemplaar bij het persoonlijk behandelplan. Annuleringskosten kunnen in rekening worden gebracht als je de geplande ingreep kort voor de afspraak afzegt. Ook deze kosten en mogelijkheden worden in de Algemene Voorwaarden vermeld.