Minoxidil ervaringen

Zoek je online naar minoxidil ervaringen? Veel mensen maken zich bewust of onbewust zorgen over haaruitval. Is mijn haarverzorgingsroutine in orde? Valt mijn haar echt uit? Komt haarverlies eigenlijk vaker voor binnen de familie? Deze vragen en ook andere vragen en antwoorden zetten je wellicht aan het denken over een haargroeimiddel zoals minoxidil. Gerichte advertenties voor een volle haardos wekken vaak deze interesse op. Voordat je een nieuw product gaat gebruiken wil je alle feiten uiteraard kennen. Hoe werkt een product? Zijn er negatieve bijwerkingen? Hoe zijn de ervaringen met minoxidil?

Voordelen van minoxidil ervaringen

Even snel zoeken op Google vertelt je dat minoxidil als geneesmiddel oorspronkelijk voor een hoge bloeddruk is ontwikkeld. Haargroei werd als bijwerking ontdekt en vastgesteld. Jaren later keurde de Amerikaanse FDA minoxidil goed om haarverlies bij mannen en later ook bij vrouwen te behandelen. Minoxidil is een veel gebruikte oplossing bij mensen met dunner wordend haar en/of haarverlies. Minoxidil:

 • Stimuleert de haargroei. Je brengt het op de kalende plaatsen aan, waardoor je de haargroei plaatselijk stimuleert.
 • Verhoogt haardichtheid. Naast het stimuleren van de haargroei en het afremmen van haarverlies kan minoxidil de haardichtheid en -dikte vergroten. Je haardos ziet er voller en gezonder uit.
 • Behandelt haaraandoeningen. Minoxidil is effectief bij het bevorderen van de haargroei bij mensen met alopecia androgenetica.

Voor elke haartype

Over het algemeen is minoxidil veilig voor alle haartypes. Onderzoek heeft aangetoond dat minoxidil minder effectief is bij bepaalde soorten haaruitval, zoals alopecia met littekens. Iedere situatie is natuurlijk anders, dus het is niet vreemd dat de resultaten variëren. Een meerderheid van de gebruikers merkt een afname van het haarverlies na drie tot zes maanden. De haargroei stabiliseert zich en elke dag vallen er minder haren uit. Zie je na zes maanden geen enkele verbetering? Dan is minoxidil misschien niet de beste oplossing. Om de resultaten te blijven zien, moet je de behandeling voortzetten.

Minoxidil gebruiken

Met uitzondering van vrouwen die zwanger zijn of proberen zwanger te worden, is minoxidil veilig te gebruiken. Er zijn verschillende versies van het middel te koop. Een met een sterkte van 2% en de andere met een sterkte van 5%. Het product is verkrijgbaar in de vorm van lotion en je brengt het dagelijks op de hoofdhuid aan. De manier waarop je minoxidil gebruikt is eenvoudig. Het is belangrijk is om jezelf aan de voorschriften te houden:

 • Verwijder de dop en breng 1 ml van de lotion aan.
 • Let op dat je de lotion in het midden van de plaatsen met minder haar aanbrengt. Met de vingertoppen zorg je voor een gelijkmatige verdeling.
 • Gebruik de meegeleverde applicator voor het nauwkeuriger aanbrengen van de lotion.
 • Was na gebruik zorgvuldig je handen, zodat de lotion niet per ongeluk op andere lichaamsdelen terecht komt.

Minoxidil ervaringen vrouw

Minoxidil is naast de Diane-35 pil het enige bewezen haargroeimiddel dat veilig is voor gebruik door vrouwen. Vrouwen krijgen vaak het advies de lotion met 2% te gebruiken. De ervaringen over het gebruik en de resultaten lopen uiteen. Feit is dat je het middel minimaal 3 tot 6 maanden moet gebruiken, voordat enig effect zichtbaar ontstaat. Je gebruikt de lotion dagelijks. Heb je de verwachting om binnen een paar weken nieuwe haargroei te zien en een gezonde haardos te hebben? Minoxidil maakt deze verwachting helaas niet waar. Online op onder andere Haarweb.nl, lees je gebruikerservaringen van vrouwen die een oplossing zoeken voor haarverlies. Hoewel het gebruik eenvoudig is, moet je er rekening mee houden dat het een blijvende behandeling is. Wanneer je het middel niet langer gebruikt, gaat het bereikte resultaat verloren.

Bijwerkingen minoxidil

Het gebruik van een geneesmiddel heeft een risico op bijwerkingen. Gebruikers van minoxidil ervaren soms huidirritaties en hoofdpijn. Dikwijls neemt een bijwerking af als je lichaam aan het middel gewend is geraakt. Toch zijn bijwerkingen soms reden om te kijken naar een alternatieve behandeling. Ontwikkel je andere klachten? Neem dan contact op met je huisarts.

Minoxidil kopen

Veilige en goedgekeurde minoxidil koop je bij de apotheek of je bestelt het product online bij een wederverkoper die is goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Minoxidil is een geneesmiddel om haaruitval tegen te gaan. Als je het product op de juiste manier gebruikt, kan het de haargroei stimuleren. Lees altijd de bijsluiter, voordat je de lotion voor de eerste keer op de huid aanbrengt. Ondanks dat minoxidil een relatief veilig product is, mag het in sommige gevallen niet gebruikt worden:

 • Minderjarigen en volwassenen ouder dan 65 jaar.
 • Bij plotseling en/of onregelmatige haaruitval.
 • Bij haaruitval waarvan de oorzaak onbekend is.
 • Als je last hebt van actieve infecties op de hoofdhuid en je daar zalf of een ander geneesmiddel voor gebruikt.
 • Als het haarverlies een gevolg is van bepaalde aandoeningen en/of behandelingen.

Minoxidil shampoo

Minoxidil shampoo is niet vrij verkrijgbaar. Wel kun je het gebruik van een shampoo met daarin Trioxidil overwegen. Het is bewezen dat de ingrediënten in Trioxidil sneller werken en effect laten zien dan minoxidil. Wanneer je minoxidil in shampoo vorm gebruikt, zou dat op sommige plaatsen ongewenste haargroei kunnen veroorzaken. Juist door het middel gericht op de kalende plekken aan te brengen, wordt dat voorkomen. Gebruik een product of geneesmiddel alleen op de voorgeschreven en geadviseerde manier.

Minoxidil ervaringen – FAQ

Was na het gebruik van de lotion direct je handen om eventueel achtergebleven restjes weg te spoelen. Wacht 4 uur met het wassen van je haar en gebruik geen haardroger. Dit kan de behandeling minder effectief maken.

Minoxidil is een haargroeimiddel dat je dagelijks gebruikt om haarverlies te verminderen. Na een gebruik van 4 tot 6 maanden zou je verbetering moeten zien.

De meeste gebruikers van minoxidil zien binnen een paar weken dat er minder haar uitvalt. Niet iedereen heeft succes en bij de een duurt het langer dan bij de ander, voordat je de werking ziet. Wees consequent met het gebruik en sla geen dag over.

Je brengt eerst de lotion aan, waarna je het voorzichtig op de hoofdhuid inmasseert. Pas op dat je het geneesmiddel niet op andere plaatsen met de huid in contact laat komen, waardoor haargroei ontstaat. Let na het aanbrengen en inmasseren van lotion op dat je haar de eerste vier uur niet nat wordt.

Als je stopt met het gebruiken van minoxidil, zal het haarverlies op den duur terugkeren. Minoxidil is een middel dat je moet blijven gebruiken om de resultaten te behouden. Het is bovendien een middel dat geschikt is voor langdurig gebruik.

Nee. Minoxidil is een middel dat haarverlies bij sommige mensen vermindert. Het succes is afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies en de manier waarop je het middel gebruikt. Niet iedereen is op dezelfde manier gevoelig voor een haargroeimiddel.

Bewezen is dat haarverlies terugkeert als je stopt met het gebruiken van minoxidil. Het positieve is dat als het middel de eerste keer werkte, dat waarschijnlijk ook zo is bij een tweede keer. Let wel op dat artsen een voortdurend, continue gebruik voorstellen.

Naast het afremmen van haarverlies, stimuleert minoxidil de haargroei. De haren die groeien zijn sterker en gezonder, waardoor je haardos er voller uitziet dan eerder.

Minoxidil heeft geen schadelijke invloed op de natuurlijke haargroei en bestaande haren. Het is een geneesmiddel dat een zeker risico heeft op bijwerkingen. Bekende bijwerkingen zijn huidirritaties, jeuk en een brandend gevoel op de behandelde hoofdhuid.

Als haargroeimiddel wordt het middel niet aan minderjarigen voorgesteld. Minoxidil heeft het meeste effect bij beginnende erfelijke haaruitval bij mensen onder de 40 jaar.

Ja, minoxidil lotion met een sterkte van 2% is doorgaans veilig voor gebruik door vrouwen.

Dikwijls is minoxidil te gebruiken in combinatie met andere behandelingen. Doe dit pas na overleg met aan arts en wijk niet zomaar van het advies af.

Combinatie behandeling haarverlies

Opvallend is dat minoxidil een van de weinige haargroeimiddelen is die regelmatig in combinatie, of als aanvulling op andere behandelingen voor haarverlies wordt gebruikt. Zo gebeurt het dat mensen na een haartransplantatie minoxidil gebruiken. Welke behandelmogelijkheden je tot je beschikking hebt, is deels afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies. Dit laat je onderzoeken door je huisarts. Wil je niet direct naar een dokter? Bestel dan een thuistest bij bijvoorbeeld het Haaronderzoekscentrum. Na een paar weken ontvang je de onderzoeksresultaten en weet je waar je aan toe bent. Bovendien ben je in staat om een passende oplossing te zoeken en verder haarverlies te beperken of voorkomen. Haarverlies is vervelend, maar het hoeft je leven niet te beheersen. Onderneem op tijd stappen en wacht niet tot het te laat is en het aantal behandelopties flink beperkt is. Lees hoe anderen haaruitval aangepakt hebben en hoe minoxidil daar een rol in heeft gespeeld.