Hair Science Academy , het eigen opleidingsinstituut van Hair Science Institute

De academy, educatie

Hair Science Institute is een onderzoeks-, ontwikkelings-, behandelings- en opleidingsinstituut.

Het team bestaat uit artsen en verpleegkundigen. Ze hebben allemaal een medische achtergrond en moeten ingeschreven staan in het BIG – register.

De Wet BIG, de Wet op de beroepen in de Individuele Gezondheidszorg, regelt de zorgverlening door beroepsbeoefenaren. Alleen diegenen die in het register zijn ingeschreven, mogen de door De Wet beschermde titel voeren. De deskundigheid van de geregistreerde beroepsbeoefenaren is hiermee voor iedereen herkenbaar.

Bij het Hair Science Institute staat educatie hoog in het vaandel, zowel het opleiden van nieuw personeel, als de bijscholing van het huidige personeel.
Onder begeleiding van arts/onderzoeker Coen Gho is het medisch team van het Hair Science Institute continu bezig om de al uitermate verfijnde techniek te verbeteren.

Ook de Scientific Advisory Board speelt hierin een belangrijke rol. De nauwe samenwerking die eenieder binnen de kliniek met elkaar heeft draagt ertoe bij dat de ontwikkeling nooit stilstaat.

 

Naast de opleiding van het eigen personeel, verzorgt deze afdeling ook opleidingen en onderwijsprogramma’s voor specialisten en verpleegkundig personeel van medische instituten waar wij mee samenwerken.

Voor professionals actief in de haarindustrie, schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten hebben wij maatwerk onderwijsprogramma’s.

Er is een volledig onderwijsprogramma dat hoofdzakelijk voor medische artsen en verpleegkundigen gebruikt wordt. Het programma moet succesvol beëindigd worden om gecertificeerd voor het uitvoeren van de behandelingen van de HaarStamCel Transplantatie.

Het standaardprogramma vergt verscheidene maanden. Het is een intensieve opleiding met een goede combinatie van theorie en praktijk.