Beste Haarkliniek

Zoek je de beste haarkliniek in Nederland, Turkije of het buitenland? Besluiten om een haartransplantatie te ondergaan is een enorme beslissing die je niet over één nacht ijs neemt. Bij het zoeken en vinden van een geschikte behandeling bij haaruitval ben je kwetsbaar voor het nemen van (te) snelle, emotionele beslissingen. Overweeg de diverse opties langzaam en zorgvuldig en onthoud daarbij dat je nooit te veel vragen kunt stellen. De beste haarkliniek vind je door jezelf goed voor te bereiden, reviews te lezen en persoonlijk kennis te maken met meerdere haartransplantatie specialisten.

 

Beste Haarkliniek

Vragen stellen

In de zoektocht naar de beste haarkliniek, kun je jezelf een aantal vragen stellen. Een antwoord op deze vragen krijg je door kritisch te lezen, klinieken en behandelaars met elkaar te vergelijken en door te vertrouwen op je eigen intuïtie. Eén van de eerste vragen zou kunnen zijn: Waarom kies ik voor een bepaalde haartransplantatie specialist?

Het vinden van de juiste specialist voor de ingreep is van directe invloed op het eindresultaat van de haartransplantatie. Veel mensen beginnen deze zoektocht binnen een bepaald zoekgebied en binnen de eigen woonomgeving. Wellicht zijn er mensen in je omgeving die eerder een haarkliniek bezocht hebben, waarbij je kunt vragen naar de ervaringen die zij hebben. Online vind je meerdere fora waar haarproblemen, haaruitval, haartransplantaties, haarklinieken en haartransplantatie specialisten worden besproken. Het is niet ondenkbaar dat je hier antwoord vindt op de basisvragen die je hebt.

Wees kritisch

Een haartransplantatie is een dure ingreep, waarbij bedragen van enkele duizenden euro’s eerder regel dan uitzondering zijn. Zorgverzekeraars hebben de haartransplantatie als een cosmetische ingreep beoordeeld, waardoor de vergoedingsmogelijkheden uiterst beperkt zijn. Heb je geen medische indicatie voor de ingreep dan ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten. Wil je geen krediet en/of lening afsluiten? Het vergelijken van de haartransplantatie tarieven die haarklinieken berekenen, kan een aardig voordeel opleveren. Als je de tarieven zorgvuldig bekijkt, vallen de grote verschillen snel op.

Met name buitenlandse haarklinieken bieden tarieven aan die aanmerkelijk lager zijn dan de bedragen die Nederlandse behandelaars in rekening brengen. Vergeet niet te kijken naar hetgeen bij het behandeltarief is inbegrepen. Kies je voor een buitenlandse kliniek, omdat er een goedkoop tarief wordt gehanteerd? Stel jezelf de vraag hoe e.e.a. is geregeld ten aanzien van de reis- en verblijfkosten. Zorg dat je vooraf weet wat de totaalprijs inclusief reis en verblijf is, voordat je een beslissing neemt. Het vinden van de beste haarkliniek is een persoonlijke zoektocht, waarbij je uiteindelijk zelf een keuze maakt voor een behandelaar waar je vertrouwen in hebt.

Beste haarkliniek binnen- of buitenland?

In je zoektocht naar de beste haarkliniek kun je ook kijken naar klinieken en/of specialisten in het buitenland. Cosmetische behandelingen worden wereldwijd toegepast en het kan interessant zijn om naar het beschikbare aanbod te kijken. De afgelopen jaren is het aantal mensen dat voor een haarimplantatie naar het buitenland gaat explosief gestegen. Goedkope behandeltarieven zijn de voornaamste reden om uit te wijken naar een kliniek in het buitenland. Ondanks een zorgvuldige voorbereiding gebeurt het regelmatig dat het eindresultaat als teleurstellend wordt ervaren. De haarlijn is onnatuurlijk en past niet bij je natuurlijke haargroei. De artsen van Hair Science Clinic zijn gespecialiseerd in reconstructieve haarchirurgie. Wanneer je niet tevreden bent met het bereikte resultaat van een eerder en elders toegepaste haartransplantatie, kun je een haarimplantatie bij Hair Science Institute overwegen. In de meeste gevallen kan het resultaat gecorrigeerd en verbeterd worden. Je hebt dan te maken met extra kosten en het voordeel van de goedkope haartransplantatie in het buitenland wordt teniet gedaan. Door van tevoren aandacht te besteden aan een aantal invloedrijke factoren, kan een teleurstelling voorkomen worden.

  • Hoe is de naamsbekendheid en/of reputatie van de haarkliniek?
  • Welke ervaring hebben de behandelend specialisten?
  • Welke haartransplantatie techniek wordt aangeboden?
  • Is het mogelijk om haartransplantatie voor en na foto’s te zien? Zowel van het ontvangst als óók het donorgebied.
  • Krijg je garantie en wat zijn de voorwaarden om hier aanspraak op te kunnen maken?
  • Zijn er reviews of klantwaarderingen beschikbaar?

Persoonlijke keuze

Wat voor een ander de beste keuze is, hoeft dat niet voor jou te zijn. Iedereen heeft eigen verwachtingen van een haartransplantatie. Waar iemand zich op zijn gemak voelt bij een bepaalde haarkliniek, kan jouw gevoel heel anders zijn. De beste haarkliniek is dan ook niet één, twee, drie aan te wijzen. Ondanks een grondige (online) voorbereiding, is het verstandig om naar een aantal adviesgesprekken te gaan. Waar je goede recensies hebt gelezen over een bepaalde haarkliniek, kom je er misschien ter plekke achter dat je je niet helemaal welkom of serieus genomen voelt. Selecteer daarom een aantal klinieken en maak een afspraak voor een consult. Je kunt jezelf op zo’n gesprek voorbereiden door de vragen die je hebt op te schrijven en mee te nemen.

Probeer daarnaast de verwachtingen die je van de ingreep hebt zo duidelijk mogelijk te omschrijven en met de cosmetisch arts te bespreken. Wordt de techniek duidelijk toegelicht, krijg je antwoord op al je vragen en voel je jezelf achteraf tevreden? Dat is basis voor het vinden van de beste haarkliniek. Een behandeling duurt meerdere uren, waarbij je in de behandelstoel zit. Het is zowel voor jezelf als voor de behandelend specialist prettig wanneer je op een ontspannen manier de haartransplantatie ondergaat.

Afspraak vrijblijvend adviesgesprek

Overweeg je een haartransplantatie en zoek je daarvoor de beste kliniek? Laat jezelf adviseren door de specialisten van Hair Science Institute in Amsterdam of Maastricht. De kliniek staat bekend om de unieke en succesvolle HaarStamcel Transplantatie methode, die zowel bij mannen als vrouwen wordt toegepast. Tijdens het gratis consult geeft de specialist informatie die op jouw situatie van toepassing is en wordt je geschiktheid voor de haartransplantatie beoordeeld.

De arts vraagt uitgebreid naar de reden om de ingreep toe te laten passen en de verwachtingen die je hebt. Na gebleken geschiktheid wordt een persoonlijk behandelplan voorgesteld en krijg je een overzichtelijke prijsopgave. Je kunt eventueel direct een behandeldag inplannen, dit is echter niet noodzakelijk. Neem geen overhaaste beslissing, laat het consult en het behandelvoorstel bezinken. Maak pas een afspraak voor een haartransplantatie als je 100% overtuigd bent van je keuze.

Beste haarkliniek – FAQ

Het is erg belangrijk om vertrouwen te hebben in de specialist die de ingreep toepast. Aarzel niet om alle vragen die je hebt te stellen. Dit maakt het ook voor de specialist makkelijker om advies te geven. Vraag niet alleen naar de ervaring van de arts, maar vraag ook bijvoorbeeld of je haartransplantatie voor en na foto’s mag zien. Andere belangrijke vragen zijn de duur van de ingreep en de totale kostprijs voor de behandelprocedure.

De allereerste stap die je neemt bij haarverlies, is het laten vaststellen van de oorzaak. Medicijnen, stress en chronische aandoeningen kunnen haaruitval veroorzaken. Direct aannemen dat een haartransplantatie de enige oplossing is, is niet juist. De behandeling hangt af van de oorzaak. Erfelijke haaruitval of Alopecia androgenetica biedt als enige ingreep blijvende resultaten. Je geschiktheid wordt door de specialist beoordeeld.

Ja, er zijn zowel kleine als complexe behandelmogelijkheden. Hoewel het zelden gebeurt, transplanteert een haartransplantatie specialist bij een kleine behandeling meestal niet meer dan 500 grafts. De arts geeft advies over toekomstige haaruitval en de latere behandelmogelijkheden.

Het gevoel dat je hebt bij een haarkliniek en specialist is uniek. Niet iedereen ervaart een consult op dezelfde manier. Niet iedereen heeft hetzelfde positieve of negatieve gevoel bij een specialist. Ga naar een aantal klinieken voor een intakegesprek en vergelijk deze ervaringen met elkaar. Vertrouw op je gevoel en staar je niet blind op het advies en/of de mening van anderen.

Net zoals de goedkoopste behandeling niet altijd het minste resultaat geeft, is de duurste behandeling niet per se het beste. Het zoeken en vinden van een goede prijs-kwaliteitverhouding is belangrijker dan de duurste of goedkoopste behandeloptie. Online lees je reviews over een groot aantal klinieken.

Een haartransplantatie die resulteert in een onnatuurlijke look is een technische complicatie, meestal veroorzaakt door onervaren specialisten. Ook verouderde methoden zijn van invloed op het uiteindelijke resultaat. Kies niet zomaar voor een onbekende behandelaar. Onderzoek het aanbod en laat je adviseren door verschillende specialisten.

Ja, als je prijsopgaves aanvraagt kun je een globale vergelijking maken. Een goed overzicht krijg je enkel als de uitgangspunten van de offertes hetzelfde zijn. Dat houdt in dezelfde haartransplantatie techniek, een gelijkwaardig aantal haarzakjes en afspraken over controles en nazorg.

Wat voor de ene persoon de beste haarkliniek is, hoeft dat niet voor de ander te zijn. Veel hangt af van het gevoel dat je hebt bij een behandelend specialist. Voel je geen klik? De kans is aanwezig dat je niet ontspannen in de behandelstoel plaatsneemt. Een haartransplantatie duurt 6 tot 9 uur. Zowel voor jezelf als voor de arts werkt het prettiger en sneller als je ontspannen bent en vertrouwen hebt in de kliniek. Met een goede voorbereiding vind je vanzelf de kliniek die het beste bij je past.