Haartransplantatie kosten Nederland

Ben je benieuwd hoe de haartransplantatie kosten Nederland zich verhouden tot ingrepen die in het buitenland plaatsvinden? Vergelijken levert interessante resultaten en inzichten op. Waar vaak wordt gedacht dat een haartransplantatie in het buitenland veel goedkoper is, vallen de opgetelde kosten soms behoorlijk tegen. Heb je geen zin of behoefte om naar een buitenlandse haarkliniek te vliegen? Bekijk de haartransplantatie kosten in Nederland, en zie zelf dat je ook in Nederland een betaalbare haarimplantatie kunt laten toepassen.

 

Haartransplantatie kosten Nederland

Grote verschillen haartransplantatie kosten Nederland

Al jaren neemt het aantal haartransplantaties in binnen- en buitenland toe. Verbetering van bestaande technieken, moderne behandelmogelijkheden en uiteenlopende tarieven maken de ingreep een interessante oplossing bij Alopecia androgenetica. Waar veel mensen een bewuste keuze maken voor een Nederlandse haarkliniek, gaat jaarlijks ook een groot aantal mannen en vrouwen naar het buitenland. Met name Turkse haarklinieken zijn populair. De keuze voor Turkije is voornamelijk het lagere tarief.

In Nederland ben je verzekerd van gekwalificeerde specialisten, geschikte behandelruimtes, prima kwaliteit van de zorg en deskundigheid van de behandelend artsen. Dat wil niet zeggen dat je in Turkije geen goede kwaliteit zult vinden, het is echter wel een kwestie van goed opletten en zorgvuldig vergelijken. Lees klantwaarderingen zodat je enigszins vast kunt stellen welke klinieken zich onderscheiden ten opzichte van anderen. Let daarbij ook de prijs en alle zaken die bij een haartransplantatie zijn inbegrepen.

https://www.youtube.com/watch?v=QIljTC6Ndqk

Samenstelling haartransplantatie kosten Nederland

Een van de eerste vragen die je jezelf stelt bij het overwegen van een haartransplantatie is “hoeveel kost een ingreep” en “is een ingreep in het buitenland echt goedkoper”. Dit zijn twee normale, logische vragen. Het antwoord is gecompliceerder dan je wellicht zou denken. Een haartransplantatie bestaat uit meer dan alleen een tarief. Haartransplantatie kosten worden door uiteenlopende factoren beïnvloed. Stel jezelf de vraag wat je belangrijk vindt en probeer je verwachting onder woorden te brengen. Zo is het eindresultaat van belang, maar de prijs is eveneens afhankelijk van:

 • De omvang en complexiteit van de haartransplantatie.
 • De gebruikte haartransplantatie techniek.
 • De ervaring van de behandelend specialist.
 • De naamsbekendheid en/of locatie van de haarkliniek.
 • Beschikbaarheid van klantwaarderingen en reviews.
 • Afspraken met betrekking tot nazorg en controles.

Individuele haartransplantatie kosten Nederland

Om op objectieve wijze behandeltarieven met elkaar te vergelijken is het belangrijk dat je gericht te werk gaat. Kijk niet alleen naar de tarieven die op de website van een haarkliniek vermeld worden. De exacte kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van meerdere factoren. Stel jezelf de volgende vragen, voordat je haartransplantatie kosten met elkaar vergelijkt:

 • Hoe groot zijn de kalende of uitgedunde gebieden?
 • Hoe is de kwaliteit van het donormateriaal? Is er voldoende donorhaar beschikbaar?
 • Welke haarkliniek heeft je voorkeur?
 • Welke haartransplantatie techniek spreekt je aan?
 • Heb je een voorkeur voor een haartransplantatie in binnen- of buitenland?
 • Welke verwachting heb je?

Vergelijk je vervolgens de tarieven met elkaar? Weet dan dat een goedkope aanbieding niet direct van invloed op de kwaliteit hoeft te zijn, en dat ook de duurste behandeling niet garant staat voor het beste resultaat. Haartransplantatie kosten Nederland variëren, en tussen de diverse behandelmogelijkheden kunnen grote verschillen in kostprijs zitten. Ben je erg prijsbewust? Zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het prijsvoordeel kan op deze manier hoog oplopen. Voorkom dat goedkoop duurkoop wordt. Ga altijd persoonlijk kennismaken bij een behandelend kliniek. Laat je adviseren over de mogelijkheden die bij je passen en ontvang een prijsvoorstel op maat.

Verschil haartransplantatie Nederland en buitenland

Dat binnen- en buitenlandse haartransplantatie kosten verschillen is bekend. Waar je in Nederland bedragen betaald tussen € 3.300 en € 10.000, wordt de ingreep met name in Turkije goedkoper aangeboden en toegepast. Toch zijn er ook haarklinieken in Turkije waarbij het prijsverschil te verwaarlozen is. Veel hangt af van de kwaliteit van de zorg, de naamsbekendheid van de haarkliniek, bekendheid met de techniek en de ervaring van de haartransplantatie specialist.

Het gebeurt geregeld dat mensen na een haartransplantatie in Turkije ontevreden zijn met het resultaat. De haargrens ziet er onnatuurlijk uit en je hebt vervolgens een corrigerende ingreep nodig om je haarlijn te laten verbeteren. Turkse klinieken staan bekend om de grote aantallen haarzakjes die worden getransplanteerd. Heb je als gevolg daarvan niet genoeg donorhaar, dan kan de correctie mogelijk afgeraden worden. Zorg dat vooraf weet hoeveel haarzakjes er getransplanteerd worden en welke invloed dat dit heeft op het donorgebied. Hiermee voorkom je dat je later een extra behandeling nodig hebt en je twee keer met haartransplantatie kosten wordt geconfronteerd. Nederlandse haarklinieken transplanteren tijdens een ingreep niet meer dan maximaal 4.000 grafts.

Laat je de ingreep toepassen bij Hair Science Institute? Dan word je behandeld met de innovatieve HST-techniek, waarbij de haarzakjes in het donorgebied gesplitst worden voor het extraheren. Op deze manier wordt het donorgebied niet uitgeput en groeit het haar ook op de transplantatiegebieden. De specialisten zijn daarnaast gespecialiseerd in correctie behandelingen na eerdere, teleurstellende, ingrepen.

Vergoeding haartransplantatie kosten Nederland

Haartransplantatie kosten in Nederland worden vrijwel nooit vergoed. Je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten. Laat je de ingreep in het buitenland toepassen? Ook dan worden de kosten niet vergoed en betaal je de ingreep uit eigen middelen. Wil je echt iets aan je haarverlies laten doen, maar kun je het bedrag niet in één keer betalen? Het is mogelijk om de kosten voor de ingreep in Nederland in termijnen te betalen. Met behulp van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, betaal je maandelijks een bedrag en kun je de ingreep toch laten toepassen. Het is mogelijk om zelf een kredietverstrekker te zoeken, maar je kunt ook in het adviesgesprek bij Hair Science Institute aangeven dat je een betaling in termijnen overweegt. De specialist en/of kliniekmedewerkers brengen je in contact met een samenwerkende kredietmaatschappij. Kredietmogelijkheden hangen af van je persoonlijke (gezins)situatie, maandelijkse financiële verplichtingen en je kredietverleden.

Haartransplantatie kosten Nederland FAQ

Hair Science Institute is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Overweeg jij een HaarStamcel Transplantatie en ben je benieuwd naar de haartransplantatie kosten in Nederland? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

De kosten voor een haartransplantatie liggen tussen € 3.300 en € 9.400, met uitschieters naar boven toe.

Iedere kliniek in Nederland hanteert eigen tarieven. Als je het aanbod vergelijkt, zie je de behoorlijke verschillen. Bij het berekenen van de tarieven houden behandelaars rekening met de maandelijkse kosten die een kliniek betaalt om operationeel te zijn en om de lonen van artsen, assistenten en andere medewerkers te betalen. De ene kliniek geeft daarnaast meer geld uit aan promotiecampagnes en andere acties. Ook deze kosten worden vaak in de tarieven doorberekend.

Je kunt de kosten van haartransplantaties met elkaar vergelijken door te letten op een aantal factoren. Zo krijg je een volledig beeld en word je achteraf niet teleurgesteld. Aandachtspunten zijn het aantal haarzakjes die worden getransplanteerd, de techniek die wordt toegepast, de manier waarop nazorg en controles zijn geregeld en de ervaring die de behandelend arts of specialist heeft. Vergelijk je verschillende technieken en ingrepen van verschillende omvang met elkaar, dan krijg je een verkeerd beeld.

De meeste mannen en vrouwen overwegen een haartransplantatie om cosmetische redenen. Zorgverzekeraars vergoeden de ingreep niet, ook een aanvullende zorgverzekering heeft beperkte vergoedingsmogelijkheden. Wanneer je een haartransplantatie ondergaat, omdat je haar als gevolg van brandwonden of een ongeval verloren is gegaan, kan je zorgverzekeraar een uitzondering maken.

Buitenlandse haarklinieken bieden vaak lagere haartransplantatie tarieven aan, omdat ze te maken hebben met lagere maandlasten. Ook de kosten voor personeel zijn in het buitenland vaak lager dan in Nederland.

Hair Science Institute heeft overzichtelijke tarieven. Je weet vooraf wat de ingreep kost en wat daarbij is inbegrepen. Zowel het consult, de haartransplantatie zelf, de nazorg en eventuele controles zijn bij het behandeltarief inbegrepen.

Nee, haarklinieken maken nauwelijks tot geen onderscheid tussen een haartransplantatie bij mannen of vrouwen. Afhankelijk van de techniek die wordt gebruikt en de omvang van de ingreep, kan het tarief anders zijn. Vrouwen hebben over het algemeen de voorkeur voor een haarsparende haartransplantatie.

Haarklinieken geven meestal garantie op haarzakjes die met succes getransplanteerd worden. Je kunt de voorwaarden opvragen bij de kliniek.

In de meeste situaties is een haartransplantatie een eenmalige ingreep, waar je je hele leven plezier van hebt. Soms is een tweede ingreep nodig om de haardichtheid te laten vergroten. Dit is alleen mogelijk als er voldoende donorhaar beschikbaar is.

Een haartransplantatie geeft blijvende resultaten en je ziet weer haargroei ontstaan op plaatsen waar het haar is uitgevallen. Het is een kostbare ingreep, maar na afloop bent u doorgaans zeer tevreden met het eindresultaat.

 

Een haartransplantatie waarbij je bijvoorbeeld 600 haarzakjes laat transplanteren, is goedkoper dan een ingreep waarbij 2.000 of meer grafts behandeld worden. Reken je de kosten terug naar de prijs per graft, dan is een complexe haartransplantatie iets voordeliger.

Goedkopere of lagere haartransplantatie kosten liggen niet in de lijn der verwachting. Haarklinieken hebben immers te maken met stijgende kosten voor vaste lasten. Ook de voortdurende verbetering van bestaande technieken en apparatuur zorgen er voor dat de tarieven de komende jaren niet goedkoper worden.

Regelmatig worden groepsaanbiedingen voor cosmetische behandelingen gedaan. Zo kun je ook een haartransplantatie laten toepassen. Als je gebruik maakt van de aanbieding, is het goed om vooraf te weten waar de behandeling plaatsvindt en hoeveel ervaring de behandelaar geeft. Let op dat bij een groepsaanbieding het aantal haarzakjes dat behandeld wordt meestal beperkt is. Laat je meer grafts transplanteren, dan betaal je meer dan het tarief dat wordt aangeboden.

Haarklinieken kunnen meer in rekening brengen voor het transplanteren van kroeshaar. Er zijn slechts een aantal specialisten die ervaring hebben met kroeshaar. Kroeshaar heeft een complexe structuur. Om een natuurlijk resultaat te bereiken, worden tijdens een dagbehandeling minder grafts getransplanteerd dan wanneer je steil haar zou hebben.

Haartransplantatie specialisten adviseren meestal om de haartransplantatie niet voor het 25e levensjaar toe te laten passen. Het patroon van de rest van de haaruitval is niet vooraf te voorspellen. Laat je op relatief jonge leeftijd een haartransplantatie toepassen, dan kan het gebeuren dat je jaren later inderdaad behoefte kan hebben aan een volgende ingreep.

Het gebeurt regelmatig dat mensen met een onnatuurlijke haarlijn bij Hair Science Institute komen voor een correctie. Zolang je over genoeg donormateriaal beschikt en je gezondheid dat toelaat, kan de specialist je haargrens corrigeren.

Een van de manieren om korting op het behandeltarief te krijgen is door middel van een flexibele of last-minute behandeling. Het gebeurt soms dat een eerder geplande haartransplantatie wordt geannuleerd en er een plaats vrij komt. Je hoort vrij kort van tevoren dat er een vrije behandelmogelijkheid is. Tijdens het consult wordt de last-minute mogelijkheid toegelicht.

Resultaten van een geslaagde haartransplantatie zijn blijvend. De haarzakjes afkomstig uit de haarkrans behouden hun unieke genetische eigenschappen, wat blijvende haargroei als resultaat heeft. Naarmate je ouder wordt, kan de haardos soms wel wat dunner worden. Dit is een normaal gevolg van lichaamsveroudering.

Geplande haartransplantaties die kort van tevoren worden geannuleerd, kunnen annuleringskosten met zich meebrengen. Betalings- en annuleringsmogelijkheden staan vermeld in de Algemene Voorwaarden.

Adviesgesprek haartransplantatie

Wil je graag een haartransplantatie laten toepassen en zoek daarvoor een geschikte haarkliniek in Nederland? Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij Hair Science Institute. De kliniek is telefonisch bereikbaar op +31 (0)43 601 8101, maar je kunt ook het contactformulier invullen.