Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Haartransplantatie; welke gebieden kunnen behandeld worden?

haartransplantatie gebieden

Bij een haartransplantatie worden haarfollikels uit gebieden met een gezonde haargroei verplaatst naar het kalende gebied. Deze techniek is op meerdere plekken inzetbaar. Bijvoorbeeld bij de kruin, de inhammen en de haarlijn, gebieden waar mannen doorgaans als eerste haaruitval ervaren. De meest sophisticated vorm van haartransplantatie  HaarStamcel Transplantatie (HST)  is zelfs zo verfijnd dat ook de wenkbrauwen en verlittekend weefsel ermee behandeld kunnen worden.

HAARLIJN

Een haarlijn bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van het gezicht. Zo kan een terugtrekkende haarlijn zorgen voor een ouder uiterlijk, terwijl een natuurlijke haarlijn juist zorgt voor een jeugdige uitstraling. Heb je last van haaruitval en wil je graag je haarlijn behandelen? Dan kan een haartransplantatie een oplossing zijn. Haar wordt dan geïmplanteerd aan de randen van de haarlijn, om deze te versterken en te verbeteren. Gezonde haarzakjes worden uit het donorgebied (meestal de achterkant van het hoofd) getransplanteerd naar het gebied van de haarlijn.

Duurzaam & natuurlijk

Veel mensen die last hebben van kaalheid of dunner wordend haar bij de haarlijn kiezen voor haartransplantatie, omdat het een effectieve en duurzame manier is om de kwaliteit van hun haar te verbeteren. Als daarbij wordt gekozen voor een goede techniek (zoals HST) en een ervaren chirurg dan laat de ingreep geen littekens achter en is het resultaat uiterst natuurlijk.

Juiste haargroeirichting

Bij een haartransplantatie is het van essentieel belang dat de haarlijn er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Een chirurg zal daarom tijdens de operatie zorgvuldig de contouren van de gezichtsstructuur bestuderen, om zo de perfecte haarlijn te creëren. Het is ook belangrijk om de grafts (haarzakjes) in juiste richting te plaatsen, zodat de hoek en richting past bij de rest van het haar. Hierdoor krijgt het transplantaat een natuurlijk ogende structuur en vermengt het transplantatiegebied zich moeiteloos met de rest van het haar.

Onzichtbaar resultaat

Na de ingreep kan het tot wel negen maanden duren voordat de haarlijn er volledig natuurlijk uitziet. Geleidelijk aan zal de haarlijn er steeds meer uitzien als natuurlijk haar en is het niet meer te zien dat er een haartransplantatie heeft plaatsgevonden.

KRUIN

De kruin is een ander gebied dat – als gevolg van erfelijke kaalheid  vaak kaal wordt bij mannen. Ook bij een haartransplantatie van de kruin is het belangrijk om te streven naar een zo natuurlijk mogelijke haarinplant. Allereerst wordt er gekeken naar de haargrens en de richting van het haar. De specialist zal ervoor zorgen dat de grafts, de haarzakjes die uit het donorgebied worden verwijderd en geïmplanteerd worden in de kruin, zo natuurlijk mogelijk geplaatst worden. Hierbij wordt rekening gehouden met de dikte en de eigenschappen van het haar.

Fijnmazig dus natuurlijk

Het is belangrijk dat ook de hoek waarin het haar groeit zo veel mogelijk overeenkomt met de rest van het haar. Daarnaast is de techniek die wordt gekozen voor de haartransplantatie bepalend: de HST-techniek bijvoorbeeld is zeer fijnmazig waardoor een heel natuurlijk ogend resultaat kan worden bereikt.

INHAMMEN

Ook bij een haartransplantatie van de inhammen is het belangrijk om een natuurlijke haarinplant te realiseren. Een ervaren chirurg die gespecialiseerd is in haartransplantaties, kan dit bereiken met behulp van de juiste techniek. Bij een haartransplantatie van de inhammen is het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de juiste haarlijn en de dichtheid van het getransplanteerde haar.

Herstel van haarverlies én zelfvertrouwen

Het is essentieel dat de haarlijn natuurlijk oogt en past bij het gezicht van de patiënt. Ook moet er rekening gehouden worden met de richting van de getransplanteerde haren, zodat deze goed in het huidige haar geïntegreerd kunnen worden. Verder is het van belang dat er genoeg donorhaar beschikbaar is en dat de transplantatie technisch goed uitgevoerd wordt. Na enkele maanden zal het nieuwe haar weer beginnen te groeien, waardoor een vollere haardos ontstaat. Een haartransplantatie van de inhammen kan voor veel mensen een oplossing bieden voor het herstellen van het haarverlies en het terugkrijgen van hun zelfvertrouwen.

Lezen: waarom investeren in een haartransplantatie zo’n goed idee is

WENKBRAUWEN

Wenkbrauwen op een natuurlijke manier reconstrueren was tot voor kort niet mogelijk. Een wenkbrauwtransplantatie volgens HaarStamcel Transplantatie biedt gelukkig een definitieve oplossing, met een mooi en natuurlijk resultaat. Haar transplanteren in het gezicht (wenkbrauwen) kan veel betekenen voor mensen die last hebben van dunne, ongelijke of ontbrekende wenkbrauwen. Een transplantatie biedt een permanente oplossing voor dit probleem. HST is vanwege z’n fijnmazigheid en natuurlijke resultaten de techniek bij uitstek voor haartransplantatie in het gezicht.

Duurzame, natuurlijk uitziende oplossing

Het is goed om te onthouden dat het resultaat niet onmiddellijk zichtbaar zal zijn  het duurt een paar maanden voordat de getransplanteerde haartjes volledig zijn gegroeid. Een HST-behandeling van de wenkbrauwen is over het algemeen een veilige en betrouwbare procedure met minimale risico’s en weinig downtime. Het is een goede optie als je ontevreden bent met je wenkbrauwen en een duurzame, natuurlijk uitziende oplossing zoekt.

BAARD/SNOR

Kaalheid kan bij mannen ook voorkomen in het gezicht. Er kunnen bijvoorbeeld kale plekken ontstaan in de baard door haaruitval. Er zijn ook mannen die überhaupt weinig baardgroei hebben en graag een vollere baard en/of snor zouden willen. Een haartransplantatie volgens de HST-methode is dan de meest geschikte oplossing voor een blijvende vollere baard of snor.

LITTEKENS

Littekens kunnen een grote impact hebben op iemands zelfvertrouwen. Zeker wanneer ze op een zichtbare plek (hoofd, gezicht) zitten kunnen ze een belemmering zijn in het dagelijks leven. HST biedt als enige methode voor haartransplantatie een oplossing om haargroei te realiseren op littekens, óók als er maar een paar donorharen zijn. Sterker nog: de techniek werd ooit ontwikkeld als therapie voor brandwondenpatiënten en werd daarna pas ingezet voor esthetische toepassingen.

Lage pijnbelasting, snelle genezing

Bij brandwondenpatiënten is vaak maar een klein donorgebied beschikbaar voor haartransplantatie. Daarnaast hebben deze patiënten meestal al meerdere reconstructieve operaties ondergaan, die fysiek en psychisch zwaar zijn. Daarom waren een lage pijnbelasting en een snel genezingsproces belangrijke doelstellingen bij de ontwikkeling van de HST-techniek.

Herstel van natuurlijke haargroei

Voor het realiseren van natuurlijke haargroei op verlittekende huid werd aanvullend op de HST-techniek een speciaal groeimiddel ontwikkeld: een substantie waarin de grafts na extractie bewaard worden en die ze in optimale conditie houdt. Door de geringe afmetingen van de grafts en het feit dat de grafts precies in de gaatjes passen, hechten deze zeer snel. De doorbloeding is binnen één dag al hersteld. Hierdoor gaat de wondgenezing snel en is de kans op verdere verlittekening minimaal. Deze unieke aanpak zorgt ervoor dat ook op beschadigde huid haarherstel kan plaatsvinden. De techniek wordt ook gebruikt voor het corrigeren van eerdere (mislukte) behandelingen bij andere klinieken (reconstructieve haarchirurgie).

LAAT JE OPTIMAAL INFORMEREN

Een haartransplantatie is voor veel vormen van haaruitval een definitieve oplossing. Een medische diagnose is altijd stap één bij het kiezen van een behandeling. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze artsen gaan we uitgebreid in op je persoonlijke situatie en de wensen. Op basis van deze intake geven we je een advies op maat en een vrijblijvende prijsopgave.

Plaats een reactie