Hair Science Clinic - haartransplantatie met het meest natuurlijke resultaat

Haartransplantatie kosten vrouwen

Bent u benieuwd naar de haartransplantatie kosten voor vrouwen? Zoals de meeste cosmetische ingrepen betreft een haartransplantatie een zeer persoonlijke ervaring. De huidige behandelmethodes zijn geavanceerder dan ooit en er is meer informatie beschikbaar voor geïnteresseerden dan voorheen. Waar een haartransplantatie vaak met mannelijke kaalheid wordt geassocieerd, is een toenemend aantal vrouwen geïnteresseerd in de behandelmethode. Alopecia androgenetica komt dan ook niet alleen bij mannen voor. Hoe zijn haartransplantatie kosten voor vrouwen samengesteld en betaal je als vrouw bijvoorbeeld meer voor de ingreep dan dat mannen doen?

 

Haartransplantaties zijn niet alleen voor mannen

Helaas worden haartransplantaties nog steeds gelinkt aan mannen die op zoek zijn naar een blijvende oplossing bij haarverlies. Het aantal vrouwen dat de procedure met interesse bekijkt is nog altijd stijgend. Ruim 10 procent van alle mensen die een haartransplantatie laat toepassen is een vrouw. Een groot percentage van de vrouwen die met blijvend haarverlies te maken hebben, willen de haardichtheid met behulp van een haarimplantatie laten verbeteren. De ingreep biedt doorgaans uitstekende resultaten. Vrouwen worden met dezelfde techniek behandeld als mannen. Het grootste verschil daarbij is dat vrouwen vaak de voorkeur geven aan een haarsparende haartransplantatie, terwijl mannen het haar voor de ingreep vaker af (laten) scheren. Hoewel een haartransplantatie je zelfvertrouwen kan verbeteren en bijdraagt aan je uitstraling, is de ingreep niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk om jezelf van tevoren onder andere onderstaande vragen eerst te stellen.

  • Heb je genoeg donorhaar om de uitgedunde plaatsen op te vullen?
  • Wat is de oorzaak van het haarverlies?
  • Hoe is je gezondheid?
  • Gebruik je medicijnen?

Aan een haartransplantatie gaat een voorbereidende periode vooraf. Tijdens de voorbereiding maak je kennis met verschillende haarklinieken en behandelend specialisten. Je geeft aan welke verwachtingen je hebt van de ingreep en stelt de vragen die je hebt. Een specialist maakt een nauwkeurige inschatting van het aantal grafts dat je kunt laten transplanteren en licht de behandeltechniek nader toe. Je kunt de mogelijkheden met elkaar vergelijken.

Vergelijken van haartransplantatie kosten vrouwen

Wanneer je tarieven bekijkt op de website van een haarkliniek, dan wordt in principe vaak één tarief genoemd. De tarieven zijn gebaseerd op de omvang van de ingreep, het aantal te behandelen grafts en de techniek die wordt toegepast. Je ziet dat er daarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen haartransplantatie tarieven voor vrouwen en mannen. Prijzen lopen uiteen van € 3.300 tot ruim € 10.000, afhankelijk van de ervaring van de specialist en de naamsbekendheid van de haarkliniek. Opvallend is dat met name Turkse haarklinieken goedkope of lagere behandeltarieven hanteren. Er bestaan daarom vrij grote prijsverschillen. Baseer je keuze niet uitsluitend op een aantrekkelijk laag behandeltarief. Bestudeer haartransplantatie ervaringen en lees jezelf in, ook in het behandeltraject. Een haartransplantatie omvat meer dan alleen de behandeldag. Je hebt veel geduld nodig en direct zichtbare resultaten zijn er niet. Waar let je op bij het vergelijken van haartransplantatie kosten vrouwen?

  • Bij welke haarkliniek is de ingreep toegepast?
  • Beschikt de haartransplantatie specialist over aantoonbare ervaring?
  • Hoeveel haarzakjes worden er getransplanteerd?
  • Welke techniek wordt toegepast?
  • Zijn het consult, de nazorg en controles bij het behandeltarief inbegrepen?
  • Wat zijn de eventueel bijkomende kosten?

Kijk extra aandachtig naar de kosten die een goedkope haartransplantatie in Turkije veel duurder kan maken. Lees daarbij hoe anderen de ingreep hebben ervaren en trek daaruit je conclusie. Vaak verschilt een haartransplantatie in Nederland, als je alle kosten bij elkaar optelt, niet of nauwelijks met een op het eerste gezicht goedkope ingreep in Turkije. Bovendien ben je bij een Nederlandse haarkliniek verzekerd van specialisten die jouw taal spreken en waar je jezelf goed bij uit kunt drukken.

Natuurlijke resultaten, ervaren specialisten

Als je een haartransplantatie overweegt, dan heb je vaak bepaalde verwachtingen van de ingreep. Is je haar fors uitgedund? Verwacht dan geen volle haardos, zoals je die tijdens je jongere jaren had. Met een haartransplantatie wordt je haardos verdicht en worden kale plekken opgevuld. De beste resultaten en een natuurlijke haargroei worden behaald door ervaren haartransplantatie specialisten. Je betaalt bij een ervaren specialist vaak net iets meer dan wanneer je een goedkope haartransplantatie toe laat passen.

De verschillen zijn niet zelden groot. Waar het regelmatig gebeurt dat mensen teleurgesteld zijn met het resultaat van een goedkope ingreep, ben je bij een ervaren specialist in vakbekwame handen. Ervaren behandelaars weten in iedere situatie de geoogste grafts in de natuurlijke groeirichting te plaatsen. Je mag een goed resultaat verwachten. De nieuwe haargroei is niet te onderscheiden van de overige haren en je haardos ziet er voller uit dan voorheen. De meerkosten zijn dan vaak al snel vergeten. Bovendien voorkom je dat je een dure herstelbehandeling nodig hebt, om bijvoorbeeld een onnatuurlijke haargrens te laten corrigeren.

 

https://www.youtube.com/watch?v=RvMHqMHOSLE

Behandelplan en behandeltechniek

Zoek je een kliniek waar je op kunt rekenen en waar ervaren specialisten werkzaam zijn? Je kunt gratis kennismaken met de artsen en medewerkers van Hair Science Institute. Een groot aantal bekende en minder bekende mannen en vrouwen is je al voorgegaan naar een van de moderne klinieken. Waar andere haarklinieken de FUT- en FUE-techniek toepassen, heeft Hair Science Institute een unieke behandelmethode. De HaarStamcel Transplantatie methode wordt succesvol toegepast. Waarin verschilt deze techniek van standaard behandeltechnieken? Het uitnemen van de grafts gebeurt op een unieke en innovatieve wijze. Een gedeelte van de graft blijft achter in de haarkrans en het geëxtraheerde gedeelte wordt elders op je hoofd teruggeplaatst. Niet alleen blijft op deze manier je donorgebied beter intact, je krijgt bovendien nieuwe haargroei op uitgedunde plekken.

Haartransplantatie kosten vrouwen FAQ

Hair Science Institute is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Overweeg jij een HaarStamcel Transplantatie en ben je benieuwd naar de haartransplantatie kosten voor vrouwen? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

De kosten voor de ingreep worden op dezelfde manier berekend als bij mannen. Daarbij zijn het aantal haarzakjes en de behandeltechniek van invloed. Het merendeel van de vrouwen die interesse hebben in een haartransplantatie, laten de haarsparende techniek toepassen. De kosten kunnen daardoor enigszins afwijken.

Alopecia androgenetica voltrekt zich bij vrouwen in een ander patroon dan bij mannen. Waar mannen doorgaans geconfronteerd worden met een terugtrekkende haarlijn, een kalende kruin en dieper worden inhammen zien vrouwen het haar vaak verspreid over het hoofd uitvallen. Zelden ontstaan er volledig kale plekken, wel wordt de hoofdhuid door de uitgedunde haardos zichtbaar. Meestal worden bij vrouwen minder grafts getransplanteerd voor een goed resultaat dan dat bij mannen het geval is.

Er zit nauwelijks tot geen prijsverschil tussen haartransplantaties die bij vrouwen of mannen worden toegepast. De kosten zijn divers, zeer persoonlijk en onder andere gebaseerd op de omvang van de ingreep.

Lage tarieven en soms ook positieve ervaringen van anderen zorgen ervoor dat ook vrouwen steeds vaker uitgebreid behandelmogelijkheden en haarklinieken met elkaar vergelijken. Vaak zijn het de lagere tarieven die een behandeling in het buitenland interessant maken.

Een haartransplantatie is een populaire ingreep, zowel bij mannen als vrouwen. De afgelopen jaren is een stijgende lijn te zien in het aantal vrouwen dat een haartransplantatie ondergaat. Haaruitval hoeft niet langer een onoplosbaar probleem te zijn en je bent niet langer aangewezen op het gebruik van een haarwerk.

Haartransplantatie kosten zijn inclusief het consult, de ingreep, medicatie, nazorg en controles. 

Nee, haartransplantaties worden uitsluitend met plaatselijke verdovingen toegepast. Wel is het mogelijk om, na overleg met de behandelend specialist, een kalmerend middel te gebruiken. Hierdoor kun je op een ontspannen manier aan de ingreep beginnen.

Het kan altijd gebeuren dat je tijdens de herstelperiode vragen hebt of het gevoel hebt dat zich bijwerkingen voordoen. Je kunt altijd contact opnemen met de kliniek en advies vragen aan de specialist. Deze kan adviseren of een controle en/of behandeling noodzakelijk is.

Als je de haartransplantatie toe laat passen door een ervaren haartransplantatie specialist, dan is één behandeling vaak voldoende voor een natuurlijk resultaat. Het kan altijd gebeuren dat je na een bepaalde periode de haardichtheid verder wilt laten vergroten, waardoor een extra ingreep wenselijk is.

Hoe en of een kliniek korting geeft voor het gebruik van je haartransplantatie voor en na foto, vraag of bespreek je tijdens het adviesgesprek.

Het haarverlies bij vrouwen heeft doorgaans een ander patroon dan bij mannen. Het haar valt verspreid over het hoofd uit, waardoor de haardos dunner wordt en de hoofhuid zichtbaar kan worden. Met een haartransplantatie worden de uitgedunde gebieden opgevuld en krijg je weer een mooie haardos.

De haarzakjes die vanuit de haarkrans naar de uitgedunde plekken worden verplaatst, zijn niet gevoelig voor het DHT-hormoon. Na de haartransplantatie blijven deze haarzakjes op de transplantatie gebieden blijvend nieuwe haren produceren. De resultaten die bereikt worden zijn blijvend.

Nee, haartransplantaties worden zowel bij mannen als vrouwen uitsluitend met eigen donormateriaal gedaan.

Afhankelijk van het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd en de techniek die wordt toegepast, betaal je in Nederland bedragen tussen € 3.300 en € 9.400. Bij deze tarieven zijn de kosten voor nazorg en controles inbegrepen.

Zorgverzekeraars maken geen onderscheid tussen mannen en vrouwen op het gebied van cosmetische ingrepen. Haartransplantaties worden vrijwel nooit vergoed. Meer informatie staat in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Micro haar pigmentatie en een haartransplantatie zijn twee totaal verschillende behandelingen. Het pigment dat in de bovenste huidlaag wordt aangebracht, is niet van invloed op de haarzakjes, die zich in de dieper gelegen huid- en weefsellagen bevinden. Bespreek met een specialist de tijd die tussen de verschillende behandelingen zit voor een optimaal resultaat.

Vrouwen wordt meestal niet gevraagd het haar voor de ingreep te millimeteren. Buiten een gedeelte van de haarkrans blijft het haar dezelfde lengte houden. Het valt daardoor nauwelijks op dat je een ingreep hebt ondergaan. De behandelde huid herstelt vlot. Bijwerkingen of complicaties doen zich zelden voor.

Online vind je veel reviews van vrouwen die een haartransplantatie hebben ondergaan. Je leest zowel positieve als negatieve ervaringen. Het merendeel van de vrouwen die de ingreep laat toepassen is achteraf tevreden met het resultaat.

Nee, haarklinieken en haartransplantatie specialisten hebben de voorkeur voor een dagbehandeling. Dit is minder belastend voor jou, maar ook voor de behandelend specialist.

Haarklinieken maken geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Je betaalt een tarief dat is afgestemd op de omvang van de haartransplantatie en de haartransplantatie techniek. Zoals niet elke man een uitgebreide ingreep ondergaat, heb je misschien meer haarzakjes nodig voor een mooi resultaat dan een andere vrouw.

Bespreek dit voornemen altijd eerst met de haartransplantatie specialist. Goed om vooraf te weten is dat een haargroeimiddel de haargroei niet versnelt. Gebruik een haargroeimiddel niet langer dan voorgesteld en houd je aan de geadviseerde dosering.

Gratis consult haartransplantatie kosten vrouwen

Spreekt een gezonde haardos je aan? Wil je weten of een haartransplantatie ook bij jou nieuwe haargroei mogelijk maakt? Maak een afspraak voor een gratis haartransplantatie consult bij Hair Science Institute. Tijdens het gesprek wordt de behandeltechniek toegelicht en wordt beoordeeld of je voor de ingreep in aanmerking komt. De arts houdt hierbij rekening met je gezondheid, eerdere medische aandoeningen en/of medicijngebruik. Bij gebleken geschiktheid wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld en worden de kosten met je doorgenomen. Overweeg je de haartransplantatie in termijnen te betalen? Maak dit kenbaar tijdens het consult, de kliniek kan je in contact brengen met een gespecialiseerde kredietmaatschappij. Direct een afspraak maken? Hair Science Institute is telefonisch te bereiken op +31 (0)43 601 8101.