Danny membre Rumag haartransplantatie
Haartransplantatie Danny Membre – vervolgbehandeling

Haartransplantatie Danny Membre - vervolgbehandeling

 

Danny Membre, ondernemer, artiestenmanager en oprichter van internet community en lifestyle brand Rumag, onderging in 2019 een haartransplantatie volgens de HaarStamcel Transplantatie (HST)-techniek bij Hair Science Clinic. Hiermee werd zijn kalende kruin aangepakt en ook de ‘brug’ (het gebied tussen het voorhoofd en de kruin) opgevuld. Nu 4 jaar later is Danny bij ons terug voor een vervolgbehandeling. Is hij soms niet tevreden na de eerste behandeling? Waarom hij de tweede behandeling ondergaat lees je hier.

 

Terugblik

In 2019 zei Danny na zijn HST-behandeling het volgende: “Ik ben volkomen open over mijn haartransplantatie. Veel mensen schamen zich ervoor, ik niet. Ik ben gewoon blij dat ik nu weer een prachtige bos haar heb. Als een ware koning ben ik behandeld door de specialisten van Hair Science. Het is één van mijn beste beslissingen ooit, om dit te doen. Het resultaat mag er wezen, ik kan nu weer goed voor de dag komen. Ik kan het echt iedereen aanbevelen”, aldus een tevreden Danny.
Danny Membre haartransplantatie

Voor – na resultaat Danny Membre, HST behandeling met 2002 grafts.

Waarom dan toch een tweede behandeling?

Onlangs was Danny terug bij Hair Science Clinic voor een tweede behandeling. Is hij toch niet tevreden? Is het de vorige keer mislukt dat hij opnieuw behandeld wordt? “Nee, absoluut niet,” verteld Danny. “Soms moet je júist voor een tweede keer gaan om optimaal resultaat te behalen. Zo kan in de kruin een nog natuurlijkere haardichtheid bereikt worden en tegelijkertijd de uitdunnende voorzijde en haarlijn aangepakt worden.”

 

 

Arts Lisa Hazenkamp legt het uit

“Als mensen bij ons op consult komen voor een mogelijk behandeling, dan kijken we altijd eerst naar de oorzaak. Meest voorkomende vorm is de erfelijke vorm en dat is een proces wat vaak op jonge leeftijd begint. Een HST-behandeling is een uitstekende, definitieve oplossing om de haardichtheid weer verder te verhogen. Alleen stoppen we daarmee niet het proces van erfelijke haaruitval – rondom de reeds eerder getransplanteerde haren.”

Lisa Hazenkamp

Arts Lisa Hazenkamp van Hair Science Clinic Amsterdam

“We kijken daarom naar hoe het patroon in de familie voorkomt en hoe het in de toekomst mogelijk nog verder ontwikkelt. Soms volstaat één behandeling maar soms is het ook nodig nog een vervolgbehandeling te doen als de haaruitval verder gaat.”

Immuniteit

Voor het tegengaan van erfelijke kaalheid, is een haartransplantatie de enige en definitieve oplossing. Hoe dat werkt? Drs. Hazenkamp legt uit: “De haaruitval (inhammen, kruin) bij deze vorm van kaalheid wordt veroorzaakt door de DHT. Gelukkig bevinden zich op het hoofd haarzakjes die niet gevoelig zijn voor dit hormoon: de haren aan de achterzijde en zijkanten (ook wel het donorgebied genoemd) van het hoofd zijn ongevoelig voor het DHT hormoon.

Revolutionair

Van die immuniteit maken we dankbaar gebruik bij een HST haartransplantatie. Slechts kleine delen haarzakjes die niet onder invloed staan van DHT worden geëxtraheerd en geïmplanteerd op de kale plekken. Omdat ze ongevoelig zijn én blijven voor de groeiverstoorderzorgen ze voor blijvende haargroei.

Blijvend resultaat

De resultaten van HST zijn blijvend. Het natuurlijke resultaat is waarom mensen kiezen voor HST-methode. “Een bijkomend voordeel, zeker voor jonge mensen, is dat het donorgebied hergebruikt kan worden, omdat het haar terug groeit. Ook HST geen littekens, waardoor je alle opties qua kapsel openhoudt

Eén follikel, meerdere haren

Een bijkomend voordeel, zeker voor jonge mensen, is dat deze techniek het donorgebied veel minder belast dan bij FUT of FUE haartransplantatie. HST is de enige methode voor haartransplantatie waarbij niet het volledige haarzakje geoogst hoeft te worden, om één of meerdere nieuwe haren te creëren.

Haarstamcellen

De haarstamcellen die worden getransplanteerd en achterblijven, zorgen ervoor dat zowel in het ontvangst- en donorgebied nieuw haar (terug)groeit. Hierdoor raakt het donorgebied niet uitgeput of beschadigd met kleine puntvormige littekens, waardoor vervolgbehandelingen mogelijk blijven.

Lezen: haartransplantatie op jonge leeftijd, do or don’t

Terugblik: Danny's eerste HST haartransplantatie

Bekijk een impressie van Danny’s eerste HST behandeling in 2019.

 

Interesse in een (vervolg)haartransplantatie?

Tijdens een gratis en vrijblijvend consult kijken we heel goed naar je persoonlijke haarsituatie. Op basis daarvan adviseren we je wat de beste optie is. Samen bespreken we uitvoerig de mogelijkheden, jouw wensen en verwachtingen. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan voor je opgesteld.