afbeelding ervaring

ONZE CLIËNTEN VERTELLEN

Igli: Brandwondenslachtoffer
op jonge leeftijd

Dankzij de HST-methode is Igli voor de rest van zijn leven verzekerd van een mooie, natuurlijke bos haar.

 

 

Patiënt:
Igli (Albanië, geboren 1999)

Littekens:
Brandwonden aan voor- en zijkant gelaat, bovenzijde hoofd.

Operaties:
Reconstructieve operaties gedurende 7,5 jaar door dr. C. Lafaire, brandwondencentrum Stuivenberg ZNA te Antwerpen (B)

HST/uitgevoerd:
Vier herstelbehandelingen voor- en bovenzijde hoofdhaar en linker bakkebaard door drs. K. van Herwijnen, behandelend arts bij Hair Science Institute, kliniek Maastricht (NL)

HST/gepland:
Wenkbrauwen, nadat alle reconstructieve operaties in het aangezicht zijn afgerond

 

Op een leeftijd van 6 maanden werd Igli ernstig verbrand. 2e en 3e graads brandwonden op lichaam en hoofd maakten talrijke reconstructieve operaties gedurende meer dan zeven jaar noodzakelijk. Zijn behandelend arts, dr. Cynthia Lafaire, plastisch chirurg en hoofd brandwondencentrum Stuivenberg ziekenhuis in Antwerpen (B), kwam na een zoektocht naar nieuw haar voor Igli terecht bij Hair Science Institute.

Tijdens het intakegesprek met Igli bleek dat het te behandelen oppervlak zo groot was dat er meerdere behandelingen noodzakelijk waren. Igli’s donorgebied (achterhoofd) was ondanks een aantal littekens nog in goede conditie en vormde geen belemmering om meerdere behandelingen uit te voeren. Omdat Igli getraumatiseerd is door wat hij op jonge leeftijd heeft moeten meemaken, was een zeer voorzichtige aanpak en het pijnloos uitvoeren van de behandeling de enige kans op het slagen van de behandeling. Afgesproken werd dat zijn vader, dokter Lafaire en een medewerker van het Stuivenberg ziekenhuis hem voor de psychologische ondersteuning zouden vergezellen bij de behandelingen.

Igli voor behandeling

Igli haartransplantatie voor behandeling

voorzijde voor behandeling

IIgli haarstamcel transplantatie bovenzijde voor behandeling

bovenzijde voor behandeling

IIgli haarstamcel transplantatie achterzijde voor behandeling

achterzijde voor behandeling

IIgli haarstamcel transplantatie voor zijde na behandeling

voorzijde na behandeling

Behandelingen

Eerste behandeling

Behandeldatum: 12-08-2008
In de eerste behandeling werd de haarlijn op het voorhoofd gereconstrueerd. Dit werd gedaan omdat het aangezicht op deze manier direct positief wordt beïnvloed, meer dan wanneer bijvoorbeeld de bovenzijde eerst behandeld zou worden.

Tweede behandeling

Behandeldatum: 11-12-2008
Door het enthousiasme van Igli over de eerste behandeling kon hij niet wachten op nog meer haar. Aangezien tijdens de eerste behandeling niet zijn gehele donorzone gebruikt was, kon een nieuwe afspraak snel worden ingepland. Met deze tweede behandeling werd de haarlijn voor en boven op het hoofd verbreed.

Derde behandeling

Behandeldatum: 22-04-2010
Met de derde behandeling werd een zo volledig mogelijke haardos gecreëerd. Dankzij deze derde behandeling ontstond er voldoende haargroei op het litteken aan de voorzijde. Samen met zijn nog bestaande hoofdharen groeide dit tot een volle haardos en kon Igli afscheid nemen van het noodzakelijke petje.

Vierde behandeling

Behandeldatum: 29-03-2011
Tijdens de eindcontrole merkte Igli op dat hij links toch wel erg graag een bakkebaard wilde en vroeg of hij alsjeblieft nog wat haartjes mocht. Onmiddellijk werd de vierde behandeling ingepland.

Vijfde behandeling

Behandeldatum: 06-05-2013 
Op maandag 6 mei 2013 is Igli voor de vijfde keer te gast in kliniek Maastricht. Net als de voorgaande behandelingen werd ook deze uitgevoerd door behandelend arts drs. Kristel van Herwijnen.

Conclusie

Het behandelresultaat mag zonder meer uitstekend genoemd worden, ondanks het verlittekende transplantatiegebied. Het donorgebied is geheel hersteld zodat eventuele cosmetische nabehandelingen in de toekomst geen probleem zullen zijn. Igli is voor de rest van zijn leven verzekerd van een mooie, natuurlijke bos haar. Hij is er zichtbaar gelukkig mee.