Haartransplantatie zonder scheren

Haarimplantatie man

Wil je meer weten over een haarimplantatie bij mannen? Haarimplantaties zijn bedoeld om de haargroei te herstellen op delen van het hoofd waar het haar door alopecia androgenetica ontbreekt. Het is een effectieve behandeling bij erfelijke haaruitval, maar ook een haartransplantatie stopt toekomstig haarverlies helaas niet. Haaruitval en een dunnere haardos zijn een normaal onderdeel van veroudering, maar je hoeft niet te accepteren dat je haar uitvalt. Veel mensen zoeken online naar ‘haarimplantatie man’. Dit is namelijk een veel toegepaste behandelmethode.

 

Haarimplantatie man

Behaald resultaat met 1450 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

Techniek haarimplantatie man

Het idee van een haartransplantatie is het creëren van nieuwe haargroei op plaatsen waar je haar is uitgevallen. Een arts doet dit door gebruik te maken van je eigen donormateriaal. Het donormateriaal komt uit de achter- en zijkanten van je hoofd, de haarkrans. Deze haarzakjes hebben een andere structuur van de haren die gevoelig zijn voor het DHT-hormoon dat alopecia androgenetica veroorzaakt. De ingreep heeft verschillende methodes:

  • Follikel Unit Transplantatie of FUT waarbij een reepje huid uit het donorgebied wordt verwijderd. Deze methode laat een behoorlijk litteken op de achterkant van je hoofd achter.
  • Follikel Unit Extractie. Deze techniek heeft tegenwoordig de voorkeur en is minder ingrijpend dan de FUT-techniek. De FUE-methode kent verschillende manieren waarbij de basis bijna hetzelfde is.
  • HaarStamcel Transplantatie. Deze methode heeft diverse voordelen ten opzichte van de bovenstaande verouderde technieken.

Alle haartransplantatie technieken zijn effectief, maar leveren verschillende resultaten. Afhankelijk van de gekozen haarkliniek en de haarchirurg die de ingreep toepast, krijg je uitleg over de diverse methodes.

Geschikte haartransplantatie kandidaten

Vaak is het een schok als blijkt dat niet iedereen met haarverlies een haartransplantatie kan ondergaan. De realiteit is dat je niet te lang moet wachten met het inwinnen van advies over een passende behandeling. Als je te veel haar hebt verloren, kun je namelijk een negatief behandeladvies verwachten. Gezonde mannen met voldoende donormateriaal komen in aanmerking voor een haarimplantatie. Heb je een chronische aandoening, zoals diabetes of hart- en vaatziekten? Dan is nader onderzoek nodig. Dit wordt gedaan om onnodige risico’s en teleurstellende resultaten te voorkomen. Haarchirurgen adviseren om eerst de oorzaak van haarverlies te laten onderzoeken, voordat je een afspraak maakt bij een haarkliniek. Voor tijdelijk haarverlies zijn andere oplossingen beschikbaar. Blijkt uit onderzoek dat je een geschikte kandidaat bent? Dan vertelt een arts welk resultaat je kunt verwachten.

Langdurige ingreep

Het idee van nieuwe haargroei op kale plekken is mooi en aantrekkelijk. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat een haartransplantatie een langdurige ingreep is en dat het hele traject ruim een jaar duurt. Alleen al de operatie zelf duurt tussen de vier en negen uur. De exacte tijd is afhankelijk van de omvang van de ingreep. De operatie doet geen pijn, maar kan door de lange duur een vervelend, irriterend gevoel geven. Een ervaren en bekwame haarchirurg houdt je tijdens de ingreep op de hoogte van de vorderingen en het verloop van de operatie. Pauzes plan je samen met de arts. Aan het einde van de behandeling neemt de arts de nazorginstructies met je door. Opname in de haarkliniek is niet nodig.

Haarverlies na haartransplantatie

Het spreekt voor zich dat je het een paar dagen tot weken rustig aan doet. De ingreep heeft invloed op je hoofdhuid en de haargroei. Het duurt ongeveer tien dagen, voordat de behandelde huid is genezen en de zwellingen en korstjes zijn verdwenen. Als je je goed hebt voorbereid op de haartransplantatie, dan weet je dat je drie tot vier weken na de ingreep een toename van haarverlies kunt verwachten. Dit zijn de getransplanteerde haren die uitvallen. Ondanks een paniek reactie is het een normaal verschijnsel na een haarimplantatie. De haarzakjes gaan in rust en zullen na drie tot vier maanden nieuwe haren gaan produceren. Negen tot twaalf maanden na de operatie spreken artsen van een definitief resultaat.

Goedkope haartransplantatie Turkije

Er is al enige tijd een trend zichtbaar van mannen die naar Turkije reizen voor een op het eerste gezicht goedkope haartransplantatie. Niet altijd verloopt dit plan naar wens en maanden later blijkt het resultaat toch tegen te vallen. Dat wil niet zeggen dat een goedkope haartransplantatie altijd een verkeerde keuze is. Het is een kwestie van goed kijken en met gezond verstand een beslissing nemen. Laat je voorlichten door haarklinieken in binnen- en buitenland en maak een keuze voor een behandelaar die je aanspreekt en waar jezelf vertrouwt bij voelt. Online kom je op eenvoudige wijze meer te weten over haarklinieken en behandelend specialisten. Plaatsen zoals kliniekervaringen.nl en de Haarstichting zijn drukbezochte sites, waar mensen ervaringen delen, vragen stellen en resultaten tonen.

Blijvende resultaten

De haarimplantatie is de enige behandeling bij erfelijke kaalheid met blijvende resultaten en nieuwe haargroei. Om blijvend van de ingreep te genieten, adviseren specialisten vaak de operatie niet voor je 25e toe te laten passen. Op jonge leeftijd is niet duidelijk en voorspelbaar hoe het haarverlies zich in de toekomst ontwikkelt. Mannen die te vroeg voor een haartransplantatie kiezen, hebben soms jaren later behoefte aan een volgende haartransplantatie om de nieuwe uitdunningen te laten behandelen. Doe tijdens je voorbereiding onderzoek naar haarimplantatie resultaten bij mannen van verschillende leeftijden. Kijk daarbij naar de leeftijd wanneer iemand de ingreep heeft ondergaan en hoe de haargroei er jaren later uitziet. Aan de andere kant is het zo dat je beter niet te lang wacht met een haartransplantatie. Een enkele keer is iemand te laat en is het transplantatie gebied groter dan wat het beschikbare donormateriaal aankan.

Haarimplantatie man – FAQ

Na het voltooien van de ingreep duurt het enige tijd voordat je resultaat ziet. Het is niet ongebruikelijk dat de getransplanteerde haren een paar weken na de haarimplantatie eerst uitvallen. Pas na een periode van drie tot vier maanden beginnen de getransplanteerde haarzakjes nieuwe haren te produceren.

Als er haarzakjes uit je haarkrans worden geoogst, dan is het getransplanteerde haar ongevoelig voor DHT. Om deze reden wordt altijd haar getransplanteerd vanuit de ‘eeuwige haarkrans’.

Mannen die een goede gezondheid hebben en die voldoende donorhaar hebben, zijn geschikt voor een haarimplantatie. Wanneer je last hebt van actieve hoofdhuidinfecties of bekend bent met hart- en vaataandoeningen of een auto-immuunziekte, kan een specialist de ingreep afraden.

Onderzoek heeft aangetoond dat 85% tot 95% van alle ingrepen succesvol is. De resultaten van de haartransplantatie zijn blijvend en voor de meeste mannen is het een eenmalige ingreep.

Ervaren haarchirurgen passen moderne behandeltechnieken toe en laten de resultaten er zo natuurlijk uitzien, dat het lijkt alsof je nooit last hebt gehad van haarverlies. Let op dat dit wel sterk kan verschillen per kliniek.

Roken belemmert de doorbloeding van onder andere de hoofdhuid. Hierdoor krijgen de haarzakjes minder voedingsstoffen, waardoor het resultaat kan tegenvallen. Om dit te voorkomen, stop je minimaal 4 weken voor de geplande ingreep met roken. Houd dit na de haartransplantatie nog een paar weken vol. Dit heeft een positieve invloed op het herstel.

Het dragen van een hoed of muts is een risico voor de pas getransplanteerde haarzakjes. Beschadiging van de grafts kan lege plekken op de transplantatie plaatsen veroorzaken. Wacht met het dragen van een hoofddeksel tot ongeveer 14 dagen na de ingreep. Ook daarna let je op met wat je draagt en kies je voor een hoed die niet te strak om je hoofd zit.

De kosten van een haartransplantatie zijn variabel en liggen tussen € 3.000 en € 10.000. De meeste zorgverzekeraars beschouwen de ingreep als een cosmetische procedure. Ze vergoeden de kosten daarom niet. De prijs die je betaalt, hangt van verschillende factoren. Denk hierbij aan de techniek en omvang.

Na het transplanteren duurt het een paar maanden, voordat je verbetering van de haargroei ziet. Het duurt 12 tot 18 maanden voor je het optimale resultaat hebt bereikt.

Het gebruik van minoxidil helpt om toekomstig haarverlies te voorkomen en bestaande haargroei te stimuleren. Na een haartransplantatie helpt minoxidil bij het verbeteren van de doorbloeding. Bespreek het gebruik van minoxidil met de haarchirurg. Deze geeft advies over of en wanneer je minoxidil veilig kunt gebruiken. Wat minoxidil niet doet, is het versnellen van de haargroei.

Informatie haarimplantatie bij mannen

Een haarimplantatie is een behandelmethode voor erfelijke kaalheid. Net zoals andere oplossingen, duurt het meerdere maanden, voordat je resultaat begint te zien. Realiseer je dat je een behandeltraject ingaat dat ruim een jaar duurt en dat je tot enkele weken na de operatie beperkt bent in je doen en laten. Je doet een haarimplantatie niet even tussendoor. Het vergt een goede planning, zodat de impact op je dagelijkse werkzaamheden beperkt blijft. Haarchirurgen helpen je met het samenstellen van nazorginstructies, waarbij ook aandacht uitgaat naar je terugkeer op de werkvloer. Het is makkelijk om te zeggen dat een goede voorbereiding van invloed is op het resultaat, maar iedereen bereidt zich op eigen manier voor op de ingreep. Pas achteraf kun je beoordelen of je de juiste keuzes hebt gemaakt.