Haartransplantatie en corona

Vragen over haartransplantatie en corona? Miljoenen mensen hebben de laatste 15 jaar een haartransplantatie ondergaan. Veel mensen reizen naar een ander land om de ingreep te laten doen. Als gevolg van de door de coronavirus ontstane Covid-19 pandemie is reizen in binnen- en buitenland sterk verminderd. Ook het aantal mensen dat voor een cosmetische en/of medische ingreep naar het buitenland reist is sterk gedaald. Met het versoepelen van de maatregelen neemt de interesse voor haartransplantaties in het buitenland weer toe. Maar wat is het verband tussen een haartransplantatie en corona? Waar let je op tijdens de voorbereiding?

 

Binnenlandse haartransplantatie en corona

De Covid-19 pandemie heeft een ongekend grote impact gehad op vrijwel iedere branche. Inclusief cosmetische ingrepen, gastvrijheid en mogelijkheden. De pandemie heeft nog altijd impact op het dagelijks leven. Niet alleen worden grote evenementen geannuleerd, ook persoonlijke evenementen zijn beperkt mogelijk. Medische en cosmetische operaties liggen achter op schema. Hoe zeer iedereen uitkijkt naar herstel en terugkeer naar het normaal van voor de pandemie, het leven staat niet stil. De tijd loopt door en de laatste maanden is het aantal binnenlandse haartransplantatie explosief gestegen. In overeenstemming met de maatregelen die zijn ingevoerd om de verspreiding af te remmen, zijn gezondheidsregels- en voorschriften ingevoerd voor een haartransplantatie tijdens corona tijd.

 

Covid-19 regels en richtlijnen voor haarklinieken

In samenspraak met de overheid zijn veiligheidsrichtlijnen opgesteld om de veiligheid te waarborgen. Klinieken en behandelruimtes zijn ruim en worden goed geventileerd. Medewerkers zijn verspreid over de kliniek werkzaam. Hierbij worden de regels m.b.t. sociale afstand toegepast. Om verspreiding tegen te gaan, gold eerder een mondkapjes plicht. Na het versoepelen van de regels eind juni 2021 is het gebruik van een mondkapje, ook in zorginstellingen niet langer verplicht. Bezoekers bepalen zelf of ze een mondkapje gebruiken. Geadviseerd wordt om niet de kliniek te bezoeken als er sprake is van verkoudheidsklachten. Houd ook voldoende afstand en kom alleen naar de kliniek op afspraak. Dit om te voorkomen dat er teveel mensen bij elkaar zijn, waardoor het virus zich sneller kan verspreiden.

 

HAARTRANSPLANTATIE EN CORONA

Specifieke veiligheidsrichtlijnen zorg en volksgezondheid

Naast algemene regels zijn er zorg gerelateerde regels die aan de versoepeling en/of verplichting aangepast worden:

 • Inlooppatiënten komen een afspraak. Meld je op het afgesproken tijdstip bij kliniek. Ben je verhinderd? Zeg een afspraak dan ruim op tijd af, zodat de kliniek optimaal kan functioneren.
 • Handhygiëne is en blijft van groot belang. Geadviseerd wordt je handen regelmatig te wassen met antibacteriële zeep of gebruik te maken van de desinfectie lotion bij binnenkomst van de kliniek.
 • Zorgmedewerkers dragen in de kliniek zogenaamde klinische kleding.
 • Fysiek contact moet vermeden worden. Tijdens onderzoeken en behandelingen worden klinisch beschermende handschoenen gedragen.
 • Klinische en medische hulpmiddelen moeten voor en na gebruik gedesinfecteerd worden.
 • Na elke afspraak worden spreekkamers en behandelruimtes gedesinfecteerd.
 • Routinematige Covid-19 tests worden uitgevoerd om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Veilige haartransplantatie en corona

Hair Science Clinic heeft alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen en leeft deze zorgvuldig na. Zorgmedewerkers, maar ook algemene kliniekmedewerkers krijgen training om besmettingen te voorkomen. Zowel bij medewerkers als bezoekers van de kliniek wordt de lichaamstemperatuur gemeten. Je wordt gevraagd eerst een Covid-19 vragenlijst in te vullen. De antwoorden worden beoordeeld, of je wel of niet een risico bent of loopt. Zonder medische handschoenen is er geen persoonlijk contact. De behandelruimtes worden zorgvuldig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Je loopt daarom met een gerustgesteld gevoel naar binnen. Het geavanceerde ventilatiesysteem zorgt voor een constante uitwisseling van lucht in de kliniek. Onze medewerkers zijn zich bewust van het belang van je gezondheid. Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen is daarbij belangrijk. Actuele veiligheidsmaatregelen lees je na op de website van de Rijksoverheid.

Kosten haartransplantatie

De prijzen van de ingreep variëren van kliniek tot kliniek. Bij Hair Science Clinic begrijpen we de behoefte die je hebt en kun je rekenen op een veilige operatie. De prijzen voor de moderne HST haartransplantatie beginnen bij € 3.300,-. De prijs is afhankelijk van het aantal grafts dat je nodig hebt. De haartransplantatie wordt gepland, uitgevoerd en begeleid door ervaren artsen. De verfijnde techniek maakt het mogelijk om de grafts te oogsten en implanteren, zonder dat er in de huid wordt gesneden en/of gehecht.

Stadia haartransplantatie proces

Aan een haartransplantatie gaat een consult vooraf. Het consult is de eerste fase van de operatie, waarin je geschiktheid wordt beoordeeld en de operatie gepland. Daarna kun je het traject in stappen onderverdelen:

 • Het operatiegebied wordt ontsmet en plaatselijk verdoofd.
 • Tijdens deze fase wordt haarzakjes uit het donorgebied geëxtraheerd en voorbereid op het implanteren in de ontvangstgebieden.
 • Kanaaltjes boren. De transplantatie gebieden worden plaatselijk verdoofd. De arts boort kanaaltjes waar de geoogste haarzakjes in getransplanteerd worden.
 • Postoperatief traject. Na de ingreep volgt een herstelperiode. Je ziet niet direct resultaat. Pas na 9 tot 12 maanden beoordeel je samen met de arts het eindresultaat.

Aandachtspunten na de ingreep

Alhoewel je niet in de kliniek wordt opgenomen, zijn er na de haartransplantatie dingen waar je extra rekening mee houdt. Denk vooral niet dat je de volgende dag weer volop aan het werk kunt of deel kunt nemen aan een sporttoernooi van de contactsport die je beoefent. Om de kans op een mooi resultaat te vergroten, neem je voldoende rust en laat je de hoofdhuid met rust. Afhankelijk van je beroep en de arbeidsomgeving ga je langzaam maar zeker weer aan het werk. Na 6 weken ben je volledig hersteld en zijn werken en sporten weer volop mogelijk.

Consult haartransplantatie

Denk je al een enige tijd over een haartransplantatie, maar heeft corona je plannen ‘on hold’ gezet? Hair Science Clinic waarborgt een veilige ingreep in een geschikte behandelruimte. Kennismaken met de kliniek kan zowel door een persoonlijk adviesgesprek als door een online gesprek. Ontvang je graag meer informatie over de mogelijkheden? Vraag de gratis brochure aan en lees alles over de HaarStamcel Transplantatie. Een afspraak voor een consult maak je telefonisch via +31 (0)43 601 8101. Onze specialisten vertellen je hoe een haartransplantatie ook tijdens een pandemie succesvol en veilig wordt gedaan. Als zich door een aanpassing van de overheidsmaatregelen een andere situatie voordoet, dan informeren we je daar voor je afspraak over.